Tvätta bett?

Såg en som la upp en bild på dayviews där hon frågade hur många som tvättade sina bett efter ett ridpass. ag kan säga att jag vart chockad! ALLA som hade kommenterat på bilden skrev att dom aldrig tvättar bettet eller bara nån gång ibland! Några hade arrgumentet att hästen inte får äta när dom rider så att de inte blir smutsigt! Men även om det inte blir gräs och sådant på bettet så är ändå hästens saliv på bettet. Och tänk er själva att ha något i munnen som har flera dagars/veckor/månaders torkad saliv på de! Hur fräscht är de? Det är otroligt ofräscht enligt mig! Jag skulle aldrig nånsin stoppa något sådant i munnen! Det blir otroligt mycket bakterier på bettet som hästen sen får i munnen! 
 
Och det är ännu värre för dom som inte tvättar bettet när de är smuts på bettet! Då får hästen alla bakterier + att dom kan få skav i t. ex. mungiporna av de! 
 
Så ni som inte tvättar hästens bett efter att ni ridit, tänk på vad ni sroppar in i munnen på hästen och fråga er själva om ni skulle vilja ha något med lika mycket bakterier i munnen?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0