Fullt ös medvetslös

Började dagen med utsläpp och en ridtur på Lajos. Inte ridit henne på över ett år, va kul att sätta sig på henne igen! Men oj vad annorlunda det är jämfört med Lalle, Frasse och Vera som är dom jag ridit på dom senaste månaderna! Haha, men det var kul med lite variation. 

Sen vart det en kort sväng ute med Lalle, mockning och sen hem. Duscha, bussen till Jesper, mocka, måla, kebab och idol! Åkte och hjälpte Jesper idag eftersom att han ska köra mig till Jönköping imorn. 

Ha en trevlig kväll!



God morgon

Halva lovet har nu gått! Jag har tagit det väldigt lugnt hittils, har varit helt slut senaste veckorna så hade redan inplanerat att bara ta det lugnt och vila upp mig. 
 
Men nu ska vi ta tag i livet igen. Dagens lite på att göra saker: 
- Fixa stallet
- Rida Lalle
- Städa lägenheten
- Plugga inför nästa veckas prov
- Träna Ice
Undviker ju gärna skogen nu när det är jaktsässong och hon löper. Men vi ska plocka fram lite agilityhinder och köra lite agility och lydnadsträning. 
 
Hon älskar verkligen agility! Haha kolla lyckan där liksom!

Dött internet

Hej! Internet har inte fungerat sen igår och telefonens internet har också krånglat en hel del! 
 
Igår kom en gammal vän till mig förbi och vi gick och tittade på hästarna och pratade om allt mellan himel och jord! Riktigt trevligt. 

Lalle longerades på åkern igår, riktigt pigg är hon, men det är hon alltid. Haha. Idag vart det ridning. Skritt och trav på banan, lite olika övningar och så avslutade vi med trav och avskrittning på åkern. Usch andra barbacka passet och svanskotan börjar redan säga ifrån... Imorgon ska jag testa mammas sadel på henne och kolla om den sitter bra, gör den de så får jag låna den tills jag köpt mig en ny.
 
På lördag styr jag och Jepser bilen mot Vrigstad! Ice ska lämnas på parning!!! Taggad till tusen! Vart lite hastigt och lustigt bestämt idag. Hon ska paras med en fin hanhund som ingen har använt förut, så ska bli riktigt spännande att se resultatet! En slät fin liten hane vid tilltalsnamnet Ungen. Har själv ställt honom några gånger, han är en riktigt trevlig hund. Tror att han och Ice kan komplettera varandra rätt så bra! 
 
Älgen Lalle

Vad väljer man när man vill allt?

Jag har vid flera tillfällen funderat på vilken gren jag vill satsa på. Jag har ridit både dressyr, hoppning och western. Jag tycker om alla tre grenarna väldigt mycket, allt har sin tjusning. Men nu är jag sån som vill bli bäst på det jag gör och ska man bli bäst kan man inte göra lite av allt, ja men det klart du måste rida dressyr på en hopphäst, men ni förstår vad jag menar! 
 
Jag började på ridskola, där red man ju lite blandat. Skaffade min första häst och började så småningom satsa på hoppningen med henne. Sen vart jag introducerad för westernridningen och hon passade otroligt bra för de så vi körde western 100%. Sen vart hon ju sjuk och jag avlivade henne. 
 
När jag skulle köpa ny häst funderade jag på vad jag ville göra, men western var fortfarande det jag kände att jag ville utvecklas mer i så då vart det western och ett stycke Tura. Red westen på henne men sen vart jag utan tränare och valde tillslut att gå över till dressyren på henne då jag hatar att stå still och behövde tränarhjälp för att komma vidare. Så jag red dressyr på henne. Delilah kom ju in i bilden precis i det bytet så vart dressyr på henne också och vart mest dressyr på henne också men skuttade lite på henne nu och då. 
 
I vintras när jag hoppade diverse hästar i stallet började jag sakna känslan att flyga över ett hinder med en spänstig häst som älskar de den gör. Jag hoppade hästarna i stallet men ja, ingen av dom hästarna är ju riktigt min typ av häst. Så då bestämde jag mig för att nej nu är det hoppning som gäller, men häst då? Tanken var att Wilma så småningom skulle ta Delilah på foder och Tura var faktiskt ute på annons ett litet tag. Trotts att jag kunnat sälja den hästen på en timme så valde jag att ha kvar henne. 
 
I somras när Jesper hade Vera och Frasse här så tänkte jag att nej nu måste jag ta tag i detta! Jag vill satsa! Av en händelse så började Pauliina rida Delilah, vart förälskad i henne och köpte faktiskt henne och Jasmina tog Tura på foder. 
 
Frasse vart mitt projekt på heltid ett par månader och han vart kvar ett tag efter att Vera åkt. Jag började leta häst men med is i magen och tillslut fann jag min Lalle. Nu är jag säkrare än någonsin! Även om jag älskar både dressyren och westernridningen så satsar jag helhjärtat på hoppningen! 
 
Har faktiskt många gånger under denna resa avundats dom som vet precis vad dom vill! Men nu gör jag också det, äntligen vet jag vad jag vill!
 
 

God morgon

Vaknade klockan 6 imorse, har sedan dess legat vaken och endast slumrat till nu och då. Ligger fortfarande i sängen och lyssnar på radio, börjar dock fundera på att ta mig upp ur sängen och koka lite kaffe, eller kanske gå upp till mor o leta frukost, mitt kylskåp är soptomt... 
 
Idag har jag inget speciellt planerat, ska mocka och rida Lalle. Skulle behöva motionera Ice men försöker hålla mig borta från skogen nu när det är älgjakt och hon löper! En av jakthundarna kom nämligen springandes på gården i helgen när den kände lukten av löptik, dom kan ju känna sånt på flera kilometers avstånd. 
 
 

Hur snyggt?

Hur snyggt är inte detta ländtäcke i ull från Hööks? Tycker det är otroligt snyggt och vore det inte så att jag har shoppingförbud just nu (haha shoppat på tok för mycket på sistone) så skulle jag ha klickat hem ett sådant! 
 
Täcket finns att köpa HÄR för 549kr

Första ridpasset!

Klockan är 11 och jag har släppt ut hästar, matat fåren som nu går inne, mockat och ridit min älskling! Har även hunnit med att sitta en stund på soffan.
 
RIder som sagt barbacka på Lalle nu när jag inte har sadel. Måste säga att hon var ruskigt fin för att inte ha haft ryttare på ryggen på två veckor. Väldigt pigg men det är hon alltid. Riktigt fin var hon. Vart faktiskt lite trav, hon skötte sig riktigt fint! Skulle nästan säga att hon är finare än sist jag red henne. Riktigt underbar var hon. Detta känns super, vi ska bara få tag i en sadel så är det bara att tuta och köra. Nu är jag lycklig och ser såååå fram emot att rida min älskling imorn igen!
 





Nya pannbandet

På en av mina många shoppingrundor på sistone så lyckades jag få med mig detta otroligt snygga pannband! 90kr (!!!!!!!!!!!) på granngårn. Var 70% rabatt på den och ordinarie pris var 299kr. 
Går ju självklart inte att få med på film hur mycket det glittrar men det är otroligt snyggt! Skriker mig om den!

Min fina

Finner inga ord för hur mycket jag älskar denna häst!
 
 

Fin i fötterna

Idag har Lalle fått fina fötter igen. Imorgon ska jag hoppa upp och skritta på henne. ÄNTLIGEN! Två veckor senare! Har abstinens så det heter duga! 
Även om jag inte kan rida ordentligen så kan jag iallafall sitta på henne. 
 
Jag tänker denna gång inte gå in på vad som gjort att jag inte kunnat rida. Jag brukar alltid djupdyka i felen och lösningarna, dels för att själv gå igenom lite vad som hänt och hur det utvecklades men också för att andra kan lära sig av att höra vad som kan ske och hur jag går til väga. Men denna gång tänker jag inte det.. Jag är trött på hur folk alltid försöker vända och vrida på saker och ting och få djurägaren att låta som en djurplågare. 
 
Men, just nu kan jag inte mer än skritta på henne då jag bara kan rida barbacka då jag inte har någon sadel! Eller ja det klart jag kan trava och galoppera men just för tillfället låter jag bli det! Hon är inte den lättaste hästen att rida och jag skrittar henne hellre och låter henne springa av sig på andra sätt än att sitta och rida lite halvdant och riskera att förstöra henne. Men så fort jag får tag i en sadel så ska hon ridas som vanligt och vi kan fortsätta att utvecklas tillsammans och satsa! 
 
 

Red head

Nu är det höstlov! Äntligen, vila, stall, vila och stall står på schemat.
Ska snart röra mig mot stallet och fixa där. Ikväll åker jag kanske över till Jesper, vi får se.
 
Igår färgade mamma mitt hår, vart rött, igen! Åh jag älskar rött, har fallit tillbaka till det gång efter gång, en färg som jag bara älskar!
 
Här får ni några bilder, dock otroligt svårt att fånga denna färgen på bild!
 
 

Skakat ett helt land

Ingen kan ha missat händelsen på Kronans skola i Trollhättan! 
 
Jag blir inte bara förtvivlad över det som hänt, jag är rädd. Det har varit mycket skolmord på sistone, speciellt i USA. Jag har tyckt att det är hemskt men jag har inte blivit oroad över att det ska hända mig. Men nu är jag det! En svensk kille som enligt bekanta är jätte trevlig.. Det kan vara vem som helst. 
 
Nu har jag turen att gå på en otroligt säker skola. Vi har lokaler mitt inne i stan med kodlås på två olika dörrar och inga obehöriga får komma in på skolan. Dessutom är det en liten skola där alla känner igen alla, så kommer det in någon utomstående så märks det på en gång. 
 
Sen kommer aftonbladet notisen.. "Gymnasieskola i Örebro håller stängt pga bombhot". Man blir mörkräd.. Även om detta är ett tomt hot, men det är väldigt nära inpå... Jag åker förbi den skolan när jag åker till och från skolan. 
 
Idag går mina tankar till alla som påverkats av detta och till offren. Jag försöker att sätta min egen oro åt sidan i detta! 
 
Hur har detta påverkat er? Har det påverkat er alls? Berätta gärna! Är det så att ni inte vill att det ska komma ut så skriv det i kommentaren så kan jag låta bli att godkänna den. 
Jag vill gärna hjälpa till i situationer som denna. Känner mig så hjälplös.. vill inte bara sitta o göra ingenting!
Ni kan även skriva på kik! Erikaaasss heter jag där
 
 

Gårdagens laser

Lotta var som sagt här och behandlade Lalle igår. Det gick riktigt bra! Lalle var helt bra, så nu ska hon bara skos och sen är det bara att tuta o köra. Eller ja så fort jag hittat en ny sadel också.. Den jag har sitter inte alls som den ska.. Jesper ska komma över med sin Prestige Michel Robert nån dag så ska vi testa den, det är den skönaste hoppsadeln som finns! Man ska bara ha råd med en sådan också, hehe. 
 
Vill komma igång nu! Men funkar ju inte riktigt utan sadel.. 
 
 

Blank space


Luftar pälsen

Här kommer några bilder från igår när Lalle rullade sig när jag släppte henne lös!
 
 

God morgon

Sitter just nu i skolan och börjar om några minuter. Slutar 12:45 idag, kommer hem vid halv 2. 15:45 kommer Lotta och behandlar Lalle igen. Nu när hon inte blivit riden hoppas jag på att hon är bättre än vad hon var sist, eller ja hon BÖR vara bättre. 
 
Vi hörs senare!
 
 

Lalle

Har inte ridit min älskaling på 1 vecka. Usch vilket baksalg det vart.. Men vi gör det bästa av situtationen. Idag släppte jag henne lös på banan och lät henne springa, hon har så mycket överskottsenergi. Hon vart väldigt glad för de kan jag säga!
 
 

Helgens kryssning

Fredagens middag! Oxfilé i pepparsås.
 
Bilder från Lördagens buffé
 
 

Kryssningsheglen

Jag skulle ha tidsinställt några inlägg till bloggen i fredags men jag hann inte! Jag kunde inte heller uppdatera då min telefon inte ville sammarbeta med wi-fit på båten!
 
Men jag har varit på Helsingforskryssning med Jesper, Anna och en hel hög med familj (mamma, pappa, moster med karl och två morbröder). Vi har haft en otroligt trevlig helg. Men jag är bra trött och sliten idag. Har i stort sett legat på soffan sen jag kom hem vid 3 tiden. 
 
Men nu har ni fått en liten update på läget! Fler bilder kommer imorn.
 
 

Bakslag

Hej!
Nu har jag varit lite tyst sen i tisdags, men fick ett rejält bakslag och verkligheten kom och drog ner mig på jorden igen! Så tappade all motivation och visste inte heller riktigt vad jag skulle skriva...
 
Men just nu ska Lalle inte ridas, hon ska bara promeneras och longeras. Så igår var vi på promenad i det otroligt fina höstvädret! 
Var inte i skolan igår, vi hade en sån där dag när man får gå på vilka ämnen man vill för att komma ikapp. Gjorde bedömningen att den tiden användes bättre hemma med de som måste hinnas med hemma innan helgen. 
 
Började dagen med en tidtur på Tura. Frågade Pauliina om jag inte kunde få låna henne då jag inte ridit henne sen i våras! En barbackatur på mitt svarta mumintroll var välbehövligt kan jag säga. Efter de tog jag Ice och Lalle på en promenad. Sen skulle det fyllas på med mer strö i boxen och en vägg i stallet skulle målas. 
 
Kom hem vid 14 tiden och då vart det plugg en stund och gjorde rent hos sköldpaddan. Sen in mot Linde för att handla och hämta ut några paket. Hem, dö i soffan lite, plugga och äta mat! Det var min dag. 
 
Imorse var jag ner till stallet och longerade Lalle ute på åkern. Inget avancerat, bara lite i alla gångårter så att hon får röra lite på sig så hon inte står o blir stel. Hon har så mycket enegri min älskade. Tittade på henne i det fina morgonljuset och frosten som glittrade i solljuset... Åh jag vart nästan tårögd, hon är så vacker! Min älskling.. Nu ska vi göra det bästa av situationen och mysa lite den närmsta tiden, komma varann lite närmre och så hoppas jag att jag snart sitter uppe på ryggen igen! 
 
Så tråkigt att man inte kan fånga de fina ljuset på bild med telefon!  Där har ni även
ett av mina nya täcken! Köpte de på Stall Ohlén när dom sålde ut allt!
 
Imorgon har jag ju lite bråttom men är det fint väder så ska jag försöka ta mig ut i det vackra morgonljuset och fota till designen! 

Stanna upp och andas

Usch spelar ingen roll om jag sover bra eller dåligt! Jag är så otroligt trött. Jag tror jag återigen börjar närma mig den där väggen alla pratar om igen. Nu skulle jag behöva en veckas semester med sol... Jag mår så otroligt mycket bättre i värmen. Eller ja en månad i solen satt inte helt fel.. Inte bara för att det vora skönt, men för att jag verkligen skulle behöva de.. En månad är lagom då det tar 1-2 veckor för mig innan jag klarar av att släppa allt och faktiskt slappna av. Sen ska man ha lite återhämtningstid också. 
 
Nu måste jag försöka stanna upp på något sätt. Får ta ett steg tillbaka i nån ände, frågan är bara vart? 
 
 
Lalle ska ju laserbehandlas idag, så ingen ridning idag. 

Höstmys

Är dödstrött idag! Helt otroligt! Lalle får vila idag. 
 
Orkade inte ens laga mat, så ringde mamma och åt där. Nu liger jag nergrävd i soffan med en romatisk komedi på tvn och läser bloggar. Kan det bli bättre? Varm oboy kanske? Sån med grädde o grejer! Vore inte fel!
 
 

Måndag

Hejhej!
 
Varit in på möte i Linde på morgonen och nu sitter jag i skolan. Slutar 17 idag och då ska jag hem och plugga. Funderar på vad jag ska göra med Lalle idag! Hon kommer stå imorgon då hon ska behandlas med laser så vill helst inte låta henne stå idag, men har rätt mycket att göra! Men vi får se. Ska även försöka hinna med att börja trimma Ice! 
 
Igår red jag ett kort pass på bana med Lalle. I skritten var hon rätt så frustrerad men det är hon oftast innan hon får trava lite. Men sen skötte hon sig fint förutom precis när jag fattade vänster galopp, då brallade hon lite men var sen mycket bättre än vad hon varit! Så var riktigt nöjd med henne igår. Nu hoppas vi på att lasern ska göra susen och att hon kan fortsätta gå mot de bättre. 
 
 
Har håltimme om ett tag, ska försöka skriva ihop lite inlägg då.

Söndagens att göra lista

Hej på er! 
 
Jag har tagit lite sovmorgon idag och sitter nu och har precis ätit frukost och läst lite bloggar.
Men nu kan jag verkligen inte sitta still längre, för mycket att göra idag och så börjar det krypa i benen!
Idag ska jag:
-Måla i stallet
-Rida
-Plugga
-Städa
-Motionera Ice
 
Inte allt för många punkter men dom tar alla tid och ja ni, nu får vi se om jag orkar göra allt, men det ska ajg nog göra!
 
Ha en bra dag så hörs vi senare!
 
 

Lyssna på sin egen kropp

Nånting jag funderat väldigt mycket på sen igår är just det som rubriken säger. Man bör och man ska lyssna på sin egen kropp. Nej man ska inte låta bli att röra på sig för att det är lite jobbigt och man har dålig kondis, men just vid skador.
 
Jag har tre olika skador på samma arm, jag har nånting som är tokigt i axeln, något som jag tror är en infalmation i musklerna i armen och armbågen som Lalle slog till med ena framhoven/skon när hon reste sig häromdagen. Jag har fortsatt i samma tempo som vanligt och ridit som vanligt så långt det bara går! Tillslut har det gjort så ont att jag inte längre klarat av att hålla i tygeln och har då fått släppa och bara skrittat på lång tygel en stund och sen påt igen. 
Sen har mina knän börjat krångla igen men det gör dom till och från, speciellt när det blir kallt så det är inget jag bryr mig om. Är även otroligt mör och öm i hela kroppen och nacken, detta på grund av att jag sover så lite och nacken är från när jag red Frasse och han började dumma sig. 
 
Visar jag någon form av hänsyn till min kropp även när jag vet att jag MÅSTE låta den vila för att den faktiskt är skadad och många gånger när läkare säger åt mig att jag inte får rida. Nej det gör jag inte, aldrig någonsin om det inte är så att det faktiskt inte går, när det är fysiskt omöjligt för att det gör så ont, då slutar jag.. 
 
Men när hästarna har ont eller är ömma gör jag allt för dom. Då får dom vila, specialbehandling och dyra behandlingar för att bli bra, tid och pengar jag aldrig skulle lägga på mig själv! Även om jag verkligen inte vill att Lalle ska ha ont eller ömma i musklerna så måste jag säga att detta kunde inte komma mer lägligt och det är nog väldigt bra att det kom nu. 
 
Nu tvingas jag att ge armen lite vila och den behöver verkligen den vilan den ska få och antagligen mer. Och idag ska hela min kropp få lite vila. Har varit ute på promenad och det får räcka. Har tagt ipren och resten av dagen ska jag ta det lugnt, inte göra något fysiskt ansträngande.
 
 
Nånting att fundera på, ger ni er kropp den vila/rehabilitering den behöver? Både vid skador och även allmänt?

Lördag

Hej på er! 
 
Tog lite sovmorgon imorse, sov till typ kl 8 men låg och drog i sängen och pratade i telefon till halv 10. Strax efter 10 drog jag och Marika till stall Ohlén. Haha tredje helgen i rad jag är där! Men dom har ju utförsäljning då dom ska stänga ner butiken och nu i helgen har dom 75% rabatt på det sista som finns kvar! 
Jag köpte med transportskydd, en piké, boots och en julklapp till Wilma. Tror det var allt. Dom hade inte mycket alls kvar och det var så fullproppat på folk så det var hemskt. 
 
Har precis kommit hem från stallet. Lalle är ju öm i musklerna så idag slängde jag på henne skydd och fleecetäcke och gick en runda på några km, Ice fick även följa med på prommenaden. Imorgon blir det en lugn ridtur.
På tisdag ska hon behandlas med laser så jag hoppas de mjukar upp henne lite. 
 
Hon var inte ett dugg sugen på att vara med på bild idag!
 

Stress och lite mer stress

Hej på er! Varit så otroligt mycket på sistone så jag ber om ursäkt för lite halvdann uppdatering, har inte orkat tänke på bloggen.
 
Lalle och jag tog ett lugnt pass på åkern tillsammans med Marika och Lajos. Lalle är lite öm i kroppen så hon får ta det lite lugnt nu. Det behöver jag också för den delen. Har förmodligen inflamation i armen eller något då min vänsterarm inte alls är med på noterna. Kan inte anstränga den mycket alls innan den börjar göra så ont att jag inte kan hålla stöd i tygeln. Axeln började krångla igår också så tror min arm behöver lite lugn o ro ett tag. 
I vanliga fall hade jag skitit i att armen gör ont och bara kört på så mycket det går och lite till men eftersom att Lalle också är lite öm så passar det ju faktiskt lite bra! Så ofrivillig men behövlig vila för min del! 
 
 
 

Zombie

Usch vad jag är trött idag med, det går bara utför! Blir bara värre o värre. Men inte många dagar kvar på denna vecka och nästa vecka går jag em och då kan jag sova lite längre. 
 
Igår skulle ju vara min ridfria dag eftersom att Lalle vaccinerades. Men Jesper skrev och undrade om jag inte kunde komma o rida Frasse, så åkte dit och red min "lilla" pojk! Han var rätt spänd och nervös igår men fick ner honom lite på jorden. Åh vad jag sakar honom! Han är så otroligt mysig! Hade jag råd skulle jag vilja köpa honom också, ha Lalle som jag kan börja tävla nästa år och sen ha Frasse som jag måste ta det lugnare med och bara jobba med hans psyke. Vore en perfekt kombination! Skulle få tävla men samtidigt ha Frasse som jag älskar nå otroligt! Vore underbart, men de lär aldrig hända tyvärr.
 
 
 

Atm!

Står i stallet och myser i väntan på veterinären!



God morgon!

Igår vart det ett pass med galoppintervaller på åkern. Vi överlevde de också! Nej men lite hyss hade hon för sig men hon skötte sig bra ändå. 
 
Idag blir det vila för damen då vaccinering står på schemat! Sen har jag inte så mycket, ska plocka lite hemma, tvätta lite kanske. Det återstår o se!
 
Mina nya handskar från granngården som matchar schabraket! 45kr! Skit bra är dom!

Lady Gaga

Jag älskade Lady Gaga som yngre! Men sen slutade jag lyssna på henne. Lyssnar inte alls på hennes nya musik, slutade lyssna på henne nånstans när born this way släpptes, vart lite besviken på hennes nya musik. 
Men nu har jag börjat lyssna på hennes gamla musik igen! Den är lika bra idag som den var för flera år sedan!
 
Denna låten går rätt så varm just nu, lite av en pepplåt för mig faktiskt!

Söndag

Söndag igen? Vart tog tiden vägen?
 
Idag har jag varit som en kanin på speed! 
Började dagen med att ta en ridtur på Lalle. Klättring stod på dagens schema. Detta var lite små jobbigt sa Lalle! Vi har ett jätte bra ställe med flera backar med olika lutningar. Sista vändan i den brantaste backen där det även är rätt så lös sand som underlag så tyckte Lalle att det var jobbigt och fick den briljanta idén att hon skulle resa sig mitt i backen. Som tur var så fick jag ner hennes fötter på jorden igen innan hon kom för högt upp. På väg hem så hade min faster sina höns ute och dom var mitt på vägen där vi skulle rida. Jag övervägde tanken att vända och ta en annan väg hem, men bestämde mig för att testa. Hon stannade en gång när vi va 5-10 m ifrån dom, bad henne gå framåt och då gick hon, trotts att dom sprang över vägen och vad inte ens en meter ifrån hennes hovar! De psyket!!!
 
Sen var det smörjning av sadel och träns! Sånt jag aldrig någonsin gör!
 
Sen hem, städa och laga ett fleecetäcke som Lillis hade sönder en gång i tiden. Det var rätt så masakerat men fick ihop det till slut! Sedan tog jag och Ice en långpromenad, på väg hem stannade vi vid hagen och gjorde rent vattenbaljorna och fyllde vatten. När jag kom hem så städade jag lite till och så småningom fixade jag lite mat. Inte suttit still alls (mer än när jag lagade täcketd då). Försökte sätta mig en stund men gick inte! Haha. Lalles energi smittar av sig. Skönt de. 
 
 
 

New in Part 1

Hej på er! Vart en lång eftermiddag i stallet och hann inte fota allt innan det vart mörkt! Men här får ni se några saker som inhandlades idag!
 
Där har ni hela högen med grejer i hästväg som köptes!
 
Ett marinblått schabrak med röd kant, tjockt och fint! Kostade bara 90kr på granngårn
ska försöka hitta skjuts nån dag och åka in igen och köpa fler färger!
 
Ridstrumpor
 
Tävlingstop med blingade knappar! Älskar bling och denna blir perfekt när vi börjar tävla
nästa år! Nu taggar vi tävlingssessongen 2016!

Nu är jag pank!

Shoppat en hel del idag.. Nu ska jag ner till stallet och rida med Marika så blir att fota en del av de nya sakerna då! 

Ett snabbt hej!

Sitter här och har 3 minuter över till att blogga! 
 
Vid 10 åkte jag, mamma och Marika till stall Ohlén som har utförsäljning och massa bra billiga saker nu. Trotts att det tar 5 min att åka dit så kom vi hem vid 11.45.. Hmmm tiden går fort när man har roligt!

Varit hemma, pratat med mor och nu ska jag och Marika vidare till Linde och nisses. Senare i em blir det ridning, får se vad vi hittar på, uteritt eller ett pass i gropen kanske? Funderar dock på klättring eller konditionspass!
 
Men vi får ta och höras senare för nu måste jag rusa! Ha de bra!
 
 

Nya täcket

Var och hämtade ut ett paket igår, det innehöll Lalles nya täcke! Ett blått stalltäcke från jacson. Riktigt fin färg var det! Tog några bilder på det.
 
 

Ridning 2 oktober 2015

Vart ingen ridning med Marika idag, tänkte rida ut ändå, men det blåste så otroligt mycket så ville inte ge mig ut ensam, så valde ett pass på banan istället. Idag var hon.. ja ni... Pigg och inte alls sammarbetsvillig. Avsaktningarna var det otroligt mycket tjaffs i.
 
Sen för att komma undan så går hon alltid i sidled och går ofta på staketet men lyssnar ändå när man ber henne gå bort från de. Men denna gång tryckte hon sig bara närmre och närmre och tillslut tror jag hon vart förbannad på staketet och reste sig och kastade sig rakt upp i luften! Det var inte långt ifrån att jag åkte av och inte heller långt ifrån att vi slog över. Måste säga att det var lite små obehagligt när vi var uppe i luften! Men när vi kommit ner på backen igen så stod hon så lugnt o snällt på alla fyra! Haha min lilla knäppgök!
 
Gick inge bra alls att ta bgilder idag.. Det började skymma och då blir dom bara suddiga och hon ville bara komma till mig! Men där har ni något! 

Seg dag

Segat mig igenom dagen! Ringde vårdcentralen imorse och fick en tid efter 3. Har städat lite, varit ute och plockat av hästarna täcken och varit in till läkaren sen hadlat och hämtat ut paket. Har även ringt och fixat med lite papper på Lalle och bokat tid för vaccination på henne. Känns som att jag inte gjort något alls idag. 
 
Men nu sitter jag och väntar på att Marika ska höra av sig så vi kan ut och rida! Känns som ett bra sätt att avsluta veckan, ta en härlig ridtur och snacka massa skit. 
 
 
Detta är helgens dryck. Köpt på mig några paket nu, det och penicillin är något jag kommer bli trött på rätt så snart! Men i väntan på Marika sitter jag och dricker detta, läser bloggar och lyssnar på musik. 
 
Ha de gött så hörs vi!

In your wildest dreams

En artist som jag gillar otroligt mycket är Taylor Swift. Jag tycker det är jätte tråkigt att hon tog bort all sin musik på spotify, men samtidigt förstår jag henne.
 
Älskar hennes låt Wildest Dreams den är för underbar! Och videon är sjukt bra!
 
 

Hoppat på älsklingen

Började ridpasset men att böja lite på henne. Få henne att mjukna upp lite i kroppen. Sen tränade vi lite avsaktningar, på henne är det nästan A och O att träna avsaktningar just nu. Att få henne att gå framåt är inget jag har några problem med, den går framåt utan protester! Men avsaktingarna har vi lite delade åsikter om ibland. 
 
Efter att jag fått ner henne på jorden så tog vi och red över bommar och avslutade passet med att hoppa lite. Vart lite mer ordentligt denna gång. Hon är riktigt underbar! Även om jag två gånger orakade att hon hoppa av på tog för nära och rev så hoppar hon! Hon visste själv att detta kommer aldrig gå, men istället för att göra som de flesta andra hästar och då stanna, så gjorde hon allt hon kunde för att rädda situationen. Hon är så ärlig och underbar. 
 
Otroligt fin himmel ikväll! Jag ber om ursäkt att alla bilder är så kassa, men när 6s:en kommer ut ska jag hämta ut en och då blir det betydligt mycket bättre bilder! 

Klippning av häst?

En sak jag går runt och funderar lite på är om jag ska klippa Lalle till vintern? Inte än då men så småningom. 
Men jag är väldigt kluven. Vi har hästarna ute större delen av dygnet och Lalle och Lajos kommer stå i kallstall i vinter. Samtidigt som jag vet att hon kommer ridas i stort sätt varje dag och kommer gå rätt hårt i vinter om allt går som de ska. På sätt och vis tycker jag ändå att det är snällare mot henne att hon torkar snabbt och jag får täcka henne mer än att hon ska behöva svettas som en gris men med mindre täcken. Detta grublar jag en hel del på det faktiskt! 
 
Vad tycker ni? Kom gärna med tankar och åsikter. 
 
 

Torsdag redan!

Oj vad tiden flyger!
 
Gårdagens ridpass gick underbart! Vi började på ridbanan och tränade en hel del avsaktningar och halter, det behöver verkligen mitt lilla krutpaket träna på. När hon kändes mjuk o fin i alla gångarter gav jag mig ut på åkern brevid ridbanan, vi galopperade hela vägen bort och hem (!!!!) i samlad fin galopp. Lalle är underbar! Även om hon är otroligt pigg o explosiv så när det väl gäller så går hon som en klocka! Älskade häst. 
 
 
Nu sammarbetar min kropp inte alls! Inte nog med magbesvären och nu huvudvärk så har jag ursinvägsinfektion... Har varit upp MINST en gång i timmen inatt för att gå o kissa.. Det är alltid lika underbart när de gör så ont att man nästan trillar av toastolen. Ännu bättre är det att jag har prov om en stund och då får jag inte gå ut.. Yeey me. 
 
 

RSS 2.0