Dr Conrad Murray får äntligen sitt straff!

På tisdagen fick Dr Conrad Murray sitt sraff

Domen mot Dr Conrad Murray kom i början av november, då han dömdes som skyldig till Michael Jacksons död.

På tisdagen meddelades straffet: Fyra års fängelse, vilket är maxstraffet för vållande till annans död, skriver LA Times.

– Faktum är att Michael Jackson dog på grund av Dr Murrays handlingar, och hans misslyckande att göra sin plikt, sa domaren Michael Pastor.

Dr Murray har suttit häktad sedan den 7 november. Han kommer förutom fängelsestraffet bli skyldig till att betala skadestånd, där summan kommer att meddelas vid ett senare tillfälle


----------------------------------------------------------------------------


Bättre sent än aldrig? Läste dehär igår... Seriöst att de skulle ta 2,5 år!


Sry

Ledsen för dålig uppdatering! Har försök få in ett inlägg på bloggen från mobilen ända sen i söndags! men de går inte!

:P

Blir o rida ut en sväng om ca en timme. sen kommer Jonas hit oså. Vi får se om de blir så mkt mer uppdatering idag då han ska sova här men ska försöka att slänga in några inlägg till.

image description

Dagen

Va hemma idag oxå, dels för att jag e ganska så förkyld o sen så för att vila ut då jag sovit dåligt i flera veckor så de har verkligen knäckt mig! Runt ett tiden så stack jag ut o red en kort sväng på Tura för jag va tvungen o rida henne då hon stått sen i söndags! Sen så har jag lovat Joanna att rida dressyr på Steffe och han har inte gått på några dagar o mamma frågade om jag inte orkade rida honom idag så jag red lite dressyr på honom.

Jag red honom på en åker vid vägen o när jag ridit ett tag så åker de förbi en traktor med massa plastade ensilagebalar o så fladrade de lite plast o då vart Steffe rädd o börja skutta lite. Sen efter ett tag så trava jag lite då jag hitta en liten torr plätt då de va ganska blött o så märkte jag inte att de vart skit lerigt förens Steffes framben försvann! Hela framdelen typ störta mot backen o så försökte han bara typ slänga sig upp o bara halka hela tiden men tillslut så tog han sig upp. Men de va lite äcklig känsla.

Imorn blire att rida ut en sväng o sen så kommer Jonas hit o sover här o på eftermiddan kommer Angelika o Tim hit o äter o så kommer ju min moster hit o rider o så ska hon hjälpa till med maten o va här oså:-)


Sjuk

Jaha då va man sjuk idag då... Har skit ont i magen o mår illa o huvet exploderar snart! Hade tänkt o rida idag då Tura fått vila i några dagar då hon gått ganska hårt ett tag nu men vi får se.


Hästarna rullar sig

Filmade lite när hästarna rullade sig igår. Igga dock hur jag filmar för jag såg inte alls hur jag filmade


Långtur

Har försökt att ladda upp dehär inlägget via blogg.se appen sen 11 idag!

Ledsen att jag inte la upp bilderna igår, men nu ska ni även få en video.

Man kan säga att de va en lite anurlunda ridtur igår! Vi tänkte att vi skulle ta o rida en ny väg som går förbi veterinärn o igenom en grusgrop som ligger en bit härifrån o så. När vi kom till grusgropen så tänkte vi att vi skulle gå längst ena sidan där de va en liten gång o sen skog, vi hoppa av innan vi gick in i skogen för de va ganska så tät skog. Seriöst hästarna va jätte duktiga som bara följde efter även fast de va så tätt! När vi kommit ut ur skogen o va typ på andra sidan av grusgropen så va de typ skit fin utsikt!

Ska ut o rida nu om en halvtimme oxå:P

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Försökte få en bild på utsikten men de gick inge bra!

Ska straxt ta o ladda upp videon!


Nya bilder idag

Ska straxt ut o rida. Idag kan jag lova lite nya bilder eftersom att de ljust o att jag har betydligt mkt bättre kamera i mobilen nu.

Så länge bjuder jag på en liten egobild;)


Vi tjejer....

Vi springer runt i huset medan vi borstar våra tänder.

Vi läser på schampo flaskan i duschen.

Vi skrattar åt våra egna skämt innan vi berättar dom.

Vi behöver ingen klocka eftersom vi har en mobil.

Vi kan läsa en mening 10 gånger utan att förstå den.

Vi trycker på dörren fast att det står dra.

Vi säger va? fast vi har förstått allt.

Vi hatar när vinden förstör våran frisyr.

Vi kollar i kylskåpet 10 gånger om dagen utan att äta något.

Vi kan se samma film 10 gånger.

Vi måste ringa till våra mobiler för att hitta dom.

Vi kan kolla på klockan för att sedan glömma vad den visade.

Vi vänder på kudden för att sova på den kalla sidan.

Vi sätter våra alarm tidigare så att vi kan ligga och sova längre.

Innan vi går och lägger oss räknar vi ut hur många timmar vi sover.

Kopiera detta om du känner igen dig

Sitter just nu hos min moster i Örebro o h...

Sitter just nu hos min moster i Örebro o har precis ätit mat, de va sjukt gott! Dagen idag har flytit på, dock inte så kul o sluta 4 på fredagar, men men. Kollar om jag skriver nåt när jag kommer hem beroende på när vi kommer hem:P


Ny iphone 4s:D

Gissa vem som är en stolt ägare av en ny vit iphone 4s? Jo jaaaaag!!!!!!:D fatta va glad jag är! Äntligen en smartphone ist för min dumphone;) haha åhhh va jag saknat att ha iphone!


Breaking dawn!!

Yeeey idag blir de att åka in till Örebro o titta på breaking dawn med Jonas efter skolan!:D Nån mer som ska se den?
Men iaf jag kmr hem nån gång efter 7 så blir o uppdatera då. Hejdå så länge

Ridtur

Jag, mamma, moster, Joanna o Sofia hade en riktigt härlig ridtur idag! Och Tura har sprungit snabbare än vad jag trodde hennes lurviga ben kunde springa!
Tog lite bilder o så har jag en liten film o bjuda på men jag hittar inte datorkabeln till telefon! Så tar o lägger upp bilderna så fort jag hittat den, i värsta fall får jag gå upp o kolla om pappa har nån gamal.
Denhär telefon suger verkligen! Men förhoppningsvis kommer vi iväg o köper telefon på torsdag.
MEn laddar upp bilderna o videon så fort jag hittat en kabel

Skoldag

Idag kändes dagen otroligt lång även om jag slutade redan 14.40. Men sen får jag ju vänta på bussen som går efter 4. Men idag vart de inte o göra nåt speciellt.

Imorn har jag studiedag och då ska jag rida, jobba o sen 17.15 har jag utvecklingssamtal, ska även försöka hinna med att ta lite bilder iallafall. Har ju så usel kamera på min mobil! saknar min iphone mer än vad jag nånsin skulle ana! Men vi får se ska försöka komma iväg o köpa en ny telefon i veckan.

Trötter

Idag skulle jag ha gått ut o jobbat på morgonen/förmiddagen... meeeeeeeen min skönhetssömn hade andra planer.... Jag vaknar typ halv 11 och undrar vad som hände med telefon eftersom att jag visste att jag sätt på alarm på den men när jag kolla va de tydligen avstängt. Så jag har stängt av alarmet i sömnen och när jag vakna va de försent för då va de inte så öång tid kvar tills vi skulle ut o rida. Sen har jag inte gjort spec mkt idag!

De va skit kul o rida idag! Hästarna va trötta efter igår för vi körde ganska hårt men dom ville ändå bara galoppera!

Nåt som  vore extermt skönt vore att kunna raka Tura! För hon blir så lätt svettig! Men eftersom att vi har dom på lösdrift så är de ju inte speciellt smart att raka henne eftersom att hon då måste gå med massa täcken i vinter.

image description

Fixat med ny design

Har precis suttit o gjort klart en design till min systers blogg. Hon ville ha en ny med både bilder på Trissan och hästen hon har hos sin mamma.



Kom även hem för ett tag sen från en härlig ridtur med pappa, mamma, Pauliina (moster), Wilma o min ena kusin Jasmina. Ohh vad vi rejsa! Tura sprang snabbare än nånsin! hon tog verkligen i allt vad hon hade!


Sakpligt trött!

Känner mig skapligt trött! Har varit vaken sen 3 imorse.... Vaknade 3 o trodde att klockan va halv 7 eller nå o så va den 3.... sen så låg jag vaken typ hela tiden somnade typ o sov 5 min nåra gånger..... Hatar när de blir så! Men men inte mkt o göra åt de.


Random! Första bilden jag nånsin la upp på bloggen! man kan snacka om att jag har förändrats en heeeeel del!


Gårdagen

Igår va Jonas här. Han va med o kolla när jag red på Brunte i mörkret. Han är igentligen skit rädd för hästar o skulle förut aldrig ha gått i närheten av en häst men han har klappat våra hästar nåra gånger o igår stog han riktigt nära Brunte.


Igår när jag skulle gå ut ur stallet för att lämna Brunte till hagen så släcker jag inna jag tar loss honom o då vart de ganska så mörkt.....

Jag:
Oj vad mörkt de blev.
Börjar gå ut med Brunte
Jonas: Men ser hästen nåt då?
Jag: Ja då hästar har bättre syn än manniskor
Pang!
då lyckades Brunte gå in i en stolpe i stalletXD


Breaking Dawn

Nu har jag precis beställt biobiljetter till biopremiären av breaking dawn! Jag o Jonas ska åka o kolla på den. Kommer bli awesome! Vi skulle ha gått på TwiDay men när jag skulle kolla hur många platser de fanns kvar så fanns de en plats kvar i ena hörnet....


Längtar tills onsdag!

Ridtur i mörkret

Red ut i mörkret med min moster och mina kusiner. De va sjukt roligt! hästarna va väldigt pigga! Dom va inte stressade eller rädda på nått sätt utan bara väldigt pigga!
Har inga nya bilder för dels har jag usel kamera på mobilen o tog inte med nån annan och så är de mörkt när jag kommer hem från skolan nu så får fota på helgerna så får ni nya bilder då

image description

Hästarna

Eftersom att jag fått endel nya läsare tänkte jag skriva lite om hästarna vi har på gården.

image description
Först har vi min häst Tura (Klövernatura). Hon är ett nordsvenskssto (travmodellen) på 9år. Jag köpte henne för ca 1,5 månad sen. När jag köpte henne gick hon som turridningshäst men jag ska ha henne inom western o ska börja utbilda henne. Ska främst ha henne till reining o trail.


Sen har vi min mammas häst. Brunte (Vispers Brunte) är en quarter/varmblodskorsning på 3 år. Han kom hit i april och då hade hans inridning precis påbörjats. Även honom kommer vi ha till western.


Det här är min mosters häst Nikko (Nikolaj av Basta). Han är en Basjkir på 4 år. När vi hämtade hit honom i slutet på mars så va han inte långt ifrån döden! Han va bokstavligt talat bara skin o ben! Nu är han mycket finare men har fortfarande en hel del kvar! Han ska oxå användas inom western som dom andra hästarna.


Trissan är en shetlandsponny på 6 år. Hon rids också i western.


Sen har vi ju lilla Betty (Betty Boop). Hon är 3,5 år. Hon rids inte så mycket med tanke på hennes ålder och hon rids mäst i skogen men ibland på bana för tränare.


Sist men inte minst har vi Steffe (Steffe Bolan). Han ägs inte av oss utan de är en som har honom på foder o har honom ståendes här. Vi lånar honom dock 1-2 gånger i veckan. Han är en varmblodsvalack på 15 år. Han är riden i dressyr sen han va 5 men har även hoppat lite. Han är även otroligt musklad för att va ett varmblod och ser faktiskt ganska mycket ut som ett halvblod.

Ny design

Som ni ser har det dykt upp en ny design här. :)
Ser ni den inte tryck F5.

Desginen är gjord av mig. :)
Jag gör gratis desginen i mån av tid och lust.
Vid intresse för en desgin går det bra att kontakta mig på min blogg, eller via mejl [email protected].

För att jag ska göra en bra design krävs

- Bra bilder, gärna med samma bakgrund i alla bilderna som Erika har som ni ser.. toppen bilder!
- Att man är tydlig med vilka färger man gillar / inte gillar
- Att man inte har för höga krav, då jag inte använder photoshop eller så.

Ha de bra! :) 
// Eriika


R.I.P Hickstead

"Världsettan Eric Lamazes OS-guldhäst Hickstead föll ihop och dog under sin omgång i Veronas VC-hoppning.

Lamaze hade just ridit i mål under sin första runda med en rivning och skulle inte gå vidare till omhoppning. Då föll hästen plötsligt ihop under honom.

Hästen skakade i sin dödskamp och stämningen på läktarna var upprörd.
En chockad Lamaze fördes bort från arenan.

-Nu dör den, utbrast SVT:s expert Lotta Björe i direktsändningen i SVT Play.


"Som en familjemedlem"

När en knäckt Lamaze fördes bort från arenan fick han stående ovationer av publiken, dår många av dem grät.

Efter en tyst minut kom beslutet att avbryta tävlingarna. En obduktion kommer att visa Hicksteads dödsorsak men redan nu spekuleras det i att hästen drabbats av hjärtfel.

-Det här är det värsta som kan hända en ryttare, hästen blir som en familjemedlem, sa Lotta Björe.

Hickstead tog guld i Peking-OS 2008"

Från SVT.se


-----------------------------------------------------------------------------------




usch vad hemskt! Jag skulle få sån panik om jag vore med om nåt sånt! EN riktigt hemsk händelse!


Lunch dags

Nu ska vi straxt ta o äta lunch o förr eller senare ska vi väll ta o åka hem.

Vill fortfarande ha tips på vad jag kan skriva om.



SItter här med bästa mottagningen i Sverige!

Är ju som sagt en bit utanför Stockholm. Har som vanligt ingen täckning här så sitter o kan typ inte smsa. Vart osvara på alla kommentarerna nu i brist på annat o göra!

Har ingentig o blogga om så om nån har nån idé eller nåt ni vill läsa om så säg till!

image description
Inga bilder så bjuder på skönheten ;)


Svar på kommentar:

ebba<33 om Seg dag:
jätte söt bild på er båda och du har en jätte bra blogg <3 kolla gärna min blogg och kommentera gärna då.krm <33

Svar:
kom intein på din blogg avnån anledning så skriver här.
Tack:)

Svar

Nina om prommenad:
Haha, fick jag vara med på din blogg? Vad trevligt! :) Hur trivs du med din nya häst? Den var jätte fin! :) hälsa alla! Kram kram/ Nina

SVar:
haha japp;) visste inte om jag fick lägga ut nå bilder på dig:P Jag trivs jätte bra med henne hon är verkligen en sagohäst! Visst är hon!:) de ska jag! Kram

Hej, ledsen att jag inte uppdaterat bättre...

Hej, ledsen att jag inte uppdaterat bättre idag! Jag red ju som sagt 3 hästar idag. Började med Tura o sen Brunte o sist tog jag ut Steffe. När jag kom hem så hade jag en timme på mig att äta, duscha och packa klart. Svarar o godkänner alla kommentarer när jag kommer hem från Stholm på söndag. Men ska försöka uppdatera lite iaf under helgen Kissies and hugs


Brottom

Hej, har ridit o fixat nu o ska åka till stockholm om en 40 min. Hinner inte skriva mer nu men smsbloggar när jag sitter i bilen.
Hade även sönder min iphone igår, eller ja den gick sönder så har min gamla sony eriksson nu....


Så istället för iphone har jag den....

Seg dag

Hittills har dagen gått skit segt! Men nu ska jag börja packa lite inför imorn då jag åker till stockholm o är där över helgen. Hinner inte packa imorn då jag ska hinna rida dubbbelt o massa. Självklart så kommer jag försöka blogga därifrån om inte annat så försöka mms/sms blogga när jag har täckning (de är inte så bra täckning dit ja ska)
Bildbrist o så har jag tänkt på min lilla prinsessa hela dan! saknar henne verkligen!

Dagen

Började med att gå upp 20 i 8 imorse o stack ut för att ta bort resten av taggtråden medans mamma började skruva fast knorr o jag tog bort alla mäler som håller fast taggtråden o runt halva hagen o jag glömde ju mina hanskar så har rivsår på händerna nu... Men sen tillslut kom Wilma (min syrra) med handskar men då va jag typ klar med allt... sen så hjälpte jag mamma att dra tråd o så hade vi inte så de räckte ( de saknades ca 500-600 m) så vi stack hem o åt lunch o sen stack vi ut o red en sväng på Brunte, Tura o Trissan. O pappa va o hämta Sofia från dagis vid 2 så han köpte mer tråd. Så efter att vi hade ridit så vare på väg att bli mörkt så vi gick snabbt o drog resten av tråden o fixade öppningen o släppte ut hästarna, de va ju ganska mörkt när vi släppte dom men dom såg ändå vad tråden gick. Så nu har hästarna en hage o gå i i några veckor o så finns de faktiskt en del färskt gräs där.

image description
Inga bilder:P

Höökspaketet

Idag va mamma o pappa o hämta ut höökspaketet som kom igår.
Mina grejer:


Ny varseljacka, min har gått sönder så de kändes som att de va dax att köpa en ny


Rosa reflexväst


rosa benreflexer


Rosa boots, Byter ut mina gula mot rosa^^ såklart;)


Rosa brösta



Kom även på att jag skulle ha tagit två par benreflexer ist för ett par så får åka in till hööks i örebro nån dag.

Jobb Jobb Mera Jobb....

Igår kväll va jag ut en stund o tog bort taggtråd från en gammal kohage som vi ska göra om till hästarna. Sen har jag varit ute i några timmar idag med. Så nu efter allt arbete så har vi fått bort ungefär helften av taggtråden o jag har en död rygg!

Imorn blire ännu mer jobb med att ta bort resten av tråden då vi hoppas på att hinna släppa ut hästarna där imorn. Nu har vi ju bara att ta bort resten av taggtråden o sen sätta upp knorr o tråd. Sen ska jag oxå försöka hinna med att rida en sväng på Tura.


RSS 2.0