Härlig Långtur

Idag vart ridturen längre än planerat. Vi red i minst 2 timmar, vi red en lång härlig runda i skogen!:)
Red Tura med sidepullet idag. Gick otroligt bra! Kändes som att rida med bett, hon lyssna lika bra o allt! O hon va jätte lugn även om vi red på ett ställe där ingen av hästarna som va med idag (Brunte, Steffe o Tura) har gått o hon gick först o va ändå otoligt lugn! Har verkligen bästa hästen ever!


Ridning lördag/söndag

Red ut på Tura själv för första gången igår. Hon är mycke lugnare när man rider ut på henne själv! Verkligen myyycke lugnare. Red även ut själv idag med. Idag vart hon dock svettig så nu går hon ute me flecetäcke en stund.

image description


Sorry for bad update

Har inte haft tid o ork att blogga denhär veckan... Aja Tura fick andra sprutan i grundvacinationen idag, nu äre bara o vänta 6 månader innan hon får sista sprutan.

Imron blire o rida för Angelika.
Har inge o skriva nu, kissies and hugs

Dagens ridning

Kom precis hem, har varit och ridit för Angelika. Gick ganska bra bortsätt från att hon va skit pigg. Vi skritta bara o träna på att hon ska lyssna på sitsen osv så imorn ska jag rida henne o så ska hon få springa av sig lite eftersom att hon gick så lite förra veckan så ska hon få göra sig av med överskottsenergin!

Fotade några bilder tidiare idag och här är resultatet:






Dagen

Idag har jag inte speciellt mycke planer me rän att jag ska rida för Angelika kl 3 och sen ikväll ska vi ta o klicka hem lite reflex grejer från hööks.
Skriver mer senare

Hej hej

Just nu sitter jag o har tråkigt. Väntar på Jonas men hans föräldrar sover så dom kan inte köra hit honom:( men men, ska väll ta o äta lunch snart :P Har inte så mycke mer o skriva nu mer än att de inte blir nån ridning idag.


Bjuder på en bild på Lillis<3

Sorry for bad update

Rubriken talar för sig själv... Men har inte kunnat blogga idag då jag kom hem för en liten stund sen. Jag o Jonas missade våra bussar och vart hämtad typ straxt efter 7 o så körde pappa hem Jonas o så åkte vi hem.

Mamma o pappa harvarit på marieberg o så kom dom hem med lite kläder till mig^^.
Haha kände mig lite smått älskad idagxD haha missade ju bussen och i vanliga fallså kommer ja ju hem halv 5 men så ja tänkte att mamma ringer vid 5 o undrar var jag är, men nej nej. Så trodde hon skulle ringa halv 6 men nejnej o sen klockan 6 så smsar jag o undrar hur saknad jag är när dom inte hör av sig o då visar de sig att dom inte e hemma utan är på äg från ÖrebroxD


Ingaaaaa bildeeeeer

Kort dag

Åkte hem från skolan redan vid lunch idag. Hade så himla ont i magen.... Nu har jag precis suttit och renskrivit ett hemprov i i so om framska ravolutionen. Skulle ju ha ruídit Tura idag men mamma och min moster stack ut med Steffe och Tura istället.


Saknar faktiskt att rida min lilla Tura! Har inte ridit henne sen i måndags!

Video från i våras

Här kommer en liten video från i våras. Lillis va så söt när hon ville fram till vattnet! Lillis hatade ju lera o vattenpölar o så försökte hon ta sig fram till vattnet:) sååå sööt!
ALLA kan väll stänga av ljudet o inte lyssna på mig! Haha ja jag sa åt mamma o va tyst för ja hatar när man hör när man pratar när ja filmarxD


Dagens planer

Ska starxt ta och åka till skolan men hinner slänga in ett litet inlägg nu.

Efter skolan ska jag ut o rida på Tura. Mamma kanske följer med med Steffe men vi får se. Sen när ja ridit ska jag hem och plugga arslet av mig!

image description
Bildbrist

Jahhh dehär kommer gå bra! Eller?...

Sitter just nu med ett hemprov i biologi o undrar hur dehär ska gå! Fatar inte hur jag ska hitta alla svar!
Aja får fortsätta o göra dehär nu! puss puss hoppas ja överlever!;)

Ändrade planer

Hej hej! Blir inte o rida för Angelika idag. Funderade en stund på att sticka ut i skogen men orkade inte. hon får vila idag o så tar ja henne imorn ist är sjukligt trött idag så kke bara va bra att Angelika inte kmr.

image description
Lika trött som Tura e på bilden (y)

Trötter

Ligger just nu i soffan o tittar på tv, ska till bussen om ett tag. Om de inte regnar lika mkt som de gjorde igår så ska ja rida för Angelika.
Hörs sen.


Dagen

Idag va jag bara i skolan fram till lunch, mådde så illa att ja vart tvungen o åka hem. När ja vilat en stund mådde jag lite bättre och Steffes ägare kom hit idag (hon som har honom här är ju bara fodervärd, o hans riktiga ägare är mammas jobbarkompis) och red honom. O eftersom att Tura va tvungen att ridas idag o ja mådde lite bättre så följde jag med. Så jag mamma, Anna (steffes ägare) o min moster stack ut o red en liten sväng i skogen. För en timme sen kom jag, mamma o Sofia hem från att ha varit ute med shettisarna en sväng. Så idag blev de dubbla pass för mig, men de e bra ja måste träna upp min kondis lite så ska försöka dela upp ridningen o rida lite olika hästar så att ja rider istortsätt varje dag.


Långtur

Igår va jag, mamma, min moster o pappa ute på en långtur! Vi red i ca 2,5 timmar. Haha stackars pappa som inte e van vid o rida. Men de va riktigt kul! Idag får alla hästarna vila o så blir de att rida imorn igen.

Ursäkta dom usla bilderna!!


Moster o pappa


Mamma och Brunte


Moster o pappa


Tura<3


Så som man ska ha foten i stigbygeln;)


Vila

Idag har Tura fått vila, Angelika red på henne igår. Har bara varit och plockat gräs till kaninerna idag sen jag kom hem.
Efter skolan idag gick jag ner på stan och köpte ett vaderat kuvert så att jag kan skicka ett bett som de är en som vill köpa.


Hej inga bilder...

Föresten! hovis va här idag oxå! Ska testa att ha Tura utan bakskor o se hur de går! :)

:P

Kom hem för en stund sen o har precis ätit. Har först varit o jobbat en stund o sen så red vi ut en sväng och Tura verkade lite små nervös på slutet för de hann bli ganska mörkt innan vi kom hem. Men annars gick de bra:)


NH-träning

Kom hem för en stund sen, har varit o NH-tränat Tura. Gick ganska bra för att va första gången. Men hon fattade inte att hon skulle backa när jag skaka på grimskaftet, hon gick frammåtxD fast jag fick henne och backa några gånger:) aja har inte så mycke mer o skriva nu!

image descriptionimage description

Turas schema

Har gjort ett litet schema för Tura denhär veckan och tänkte ni skulle få se de.

Måndag: NH-träning

Tisdag: rida ut

Onsdag: rida för Angelika

Torsdag: vila

Fredag: rida ut

Lördag: rida ut

Söndag: NH-träning

Jag ska rida ut väldigt mycke och inte rida speciellt mycke på bana nu ett tag för att Angelika tror att hon inte kommer tycka att de e så kul o jobba på bana sen om hon måste gå massa där nu. Hon är ju bara van vid att gå i skogen då hon gått som turridningshäst.

Jag ska däremot träna en hel del NH med lilla damen! Dom har ju inte krävt så mycke av henne så så i vissa lägen blir hon lite dominant när man håller på med henne, fast hon har ändå blivit mycke bättre sen hon kom hit för där vi hämta henne va hon ännu mer på och trodde hon va ledare över människor.


-

Ledsen för dålig uppdatering idag! Uppdaterade blogg.se appen imorse då den behövde uppdateras och nu funkar de inte att blogga från telefon! har frsökt hela dan!

Men ialla fall. Idag har ja inte gjort speciellt mycke, mäst bara slappat. Fast va ner en sväng med mamma till stallet och tog in Nikko, Tura o Brunte och testade alla mina o mammas gamla täcken efter Tora och Lillis. Och jag kan väll säga att mitt favoritvintertäcke passade på Tura!:D Satt tillome bättre på Tura än Lillis då Tura kan fylla ut bogen bättre, Lillis hade ju en så otroligt nätt o liten bog!
Så mycke mer har jag inte gjort idag.


De e hämskt vad jag saknar min prinsessa!

Sitter

Just nu sitter jag o bara tråkar! nån som har nåt förslag på vad jag kan gö?
Red lektion för Angelika på Tura idag, de gick skitbra! måste börja göra allt ajg gör i lugnt tempo då vi ska försöka lugna ner henne lite, hon är så pigg, de är ju bra men vi vill kunan få henne o kunna gå lugnt.
Från o me nu skaj ag även rida för Angelika på onsdagar ist för på helgerna.
Jag som har bildbrist eller?

Jobbat

Kom precis hem från stallet, har vrit och målat två pelare. Ingen skola idag då vi har nån världens barn dag. Vi ska typ jobba ihop pengar och sen lämna in dom till skolan o så går dom till världens barn. Så jag har målat pelare! Igentligen jobb som jag ska göra gratis men eftersom att vi har denhär dan och de behövde göras så fick jag en hundring för de o lämna in.

Nu ska jag väll ta och äta lunch och sen har jag resten av dagen på mig o slappa!

image description
Inga bilder just nu. Haha o ja vi e fullt normala! eller?

Bild

Fick inte me bilden på schabraket då den ligger i telefon


Trötta Tura

DAgens ridpass vart ganska hårt för TUra. Vi red på en åker, till en början red vi tillsammans men sen lite på skilda håll på åkern. I början vart Tura väldigt pigg o lite stressad i början när vi trava för att de blåste. Så jag körde lite små intrervaller. Hon fick trava nån meter o skritta några meter osv. Hon ville bara dra iväg men jag visade henne att de e jag som bestämmer och sen kunde jag gallopera med långa tyglar utan probelm! Jag rider ju med hyfsat långa tyglar hela tiden men aja. Jag fortsatte ju att rida lite intervaller sen och min lilla Tura va helt genomsvettig! Vi skritta av en bra stund efter de och när vi kom in i stallet så slängde jag på henne ett flecetäcke och så hann hon torka innan vi släppte ut dom så då tog jag av henne de.

Vi släppte ut alla hästar tillsammans för första gången, hittills har ju Tura bara gått med Trissan och Brunte. De va inge större bråk, Nikko o Tura sparka lite mot varann en gång o sen va de bra!

Föresten så red jag med barbackagjord idag och kommer få göra de i några veckor. Jag har ju ingen sadel som passar Tura och jag har/ska beställa en sadel av min granne som är återförsäljare för bomlösa sadlar. De är inte som många bomlösa sadlar som ligger på ryggraden utan ser ut som en vanlig sadel och trycker inte på ryggraden. Jag ska ha en i westernmodell då jag ska utbilda Tura i western.
Men innan  den sadeln kommer får jag rida med barbackagjord och de kommer ju ta några veckor innan sadeln kommer.


Tura vart väldigt svettig!





Hon vart så svettig att de gick igenom schabraket som jag hade.

Godmorgon!

Sorry för att ja inte blogga igår men de vart ganska sent. Kom ju hem och stack direkt till stallet och red Steffe kom sen hem och åt o så åkte vi till Gita (grannen) och prata massa och kom hem 20 i 10 och orkade inte sätta mig och blogga.

Idag ska jag ta och rida Tura. vi ska rida ut på alla hästarna (utom shettisarna). Ja så mycke mer har jag inte o skriva nu, kan försöka ta några blder sen i stallet.

image description

Studiedag

Har haft studiedag idag. Har varit och målat en vägg i stallet och ridit en liten sväng på Trissan.

Brunte, Tura o Trissan går i en hage tillsammans och Brunte e så svartsjuk att han bara vallar runt Trissan så att Tura inte kommer i närheten av henne!

Imorgon ska jag ju till skolan och när jag kommer hem ska jag skynda mig till stallet och rida lite dressyr på Steffe och sen kl 7 ska jag och mamma vara hos grannen och prata sadlar. Hon vet jätte mycke om sadlar och är jätte duktig med allt med olika sadlar. Jag har ju ingen sadel som passar på Tura, vi har en vi ska pröva om den passar men annars har jag ingen som passar!


Lilla Brunte

Bloppis


Claridge House

Fin svart förbygel med avtagbar martingal strl. cob. Använd ett fåtal gånger och är i nyskick

Pris 100 kr



Två-delat sweet iron bett strl. 13, 5. Är i fint skick.

Pris 85 kr



Ring/smsa: 070 336 40 30 Maila: [email protected]

Bloppis


En otroligt skön och o bra sadel som jag tyvär inte har nån användning för längre. 16-17" normalbom, suttit på ett grövre varmblod.
 
Pris 900 kr




kvalitetssadel
Fin westernsadel 16" quarterbom. En otroligt skön och bra sadel. Säljer den då jag fick ta bort hästen jag hade den till och den inte passar min nya häst.
 
Pris 4 500 kr


Eqiu-Guard
Blåa benskydd (fram och bak) Strl. full. Använda en gång. Säljer dom p. g. a att jag inte längre har nån häst som dom passar på.
 
Pris 300 kr SÅLD!


Maila: [email protected]  Ring: 070 336 40 30


SÅLD



Jag köpte sadeln för 2500kr för ca 1-1, 5 år sen. Inte mycket använd och har bara hängt o tagit plats. De är en allround sadel av märket horse saver 16" normalvid och har suttit på ett grövre varmblod.

Pris 700 kr

Maila: [email protected] RIng:070 336 40 30

Dagens ridpass

Idag red jag ju första lektionen för Angelika med Tura. De va ju inge utbildningslektion direkt för vi skulle bara kolla hur bra hon lyssnar på när man flyttar vikterna osv. Mamma och Brunte red ju samtigt som jag.















Ridlektion

Kom precis haft lektion på Tura. Angelika tyckte hon va skit fin o jätte bra! Skirver sen och då får ni lite bilder

Första ordentliga ridturen på Tura

Ja som sagt så red ja den första ordäntliga ridturen på Tura idag, vi tog o red en runda på ca 5km. Galloppera nåra gånger o fick verkligen känna på hennes gallop o måste säga att den e riktigt mysig!!:) aja orkar it skriva så mkt mer nu.


Dagens ridpass

Red en liten stund på Tura idag (ca 30-40 min). Tränade mäst bakdeksvändingar oså men travade lite och tog en gallop den vart inte mer än ca 10-15 m men ändå:) ville inte köra så hårt då vi ska ut imorn, men måste säga att Tura e skitlugn hon lyssnar även jättebra! Aja orkar it skriva mer nu men bjuder på bilder:)


RSS 2.0