För två år sen exakt

För exakt två år sen va jag världens lyckligaste person! För två år sen vid denhär tiden va jag och kollade på Lillis o runt kl 9 ikv så är de exakt två år sen Lillis kom hit<3 Tiden går så fort! O vilka ändringar de har blivit!



Timo kom ju också den dagen fast en halvtimme senare. Men usch vad Lillis såg ut! O Timo vart ju också finare med tiden.



Andra ridturen på gården.



Så ser hon ut nu. Mycke finare! Har fått så mycke beröm från så många olika håll o har fått höra att hon ser ut som ett halvblod o de kan jag faktiskt hålla med om lite!


Timo förra våren. Han hade en "potta" då för att han bet sönder täcken hela tiden.
Har tyvär ingen bättre bild o han vart finare senare!

Vart tvungen!

Haha jag fick nåt ryck o börja fota klänningarna jag köpte från nelly.com;)


Haha mobba mej inte! Klänningen såg as konstig ut på bilden men aja mkt finare i verkligheten!

Dagens ridning

Red två gånger idag. Första gången körde jag för Angelika med min kusin Jonathan som red på Trissan o jag på Lillis så klart! Idag körde vi hoppning, Lillis va lite envis i början o sprang förbi lite o sånt men Angelika tog o hoppa upp o pröva lite o sen vart hon jätte snäll! De gick jätte bra efter de! Jag sken som en sol! Jag o Lillis hoppade upp till 60 cm o Trissan o Jonathan hoppa ca 40-50 cm. Idag kände jag att både jag o Lillis har blivit mycke säkrare i hoppningen!

Sen ställde vi in Trissan i boxen då jag tyckte de va onödigt att släppa ut henne när hon snart skulle in igen. Jag har glömt att berätta att de varje söndag kommer hit en liten autistisk tjej o rider på Trissan. Idag va fjärde söndagen hon va här o hon har verkligen gjort framsteg under dessa veckor!
Sen så är de två som turas om att ta hand om henne varannan helg. Och idag så fick Felicia (hon som tog hand om lilla tjejen som föresten heter Kyla idag) rida på Nikko. Hon o jag stack ut på Lillis o Nikko. De gick riktigt bra i skogen oxå! Jag kan bli lite osäker ibland i skogen men idag så va jag helt lugn! inte alls osäker vad som än hände! Jag e så glad!


Felicia rider på Nikko:D nå fel på pappas dator så jag får inte in bilderna men tog denna från min mosters blogg:)

Örebro

Hej, sorry för att de inte blev nån uppdatering igår, jag kom hem o så packa jag o hjälpte mamma med en kladdkakao sen tog jag bussen till Örebro. Min kompis Ronja e här (vi e hos min moster) o 13.10 kommer Amanda V hit o så ska vi shoppa lite o sen nån gång efter kl 18 så ska vi på bio. Jag kommer förmodligen sova här en natt till, eller ja vi får se.


haha random bild


Hiss/Diss

Nu tänkte jag ta en liten hiss o diss.

Jag börjar med dissen!


Jag tänker dissa denna sadel! Jag tycker den e jätte fin annars men jag tycker inte att man ska blanda färger på lädret! Jag tycker inte alls om de!

O nu hissen


Jag gillar verkligen färgerna o allt på schabraket! De e så fint med de lite ljusare/klarare brodyret.

Rubrik...?

Jaha nu sitter jag här o e lite depp! Jag hade tänkt att jag skulle åka in till örebro idag o kolla på yeahfestivalen när smash skulle spela men jag ska sitta barnvakt... Så om ett tag kommer mina två småkusiner o så blire att sitta barnvakt till dom o Sofia. Min kusse Isabel kommer hit o ska hjälpa mej.
Så nu känner jag mej en liten aning besviken.

Men men. Blir ingen ridning idag... ska dock rida för Angelika imorn.

Men vi får se hur mycke uppdatering de blir nu när jag måste vakta ungar men aja vi får se;) kke hinner fixa nåt tidinställt nu;)


Bilden är så nära perfekt man kan komma! *HOST!!!!!* Lillis röck upp huvet o allt ser helt fel ut! O så hade jag inte ens min hjälm utan de va en som red Lillis förra helgen o de va hennes o jag skulle bara visa lite när jag red så jag fick låna den o de va en såndär jobbig grej men ska sätta på hakan!!!! aja hade ingen annan bild just nu.... O hon hade inte ens westernträns såg jag nu oxå! Men de va för att hon som red inte rider western o har bara ridit lite förut så hon fick de vanliga för tyglarna kan vara jobbiga, minst sagt... aja inget alls som e bra med bilden!

Nya skor

Igår kom mina skor o så klänningarna jag har beställt från nelly:)


Skorna:D

Vad tycker ni?

Jag funderar på att börja lägga ut lite filmer på bloggen, har inte blivit mycke sånt men jag undrar om ni skulle va intresserade av de? och isåfall vad vill ni ha för filmer? asså typ t ex när jag hoppar, tränar NH osv.



Hjälp?

Kollade runt lite på hööks o så kom jag på att jag vill köpa en dressyroutfit! Jag vill ta o pröva nån ny färg på Lillis o så vill jag ha de där schabraket så jag undrar om de är nån som vet vart de finns matchande benlindor o tröja till? så om ni ser nånstans där dom säljer de i den färgen så säg till:)


Tack på förhand:)


Gästbloggar - EriikaPettersson

Som ni ser har Erika fått en helt ny design. :)
Gjort av mig, detta är hennes andra design jag gjort åt henne.
Och hon har varit nöjd båda gångerna.

Jag gör gratis header + design åt andra i mån av tid.
För tillfället har jag ont om tid, men är ni sugna och har lite tid o vänta får ni gärna hojta till.

Jag håller också på med hästar.
Och har ett 3årigt ponny sto, som jag nyligen ridit in och ska fortsätt utbildningen på nu.
Sedan har jag en lite äldre islandshäst herre på foder, sommar tid.
Sen en underbar hund, och katt.
Oss alla kan ni följa på min blogg som ni hittar här.

Jag känner mej duktig...

...för jag ska ut o springa!:D aja jag skriver senare sen.

Kissies and hugs

Grattis Sofia:D

Haha mkt grattis de blir nu!;) men min lillasyster Sofia fyller 5 idag:) så vi håller på att fixa o senare kommer släkten på kalas.

Usch vad de e storm ute! o de ska bli värre inatt!:O

Vad tycker ni?

Som dom flesta kanske vet så ska dressyrmupparna få ett eget märke med hästgrejer, eller vad man nu ska säga. Än  så länge så har dom ju haft blanketter som man kan fylla i om vad man tycker e viktigt osv.

Vad tycker ni om dehär? tror ni att de kommer bli bra, eller vad tror ni?

Själv tror jag att de kommer bli jätte bra! Både Ingrid o Linn har en väldigt bra smak o dom tycker att kvalitet är viktogt osv så jag tror att de blir bra:)


Grattis Betty!:D

Idag fyller Betty 3 år! Imorse grattade jag henne på väg ner till bussen med ett digestivekex. Tänk de känns som om de va igår hon fyllde 2!


Bilden tagen på hennes 2 års dag:)

Inte bara Betty som fyller idag utan även bloggen som blir ett år;) tänk där har eoxå hänt mkt! Från nån sorts modebloggare eller nåt sånt till hästbloggare;)


Mockat banan

Så har inte hunnit uppdatera för jag skulle va barnvakt t Sofia o jag visste att ridbanan behövde mockas så jag tog me henne o gick ner. Vi har ju gräsbana (än så länge) o de blev ganska högt gräs där så hästarna fick gå där i några dagar o beta ner den o så blev de så mkt skit att jag fick mocka den, men tur nog så bajsa dom bara i ena änden;)
Men nån dag ska jag ta gräsklipparn o klippa ner resten då de finns gräs som hästarna inte äter o lite ogräs som ska klippas ner. Jag är den som för de mästa sköter banan men än så länge är de jag som använder den mäst.

Imorn blir de att va ridlärare till min lilla kusin. De ska bli kul för de va väldigt länge sen jag va de.


De va mkt skönare när banan såg ut sådär! (kolla alltså på banan o inte mej o prinsessan;)

Nu e jag sådär lagom trött!

Rubriken säger allt! Har inte haft nån ork till att blogga idag.
Jag ska ta o leta lite efter nån avslutningsklänning o sen skor till de! Måste göra lösnaglar som passar till de sen. Inte kul när man har hittat "några" klänningar man gillar o man måste välja!
Aja vi får se hur de blir:P

Lillis schema

Har lite svårt att planera exakt men jag kan skriva vad hon ska träna men kan inte säga vilka dagar.

Nu vet jag att de blir klättring imorn eller på måndag, sen ska hon ut i skogen 1-3 gånger nu i veckan o sen blire lite olika övningar på bana, beror ju lite på vad jag känner för o vad som känns som att de behövs.


DISS!

En sak jag bara måste dissa nu! De e hööks nya trail sadel! Färgen på den e hemsk! annars va den fin men den där färgen... nej usch!



Vad tycker ni?

God dagens;)

Eller eftermiddag kke jag ska säga.

Idag har jag inte gjort mycke alls, bara sovit o tittat på film med Sofia, så ni kan ju gissa vad de blir för filmer när en 4 (snart 5) åring får bestämma! Mammas kusin e även här just nu o de e kul, träffat honom några gånger denna vecka men innan de vare flera år sen sist!

Imorgon blire en betydligt mer händelserik dag! Då ska jag och mamma göra några hinderstöd (om hon hinner) o sen ska jag ta o tjäna lite pengar! Ska jobba för vårat (gårdens) företag i sommar o tänkte att de  e lika bra att börja nu så jag hinner tjäna mer!

Ja de va kke inte de mäst hästrelaterade inlägget men aja de kommer senare.


ska tjäna pengar så jag kan köpa massa schabrak se!:D ne då! Ska spara alla pengar o hitta på nu kul nån gång;)

Erika gose western Del 2

Nu kommer lite fler bilder från westernfotogrferingen.







puss på bebisen;)


Den nya sadeln, dock hade jag för korta srigläder när vi fota men igga de.


Wiiieeee full fart




Sadeln, dock e flerpen där trasig men de gör inge;) toppen sadel annars;)


Mamma red även lite på Lillan då;)


Mamma o Brunte:)



Så avslutar med en bild på Brunte o mamma

Rätt svar:)

Sandra om WIEEEEE!:
Kan det vara westenskor?

Svar: japp de e boots:) dom e dock hos skomakarn o får ett par nya sulor;)
Länk HÄR!


Hej igen

Mår mkt bättre nu:D va dock hemma idag men mådde it bra i morse o på dan.

gjorde nyss en designe åt min moster som nyss starta en blogg.

Min mosters blogg: http://nikkoopulver.blogg.se/

Har även gjort en designe åt mamma, jag hjälpte henne att starta en blogg o göra en designe för ett tag sen.
Mammas blogg: http://gunillaobrunte.blogg.se/

Jag har inga ideér på vad jag ska skriva! förslag?


Mobba inte hur de ser ut! ser ut som att jag e as hård i handen osv! usch hemsk bild!

Jag red en stund för Angelika idag, mamma red även lite på Brunte (ordäntligt) för första gången idag. För Angelika där oxå. De gick bra för oss båda, dock så fatta brunte inte så mkt. Men jag hade även ett lakan under sadeln för att se om den trycker nånstans (drf de e nått vitt under sadeln)


Brunte


Westernsadeln ligger föresten jättebra:D





Nej vadå fail?xD usch igga hemska mej o kolla på underbaringen<3


haha fin bildxD aja Brunte the boy mina damer o herrar;)

Gröntkort

Sitter på grönt kort kurs nu. Har precis skrivit slutprovet. JAG KLARA DE!!!!!!:D Man fick minst ha 24 poäng o max 30 o jag hade 25.5:D *stolt*.
Sorry för usel uppdatering men  sjuk o va de igår oxå. Är här o skriver provet bara för att få de ur världen. Usch mår verkligen piss! Men pappa kommer snart o hämtar mej o tar me ridintyget som jag lyckades glömma hemma-.-' aja skriver mer sen om jag orkar.


En av mina favvo bilder från fotograferingen i lördags:)

Min åsikt om bomlösa sadlar!

Vi alla har ju våra åsikter eller hur? För de första så tyvker jag inte allt om utseéndet på bomlösa sadlar! Tycker dom ser hemska ut (de finns undantag) o sen så är de skadligt för hästen. En sadel är till för att dela ut vikten över en större yta så att inte hela vikten ligger på ett litet ställe. Med bomlösa sadlar så delas vikten inte ut utan blir på ett litet ställe, då är de ju lika bra att rida barbacka! Jo de är ju mycket skönare att bara köpa en bomlös sadel så att man slipper leta efter den perfekta sadeln men är de verkligen värt att riskera hästens hälsa för de? För med tiden kan hästen få ryggproblem osv.
De va iaf min åsikt om de hela!

Håller ni med mej eller har ni andra åsikter? isåfall vad tycker ni?



Ja vad ska jag säga? inte direkt snygg...

jag är med!


länk till tävlingen HÄR!

Hatar att va sjuk!

Usch jag sitter här med halsbränna o världens förkyling! Men men måste självklart till skolan imorn-.-
Denna vecka blir ungefär såhär:

Måndag: Utvecklingsamtal o ridning

Tisdag: Slutprov i gröntkort (önska mej lycka till;)

Onsdag: Kommer de förmodligen hit två tjejer som ska rida annars blire rida prinsessan själv

Torsdag: Plugga o vila upp mej lite

Fredag: RIda o kke transportträna Lillis


Vill bara säga att en ny designe e på g;)

Erika gose western Del 1

Jag o mamma har fotat Lillis o Brunte. Här kommer resultatet.












Avslutar med mej;) fler kommer sen;)


:P

Nu ska jag byta om till ridkläder o sen åka till danora.
Jag kom hem 20 över 7 idag o nån som kan gissa vad jag gjorde då? Jo jag gick o slängde mig i sängen o somna nästan innan jag hann lägga mig;) jag sov inte en sekund under hela natten, men vem väntade sig de igentligen?
Aja skriver sen


Fixxar!

Kom hem för en liten stund sen. Nu ska jag börja göra mig iårdning för våran klass ska sova på skolan:D haha blir altså inte nån uppdaterning men är igång imorn igen, är även ledig då:)
Nej nu ska jag hoppa in i duschen;)

WIEEEEE!

Jaha lyckoveckan eller vad? Westernsadeln har kommit så pappa ska hämta den om han hinner o kom hem från maskintjänst nyss o nån som kan gissa vad jag köpte där?

Jag ger en ledtråd o den som gissar rätt får en länkning, de är nåt som har med western o göra o de e till mig;)

Gissa på nu;)<3

Jobb

Nu ska jag ut o fixa hage med mamma, skriver sen

De roliga på de roliga!

Jaha jag e ju glad för westernsadeln (om den nu passar) o nu har jag fått reda på att jag ska rida för Eva Danielsson som äger ridskolan "stall da nora" som ligger i Nora (ganska självklart;) på fredag!:D o jag ska rida på Early!:D Min fvorit häst på den ridskolan! Jag ska rida där för att få ett ridintyg på skrivet men de vore inte helt fel att börja rida för Eva men Angelika är så pass bra o jag trivs jätte bra med henne så de e inget byte jag skulle göra;)

 
Bild tagen från danoras hemsid apå sötaste Early:'3

Kom precis hem

Har varit o kvällsfodrat hästarna. Jag va på gröntkort kursen idag... Kände att jag kanske inte hade orkat men eftersom att de va sista gången innan slutprovet så släpade jag mig dit o tog mig igenom de. De va ju inte direkt nån seriös lektion om vi säger så. I början körde vi lite spel/frågesport grejer o sen så flumma vi bara runt vi kolla på massa bilder o klipp från en blogg som drivs av två på kursen o sen kolla vi på massa roliga klipp från youtube.

Imorn är det studiedag då, hoppas at tjag blir frisk för jag vill inte slösa bort en studiedag på att va sjuk!


Om jag orkar så blir det en skogstur imorn o sen så blire att tvätta prinsessan.


Nej usch nu skäms jag!!!

Rubriken säger allt! Jag glömde Lillis födelsedag!:O den 8 maj! Jag får se till att gratta henne lite i efterskott nu idag då. Har ingen present till henne men om westernsadeln passar så får de bli hennes present:)


Grattis Prinsessan!:D<333 älskar dej mer än nåt annat i denna väld, du är mitt allt!

God "morgon" på er

Vaknade för ca 20 min sen. Vet inte riktigt om jag ska ta o äta frukost eller vänta till lunchen. Som ni kanske fattar så är jag fortfarande sjuk.
Men neju nu måste jag ta tag i o börja plugga inför slutprovet i gröntkort då de bara är en vecka kvar.

kram kram på er så hörs vi senare


Gos katt

HAPPY!:D

Nu e jag smått glad! Såg en anons på en westernsadel som jag tyckte va jättebra med öppet köp så vi ringde på den och hon skulle skicka den imorn!:D jag är jätte glad!:D

HAPPY!:D

Nu e jag smått glad! Såg en anons på en westernsadel som jag tyckte va jättebra med öppet köp så vi ringde på den och hon skulle skicka den imorn!:D jag är jätte glad!:D

Dressyrtävling del 2

NU kommer lite fler bilder från tävlingen.


har glömt o skriva vad denna ponny heter, den heter Super;)




En glad Amanda;)





Tickan ville inte få rosetten;)






Slutade med en rosett på stöveln ist








Kul när blogg.se dödar bildkvaliten-.-

Sjuk

e hemma o e sjuk. Tittar på legaly blond, skriver sen

Dressyrtävling del 1

Nu kommer några av bilderna från dressyrtävlingen dom andra kommer senare.



Tickan o Amanda:D




Fota några ridskolehästar oxå





Ridskolehästen Melissa, på den praktiska gröntkort kursen så lindade jag hennes ben;)




De va några bilder.

Hemma igen

Kom precis hem från att ha kollat på dressyrtävlingen. Jag skulle ha stannat längre men jag orkade inte. Amanda vann sin klass så ett stort grattis till sötisen<3 Bilder kommer senare för nu ska jag äta en tidig lunch o sen rida lite på bana o städa stallet

morgondagens planer

Jaha idag har de kännt ganska meningslöst, har inte gjort mkt alls! Men imorn så ska jag kke upp till norslund o kolla på tävlingen (lokal ponnydressyr). Amanda E ska ju kke tävla så de vore kul o se.

Just nu sitter jag o väntar på att få lägga in min kompis nya design på hennes nya blogg, väntar bara på att hon ska skicka den;) ne de står still, men när jag åker o kollar på tävlingen imorn så kommer garanterat bilder upp;) Då snor jag nog med mig päronens systemkamera;)

borde jag bli bättre på att uppdatera?

Jaha känner att jag är dålig på att uppdatera... Har inget att skriva om! Nån som har nått förslag? jag e desperat! hehe... Jaha nu kan jag ju bara säga att jag sitter i soffan och att solen skiner o himlen e blå, nej men kom med förslag;)

Sommarväder

Sitter i soffan o lyssnar på musik just nu. Mamma o pappa sitter precis utanför o jag har fönstret öppet så sitter jag o är typ DJ, hehe. Skriver senare.

Vad sägs om en tävling?

Ja vad säger ni skulle ni vilja att jag hade en liten tävling här på bloggen? jag har inte riktigt bestämmt vad de skulle bli för pris isf men vill ´först kolla om de finns intresse!;) så kommentera o säg om ni vill ha en o också kanske prisförslag om ni har några.


Hemma igen

Kom precis hem, Sofia rymde till grannen mitt i allt så jag va hämta henne där nyss o då kom andra grannen in o sa att de gick runt en skabbräv här o att vi inte fick skrämma iväg den för han skulle åka iväg och hämta en bössa. Jag tycker att de är hemskt med t. ex. jakt o sånt för jag tycker så synd om djuren men när den har skabb så är de nästan bara bra att man gör sig av med dom för dom lider ju en hel del!
Aja de e min åsikt om de hela och jag vet att väldigt många håller med mej men självklart inte alla men vi har ju alla olika åsikter;)

:D

Kom precis hem från att ha ridit Trissan. Red ut i skogen idag. I början va hon lite jobbig o jag fick småtjafsa lite med henne efter en stund så gick de bättre och ridturen slutade med att jag hade ett stort leénde på läpparna! Hon vart så possitiv o va jätte glad o vi fick in några jätte härliga gallopper! Men nu ska jag straxt gå över till min faster och fira henne då hon fyller år. Skriver när jag kommer hem<3

HELG!

Nu är den äntligen helg! Just nu sitter jag barnvakt åt min syrra Sofia då mamma är o gör hage o pappa jobbar, men sen ska jag ut o rida Trissan. Sorry för att de inte blev nån uppdatering igår men stanna i stan i några timmar med Erika och Emanuel. Jag har inga speciella planer för helgen mer än att jag kanske ska åka o titta på dressyrtävling på ridskolan. Amanda E ska va med och tävla och jag säger bara lycka till sötnos!:)

Vad ska alla mina läsare gör ai helgen då?


Prinsessan o Prinsen^^

Ner och iväg!

Kom hem ca halv 4 idag. Då tog jag o gjorde klar inlämningsuppgiften i fysik. De handlar om ellära. Sen tog jag även o skrev rent på datorn. Så nu har jag bara bågra få grejer jag måste rita dit men eftersom att vi har ganska lite bläck i skrivaren så bäntar jag med o skriva ut tills pappa har bytit bläckpatron. Men nu ska jag ner tilol stallet och rida på Trissan. Bilder kommer sen.

Skola

Sitter o har elevensval, ja har svenska o ingen aning om vad jag ska göra!

Sitter o lysnar på smash into pieces!
Nu vill de inte funka att lägga  upp videor eller länkar men aja

I don't know what to say

Jaha idag va första dagen i skolan efter lovet. Usch vad jag e trött! Aja de e bara 5 veckor kvar på skolan. De e skönt men av en anledning vill jag inte att de ska ta slut...

De är inte bara skolan som snart är slut utan gröntkort kursen också! Jag har ca 2-4 gånger kvar! Sen är de klart! De är så skönt o veta att de snart är avklarat!
Imorn blir de kurs då, men innan så ska jag vara med Erika så att jag slipper åka hem imellan.


Min lilla Prinsessa!

Sjuka männsikor!

Såg ett inlägg på denna tjejs blogg som jag reagerade stark på. Såg denna bilden hon lagt upp från aftonbladets sida och klickade mig sen in på artikeln (tryck här för att komma till den) och läste vad som stod där, alltså det är helt sjukt att folk låter sånt här hända, helt jävla galet. Djurplågeri så det skriker om det, om det nu är hästar som dör på varenda tävling då måste väl folk inse att någonting är fel? Att inte folk reagear och att dom i huvudtaget vill hålla på med denna sport och vill riskera sina hästar i det? De människorna som ställer upp lär ju inte bry sig ett dugg om hästarna, nä fy... Inget djur förtjänar sånt här, dö på människorna som utsätter sina hästar för sånt här.

Och sen dessutom att BBC bara puttade undan hästarna som dog och la en pressening (?) över dom? Va fan är det för stil? Nä, ni får ursäkta språket, men sånt här för mig så himla förbannad... Stackarns hästar..

Håller ni med mig? Vad tycker ni om det här, är sånt här okej?
Ska det vara vanligt på en tävling att hästarna bryter ryggar och nackar hit och dit utan att folk i huvudtaget lyfter på ögonbrynen?



  


Tider går...

Ja jag har snart haft Lillis i två år o under dom har de hänt mycket! Känns som att de e 5 år eller nåt sånt!


Timo o Lillis några dagar efter att dom kom. Ser ni hur mager Lillis va? Timo fick ju massa mer muskler sen oxå men han såg ju bra ut iaf!


Andra gången jag red henne efter att hon hade kommit hit. Usch kolla på henne! o jag va inte lika stilberoende då heller;)



Förra vintern


Förra våren


Vintras



Nu



Ja vad säger man? hon har byggt på sig lite muskler;) Nu har hon tyvär tappat massa muskler när hon vart skadad men dom börjar komma tillbaka;)


RSS 2.0