Vad vill ni läsa om? RÖSTA!

Jag vill veta vad ni vill läsa om! Vill ju att ni ska tycka att de är kul att läsa! Så rösta! Och om de ni vill läsa om inte finns som allternativ så skriv en kommentar! 
  

Bloggextra.se

31 mars 2013

Vet inte vad jag ska göra! Vill verkligen blogga en massa hela tiden o skriva en massa intressanta inlägg men jag orkar inte! Jag orkar knappt med mig själv! Jag är bara stressad o trött hela tiden! Jag har i ett par år haft andningsproblem men dom har varit borta i två månader kanske, men nu har de kommit tillbaka. Emellanåt får jag knappt luft, det är otroligt obehagligt och jobbigt för de bidrar till mindre ork o mer stress och det är nog stressen som från första början orsakar problemet. Jag är glad attjag ens tar mig upp på morgonen o tar mig till skolan o stallet osv. Detta är hemskt! Men nu har jag lov och ska försöka vila upp mig och hoppas på att jag ska få mer ork så att jag kan blogga mer och orka satsa på skolan.
 
I fredags red jag Tura på bana. Tränade först på att skritta o trava över bommar sen när hon blivit något trött tränade jag lite fram och bakdelsvändningar och även lite skänkelvikningar. Hon har blivit så otroligt duktig på de! Hon har haft en del problem hela tiden med att flytta sig men de börjar gå riktigt bra nu! Jag blir så glad!
 
I lördags vilade hon men idag red jag på bana igen! Först jobbade jag bara på att få henne att gå ut i spåret ordentligt och att sänka huvet lite o ställa henne lite inåt. Där lyssnade hon otroligt bra! Jag blir så glad när de går så bra! Sen jobbade jag lite med samma sak i trav. Efter de tog vi lite travbommar och jag hoppade även några hopp. Har hoppat henne en gång tidigare o de var i sommras. Denna gången gick det mycket bättre och hon tvekade inte en enda gång! Dock hoppade vi bara ca 30cm men vill inte hoppa högre höjder utan vill bara att de ska bli rätt från början. Denna gång var hon även mer possitiv o framåt. Så härligt när allt går så bra! Sen hade vi ju så otroligt härligt väder också!
 
Bild på Tura idag! När jag ska jobba på banan o speciellt om jag ska rida över bommar oså så flätar jag ibland hennes man så att den inte ska vara i vägen.
 
 

Longerar Betty Boop

Här är en video från tidigare i vintras, mamma longerade Betty. Från låg prioritering o tidsbrist till att jobba med henne från backen, de gick faktiskt väldigt bra! Speciellt på slutet!


26 mars 2013

Behöver jag ens skriva att ksoldagen flöt på som vanligt? Hade matte prov, de känndes helt ok, dock lite tajt med tid tyckte jag, första gången! Går alltid långt innan prov tiden är slut! Men inte idag!
Hemma har jag inte gjort så mycket suttit och lagat mat, eller ja lagar mat! Väntar på att mackaronilådan ska bli klar. Efter maten ska jag och Jonas hjälpas åt och diska och sen ska jag raka hans hår, efter de blir de att duscha, plugga och titta på batman! Så mycket mer står inte på dagens schema!  
Kram 
 

24 mars 2013

Idag har jag ridit Laijos! Red henne en liten stund (ca 20 min) på bana igår och idag red jag ca 15-20 min. Hon är ju under igångsättning nu när hon återhämtar sig från skadan och ska försöka töja ut muskelaturen i de högra bakbenet. Hon ska ridas lite i varje gångart. Igår tränade jag lite på fram och bakdelsvändningar och idag tränade vi på att gå över bommar. Travade även 2 korta sträckor och sen skuttade vi över ett "hinder" på knappt 10 cm. Hon skulle lätt kunna gå över det och eftersom att hon gillar hopping så tog vi det lilla skuttet och sen gav vi oss för dagen, de var så kul att se hur glad hon vart över att få ta det lilla skuttet! Jag längtar nå fruktansvärt tills man kan rida henne ordentligt!
 
Här är vi! 

Hiss/Diss

Är på bra humör idag så tänkte ta och hissa dessa snygga stövlar! Enligt mig är dom otroligt snygga! Stövlarna är av märket JH Collection och kommer från Hööks!
 
Klicka på bilden för att komma direkt till stövlarna!
 

Dagens planer!

Hittills har jag hunnit ta ut hästarna och städat lite! Men nu ska jag äta frukost och sen ska jag till stallet och sedan hem till mamma och pappa och hämta lite mattor o sen ska de städas! Ska försöka få iordning så mycket som möjligt nu! Har världens planer för denna lägenhet! Så fort vi får pengar ska vi beställa skit fina gardider också!
 
Skriver mer senare!'
 

23 mars 2013

Lördag! Igår kom Jerry hit o lanade med Jonas, att dom orkar spela hela natten o sen vakna o sätta sig vid datorn igen! Hittills har jag inte gjort så mycket men senare ska jag ner till stallet och rida och mocka! 
 
Sambo livet är faktiskt riktigt kul! Och jag älskar att jag bara behöver gå utanför dörren o gå runt hörnet för att komma till stallet! Nog för att de inte var så jobbigt med 500m heller men detta är ju värsta lyxen! 
 
Vi börjar äntligen få lite ordning här! Och imorn ska jag fixa massa mer! Så snart vi fått allt på plats så ska jag visa er hur lägenheten ser ut! 
 
Idag är det 2 år sen våran fina Timo lämnade denna värld. Vi saknar honom otroligt mycket! Inget kan ersätta honom!
Men det är också 2 år sen Pauliina hämtade Nikko! Han som hade ena foten i graven och var i så dåligt skick att veterinären inte trodde han skulle klara sig! Jag ska kolla om jag kan hitta lite bilder från hans första tid här!
 
Men här har ni en bild på honom från i söndags! Han tappar en del muskler och vikt på vintern men han ser ut som en annan häst nu!
 
Timo och Pauliina. 
 
Jag älskar denna bild på mig och honom!
 
Dagen innan hans togs bort. Vila i frid vår älskade pojke<3

Städerska?

Hade bara 3 lektioner idag! Slutade 12:20. Vi hade en så kallad pedagogisk eftermiddag, då slutar alla klockan 13:00 men eftersom att min sista lektion innan de slutade 12:20. När jag kom hem åt jag och Jonas lite mackor sen gick jag över till mamma och pappa och städade hos dom, sen kom jag hem, satte i en maskin med tvätt och började städa hemma. Jag kanske ska bli städerska? Haha. Nyss åt vi mackaroner och köttbullar. Nu ska jag ner och kolal till tvätten och sen blir det att åka och hämta mamma från jobbet och åka o handla mat! 
 
Kram!
 

19 mars 2013

Hade nationellt prov i fysik idag. Verkligen inte mitt ämne men de gick bra ändå! Resten av skoldagen var som vanligt bara.

När jag kom hem hoppa jag i stallkläderna och gick till stallet där en sadlad Tura väntade på mig. Jag, mamma o Brunte, Lovisa o Sheeba och Felicia och Trissan stack ut i skogen och tränade kondition! Brunte och Sheeba blir aldrig svettiga men idag var till och med dom de! Det gick jätte bra även om Tura var väldigt pigg! Efter ridningen mockade jag medans mamma, Lovisa och Felicia tog en liten promenad med Betty och Laijos. Sen tog vi in hästarna.

Dagens middag blev risgrynsgröt! Och nu tittar jag på Gossip Girl! Resten av kvällen ska jag bara ta de lugnt!

Haha jag skrattade åt att halsen på täcket var så stor på Tura (som ni ser på bilden) men de visade bara sig att jag satt den åt fel håll..


Bra eftermiddag!


Dagens pass

Idag kom alla hästar ut samtidigt! Vi var alltså många idag! Wilma red Laijos, Mia red Tura, Jonathan red Nikko, Lovisa red Brunte, Felicia och Jasmina turades om med Sheeba och Trissan och Sofia red Betty! 
 
Så Pauliina tog och hade tog hand om Sheeba och shettisarna, mamma tog hand om Brunte och Laijos och jag tog Tura och Nikko. Jag vet inte riktigt vad do andra gjorde, men Jonathan och Mia fick ställa hästarna lite innåt och lite framdelsvändningar. Sen fick dom trava och galoppera lite. Mia fick mest bara sitta och bara försöka hitta sitsen och känna sig bekväm i galoppen medans Jonathan fick träna lite galoppskänkel och få Nikko att ta rätt galopp. Jag hoppade också upp på Tura och gjorde några galoppfattningar. Men jag skulle säga att alla var duktiga och att alla borde vara nöjda med dagens pass!
 
Alla på sina hästar för idag! Förutom att Pauliina sitter på Laijos då Wilma fick springa
hem för att hinna med tåget.
 
Jag och Tura! Min sits är hemsk! Brukar dels inte rida i engelsk sadel och så hade 
jag mycket kortare stigläder än vad jag brukar då jag inte orkade ändra dom eftersom
att Mia snart skulle upp på henne igen.

 

Mitt i röran

Inte visste jag att detta skulle bli så jobbigt! Att gå igenom alla sina saker och sortera bort en massa! Detta tar ju evigheter! Igår fick jag i alla fall in alla mina kläder på plats! Idag ska jag även tvätta lite kläder och packa upp osv. 
Men nu ska jag nog röra mig mot stallet! Jag ska mocka och agera ridlärare! 
Jag skriver mer senare! 
 

Nope, aldrig hänt! Eller?


Ny lägenhet !

Happ! En veckas bloggledighet! Jag har haft fullt upp och varit väldigt trött.
Men nu ska jag avslöja mitt hemliga projekt! Jag och Jonas har flyttat ihop i en lägenhet på min familjs gård! Vi har städat, målat om och flyttat dit! Just nu håller vi på att packa upp o sortera alla grejer och fixa massa!

Kvällen spenderas hos svärföräldrarna med god mat och sitta o umgås.


8 mars 2013

Skolan flöt på som vanligt idag. Skönt med fredag! Efter skolan satte jag direkt igång med vårt projekt o höll på med de i några timmar. Sen stack Jonas hem o jag, mamma o pappa mockade o tog in hästarna och sen kom vi hem o stekte hamburgare o nu vi nyss ätit klart!
Resten av kvällen ska jag bara sitta o ta de lugnt!

Dagens outfit:


Hemlig stämplat!

Idag efter skolan så gick ja ner o mockade o sen började jag, mamma, Jonas o Sami att fixa lite för vårt hemliga projekt! De ska bli otroligt kul! Snart ska vi även iväg o handla lite grejer till projektet! Åhh jag är taggad till 1000! Men inom snar framtid kommer ni få veta vad de är!


6 mars 2013

Hej! Dagen började med att göra sig i ordning o gå till bussen. När bussen kom höll förarn på att köra över mig... För andra gången på 2 veckor.... Den chauffören kan inte gilla mig... O när jag kliver på bussen har nån tagit min plats... Jag sitter alltid på en viss plats men inte idag.. Sen är ja i skolan. Fysiken gick bra, engelskan gick mindre bra.. Vi håller på att träna på gamla nationella prov o idag skulle jag göra ett muntligt tillsammans med 2 andra o de gick inte alls bra! Jag hade jätte bra uttal o grammatik enligt läraren, men jag pratade för lite så jag fick bara ett E... Jag har jätte svårt att prata inför folk o de vart en rätt tyst o röd Erika.. Usch ja hatar de! Jag blir så besviken när jag får dåliga betyg pga min svaghet... Men men, de kan ju bara bli bättre!
Godnatt


5 mars 2013

Dagen började bra... Höll på att göra te och när jag skulle klämma ur vattnet ur tepåsen så flög koppen ner i knät på mig o ner i golvet... Som tur så gick den inte sönder men jag fick en blöt telefon som också klara sig och fick torka golv o byta outfit! Resten av dagen var ja i skolan o där flöt de på o hemma har jag inte gjort så mycket, ja o Jonas körde ett snabbt träningspass o duscha. Men 20 över 8 börja vi titta på life of Pi o sen mitt i allt så fastna filmen o de går inte att spola förbi eller nånting... Så vi håller på o fixar men funkar de inte snart får vi nog ge oss. Håll tummarna!
Godnatt på er för jag kommer inte blogga nå mer idag!


Outfit

Dagens outfit! T-shirt Jonas garderob, bälte/skärp från Finlands färjan eller nå o sen ett par vanliga svarta byxor som inte syns.


Dagen

Idag har de väll inte hänt så mycket, har varit i skolan o där flöt allt på, sen kom jag hem o mockade o planerade lite stuff för ett projekt som snart ska bli av! Tänker dock inte berätta något än. Men sen har jag väll inte gjort så jätte mycket! Är väldigt trött idag så skriver mer imorn! Kram!

Dagens outfit!


3 mars 2013

Hej hej! Vet ni! Tog en promenad med Jonas o mammas kusins hund Donna. De var rätt halt bit vis men de gick bra. Sen så har ja inte gjort så mycket mer än att ta in hästarna med Jonas och planerat lite roligheter!

Imorn äre skola igen.. Jag har nån redovisning om Folkpartiet på SO:n. Annars ska jag väll rida o mocka o vem vet vad mer!

Godnatt käraste folket!

Donna!


Sunday

God dag mina underbara läsare! Idag är de söndag och solen skiner ute! Det kunde inte bli bättre! Hittills har jag inte gjort så mycket, har typ bara ätit och duschat. Senare ska jag o Jonas börja röra oss mot mitt kära Yxe Gård! Sen ska vi även klämma in ett träningspass nån gång under dagen! Är otroligt nöjd med mig själv att ja lyckats ta tag i träningen nu och börjat äta nyttigare och mindre sötsaker. Att inte äta godis osv är svårt! Otroligt svårt och att inte små äta. Men Jag kommer klara de, jag kommer klara av att bara äta o dricka sött på helgerna ! Så från och med nu kommer ni kanske också få läsa lite om träning!
 
Nu ska jag titta lite på Gossip Girl!
 

2 mars 2013

Wow, tiden går fort! det är redan mars! Jag kan inte fatta var tiden tar vägen. Snart är ju denna termin också slut o grundskolan avklarad! Alla tycker jag överdriver när jag säger att de snart är slut men helt ärligt det är bara lite mer än 3 månader kvar,104 dagar för att vara exakt! Jag har längtat efter slutet ända sen jag satte min fot på stadsskogsskolan när jag börja 7an, men nu när de snart är slut och jag har kommit närmre jätte många i klassen så känns det helt ärligt lite sorgligt. Hade man frågat mig i 7an o 8an om jag skulle sakna något om jag slutade där hade jag bara svarat nej utan att tänka efter, idag skulle jag faktiskt sakna en del, även om det är mycket jag inte kommer att sakna för 5 öre.
 
Igår åkte jag & Jonas med min familj till Kumla o badade i ett nytt badhus som öppnades i januari. Jag tyckte det var riktigt kul! Men jag flamsade inte bara runt utan jag var faktiskt duktig och motionssimmade lite. Det vart bara 500m men jag är inte van vid att simma långt då jag knappt badat något alls dom 2-3 senaste åren, men jag är nöjd trotts den korta sträckan. Jag har börjat lite smått o gå ut o gå och ska börja träna mer ordentligt nu! Så Jag ska försöka hitta tid till att åka o motionssimma i Linde, undra om jag hinner dom dagar jag väntar så himla länge på bussen? Och jag kanske kan dra med mig Jonas också? Vem vet?
 
Idag har jag tagit det rätt lugnt. Jag o Jonas har städat lite o lyft in en tv bänk som vi fick av hans bror. Sen har jag varit duktig och gjort lite sit-ups också!
 
Här kommer lite instagram bilder i brist på annat!
 

Dagens outfit

Här har mi dagens outfit! Jag har skjortan som jag beställde från nelly!


RSS 2.0