Outfit

Gårdagens ridoutfit


Taggad till 110!

Åhh var in på en hemsida och såg en sak och det gav mig extremt mycket motivation till Turas träning! Det gav mig världens motivation till att ta tag i Turas utbildning! Det påminnde mig om vad mitt mål och dröm är! Åhh vad jag är taggad tills imorn när jag kommer hem och kan rida!
 

Lite tankar...

Läste en text och började fundera på det här med hästens kroppspråk! Hur många är det egentligen som försöker lära sig hästens kroppspråk? Hur många är det som förstår när ens häst har ont, är irriterad, rädd, osäker osv.?
Jag kan inte påstå att jag känner till Turas kroppspråk så bra att jag vet så fort det är nånting då jag har varit väldigt dålig på att tillbringa så mycket tid med henne att vi har kommit varann så nära. Men jag och Lillis var varann nära! Riktigt nära! sista vintern när jag hade henne så jobbade jag så mycket på det att vi skulle komma varann nära. Så när hon vart sjuk så märkte att det var något ganska tidigt men trodde ju att det hade med sträckningen att göra.
 
Men i alla fall så tycker jag att alldeles för många bara bryr sig om att träna och tävla för att komma så högt upp som möjligt och byter ponny/häst hela tiden! Nu menar jag inte att alla som tävlar för att komma högt är sånna men många. När man byter häst hela tiden så lär man ju aldrig känna hästen riktigt, man får inte den där relationen mellan häst och ryttare.
 
Jag tycker egentligen att man borde arbeta med hästen från marken minst en gång i veckan, träna NH eller något som för häst och människa närmare varandra! Kan ju säga att jag själv inte gör det pga tidsbrist. Men det ger mig lite dåligt samvete faktiskt att jag inte kan lägga lika mycket tid på Tura som jag gjorde med Lillis. Men det ska det förhoppningsvis bli ändring på! Nu till hösten får jag förmodligen en till medryttare så att jag kan tillbringa mer tid med Tura utöver ridningen och kan satsa lite mer på Sheeba.
 
Jag och Lillis
 
Vad säger ni om detta?

Ni anar inte!

Åhh ni anar inte hur mycket jag längtar tills imorn! Då kommer jag äntligen hem och ska rida min älskade häst! Blir förmodligen en riktig lång tur! Åhh vad jag saknar min Tura efter att ha ridit henne EN gång på 2,5 vecka! Och det var för en och en halv vecka sen! 
 
Men har sån tur att jag har underbara personer runt om kring mig som har hjälpt mig med min häst nu när jag har varit borta! 
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta schabrak från hööks! Det finns i både brunt och blått men jag vill helst ha de blåa!
 
Länk till schabraket HÄR!

Inte ens en månad kvar

Insåg just att det inte ens är en månad kvar tills jag börjar skolan! (börjar den 21 augusti). Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är orolig över hur det kommer sluta. Jag har varje termin sagt att jag ska börja plugga mer men aldrig riktigt gjort det. Nu sista terminen i 8an hade jag lyckats skärpa till mig lite men långt ifrån tillräckligt! Men nu måste jag ta mig själv i kragen och börja plugga! Jag kan inte hålla på och lämna in allting sent, ha massa omprov och nästan aldrig plugga! Hur jobbigt det än blir en bit in på terminen så är det bara ett år kvar sen börjar jag gymnasiet.
Hur känner ni inför skolstarten?
 

Bilder från Finland del 4

Bilder på mig o Jonas som mamma tog.
 

Svensk sommar

Efter flera dagar av solsken och mellan 25-30 + så påminns man om att man faktistk är i Sverige... Vi satt vid köksbordet oså började det bara ösa ner regn helt plötsligt och har regnat till och från sen dess... Men vad ska man säga? vi är i Sverige..
 

Dagens vill ha!

Dagen vill ha är denna underbara sommarklänning från Style by Tyra! Så otroligt söt!
 
Länk till klänningen HÄR!

Hööks nyheter!

Kikade in på hööks och såg massa underbara nyheter! Det fanns så mycket snyggt! Önskar jag var miljonär och kunde köpa massa fina schabrak och grejer! Haha nej, jag får ta och spara!
 
Här är ett av dom nya schabraken som jag vill ha! Gärna ett i varje färg ! ;)
 
Vad tycker ni?

Bilder från Finland del 3

Sofia
 
Sofia och Felicia
 
Sofia
 
Wilma
 
Sofia
 
Min kusin Markus och Arabella
 
 

Tävlar

Är med och tävlar på dressyrmupparnas blogg! Länk till tävlingen här!
 

3D

Snyggingen själv i 3D galsögon!


Min tid med Lillis del 3

Nu var det höst och jag började skolan igen men fortsatte att vara hos min prinsessa varje dag. I början av vintern hamnade jag i en stor depprition och fick extremt dåligt självförtroende och vågade knappt rida på min lilla prinsessa. Jag trodde inte att ajg skulle klara det, jag trodde bara att hon skulle dra iväg med mig och att jaag skulle ramla av och att jag inte kunde hantera henne längre. Så ajg red inte så mycket då utan mamma red Lillis för de mästa. 
Men jag tog mig igenom de och jag och Lillis kom varann nära igen, var i stallet 4-6 timmar om dagen och red eller jobbade från marken och mös med henne. Hon kunde stå lös i gången och kollade jämt när hon skulle flytta en hov så att ingen var i vägen, speciellt när det var små bran i stallet, inte en chans att hon skulle flytta en hov utan att vara 100% säker på att hon inte trampade på någon! Vi kom varann riktigt nära och ingenting skulle någonsin kunna ta sig emellan oss. 

I början av mars var hon som bäst! Men den 23mars så avlivades hennes bästa kompis Timo. Hon var jätte depprimerad och letade efter honom i två veckor men hittade honom inte... Några dagar efter att hon slutat leta efter Timo så bröt hennes nya kompis Tora (som mamma köpte 4 veckor innan Timo togs bort) beckenet och fick akut avlivas. Lillis och Tora gick aldrig två meter ifrån varann, dom var verkligen som systrar! Lillis vart nu extremt depprimerad.. Lillis var då även skadad, veckan efter att Timo togs bort så sträckte hon sig i hagen och kunde inte ridas på 4 veckor. Under den tiden märkte jag även att hon började bli lite konstig men jag la inte så mycket märke till det då. 
Timo:
 
När jag började rida Lillis igen så betedde hon sig riktigt konstigt när man red! Nånting var fel med min prinsessa. Hon skakade jämt med huvet och när man red så kunde hon bli helt hysterisk och det hände att hon tillochmed reste sig vilket hon aldrig annars gjorde! Jag vart riktigt orolig och frågade Angelika oså och hon visste inte riktigt men hon sa att det kan vara headshaking men ingen annan trodde på henne och nån sa att det såg ut som att hon hade en låsning och en annan sa att hon var sne musklad men jag tog hem våran massör. Hon kände på henne och trodde att det var tänderna så tog hem en tandläkare som kollade på henne. Hon hittade lite små fel men inget som skulle orsaka något så stort. 
Lillis skulle gå på smärtstillande i några dagar så skulle vi kolla om det vart bättre och jag var tvungen att rida henne och hon ville att jag skulle testa att rida bettlöst så att vi sen kunde se om det var något med tänderna. Hon kändes lite bättre när hon fick smärtstillande vilket kändes ganska skönt. Men så fort jag slutade med smärtstillande så började hon hålla på igen även om jag red bettlöst.. Alltså inte tänderna...
Jag tog hem våran veterinär som trodde att det var någon låsning eller något i hennes höft.
Så jag tog hem våran kiropraktor som hittade lite låsningar men inget stort men en i nacken så vi trodde att det var den som hade orsakat det hela. Men så klart så visade det sig att inte vara det.
 
I början av september så ringde mamma till stömsholm.. Dom konstaterade dirrekt att det var headshaking syndrom. Det var ingen tvekan om saken...
 
Lillis hade alltså headshaking i ganska allvarlig grad. Jag hade två val, ta det tunga beslutet att avliva henne nu när jag redan var berädd på de eller ha kvar henne i kanske en månad till och sen avliva henne... Jag valde att avliva henne dirrekt... Hade nu inte ridit på henne på ett par veckor, men sista ordentliga ridturen på henne så galopperade vi på en åker, vilket var det bästa hon visste! 
Jag valde att avliva henne på ett sätt som låter ganska hemskt. Våran veterinär föreslår att man ska skjuta hästen för då dör den på en gång och kan dö lycklig, medans när man ger dom en spruta så tar hela prosessen minst 20 min och då förstår hästen vad som händer. Så jag valde för Lillis bästa att ta ut jägaren..
 
Lillis sista dag stannade jag hemma från skolan och mamma jobbade eftermiddag, så vi klev upp tidigt och gick ut och fotade henne och mös med henne. Sen fick hon gå ute i några timmar med sina kompisar och sen tog jag in henne och borstade henne en sista gång och sa hejdå ensam, sen kom mamma och Pauliina och vi sa hejdå och tog några sista bilder. Jägarn kom ungefär samtidigt som mamma o Pauliina och han sa att vi skulle ta den tid vi behövde.
Sen gick vi dit där hon skulle avlivas och satte fast henne. Dock så kände hon på sig lite vad som skulle hända och så var de kossor i närheten så hon slet sig (vilket var det första hon gjorde när hon kom till gården). Så vi tog en bit längre bort. Vi satte fast henne och gav henne en hink med havre och kornkross och sa hej då för allra sista gången och gick och ställde oss utanför stallet.
 
14/9-11 kl 18.03 lämnade min ängel denna jord. Vi begravde henne bredvid Tora.
 
Bilder från dagen Lillis lämnade oss:
Sista måltiden..
Ett sista hejdå<3
 

Lyckan

Åhh vad jag vart glad igår när jag kom in i stallet och sprang in i Turas box (dom stog inne några timmar för att det var så varmt) och kramade om henne och hon tittade på mig med sina stora fina ögon och hade öronen framåt. Det såg verkligen ut som att hon tyckte det var kul att se mig! Åhh vad jag saknar min prinsessa! På måndag när jag kommer hem ska jag ut och ta en lång härlig ridtur på min fina! Och sen börjar hårdträningen, ska få bort hennes mage och bygga upp hennes muskler och verkligen ta tag i träningen och utbildningen och försöka se till att rida för Angelika oftare!
 
För övrigt är allt som vanligt hemma på gården förutom att när hovslagarn var hemma häromdagen så plockade vi av Sheeba bakskorna så nu är hon väldigt öm bak men vi får se hur det går och hoppas på att hon kan gå utan skor bak!
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta sjukt snygga hackamore från Markus Ridsportsbutik. 
 
Länk till hackamoret HÄR!

Just nu

Filmen var verkligen skit bra! Rekommenderar alla att titta på ice age 4! Detta sysselsätter jag mig med just nu!


Bulan..

Tog en bild på bulan förut, dock vart det lite värre men nu har de värsta försvunnit!


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna baseboll jacka från style by tyra! Jag älskar baseboll jackor! Tycker dom är så snygga!
 
 
Jackan finns att köpa här!

Min tid med Lillis del 2

Tiden gick och Lillis vart riktigt fin att rida! Hon drog aldrig iväg i traven längre men vi hade sånt sjukt problem med galoppen! Jag red bara ut det första året med henne för att hon skulle få upp konditionen och musklerna. Så vi jobbade lite på galoppen i skogen. Första sommarn så galopperade jag kanske 2-3 gånger med Lillis.
 
 
 
Sen började jag rida för Angelika och började utbilda min lila flicka och det gick riktigt bra eftersom att hon var så lättlärd och verkligen ville göra rätt. Hon verkligen älskade att få komma ut och jobba! Hon gjorde verkligen allt för sin ryttare och ville verkligen inte göra fel! En sak som gjorde mig nästan tårögd varje gång var att så fort man ramlade av så vart hon jätte ledsen och puffade på en och tittade på en som att hon sa förlåt! 
 
 
Tiden gick och allting flöt på och vi kom närmre och närmre varann. Jag var överlycklig över att jag hade köpt det lilla rangliga stoet som inte ens orkade trava, hon var verkligen en liten guldklimp!
 
Hon började även växa igen efter ett tag för att hon hade börjat få mat oså, hon hade alltså stannat i växten pga att hon inte fått tillräckligt med mat! Hon växte 6 cm, från 154cm-160cm.
 
 
Vi hade ju som alla motgångar men vi tog oss tillsammans igenom allt! 
 
Vi va nu inne på våran andra sommar ihop. Då visste vi dock inte att vi aldrig skulle få ha en så härlig sommar igen!
Då började jag bli intresserad av westernridning och eftersom att Angelika själv red western så började hon utbilda oss två inom western. Jag märkte väldigt fort att den ridstilen passade Lillis mycket bättre och vi båda trivdes med det så vi fortsatte i den riktningen.
Lillis och jag började verkligen komma någonstans. 
Jag tillbringade flera timmar om dagen i stallet, jag var jämt och myste mede Lillis.
Hösten kom och jag och Lillis fortsatte med att komma varann närmre och närmre och det kändes som att inget kunde stoppa oss!
 
Fortsättning följer...

Dagen

Imorse så vaknade jag till lite halvt men typ sov och vände på mig och skulle lägga huvet på min andra kudde men så klart så märkte jag inte att Jonas armbåge låg där så jag dundra ner huvet rakt på hans armbåge! Slog i precis vid ögat så är helt svullen vid ögonbrynet... Hade hans armbåge träffat några millimeter ner så hade mitt öga svullnat igen... Men men.
Och det var så bra dag också då jag, Jonas och Tintin in till Örebro och kolla på ice age 4 med mina små kusiner.
Vi får hoppas att svullnaden går ner!
 

Min tid med Lillis del 1

Tänkte berätta min och Lillis historia för er nu, från den dagen när vi köpte henne till den dagen hon fick somna in.
 
Den 30 maj 2009 så vaknade jag överlycklig på morgonen, jag visste att på eftermiddagen skulle vi sätta oss i bilen och åka till Eskilstuna och titta på en häst. Jag trippade på tå hela dagen och bara väntade på att tiden skulle gå! 
Sen på eftermiddagen så satte vi oss i bilen och började åka, vi hade då med oss transport för om vi skulle bestämma oss för att ta henne så skulle vi ta med henne på en gång.
 
Väl framme så möts vi av ett rangligt varmblodssto på 5 år som var väldigt mager! Hon hade knappt några muskler och var så mager att man kunde räkna varenda revben på henne! Trots att hon bara var 5 år så stog hon och sov i stallgången när det var massa folk som sprang runt där. När jag provred henne så skrittade jag bara, hon orkade ju inte trava! När vi kom till stallet så stog vi en stund och funderade och jag sa att jag verkligen ville ha henne, de var någott med henne som jag fastnade för +att hon var så mager så vi ville bara få henne därifrån! Trots att hon var så mager och allt så begärde dom 7000kr för henne och vägrade att gå ner i pris, så vi bestämmde oss för att köpa henne trots överpris. 
 
Men när vi skulle lasta henne så märkte vi ett probelm, hon vägrade att gå in i transporten! Och trots att hon knappt hade några krafter så orkade hon kämpa emot i över 2 timmar! Jag fattar inte varifrån hon fick dom krafterna! Väl inne i transporten så stog hon sen som en filbunke! 
 
Hemma på gården så hann vi inte mer än att öppna transporten innan hon slet sig och trava iväg. Efter en liten stund så fick mamma tag på henne och vi släppte ut henne i hegen i väntan på att hennes nya kompis skulle komma (Timo som kom en halvtimme efter henne) men hon stog inte länge i den hagen innan hon sprang till skogs... Så jag mamma och grannen Marika gick ut i skogen och började leta! Tillslut hittade jag och Marika henne på en liten äng ute i skogen, hon ville först inte låta oss komma nära men efter en stund fick Marika tag på henne. Så vi gick tillbaka med henne till den nya ladugården som då var vårat stall. Då hade Timo redan kommit och stog i sin box så jag ställde in henne i boxen bredvid. 
Timo vart jätte intresserad av Lillis och ville lukta på henne men då stog hon bara i andra änden av boxen och gav honom inte ens en blick men när han började äta så smög hon fram och kollade in i hans box och försökte lukta på honom men så fort han reagera och  vände sig mot henne eller nå så låtsades hon som att hon inte såg honom.
 
Dagen efter när dom gick i hagen så märkte man att dom bara kom närmre och närmre varann! Var så kul att se att dom trivdes ihop! Och självklart så började Lillis brunsta dirrekt!
 
Timo och Lillis första dagen dom stog ute tillsammans:
Lillis samma dag som bilden ovan.
 
När hon stått hos oss ett litet tag och fått mycket mat så märkte vi att hon var fylld med energi och vart mycket piggare och gladare! Så jag bestämde mig för att testa att rida henne. Så jag gjorde iårdning henne och pappa följde med ut och gick för säkerhetsskull. Skrittade i stort sätt bara den turen, tror jag ttestade på att trava någon gång och då insåg jag att jag hade något att jobba med! För trots att hon var så lätt i mun så så fort hon fick trava så fick man knappt stop på henne och hon bara travade snabbare och snabbare. Men efter ett tags träning så började hon lugna ner sig massor. 
Andra gången jag red henne på gården, dålig bild
men kolla halsen liksom!  hur tunn som helst!
 
Fortsättning följer...

Bilder från Finland del 2

Här kommer lite fler bilder från Finland!
 
 
Pappa
 
Wilma
 
Korv
 
Jonas
 
Wilma
 
 
Sofia
 
Jacob
 
Pappa och Wilma
 
Wilma
 
Mamma och Sofia
 
Jacob
 
Jacob
 
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna tröja från horze. Vill ha båda färgerna! Men ya know dom kostar 400kr styck oså ;)
 
Länk här!
 

Släkt med Kyra Kyrklund

Åhh på väg till Finlandsfärjan när vi skulle till Finland berättade mamma en sak som fick mig att göra alla i bilen lite små döva!
Mamma berättade att jag är släkt med Kyra Kyrklund! Dock på långt håll men ändå. Vart skit glad och bara log resten av bilresan! Tänk att jag är släkt med en av världens bästa dressyrryttare
 

Turas utrustning

Tänkte visa vad jag har på Tura i stort sätt varje ridpass.
 
Sidepull - hööks
Tyglar - hööks
Sadel - vet inte vad de är för märke, vet bara att den var dyr och handgjordes i Tyskland
Sadelgjord - hööks
Pad - hööks

Bilder från Finland del 1

Här kommer lite bilder från Finland! Massa fler kommer senare!
 
 
Älsklingen på båten
 
 
Jacob och pappa
 
 
 
 
Jonas grillar korv.
 
Mamma och pappa
 
Pappa
 
Pappa och Wilma
 
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna nosgrimma på 4,5 cm från hööks. Finns i både svart och mörkbrun!


Sant!


Spöke?

Mamma ringde idag och berättade att Nikko o Brunte hade blivit skit rädda för Tura när mamma hade satt på henne hennes ljusrosa flygtäcke som jag just fått hem... Nikko hade börjat sparka skit mycket mot henne oså... Skiiiiit kul... Då vare lixom dom pengarna i soporna.. Kan ju inte ha henne med de i hagen när hon kan skadas av de... Vi får väll se hur vi löser de men i värsta fall måste jag köpa ett nytt mörkt..


Grill

Åhh vad jag har fastnat i den där boken! Den är ju så bra! Men utöver att läsa så har jag hunnit med att gå till affärn 2 gånger, grillat och suttit ute på altan och pratat! Har haft en riktigt mysig dag! Imorgon eller på Tisdag så ska vi åka och hämta min brors dator så att jag kan sitta och lägga upp alla bilder från resan! Så håll utkik! Men nu ska jag fortsätta att läsa!


Läser

Hej hej, nyss var vi och handlade lite mjölk och tändvätska och grejer då vi ska grilla lite senare idag! Nu sitter jag och läser, älskar den här boken! Den är skit bra!


Underbart!

Red min underbara idag för första gången på 1,5 vecka! Red ut och hon var riktigt pigg och mysig! Hon har ju blivit rider några gånger av Pauliina medans vi var i Finland! Men i alla fall så tyckte vi båda att det var riktigt kul! Nu är jag i Vedevåg hos Jonas i en vecka så kommer inte kunna rida Tura på en vecka igen:( men men.

Efter att ha ridit idag så packade jag om väskan och fixade lite och sen åkte vi in till Linde och köpte lite mjölk och smör (Jonas föräldrar inte är hemma förens på måndag) och jag hämtade ut ett paket med ett flugtäcke jag köpt till Tura och sen åkte vi till station och hämtade Jonas kompis Tintin som ska vara här i en vecka. Just nu sitter Jonas och Tintin och spelar och jag sitter och läser.


Låttips

Älskar verkligen denna låt!
 

Gästbloggning

Hej på er! MariaW här, det här är första gången jag gästbloggar så hoppas det blir någorlunda bra i alla fall.  Tänkte lägga upp en sak som är typisk för min blogg, nämligen "dagens GIF". Enjoy!
 
 


 
Gillar ni vad ni ser? Kika då in på min blogg här då för mer: http://mariaw.blogg.se/ Hoppas ni får en bra dag och en fortsatt trevlig sommar, lämna gärna en kommentar på min blogg eller i detta inlägg så kollar jag in just din blogg. Kram på er!
 

Jag lever!

Hej hej! Kom till Åbo för en liten stund sen! Har haft en jätte bra vecka ute i skogen utan el! Haha det där lät inte så övertygande men faktiskt! Imorgon bitti kl 8 (finsk tid alltså 7 svensk tid) så åker båten från Finland! I veckan ska jag bomba er med massvis av bilder från resan! Har hur många som helst! Ska även ta bilder på detta hus (min kusins) om jag orkar då detta är ett så sjukt fint och stort hus! En bild som är tagen utanför huset!


Låttips

Haha jag måste vara den ända i världen som älskar denna låt! Det är typ jag och Sofia min lilla syster på 6 år! Seriöst den är skit awesome!
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa ridbyxor från hööks. Åhh dom är verkligen skit snygga!
 

Gästbloggning

Hej! Jag är en tjej på 13 år som fått äran att skriva ett gästblogg inlägg i denna blogg.
Jag själv har en blogg som heter www.alice-typjag.blogspot.se

Mitt liv består av hästar. Jag skulle inte kunna leva utan mina älskade änglar, både dom som finns med oss, och dom som inte gör det...
Jag har i mitt liv haft 6 hästar totalt, varav 4 lever nu.

Jag har en varmblodstravare på 8 år som tävlar och vinner lite då och då ;) Sen har jag en dansk ridponny som har gått SM i hoppning, men nu är han pensionerad sedan 2 år, då han är 30 år nu. Jag har ett halvblod på 16 år, och en kallblodstravare på 11 år, (och det är genom honom jag fick denna chansen att skriva detta. Jag såg erbjudandet genom Ridtravar gruppen på Dayviews/ Bilddagboken.)

Det har somsagt passerat två, underbara hästar i mitt liv... Ett halvblod och en varmblodstravare... Båda är nu änglar, och betar i Traplaranda, hästhimlen...

Tänkte berätta lite om min kallblodstravare, Totte, och våran utveckling.

Den 12 mars 2011 gick en dröm i uppfyllelse. Vi skulle köpa en häst som jag provridit några dagar innan.
Han var då en smal, pigg och bråkig liten häst.
Han hade inga ryggmuskler och orkade inte bära upp sig... Han hade nog aldrig sett ett hinder förut...

Vi började smått arbeta upp muskler och allt gick bättre och bättre. Vi började lära oss att bommar inte är farligt, och såsmåning om började vi hoppa :)
Nu, ca 1,5 år senare, hoppar vi banor i galopp på ca 0.80- 0.90 m.

Det va lite om oss, hoppas ni har de bra! :)
// aalicebarkmark

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna tävlingstopp från hööks. Nog för att jag inte tävlar men tyckte den var skitsnygg och skulle vilja ha en sån som ridtröja!
 

Låttips

Någon mer än jag som älskar låten? Jonas tycker dock tvärtom, haha.
  
 
Och den underbara blöjreklamen med denna låt! Jag och mamma bara älskar denna reklam!
  

Gästbloggning

Hej! Tänkte börja med att säga att det är jätteroligt att jag får gästblogga här! Så tack Erika! Jag heter Sanna och jag tänkte dela med mig av lite tips på vad ni kan hitta för sommar fint på Nellys stora sommar rea!

När jag valde att blogga om detta så tänkte jag bara att Erika har en blogg där hon skriver om hästar och sin vardag, så det blir det lite kul och annorlunda för er läsare om jag skriver om mode! :)

 

Hoppas ni kikar in på Nelly & hittar något ni vill ha, har även en egen blogg där jag bloggar om min vardag, mode och har lite tävlingar: Www.socosy.blogg.se, så kika gärna in där om ni vill! Kram, önskar er en fin dag.

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa byxor från style by tyra! Älskar dom verkligen! När vi komer hem från Finland så ska jag försöka tjata till mig ett par! 
 

Låttips

Älskar verkligen denna låten! För er som inte redan har hört den så är det verkligen värt att lyssna! Den är awesome!
 
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta creme färgade dressyrschabrak från hööks. Älskar färgen på den! Synd att man inte rider dressyr alltså! Vill ju ha all fin utrustning! Haha, men men får väll skaffa mig en dressyrhäst också nån gång i framtiden!
 

Låttips

Detta är en av mina favorit låtar just nu! 
  

Gästbloggning

Hejsan jag heter Kajsa, jag har precis fyllt 14 år och är född och uppväxt i Halmstad.
Jag har en egen D-ponny som jag tävlar i hoppning just nu, men jag tänkte berätta min story om min första B-ponny Rambo.

Jag var 11 år, skulle fylla 12 år. Jag red på en bra ridskola, red väl inte så bra, men hade ridit sen jag var 4-5 år och var hästvan lixom.
Våra grannar har hästar och bla. så hade de en gammal B-ponny som bara gick där och skrotade.
Vi kände våra grannar ganska bra och de frågade oss om vi ville börja rida honom, jag och min syster.
Såklart blev vi helt överlyckliga, man hade ju inte så höga förväntningar då men egen häst och tävlingar utan att bara rida var stort för oss.

Vi fick börja rida honom lite då och då, detta var i Mars 2010 ungefär. I Maj fick vi börja rida honom precis när vi ville.
Vi hade hela sommaren med den ponnyn, vilket var helt underbart men ändå tufft och jobbigt.

När vi börhade rida Rambo var han väldigt hm ovårdad kan man väl kalla det. Han var ett typiskt gammalt gottlandsruss.
Glömde väl säga att han var 22 bast när vi började rida honom, 2010. Han hade tuffsig päls, var tjock som en tunna och var trött på livet.
Den där glimten som finns i ögonen på de flesta hästar hade inte han. Han var trött och seg som bara den.
Rambo var ingen lätt häst dessutom, när han ville kunde han bara stänga av, vägra gå ett steg till.
Fick han nog var det TVÄRnit som gällde. Efter sommaren fick min syster också en ponny att rida och jag fick Rambo för mig själv.
Hade honom på foder, fixade alltså allt med honom, precis som min egen.

Som jag sa var han ingen lätt häst och så sjuuukt envis. Sakta men säkert började vi hitta knapparna.
Kämpade många vinterkvällar med den ponnyn, minst sagt. Flög av honom många gånger från början till slut, han var envis och det var svårt att veta när han skulle testa mig.
Men ändå hände det så otroligt mycket med oss, Rambo blev som en heelt annan häst. Från att ha stannat på 30 cm till att hoppa 85 cm och löshoppa 90.
Hoppade banor på 70-80 i slutet som ingenting. Livsglimten kom tillbaka och vi hörde ihop, det var vi två. Vi trivides så otroligt bra tillsammans och den resan vi hade tillsammans var helt otroligt.
Allt stämde mellan oss och VI blev ett team, hans papper var borta, annars hade vi nog tävlat han och jag. Men bara det att jag hade lyckats med honom var stort för mig.
Men att vi inte tävlade var synd faktiskt, där fanns mycket att ta vara på. Hoppade några småCR faktiskt, nollade nästan varenda start <3

Rambo hade jag i ett år, det hände mycket med oss på ett år. Våren 2011 fick jag min första egna ponny, då glömdes Rambo bort lite faktiskt.
Sen några veckor senare fick jag inte rida honom mer, eller jo någon gång då och då. Jag saknade honom något otroligt, men kan med handen på hjärtat säga att jag hade fullt upp med min nya ponny.
Men jag saknade honom såklart, vårat band var helt otroligt. Gick ner till honom i hagen flera gånger och bara mös med honom. Vi var verkligen ett. Älskar den ponnyn så sjukt jäkla mycket.

Men i Augusti 2011 förändrades allt, det var en helt vanlig Tisdag i början av terminen då, farfar körde mig hem från skolan.
Men så fort jag satte första steget in i trädgården förstod jag- något är inte rätt. Tuva ( min syster) stod i fönstret med tårar i ögonen och min kompis Julia var också där.
Hon är också hästintresserad o red Rambo någon gång då och då hon också. in första känsla var att det var något med vår hund- Cesar... fast nej.
- Rambo ska avlivas om 10 minuter typ.
Han hade fått tarmvred och det fanns inget att göra.

Allt började snurra i mitt huvud, "NEJ NEJ NEJ, DET ÄR INTE SANT" jag släppte min väska och satte mig på cykeln och det fortaste jag kunde cyklade jag ner.
Rambo stod i boxen.
- Får jag säga hejdå, sa jag. En sista gång?
- Ja det får du.

Rambo, eller Rambo det var inte min Rambo. Det var en Rambo jag inte kände igen. Han stod i stallet, helt livlös och trött.
Han blödde från nosen. Jag kramade honom och tårarna strömmade ur mina ögon, jag kände mig helt hjälplös. Rambo skulle inte finns, 10 minuter kvar, sen skulle han vara borta, aldrig mer skulle jag få se honom.
Aldrig mer skulle jag få pussa hans mjuka mule, rida honom eller bara sitta och mysa med honom i hagen eller i boxen. Han skulle vara borta. för alltid.
Jag åt ingenting på ett dygn, kunde inte koncentera mig på min andra ponny, Niara den dagen. Kunde inte gå till skolan. Allting kändes hopplöst.

Rambo kommer alltid ha en plats hos mig, en speciell plats som ingen annan någonsin kommer kunna ta.
23 Augusti 2011, en av dem värsta dagarna i mitt liv.

Jag älskar dig Rambo och jag kommer aldrig glömma dig vad som än händer i mitt liv <3


Jag driver bloggen: http://kajsaochtuva.devote.se/ och http://kajsatorhagens.blogg.se/
Instagram: Kajsatorhagen
Bilddagboken: @kajsssssa

Många kramar från mig hoppas ni vill fortsätta följa mig o syrran! =)
/ Kajsa


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna snygga fleecejacka från hööks. Tycker det är fin designe på den och passformen ser även ut att vara väldigt bra! Dock vet man ju aldrig.
 

Gästbloggning

Vi är två tjejer som har bloggen http://sagoponnysar.devote.se vi heter Sofia och Lina, hästarna vi skriver mest om är LoverBoy och Mio

är kommer lite om oss! Hoppas du kollar in våran blogg!

 

Jag heter Sofia och är 14år (1998) jag bor i Bankeryd utanför Jönköping.

Jag älskar hästar mest av allt eller tja djur överhuvud taget, själv har jag en kanin på 4år och en hamster på 1½år men man måste ju klart hinna med skolan också, får inte glömma min älskade mobil också x) Den följer med mig precis överallt! Kärlek till den ;) Jag har ridit i ca 6-7år och De senaste 3 åren har jag ridit ca 1-5ggr i veckan ;)
Jag har haft 2 medryttarhästar förut och även hjälpt till i ett stall med lite allt möjligt :)
Nu rider jag mest på min medryttarhäst Lover Boy (Loppan) och tar hand om honom 2ggr i veckan om inte mer, han är en renrasig connemara valack på 11år (Född 2001) Efter Kilfenora Windy och Maam Hill. Vi inriktar oss i hoppning mest men annars mycket allround.

 

Jag heter Lina är 13 år (98) :) jag bor i Hallabro i blekinge, *(ni vet säkert inte vart det ligger det är många av mina vänner som inte vet XD) jag är väl som en helt vanlig tjej ;) jag har 9 djur!

3 hundar
4 hästar
1 marsvin :')
1 katt.

Men jag lever ute i stallet kan man säga XD går ut där 9 på morrn och går in 10 på kvällen XD
jag har ridit i 8 år och tänker aldrig sluta! Jag rider 6-7 dagar i veckan :) Mio är min ponny som jag tävlar ;)

Mio är en svensk ridponny 146 i manken massor olika färger av skimmel, appelkastad, brunskimmel , svartskimmel ? XD Han är 8 år och älskar att busa! jag tävlar med honom i både hoppning o dressyr :) har haft honom i cirka 4 år ( i oktober) :)
Efter Lotus RP 131 (sök på google ;) o Majsan. Han kommer ur den berömda "sina" släkten och har väldigt fin stam ;) men jag bryr mig inte så mycket ;)

Sen har jag en travare o shettis :) shettisen tävlade jag mycket innan och vi kom upp till msv B :D<3

Sist men inte minst så lånar jag en arab vid namn Livina i sommar :D en äldre dam men som krutet aldrig tar slut i!! :O ;) hon har hoppat SM ,GP, NM ,EM mm :) hoppar fantastiskt och jag är kär i hennes språng :D<3 men men jag har väl inte mycket mer att berätta ;) jag tävlar ungerfär varannan vecka men Mio o Livina :)

 


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta dressyrschabrak från hööks! Tycker det är fint och stilrent! Som ni kanske märkt så är jag lite av en dressyrfjolla när det kommer till utrustning! Älskar breda nosgrimmor och tycker mycket mer om dressyrschabrak är hopp/allround! Haha.
 

Låttips

Denna låten kommer ifrån en av mina favorrit serier grey's anatomy! Så sjukt bra!
  

Låttips


Gästbloggning

Hej alla Erikas bloggläsare!
 
Jag heter Mysan och fyller snart 16 år (22 april). Bloggar på www.mysancarlsson.blogg.se Jag rider mestadels Western men håller även på med frihetsdressyr, trickträning, dressyr och hoppning. Min häst heter Gangster och är en C-ponny. Han är född 2003. Vi köpte honom 2008 och då var han bara sutten på några gånger, så vi har ridit in honom själv. Vi håller på att utvecklas och han börjar bli riktigt bra nu! Han är en tinker/Welsh korsning. Min mamma har också en häst som jag rider lite då och då. En arab vid namn Droog ox. Han är född 1994.
 
Med Gangster tävlar jag, men innan jag hade honom tävlade och tränade jag min tränares lilla A-ponny (mini-appalosa) som hette Prick IT. VI kom faktiskt ända upp till SM både år 2007 och 2008. Jag började rida honom 2005 och då hade jag aldrig galopperat.. KM:et 2005 vann vi likaså KM:et 2008 då vi avslutade våran “karriär”. Jag var däremot med och tävlade med honom 2011 i en Trail at Hand (man går över broar osv från marken).. Då vi vann den också! Jag träffar honom fortfarande flera gånger i månaden vilket är otroligt skönt så slipper jag sakna honom, men tiden med honom saknar jag.. (I kategorin Saknar.. på bloggen kan ni läsa mer och se fler bilder på honom).
 
I min blogg får du läsa om våran utvecklingar, tävlingar, träningar, utrustning, bilder osv osv.. Kika in vet jag?
I år ska jag och Gangster vara på en del utflykter som uppvisningar och deltagare i Westernallsvenskan. Följ oss gärna på bloglovin HÄR så får du ta del av bilder, resultat och massor av annat intressant!
 
Jag vill tacka Olivia otroligt mycket för att just jag fick chansen att gästblogga hos henne!
 
Jag och Prick It i väntan på prisutdelning SM 2008
 
Jag och Gangster på framridning Dressyr KM 2011
 
Jag och Gangster i början av Mars i år.

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta snygga gröna dressyschabrak från hööks! Jag tycker att det var väldigt snyggt! 
 
Vad tycker ni?

Framme

Kom alldeles nyss fram till min kusin här i Finland! Kommer ha internet tills imorn eftermiddag så kan blogga lite! Men sen åker jag till mitt ute i ingenstans! Men som ni vet kommer det komma upp massa tidsinställda inlägg och jag kommer sen hem den 20de!:)


Hiss/Diss

Tänkte hissa dessa två träns från hööks! Tycker att dom var skit gulliga! skulle lätt vilja köpa dom, dock tycker jag att färgerna är mer ponny aktiga och tycker dom skulle passa bättre på en ponny än på en häst + att jag rider ju western. Dock skulle jag lätt kunna köpa nåt av dom till Sheebaoch ha på henne!
 
Hiss:
Vad tycker ni?

Båten

Sitter nu och väntar på att få åka in i båten! Är lite trött måste jag säga! Klev upp kl 05.30 idag! Hoppas alla mina läsare får en awesome dag!! Kram!


Fixar och donar

Håller på att packa och fixa det sista inna vi åker till Stockholm ikväll! Om ett tag ska jag även gå ner t stallet och rida Tura. Imorgon ska vi ju åka till Finland och vara där på en campingplats utan el i en vecka så kommer inte blogga något! Men har fixat en MASSA tidsintällda inlägg så det kommer dyka upp en massa inlägg och en gästbloggning varje dag!
 

8 månader<3


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna väst från hööks. Tycker att den är skit fin!


Hööks

Var ju och hämtade ut mitt paket från hööks igår! I dt var det två tröjor som var födelsedagspresent till mamma och sen en gethårsborste till Tura, köpte dock en sak till som ja ej kan visa upp då de är en present!


Galopp

Red ut på Tura idag. Hon var riktigt härlig att rida på! Hon ville bara galoppera! Och det var inte så att hon drog iväg utan när jag satte igång henne i trav så trava hon några steg sen börja hon galoppera i ett jätte fint och lugnt tempo! Det var sååå härligt! Men hon var lite svettig när vi kom tillbaka;) På onsdag ska jag rida henne en sista gång innan Finlandsresan! Sitter nu hos Jonas bror Micke och pratar! Dom har världens sötaste kisse!


Skillnad?

Tycker ni det är nån skillnad på både mig och Tura från när hon kom och nu? Jag kan ju i alla fall säga att min sits har bättrats på och Tura är mer musklad! Hade usel sits när hon kom då jag knappt ridit på några månader då!
 
Då:
 
Nu:

Horses

Tänkte lägga upp lite bilder. Har några på Betty från igår och sen några på Tura och Sheeba från idag!
 

Jaaaa! Äntligen!!!!!!!

Äntligen funkar det att blogga via appen igen!!!!!


Dagens vill ha!

Åhh älskar färgen på detta schabrak! Tyckte det var så sjukt snyggt!
 

Länkbyte!

Tycker att alla borde kolla in på denna blogg!
http://letsride.devote.se/

Röd/Svart/Vit Dressyroutfit

Suttit och gjort en dressyroutfit. Vart själv väldigt nöjd med den! Skulle passa skit bra på mig och Tura måste jag säga!
 

Allt finns att köpa på hööks!

Redigerat

Hade tråkigt igen så redigerade en bild igen.
 
Före:
 
Efter:
 
Vad tycker ni?

Bilder

Här kommer några bilder från igår!
 
Brunte var sådär lagom glad på bromsarna, ett tag gick han en öronen nästen slickat
bakåt! Dock vart alla bilder så suddiga:(
 
 
Instagram bilder:
 
instagram @ erikaaasss

Ridit x2

Ridit dubbelt med mamma idag! Red först på Tura och Brunte, vi klättrade lite. Det gick jätte bra! 
Sen så red jag Sheeba och mamma körde Trissan och hade Betty som handhäst eller vad man nu ska säga. Måste bara säga att Sheeba var riktigt seg! Hon travade så sakta att Trissan bara ville dra förbi för att det gick så sakta! Trissan kunde inte ens trava i vanligt tempo utan hon fick gå skit sakta emellan åt! Då äre illa x)
Nu är jag dock i Vedevåg! Åker hem imorn igen för då ska vi fira mamma och Pauliina som fyller på tisdag!

Redigerat

Hade lite tråkigt så jag satte mig och redigerade en bild från idag! Tycks?
 
Före:
 
Efter:

Dagens outfit

Hjälm: hööks
Tröja: h&m kanske?
Ridbyxor: hööks (glömde berätta att jag fick nya av Pauliina härom dagen, fina va?)
Pad: hööks
Short chaps: globus sports
Skor: hööks
Träns/tyglar: hööks
 

Bildbomb från dagens lektion

Tura var ganska så seg idag måste jag säga. Hon tyckte att det var ganska jobbigt, dels för att hon gått upp massa i vikt och dels för att jag inte jobbat så mycket på bana på sistone så det var ganska jobbigt! men i slutet gick hon riktigt bra! Dock så har jag tyvärr inga bilder från slutet då hon gick som bäst.
 
 
 
Haha fail!
Dessa två bilder ovanför så ser man hur intresserad hon var av kameran!

Dressyroutfit

Hade tråkigt så satte mig och gjorde en dressyroutfit! Själv älskar jag den! Vad tycker ni?

Men katten då! Osten var till åsnan!

Klockan ringde 9 imorse! Då vare bara att sträcka på sig (vilket tog 20 min) och sen gå ner och äta oach hoppa in i duschen. 20 i 11 åkte vi in till polisen och fixade mitt och Jonas leg! Det ska ta ungefär 5 arbetsdagar innan jag får det och vi får hoppas att det inte tar längre tid för jag måste få det innan vi åker till Finland så att jag kan hämta ut mitt paket från hööks! Kommer få en hel del panik annars! Men men.
Var även och köpte en ny bikini då min gamla var alldeles för liten!
 
Ikväll ska jag rida för Angelica för första gången på år och dar! Det har bara kommit massa i vägen och så men nu så! Jonas är så otroligt snäll och följer med och fotar mig! Så ikväll kan ni bara vänta er en fet bildbomb!
 
Bild från i april! Har inga andra just nu.

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna klänning från nelly! Tycker den är skit snygg och unik! Skulle lätt beställa hem en om jag skulle veta att jag skulle använda den! Dock har jag massa klänningar som aldrig används och jag tror att den skulle hamna sär så jag sällan använder klänning:/
 
Nelly har ju rea just nu och denna klänning är på 50% just nu så passa på!
Länk till klänningen HÄR! Och länk till nellys rea HÄR!

Ost?

Vaknade kl 10 imorse och har varit klarvaken sen dess. Det har inte hänt mycket alls måste jag säga! Inte mer än att Alex var förbi en snabbis. Lär bli en ganska seg dag måste jag säga! 
Förresten blogg.se är helt skumt i mobilen! Man ser inte hela sidan utan den kapar av lite utav sidorna! Måste säga att det är extremt störande då jag inte kan se hela inlägget när jag skriver det utan kanterna försvinner... Men men
 
Fick förresten sms om att mitt paket från hööks har kommit!:D Vi får se när jag har möjlighet att hämta ut det. Kommer dock inte kunna visa allt jag köpt då jag istortsätt bara köpte presenter! 
 
Kramar

Låttips

Älskar denna låt! Tycker verkligen att den är skit skön!
 

Fixar

Sitter just nu och fixar med lite tidsinställda inlägg inför Finlandsresan! Så det kommer ju inte vara helt dött!
 
Kom ihåg att ni fortfarande kan skicka in gästbloggningar till mig! Vill ha in alla senast den 9de.
Maila bara in gästbloggningen till [email protected]

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta fina pannband från Kyro Riding Gear. Älskar verkligen det pannbandet!
 
Pannbandet kan du köpa HÄR!

Dagen

Var ju som sagt i Örebro idag, sprang runt där i några timmar, fick dock inte så mycket med mig hem och speciellt inte det jag faktiskt skulle leta efter, glömde ju totalt bort det! Skulle leta efter lite saker till mina naglar men nej det kom man inte ihåg! Fick dock med mig skärmskysdd till telefonen och ett par skor! Kan ju säga att dom där skorna behövde jag!
Sen när vi åkte från Örebro så var det raka vägen till Linde då Jonas skulle göra en sak och då passade jag på att köpa ett vadderat kuvert då jag ska skicka iväg en sak.
 
Nya skorna!
 
I affären så fanns dessa skor i svart, med svarta snören, vit med rosa snören och dessa blåa med orangea snören men jag ville ha dessa med rosa snören och hon i butiken var så gullig och bytte till mig! Ett stort + till sånna vänliga personer som hjälper till och försöker göra en så nöjd som möjligt!
Skorna är köpta på Bianco footwear.

Effektivt arbete!


Örebro

Är i Örebro just nu. Har varit här sen halv 11 imorse, har köpt skärmskydd till telefon och ett par skor:) 
Om ett tag så ska jag och Jonas röra oss mot Linde medans vi väntar på en. Sen ska vi röra oss mot vedevåg^^

Hiss/Diss

Idag tänkte jag både hiss och dissa!
 
Tänker hissa detta pannband från Glengordon! Tycker det är så snyggt! Riktigt stilrent och fint!
Vad tycker ni?
 
Hiss:
 
Tänker dissa dessa ridstövlar från De Niro Boot! Tycker verkligen inte alls om dom! Skaftet ser okej ut men själva foten ser hemsk ut enligt mig!
Vad tycker ni?
 
Diss:
 
Både pannbandet och stövlarna finns att köpa på ridsportonline!

Tävlar

är med och tävlar om ett pannband och en nosgrimma från Kyro Riding Gear på Tyras blogg darios.se!
Darios.se är Tyras blogg där hon bloggar om sina underbara hästar Dario oh Joe! Hon skriver om sin vardag med hästarna och om träningar och tävlingar! Hon har massa fina bilder och filmer på sina fina hästar! Rekomenderar verkligen denna blogg!
 
Bild från darios.se
 
Ni som inte känner igen Tyra från darios.se känner kanske igen henne från hennes modeblogg tyras.se

Äntligen!

Kom precis hem efter ytterligare ett par timmar ute i the skog och samlat taggtråd! Kan ju säga att jag är nåååågot stel i nacken, axlarna och ryggen! Men det är ju sånt man får ta. Det värsta var nog ändå dock alla myggen! har myggbett över heeeela kroppen!

Nej usch vad jag känner att klagar! Jag får vara possitiv istället! Jag får säga: det var så härligt att vara ute i naturen och se så mycket vackra djur (mygg och flugor) och få göra lite kroppsligt arbete som är så bra! Och jag tjänade till och med pengar på att göra allt detta!
Haha låter dock inte riktigt som jag x) haha men men.
 
 
Kramar

Lunch

Har precis ätit lunch! Gjorde pannkakor och måste säga att det var riktigt gott efter massa slit! Nu ska vi ut och göra ett sista ryck! Vi har bara den sista taggtråden på denna hagen kvar att ta bort! Sen ska vi samla ihop alla taggtrådsrullar och slänga dom! Sen har vi "bara" två stora hagar kvar... Men som sagt vad gör man inte för pengar?
 
Mamma och Pauliina är underbara och tar ut Tura åt mig idag så att jag slipper det!
 
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta sommartäcke från Whitaker. Tycker det är riktigt snyggt och stilrent!
 

Uppe med tuppen!

Känns så härligt när klockan ringer 07.30 på morgonen när man har sommarlov! Eller inte... Men vill man ha pengar så äre bara och kliva upp! Jag och Jonas gick ner och jobbade i några timmar igår kväll och ska nu ner och fortsätta.
Igår rensade vi runt en ko box dit vi ska flytta kossora som finns kvar! Idag ska vi dock ut och samla in gammal taggtråd som ska bort efter korna.
Bloggar mer vid lunchen igen!

Söker gästbloggare!

Söker nu några som vill gästblogga då jag åker bort i en vecka!
Har inga större krav, både hästiga och o hästiga inlägg är tillåtet! Du får även jätte gärna ha med bilder och länk till din blogg om du har någon!
Maila gärna gästbloggningen till denna mail : [email protected]
 
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa Union Jack benskydd från John Whitaker! Så sjukt snygga enligt mig! Finns att köpa t ex. här!
 

Turas kommande vecka


RSS 2.0