Dagens vill ha!

Dagen vill ha är dessa awesome skor från Jeffrey Campbell! Jag älskar dom verkligen. Så skulle inte tacka nej om någon skulle vilja skicka ett par sånna i strl. 39 till mig ;)
 

Hiss/Diss

Har bara hissat en massa på sistone så jag tänkte ta och dissa lite nu! 
Tänkte dissa vojlockar. Jag är inte alls förtjust i dom! Tycker inte att det är nå snyggt när man typ ser kanterna på den. Till skillnad från schabrak där man ser en del utan schabraket och kan ha olika brodyr på dom osv. Så nej jag gillar inte vojlockar!
 

Bilder

Ursäkta att bilderna inte kom upp tidigare men vart och må jätte dåligt så jag låg och sov och vila väldigt länge.
 
Här kommer i alla fall bilderna från dagens promenad. Satte på Tura vanligt träns idag då jag vill variera lite mellan bett och bettöst men kommer forfarande rida bettlöst. Haha Tura vart skit förvånad när hon skulle ha bett i munnen! Har ju inte använt bett på henne på flera månader!
 

Promenad

Jag och Jonas gick ut och gick med Tura idag. DeT var extremt varmt och massa bromsar överallt! Men om man bortser från det så var det riktigt härligt. Jonas tog lite bilder men dom kommer upp senare ikväll! 
Sitter just nu och funderar på lite saker jag skulle behöva öva på med Tura och ska försöka planera hennes vecka lite! 
 
Kram

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa schabrak från Eskadron. Gillar denna modellen starkt och den finns ju i så många härliga färger! Men här kommer några av mina favoriter!
 
 
Någon som vill ge mig? ^^

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa awesome skor! Dom finns att köpa på nelly.com !
 

Hiss/Diss

Vill ge en stor hiss till Kyro Riding Gear idag igen! Blir kanske lite tjatigt men seriöst dom är ju så snygga! Som här! Matchande lack nosgrimma och lack pannband!
 

Ridit Brunte boy

Red Brunte idag! Red ut med Pauliina och Anna. Han var jätte rolig att rida! Tycker han är så härlig att rida då han är så känslig och lyssnar på minsta lilla. Han gick jätte bra och var jätte snäll ända till dom två sista gångerna.. Näst sista gången vi galopperade så slängde han lite med huvet och studsade några gånger. Men sista gången så var det liv i den lilla saken! Han skutta och slängde med huvet hela galoppsträckan! Var ju inte nära på att ramla av eller nåt men han var nästan mer i luften än på marken! Men lite dumheter måste han ju få göra så att man får lite utmaningar;)
 

Svar på kommentar

Madde Om: Dagens ridturer
 
Gud vilka fina hästar ! :D + Du har en bra blogg :D
 
Svar: Tack så mycket:)
va kul att du tycker det :)
 

Hiss/Diss

Tänkte hissa lite nu då. Tänkte hissa denna otroligt fina väska från Style by Tyra. Tycker den är riktigt fin och praktisk! Den är även på rea nu och kostar bara 99kr! Så passa på! Den finns även i andra färger!
 

Slösat!

Beställde nyss lite saker från hööks nu när dom har rea! Vart inte så mycket då jag sparar inför Finlands resan som är om två veckor. Gillar att ha pengar så man kan beställa awesome saker! Speciellt när det är rea nånstans! Haha, förut slösade jag pengar jämt och köpte nya saker till höger och vänster och nu har jag knappt köpt nåt på as länge! Men ibland måste man faktiskt unna sig något!
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna skit snygga nosgrimma från Kyro Riding Gear! Tycker den är väldigt fin! Den skulle även passa extremt bra med pannbandet som jag bloggade om igår.
 

Bloppis

Tänkte ha en liten bloppis nu då jag fortfarande har lite utrustning kvar efter Lillis.
 
 
Säljer min allroundsadel nu då jag inte har nån häst som den passar på längre. Är extremt skön och bra! Inget annat slitage än de på bilden! 16-16, 5" normalbom.
Pris 900kr
 
 
Jag köpte sadeln för 2500kr för ca 2 år sen. Inte mycket använd och har bara hängt o tagit plats. De är en allround sadel av märket horse saver 16" normalbom och har suttit på ett grövre varmblod. Är en skön och bra sadel!
Pris 500kr -SÅLD!
 
 
kvalitetssadel Fin westernsadel 16" quarterbom. En otroligt skön och bra sadel. Säljer den då jag fick ta bort hästen jag hade den till och den inte passar min nya häst.
Pris 4500kr
 
 
Säljer nu min Claridge House förbygel med avtagbar martingal strl. cob då jag inte har nån användning för den längre. endast använd ett fåtal gånger. Är i Nyskick!
Nypris: 219kr
Mitt pris: 100 kr  SÅLD
 
 
Säljer mina svarta Equi-Guard trängboots då jag inte har nån häst som dom passar på längre. Strl. cob/M. Sparsamt använda och är i fint skick!
Pris 100kr
 
 
Säljer nu ett par svart benskydd strl. full då jag inte har nån användning för dom längre. Lite slitage på insidan men inget som syns när dom sitter på. Fläckarna på bilden är vatten då jag precis hade tvättat dom när bilden togs!
Pris 50kr  SÅLD!
 
 
Mail: [email protected]
 
Vid snabb och smidig affär så kan jag sänka priset lite.

Kom ihåg att rösta!

Vore jätte snällt om ni skulle vilja rösta på min bild på Tura! Om ni också är med och tävlar så säg till så kan vi göra röstbyte!
 
http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/1890/b4725653dd04592aab5a75d2e94ec3db4c874e64/
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta fina pannband från Kyro Riding Gear! Älskar den röda färgen och allt! Det skulle vara sååå fint på Tura! Dock använder jag ju bara mitt sidepull och använder ju aldrig mina engelska träns så det är ju lite onödigt att köpa de..
 

Dagens ridturer

Vart att rida dubbelt idag!
 
Första ridturen var på Tura. Red ut med Sofia och Betty. Det gick jätte bra! Tura gick riktigt fint i traven! Hon travade i helt perfekt tempo så att det var lätt att sitta ner. Betty däremot verkade vara lite seg men det gick bra för Sofia ändå.
 
 
Andra ridturen som var på Sheeba gick lite mindre bra! Hon var jätte jobbig! Hon gick bara och ställde sig åt höger hela tiden så fick hålla på och första rakställa henne hela tiden, hon försökte bara vända och gå hem och höll på och studsade lite då och då. Det var första gången nån red ut på henne själv sen hon kom hit, vad jag vet i alla fall så det kan ju ha varit därför. Men ridturen hade kunnat ha varit roligare! hon höll på och krånglade nästan hela ridturen, sista biten så vart hon snäll och då var det riktigt mysigt!
 
 

Snart

Snart så ska jag ta och bege mig hemmåt! Vet inte om jag bloggar lite innan jag drar till stallet eller om jag sparar det tills efter ridningen, vi får se när jag kommer hem och så. 

Imorgon så!

Imorgon lovar jag att det blir bättre och roligare uppdatering! Kommer komma lite bilder och sånt då! Tack för att ni står ut med att det är lite dåligt med bilder och sånt just nu!

Brand

Mamma ringde nyss och berättade att våran loge som står på en av våra åkrar har brunnit ner inatt. Det är antingen någon som har varit och satt eld på det med flit eller så är det någon som har varit där och av misstag råkat sätta eld på det. Har inga bilder eller något på det just nu men imorn när jag åker hen ska jag försöka få en bild på det!

Hööks rea

Såg just att hööks har upp till 50% rabatt på utvalda varor. Är bra sugen på att klicka hem både det ena och det andra men har inte så mycket pengar och sparar inför finlandsresan. Åhhh jag som är så sjukt sugen! Får kolla om jag råkar ha nån slant över nånstans och kanske beställa något i alla fall! Vi får se hur det blir!

Bloggar jag läser

 Tänkte visa er mina favorit bloggar! Gillar såklart andra bloggar också men dessa bloggar läser jag dagligen. 
 
http://dressyrmupparna.se/
http://oliviawestern.blogg.se/
http://keela.se/
http://kyro.blogg.se/
http://micahs.se/
http://stockholmsjenna.se/
http://darios.se/
http://tyras.se/
http://kenzas.se/
 
Haha insåg nu att det var fler än jag trodde! 

Åhhh! Får panik!!!!!

Får panik över att jag är så dålig på att blogga! Men ni får stå ut tills antingen att de nya uppdateringarna till blogg.se finns till appen eller tills jag fått en bärbar dator! Kan för tillfället bara ge er gamla bilder tyvärr:( hoppas ni står ut ett tag till! Jag lovar att så fort det löser sig så ska jag börja blogga mycket igen!
 

Söker medryttare till Tura!

Söker nu en medryttare till mitt underbara kallblodssto då tiden inte räcker till. Någon som skulle kunna tänka sig att komma ca 1-2 gånger i veckan. Hon är 10 år och ca 148-150 cm hög. Vid intresse och mer info hör av dig! Jag bor en mil söder om Lindesberg och ca 3 mil norr om örebro och det är inte så bra bussförbindelser! 
 
Mail: [email protected]
 
 
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa handskar från Roeckl.


Hiss/Diss

Tänkte dissa dessa ridstövlar! Jag går väll emot strömmen men jag gilalr inte tretorn alls! Tycker dom ser hemska ut!


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta fina schabrak från Scapa Sports! Finns att köpa t ex. HÄR!


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta Union Jack schabrak från John Whitaker. Tycker det är riktigt snyggt!




Gästbloggning

Hej! Jag heter Beatrice Rödin och jag har fått äran att gästblogga på denna blogg! 
Jag driver en egen hästblogg, dock hinner jag inte vara så aktiv just nu men det ändrar sig fram mot sommarlovet! http://bapsirella.blogg.se heter den. 
Jag tänkte skriva lite om min foderhäst, och vad vi hunnit gått igenom sedan han kom, vilket inte var så länge sedan! 
Jag kan börja med att säga att då jag provred honom så gick det vilt till. 
Det blåste och jag hade aldrig i hela mitt liv ridit en travare förut, så det var en ny upplevelse för mig. 
Han var riktigt pigg och ville inte riktigt lyssna på mig, så jag kände att jag blev lite osäker. 
Under den ritten stack han med mig en gång i galopp, och han rusade tre gånger iväg i trav. ("Travar traven".)
Han lyssnade inte på mina skänklar, jag kunde inte hålla mig kvar i hans trav. Kortfattat: denna ritt var kaotisk. 
 
Men jag kände att det var någonting som jag fastnade för, jag vet fortfarande inte varför men jag hade en känsla av att allt skulle gå bra. 
Så jag sa att jag ville ta honom på foder. 
Mina kompisar sa att jag var för ivrig och inte kunde vänta och sådant, han var faktiskt bara den första hästen jag provred!
Men jag struntade blankt i vad de sade till mig. Jag bara log och fortsatte prata om hur snäll han var och så vidare. 
 
Då direkt efter att jag kommit hem så påbörjade jag hans "vindskydd". Det hade varit en gammal dyngkasa av något slag. 
Jag skyfflade upp jord, slängde allt möjligt, rensade, drog upp små gamla trädrotar osv. Och tänk på att jag bara är tretton år! ;)
Jag var så stolt. Allt detta gjorde jag på en dag. Jag jobbade på utan avbrott. Jag var överlycklig då jag var där ute! 
Sedan fixade jag och donade, med spån också vidare.
 (Ja, det måste göras i förväg man måste kunna komma in med traktor med spån, det är riktigt stort.)
Jag skulle inte ha tid för två hästar så vi bestämde oss för att köpa två miniatyr getter vid namn Lotta och Jocke.
Den mörka är Lotta, och den ljusa är Jocke. 

Jag tog hand om de precis som jag skulle ta hand om "min" häst. Jag borstade de, utfodrade de, gick på promenader osv. 
De blev bara tamare och tamare för varje dag som gick. 
 
Var dag tänkte jag på hästen som snart skulle stå på min tomt, som jag skulle vårda och ta hand om som min egen. Det hade varit min dröm riktigt länge! 
En fredag kväll kom jag hem efter att ha varit en lång dag på ridskolan och utfodrat. (stalltjänst)
Jag var riktigt trött och skulle gå och lägga mig, jag hade precis bytt om då kom pappa in och sa "Du bör nog ta på dig kläder".
Jag hade mina misstankar, och det bara bubblade i magen på mig. Men jag bytte inte om. 
Så då kom han in igen ungefär tio minuter senare och sa "Har du inte klätt på dig? Men gör det nu för prottan kommer om 20 minuter."
Då bröt jag ihop inombords. Av glädje om man kan säga det så! 
Jag darrade, jag trodde de lurades, att de bara skojades med mig. 
Men nej, efter ungefär 25 minuter så var klockan runt kvart i elva på kvällen och då rullade en hästtransport och bil in på våran gård. 
Jag skakade som bara den då! 
Vi alla drog på oss skorna och jag nästan kutade ut! 
Han stod där, och jag hade aldrig sett en finare häst, faktum är att jag nästan glömt bort hur han såg ut sedan jag hade provridit honom! (det var ungefär en månad emellan.)

Då han kom hade han noll muskler, han kunde i princip inget, och hade bara blivit hoppad ca 50 cm med ryttare. 
Nu, faktiskt bara en och en ½ månad efter så har han fått lite mera muskler, jag har hoppat 1 meter med honom i skogen och han har tyckt detta varit jätte kul! 
Vi har även börjat fila lite på galoppen, han har börjat förstå att det är bra att galoppera nu! Första gångerna blev han bara stressad.
 
Men dock så har vi, liksom alla andra även haft motgångar. 
Det har varit gånger jag nästan klängt mig runt hans hals från ryggen och gråtit för att jag ville att han skulle gå fint. Det gör så ont då han går dåligt så jag gråter. 
För jag har fått jätte många spydiga kommentarer att jag ej klarar av honom och att jag kommer förstöra honom. 
Det var en period, då det enda han gjorde var att stegra. Och att byta håll. 
Jag grät och grät och grät. Tillslut kändes det inte ens kul att komma hem, då man varit i skolan och veta att man måste rida honom. 
 
Men det var en dag, för kanske någon vecka sedan då jag fick upp hoppet. Han gick jätte fint på tygeln och lyssnade allt på vad jag ville. 
"Vi ska visa de" brukar jag säga till honom då det går som värst. Det kändes precis som om han "visade" mig just då, att han ville, han kan och han ville! 
Han har lite humörsvängningar då och då, och lite småstegringar kommer ibland då han inte vill göra som jag säger, men det börjar gå riktigt bra just nu och han är den hästen som jag skulle vilja äga hela mitt liv. 
 
Här har ni honom, världens snällaste häst. Som verkligen vill samarbeta! (Nästan alltid! ;)
Monsieur Ligus "Limé"
e.Paula Pride u.Camino
Varmblodig travare 
Fux
 
 
Tack så hemskt mycket att jag fick skriva lite här då och hoppas att ni uppskattar inlägget. Skulle gärna komma tillbaka någon gång och skriva om något helt annat! 

//Beatrice

Snart rör vi på oss

alldeles snart ska vi bege oss iväg till stockholm! Under helgen blir det ett par tidsinställda inlägg då jag inte vet om jag kan blogga så mycket i helgen.

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa vita ridstövlar från Mountian Horse! Älskar dom! Men dock lite för dyra för mig:(
Finns att köpa t ex. här!
 

:S

Idag skulle vi rulla iväg till mantorps kliniken för ett nytt återbesök med Grim.
Men dit kom vi aldrig, efter en mycket kort bit blir vi stoppade av en bil som vinkar som jag vet inte vad, slår på varnnings blinker och Michaela säger Erika det har hänt något för det blev alldeles tyst o lugnt i transporten.

Jag hoppar ur bilen i farten och på min sida då så möts jag av en syn som jag aldrig i hela mitt liv trodde jag skulle mötas av.
 
Min älskade älskade Grim hade fått panik i transporten.
Tagit sönder transport grimskaftet, kastat sig runt ( ja han åker bredare då han är van att åka bredare när vi kör honom vilket har gått mycket bra tidigare)

Jag möts av att Grim hänger på bak rampen.
Han har alltså sparkat sönder den lilla luckan för JA den var stängd!!
Vi har alltid luckan stängd aldrig att vi kör med öppen de finns inte i vår värld.
 
Taget från: http://eriikapettersson.blogg.se/
För hela berättelsen gå in på hennes blogg.
 
 
Usch! Hoppas att jag aldrig behöver vara med om detta! Jag skulle seriöst få panik!
Förresten, Erika som var med om detta har gjort mina senaste bloggdesigner!

Tura

 
 
Video på när jag sadlar och tränsar Tura och när jag släpper ut henne i hagen:)

Irriterad!!!

Har försökt ladda upp en video på bloggen nu sen igår!! Den vägrar att laddas upp! Fatta att man blir irriterad! Har äntligen lyckats få upp den på videofy men får nu inte upp den på bloggen... Hoppas det funkar snart!

Snälla håll ut!

Jag vet att jag suger på att uppdatera! Men kan ju inte blogga från blogg.se appen just nu så kan inte lägga upp bilder o då känns det inte värt att blogga! Om jag vore hemma hela veckorna så skulle jag kunna uppdatera mer men eftersom att jag är ungefär varannan dag i vedevåg så har jag inte tillgång till dator hela tiden! Hoppas ni förstår mig och att ni kan hålla ut tills jag kan använda appen igen!

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta schabrak från HV Polo! Älskar HV Polos saker!


Hejsan!

Ska ta och äta frukost nu och sen ta och leta reda på ett par rena ridbyxor... Verkar inte äga några sånna längre. Sen ska jag ner till stallet och rida.

Glöm inte att det kommer lite filmer senare idag! så håll utkik!


Morgondagens ridning

Har bestämt mig för imorgon! Ska klättra lite! Tänkte även visa lite när jag förbereder mig för en ridtur (borstar, sadlar osv.) sen tänkte jag filma lite när vi klättrar. Hoppas ni gillar videobloggar? Om inte så säg till! För tänkte börja videoblogga lite mer nu!
Nej nu ska jag försöka att få lite sömn!

Imorgon

Imorn så ska jag ta en liten ridtur på min lilla skönhet! Har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska göra, det beror på hur blött det är oså, vet inte riktigt om jag ska rida ut eller på bana och om jag rider på bana, vad ska jag göra? Skulel behöva klättra lite med Tura så det kanske blir det! Vi får se imorn!


Är helt kär i denna bild!

Fixat

Precis suttit och fixat med lite tidsinsällda inlägg till helgen då jag åker till stockholm och inte kommer ha så mycket chanser till att blogga då! Så nu blir inte bloggen helt död! :)

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa schabrak från Lami-Cell. Älskar färgerna på dom! Dom färgerna skulle vara skit fina på Tura! Rider ju dock med westernsadel så kan inte ha dom! BUHU!


Dagens vill ha

Dagens vill ha blir detta fina schabrak från hööks! Tycker det är riktigt snyggt! Kan dock inte bestämma mig för om jag vill ha rött eller blått!


Barbacka

Red barbacka på min lilla tös idag! Gick riktigt bra! Jag galopperade 4 gånger på henne. Har haft lite svårt att galoppera på henne barbacka då hon inte har kunnat galoppskänkeln (Hon kan inte riktigt än men har blivit bättre!) så då har hon ju bara sprungit in i galoppen men nu när hon tar galoppsänkeln bättre så gick det riktigt bra! Är så stolt över min lilla flicka!




Dagens vill ha

Dagens vill ha är dessa snygga ridbyxor från HV Polo! Tycker dom är så sjukt snygga! Dock är HV Polos saker lite för dyra. Men men en vacker dag blir man kanske rik och kan köpa sig ett par HV Polo ridbyxor;)


Tävlar

http://kajsaochtuva.devote.se/blogs/20278961/taevla-om-ett-skal-.htm#WriteComment


Svar på kommentar

Sandra Om: Åsiktsinlägg
                                                                          

Jag kallar inte folk för djurplågare utan däremot är de ofta okunniga. Jag vet inte om du menar aachengrimman när du talar om nosgrimma men många ser den som en form av djurplågeri. Skulle du själv vilja ha något i munnen som skaver/känns obehagligt och kanske t o m gör ont, och få munnen ihopdragen så du inte kan öppna den? Oftast är en gapande häst relaterat med bettet, men istället för att byta bett, sätter man på en aachen och poff! så är problemet borta. Snällt mot hästen? NEJ om du frågar mig. Vad det gäller pessoabett är det samma sak där. Folk vet inte dess egentliga inverkan och skadar på så viss hästen. Till 99% används det på heta hästar som dess ryttare inte klarar av att hålla. De bromsar med handen och ju mer hästen drar, desto hårdare drar de, när de drar vill hästen dra upp huvudet, men då får de ett tryck i nacken, som säger att de ska sänka huvudet. Det drar i munnen och trycker i nacken? Vad händer, hästen vill försöka springa bort ifrån det obehagliga= de drar mer. Det finns hästar och människor som trivs och kan ridas med pessoa, men anledningen till att bettet idag är svartlistat är för att det missbrukats så mkt. Pessoa själv vill inte längre förknippas med bettet. Så illa är det. Inget illa ment nu men westernsadeln du säljer på hästnet finns att köpa ny på Börjes för 1950:-Så tyvärr är nog 4500:- en ganska rejalt överpris.


SVAR: Det är ju klart, jag menar dock att när man kallar folk för djurplågare när dom vet hur man använder och kan använda t ex. pessoa..
Själklart så försvarar jag inte dom som inte kan använda så att hästen tar skada men som sagt jag menar dom som kan använda t ex. pessoa.

Ja men det beror ju helt på vad det är för sadel... Finns ju engelska sadlar som kostar 1000kr och sen finns det dom som kostar 20 000... jag skulle ju kunna sälja den för 1000 kr oxå men den är värd mycket mer än det.. Det beror ju helt och hållet på vad det är för sorts westernsadel och hur bra kvalitet det är osv. precis som med engelska sadlar.... Den på börjes är oxå väldigt lik min men det är ingen sån...

Hiss/Diss

Hissade ju lite igår så tänkte dissa lite idag.


Jag tycker inte alls om denna bomlösa sadel. Tycker inte att den än fin för 5 öre!

Dagens vill ha!

Dagens vill ha blir lite saker från John Whitakers kollektion!


RÖSTA!

Gå gärna in och rösta:)

http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/1890/b4725653dd04592aab5a75d2e94ec3db4c874e64/


Girl you're my angel

Planerna för ridningen vart inte riktigt som planerade. Tänkte ju träna intervaller idag men när jag kom till stallet så såg jag att det stog två hinder på banan så jag kom fram till att testa att hoppa Tura eftersom att jag aldrig gjort det på henne.
Hon är skit rolig att hoppa på! Man måste vara bestämd och driva för att hon ska hoppa men jag är ju van vid att man måste vara bestämd och inte tveka efter Lillis för tvekade man minsta lilla med henne så stanna hon eller sprang förbi. Jag hamnade på 40cm idag, hon klarar nog mycket högre men ville inte hoppa för mycket när hon inte har hoppat på så länge. Men det var riktigt kul att rida och det är dagar som denna som man bara går runt och ler av lycka och är extremt glad över att man håller på med hästar och detta bevisar att det är värt allt slit!

Efter ridpasset så släppte jag Tura lös på banan så att hon fick springa av sig och leka lite! Det uppskattades minst sagt!

Här kommer några bilder men senare kommer det även upp en video.


Goddagens

Om ett tag ska jag ta och bege mig hemmåt från älsklingen min! Jonas följer tyvärr inte med hem idag så blir ensam men då kan jag ju passa på att rida och jobba!

Idag hade jag tänkt att köra lite intervaller och sånt med Tura. Har varit lite dålig med att rida Tura på bana på sistone men nu när det är sommarlov och jag har fått lite mer motivation så ska jag ta tag i det igen och ska se till att bli fotad så ofta som möjligt! (tror dock ej att det blir något fotande idag).

Sen ikväll så har jag ingenting att göra så då kommer jag ha massor med tid att blogga! Ska försöka blogga så mycket som möjligt när jag har tillgång till dator och så nu när jag inte kan bloga från telefonen.


How I Met Your Mother

Strax skall jag och Jonas sätta oss och titta på dom sista avsnitten av how i met your mother. vi har hållt på och tittat igenom alla säsonger och nu har vi bara 3 avsnitt kvar som vi ska sitta och titta på:)


Fixat boxarna

För ett par dagar sen så fixade vi lite med boxarna i stallet och jag tycker att det blev riktigt fint!

Före:




Efter:


Det är fortfarande lite saker kvar att göra som t ex måla om stolparna.

Dagens vill ha

Dagens vill ha är detta fina ponny träns från hööks! Tycker det ser riktigt fint o trevligt ut!


Hiss/Diss

Tänkte ta och hissa lite nu då!

Tänkte ta och hissa några westernträns! Jag älskar seriöst westernträns! Tycker dom är skit fina! (finns ju dock undantag).

Tänkte visa tre stycken som jag tycker är skit fina från hööks.


Detta träns har vi till Trissan.


gilla på facebook

Nu går det att gilla min blogg på facebook! 

Klicka på bilden för att komma till sidan.


Åsiktsinlägg

Tänkte ta och skriva min åsikt om hästmännsikor..
Nu tänker jag självklart inte dra alla över en kant då jag vet att alla inte är sånna men många är..

Många hästmänniskor har ett sånt sjukt behov av att trycka ner andra, jämföra sig osv. Folk håller jämt på och jämför  t ex. hur högt man har hoppat och om nån har hoppat lägre än vad man själv har så är dom dåliga, och om man inte har tävlat lika höga klasser som nån annan så är man dålig osv. Kan inte folk bara acceptera att alla kan inte vara lika duktiga och alla kan inte tävla i höga klasser och alla vill inte det heller!
Sen är det ju de med åsikter! Är det nån som har en annan åsikt än vad man själv har så är man dum i huvet och kan inte ett skit och om man använder ett viss sorts bett eller har nosgrimman lite för löst eller att man bara har den så är man djurplågare! Kan inte alla bara sluta med de! alla har olika åsikter och det ska man få ha! Men man ska verkligen inte kalla folk för djurplågare för att dom har t ex. nosgrimma eller använder pessoa!


bilder

Sitter just nu vid en dator så jag tänkte att jag kan slänga upp bilder som jag tog innan barbacka turen igår.


Tura som vägrade att ta fram öronen


Hon va så söt för hon stog och hängde med underläppen hur länge som helst!

Ni får ursäkta

Jag kommer tyvärr inte kunna blogga lika mycket nu ett tag framöver! Har nu nya blogg.se och då funkar det inte att blogga med blogg.se appen och det är från den som jag oftast bloggar ifrån så.. Ville bara medela det så ni vet!

Red barbacka på Tura, Wilma o Sheeba och Sofia och Betty idag! Det var riktigt härligt! Så skönt väder och allt!

Dagrns ridning

Red ut på Tura idag. Vi tränade lite på galoppskänkeln och sen lät jag henne sträcka ut sig och vi galopperade i världens fart! Var riktigt härligt! Var länge sen vi galoppera i det tempot!

När jag hade ridit så putsade jag min westernsadel, mitt sidepull och mitt westernträns.


VIKTIGT!

Taget från dressyrmupparna.se

SPRID, DET ÄR SKITVIKTIGT!!!!!!!!!!!!!

Förra veckan blev en häst på Orust knivskuren och fick avlivas, inatt blev ett 6-dagars föl skuret från Brastad så de dog. Nu är det dags att hålla hästarna i närheten och hålla koll för nu är dom inte långt ifrån, håll koll, hjälp oss i detta område och SPRID DETTA VIDARE!!!
Länka på FB, DV, Bloggar, överallt måste detta finnas!
Hästskärare på G igen…..


Steffe

Nu när Steffe åkt så hittade jag en video från när han var ny:)

 

Video texten från då:

Vi har precis släppt ut gårdens nya häst Steffe med dom stora hästarna!:-)


Tävlar

http://emelieahlgrens.blogg.se/2012/june/ny-tavling-ar-igang.html#comment


Haha

Hittade en gammal bild på en häst som jag ritade för länge sen!


BLOGLOVIN BYTE?:)


Dagens ridtur

Red ut med Anna o Sheeba, Jasmina och Trissan och Sofia och Betty idag. Det var riktigt kul och mysigt ända tills i slutet på ridturen när det började spö regna och vi vart helt genomblöta! Det regnade nå hysteriskt!
Tura är fortfarande öm om framhovarna men det går åt rätt håll i alla fall!


7 månader <33333


God morgon

God morgon allihopa! Ska väll ta och kliva upp ur sängen nu.
Om en halvtimme kommer Anna och då ska vi sticka ut och rida.


Hamilton

Sitter just nu och tittar på Hamilton. Tycker den filmen är så sjukt bra!


Steffe

Nu har våran lilla fina Steffe flyttat:'(


Nails

Har klippt av mina naglar så har jätte korta naglar just nu så det fick bli lösnaglar!


Första turen

Red på Sheeba igår. Det var hennes första tur här på gården och första gången jag red henne på ca ett år.
Hon var verkligen jätte snäll att rida!

Igår red vi alla 7 medans vi hade chansen! Tyvärr så flyttar Steffe till en annan fodervärd imorgon!:'( så snart har vi inte kvar Steffe:'(


Ombytt

Nu är man ombytt o klar för eftermiddagens roligheter!


Sommarlov!!!<333


Nu så!

Har fixat lösnaglarna för ett tag sen och ska nu ner och rida Sheeba för första gången sen midsommar förra året!


:O!!

Ehmm från att precis ha haft en död period på bloggen då jag knappt bloggat och inte skrivit om så intressanta saker..


Video från förra våren

Här kommer en liten video från förra våren. Lillis va så söt när hon ville fram till vattnet! Lillis hatade ju lera o vattenpölar o så försökte hon ta sig fram till vattnet:) sååå sööt!


Lillis i hagen del 2

En till video på Lillis när hon springer runt i hagen, stackars lilla gumman hon blir så ledsen när hon inte får följa me


Lillis i hagen

Lillis när hon blev kvar i hagen när dom andra skulle ut o rida


Minnen<3

Hittade precis lite gamla videor på Lillis så det kommer komma upp några här nu!


Sista rycket

Imorn när jag kommer hem så ska jag ta och fixa det allra sista inför skolavslutningen! Ska färga håret och klippa mig, fila till lösnaglarna och välja en av dom två klänningarna jag beställde! Hur kan de vara sååå svårt att välja en klänning?! Aja har hjälp av mamma, pappa och Jonas men alla tycker väll olika så kommer sitta där i halvpanik;)

Förra året!


tävlar

http://slemmy.blogg.se/2012/june/tavling-vinn-valfritt-mobilskal.html

Ridtur

Red som sagt på min lilla skönhet idag! Red ut en sväng oså klättrade jag lite också. Har ju tagit av henne framskorna för ett tag sen och hon ömmar fortfarande lite. I början av turen ömmade hon en del på gruset men sen så gick det jätte bra även på grus!

Vi släppte även ihop Tura och Sheeba idag och dom funkade jätte bra ihop! Båda är ju ganska så ranghöga så trodde de skulle bli lite tjafs men de gick hur bra som helst!

Förresten längtar en massa till sommarlovet!


Ledig!

Är ju som sagt ledig idag. Ska alldeles strax gå ner till stallet och dra ut och rida!


Skönare blir det inte!!

Resten av denna vecka blir inte speciellt jobbig.

Tisdag: ledig
Onsdag: ledig
Torsdag: städdag, går max till 12
Fredag: avslutning!!


Tura

Tura på väg till sina kompisar i hagen i torsdags


Välkommen Sheeba

Vi va o hämta en ny häst idag!!! Ni som följt min blogg ett tag vet att jag lärde mig rida på en liten c-ponny som heter Sheeba som ägdes av min kusins mamma. Ja idag var vi och köpte detta lilla sto! Vi har letat efter en c-ponny och när vi såg att Sheeba var till salu så ringde vi direkt! Men de är alltså de ja har gjort i Stockholm idag!


Hmm vad har vi gjort?

Ja ni kan ni gissa vad det är vi har gjort i Stockholm?;)


Nåt på gång?

Sitter i bilen på väg till Stockholm. Är nästan framme nu!
Lite tidigare under resan så åkte de 3 stora polisbilar, 2 små, 1 civilbil och en helikopter! Känns som att de var nåt på gång! +att dom hade blåljus!

 


RSS 2.0