Long time no see

Ja här ekar det tomt. Men har haft otroligt mycket de senaste veckorna.. Alla uppgifter som skulle göras klara och lämnas in. Men imorgon har jag mitt sista prov för detta år, muntligt prov i matte. Wish me luck! Men det ska nog gå bra.
 
Hästarna har fått sig en kort vila, eller Tura har hållts igång lite då jag har medryttare på henne så måste hon ju hållas igång. Lalle däremot har fått gå och äta gräs och bara vara. Men nu i veckan ska jag ta tag i dom igen! Vet ej om det blir imorgon då jag inte tror att jag hinner men annars blir det på torsdag. Har varken orkat eller haft tid, varit helt hjärndöd senaste 10 dagarna. 
 
Här kommer även resultaten från utställningen i Oxelösund den 21 maj. 
 
Orions Ice at Crystal Ice: 
2:a consulationclass
 
Crystal Ice Dirty Diana:
2:a valpklass
3:a juniorhandling med Jasmina
 
Crystal Ice Smooth Criminal:
3:a valpklass
1:a barn med hund med Sofia
 
 
 

Mot Oxelösund

Sitter för tillfället i bilen på väg till Oxelösund för dagens utställning. Jag har sovit max 4 timmar inatt och är inte speciellt pigg alls faktiskt. Men jag har fått med mig allt (hoppas jag). Vid kl 10 får ni hålla tummarna för att det går bra för valparna!

Haha det är inte bara jag som är taggad.. Har jag någonsin sagt att Ice älskar att åka bur? Plockar jag fram en bur SKA hon in i den! Haha såhär såg min morgon ut:



Dagen innan utställning

Som rubriken lyder! Tror ni jag är liiite taggad eller? Har inte ställt ut sen juli förra året. Egentligen är jag vidrigt tävlingssugen (haha nu är det häst jag menar) för allt och alla tävlar.. Men jag och Lalle är inte riktigt där än.. Jag har satt deadline, 1/10 är det en pay and jump som vi ska på om hon inte skadar sig eller liknande. Gärna innan dess men senast då. Men jag försöker lägga tävlingssuget på hyllan och peppar inför utställningen. Främst är jag sugen på att se vad domaren har att säga om valparna och ja lite hoppas jag på att någon av dom ska få en BIS placering. Ice har jag inga förhoppningar på alls. Vi har aldrig åkt hem utan rosett men asså någon gång måste väll vara den första? Hon är verkligen inte i form och hon har alltid så fruktansvärt stor konkurrens. Det är väldigt mycket tikar i hennes klass och det är så otroligt mycket fina hundar, men eftersom att jag ändå åker ställer jag ju självklart henne också. Vi tar och tar tag i träningen och satsar på national i juli istället, fast då kommer det ju att vara ännu fler hundar, haha. 
 
Men just detta med utsällning, det är så otroligt olika beroende på domare! Ice vart BIS valp, 3 bästa unghund och massa andra fina placeringar och fin kritik. Men det är alltid så olika, sen har hon ju sin knorrsvans och utan den skulle hon vinna så mycket mer. Men den är ju också om hur mycket domarna faktiskt bryr sig om svansen. Men men. Jag tycker att utsällningarna är så roliga, jag älskar miljön, stämningen och att titta på alla fina hundar! Så jag laddar för en sådan dag som påminner mig om varför jag faktiskt driver en jack russell kennel. Jag mår alltid lika bra och är lika glad efter varje utställning! Det ger mig sådan pepp att fortsätta med hundarna även om Ice är en otroligt skarp och svår hund. 
 
Jag är otroligt taggad och det ska bli så skönt att andas hund event igen! 
 
 

Morgonpepp

Hej på er!

Klockan ringde tidigt imorse. Hade det sista skriftliga delprovet kvar att göra i matten (läser ju matten hemifrån och får skriva proven när jag själv vill) så fick vara på skolan vid kl 8. Jag har ingen aning om hur det gick. Ska jag vara ärlig har jag inte pluggat alls... Jag hade ingen aning om vad provet ens handlade om förens igår kväll.. Gott folk, gör inte som mig! Men läste igenom två av tre kapitel igår och svarade faktiskt på det mesta. Som tur är min lärare rätt så snabb på att rätta så borde få resultatet idag så jag i alla fall har några dagar på mig att åtgärda problemet. Nu har jag bara ett muntligt matteprov kvar, sen är jag klar med matten hoppas jag. 
 
Nu sitter jag i skolan läser lite bloggar och väntar på maten(?). Haha klockan är halv 10 och jag väntar på lunch, men har inte ätit något idag (som vanligt då) och idag är jag otroligt hungrig. Har faktiskt ingen aning om när maten kommer men jag sitter på första parkett för att se när den dukas fram, haha. Måste säga att jag är ovanligt pigg idag, kan inte påstå att jag la mig tidigt igår kväll men konstigt nog är jag inte speciellt trött alls. 
 
Jag börjar 11:30 och tills dess ska jag försöka skriva lite blogginlägg och plugga. Helt sick hur kort tid det är kvar på denna termin. Jag räknar ner dagarna till den 24 när allt ska vara inlämnat... 6 dagar?!?!... Nej jag ska inte gripas av panik. Men jag känner att jag nog ska avsluta detta inlägg nu på en gång och börja plugga. 
 
Denna går på repeat just nu. Grymt bra låt!

3 år med mitt allt

Idag är det tre år sedan jag hämtade hem min fina Ice. Tre helt fantastiska år och dom ska bli många fler. Hon har hjälpt mig genom mina svåraste tider som jag aldrig hade klarat utan henne vid min sida. Älskade Ice, du är min ögonsten och mitt allt. 

Ice 8 veckor. 




Planen med Lalle

Red ut Lalle en kort sväng. Jag och Jesper har kommit fram till att hon ska ridas med martingal ett litet tag så hon vänjer sig att ha den. Hon är nämligen inte ett dugg glad på den, hon skulle gärna slita av sig den och stampa sönder den, haha. Så hon var otroligt taggad idag och trippade på tvären och hade sig, var jätte grinig på martingalen och på det brunstig. Lalle är inte som mina tidigare hästar, sig själv när hon är brunstig, hon är sig själv och hennes redan starka åsikter blir 100 gånger värre. Haha åhh vad underbart, eller? Njaa inte riktigt va. Suck, är bara att lida igenom det. 
 
Så efter gårdagens pay and jump har jag böejat spinna vidare på vad hon ska göra nu. Jag ska självklart fortsätta jobba vidare på grunderna och bygga upp henne. Har inga planer på någon nästa omgång på banan. Ska försöka ta mig till ridhuset hyfsat snart så att jag kan miljöträna henne lite mer. Nästa pay and jump får nog Jesper ta om han kan tänka sig att göra det. Vill gärna att hon ska lugna sig och få mer rutin med honom på ryggen, allt för hennes utveckling. Men vi får se lite hur det går och så anmäler jag henne när jag hittar något som passar. Skulle gärna vilja åka på en pay and jump som anordnas på kvinnersta första ågngen jag åker ut med henne. Dels för att jag känner mig hemma då det är lite av min hemmaplan och dels för att dom har en stor körplan dit man kan smita ner och rida fram lite i lugn och ro utan att behöva visa hänsyn till andra ekipage. Men det återstår att se.
 
Här har ni en dagsfärsk bild på Lalle! Haha. 
 

Strukturera och planera

Nu börjar detta skolår närma sig sitt slut. Jag har en del uppgifter och prov som ska vara gjorda innan den 24/5 för det är sista dagen att lämna in uppgifter för att lärarna ska hinna rätta. Jag har skjutit fram en hel del uppgifter men tyvärr börjar det hinna ikapp mig nu. Med 8 dagar kvar och min ostrukturerade vardag, hur ska det gå? 
 
Har nu bestämt mig för att den 24/5 ska alla mina uppgifter vara inlämnade! Så jag har nu skrivit upp allt som ska göras och bestämt vilka jag ska börja med och när alla ska vara klara. Nu ska detta gå! Nu får vi hoppas att jag verkligen klarar av att hålla detta för det blir väldigt tight, det är i princip en dag per uppgift så det gäller att vara facuserad. Då är det även utställning på lördag och eventuellt skulle jag träffa en vän på lördag kväll. Utställingen ska jag åka på, det är inget jag tänker missa, dels för att jag får betala ändå och dels för att det är viktigt för mig att få ut hundarna nu igen. Speciellt valparna då detta är enda chansen för att ställa dom i valpklass och jag vill gärna ha dom meriterna (om det blir några haha). 
 
Nu är det slut på sovmornar, slöa dagar och skjuta upp plugg. Nu SKA detta göras! 
 
 

Måndag

Hej på er!
 
Detta har verkligen inte varit en lugn helg. Fredag åkte jag och Jesper hem till hans pappa för att grilla och väl där bestämde vi oss för att sova kvar. På lördagen åkte vi hem och fixade lite hemma innan vi åkte in till cruisingen i Lindesberg. Vi varvade med att gå runt, åka runt och stå parkerade bredvid vägen och titta på bilarna. Träffade lite vänner och hade en allmänt trevlig kväll. Var dock ovanligt lite folk men det berodde nog på det fruktansvärt äckliga vädret. 
 
Igår var Lalle som sagt på pay and jump. Jesper var snäll och hoppade henne åt mig. Hon blir så övertaggad och het samtidigt som hon blir förbannad om man försöker lugna henne. Vet ej om någon av er var där och såg? Han gjorde i alla fall så att så länge hon kunde sköta sig fick hon rulla på hinder efter hinder men när hon blev så taggad tog han hinder efter hinder. Med henne är det bättre att sakta ner till skritt mellan varje hinder och få henne att faktiskt tänka än att bara låta henne hoppa när hon gör som hon gör. Men vi båda vart glatt överraskade, hon skötte sig bättre än vi trott att hon skulle göra. Så vi är alla nöjda och glada över dagen.
 
Idag ska Tura och Lalle ridas. Tura ska ut och röra på sig rakt fram. Hon har fått vila över helgen så har ingen aning om vad jag ska förvänta mig när jag kommer ut i hagen. Lalle ska få jogga av sig lite, vet dock inte om hon ska joggas i skogen eller på ridbanan. Återstår o se. 
 
Har tyvärr inga bilder alls från denna helgen att bjuda på mer än denna: 
 

Sammanfattning

Detta sammanfattar dagen rätt bra! Haha, mer om det kommer senare. 




Lösgörande ridpass

Idag har det varit kallare än tidigare i veckan, en stor besvikelse och väderprognosen ser inte så ljus ut den heller. 
 
Slutade skolan vid 12:30 idag. Åkte hem och åt pizza som mor hade köpt med sig och efter det satte vi oss på altanen där jag tillslut tvärdeckade och sov nog en timme i alla fall. Haha är så trött så det är helt sjukt. 
 
Turas medryttare var här idag så jag behövde inte rida henne. Lalle fick sig ett lösgörande joggingpass. Tanken är att Jesper ska rida henne fredag o lördag och så ska hon ju på pay and jump med honom på lördag. Tänkte därför att det passade bra med ett lugnare pass idag. Hon skötte sig för det mesta riktigt bra och var riktigt fin men hon hade sina stunder när hon tjurade ihop sig rejält. 
 
Lalle var så söt när hon fick på sig flughuvan. Hon gick och såg ut som "mamma hjälp jag ser inget, jag är blind!". Haha så underbart söt.
 
 

35 timmars dygn?

Ja ni... Lite fler timmar på dygnet hade inte gjort något alls faktiskt. Jag kliver upp på morgonen, åker till skolan, kommer hem, äter, motionera hundar, träna elever, rida hästar, äta, sova, skola. Ja... Kommer liksom hem 23 tiden på kvällarna och med tanke på vilken tid på dygnet jag kliver upp skulle jag behöva sova vid detta laget.
 
Både Tura och Lalle fick sig uteritter idag, båda skötte sig jätte fint. Det märks att Lalle börjar "lugna ner sig" lite i alla fall. Inte riktigt lika mycket adhd längre i alla fall, haha. 
 
 

3 hästar på schemat

Hej på er!
 
Är inte alls pigg idag, att klockan ringde vid 06:00 var inte det roligaste kan jag säga. Lagom seg har jag tagit mig igenom skoldagen. Har nu suttit på soffan en stund och känner hur hjärnan segar ihop mer och mer, ett tecken på att det börjar bli dags att gå ner till stallet o få lite frisk luft. Lalle och Tura ska ridas och Ares ska prommeneras. 
 
Är alldeles för seg i huvudet för att skriva något vettigt! Skriver mer när jag varit ute och rensat och väckt hjärnan.
 
 

Full rulle

Hade ett påbörjat inlägg här idag men kom annat i vägen så  kom aldrig så långt. 
 
Tura fick en vilodag idag. Imorgon ska hon ridas ut och så ska jag testa och se om det går att börja lite lösgörande med henne då hon verkar helt bra, inte mycket men några minuter.
 
Lalle fick sig ett dressyrpass på banan. Till en början var hon spänd som en stålfjäder, men tillslut mjuknade hon upp. Traven var lite sådär, hon slog en del med huvudet och var inte helt nöjd. Men hon var fin idag, riktigt fin i galoppen måste jag säga, tre dagar vila och longering igår, hon kanske behövde det? Har ju varit mycket nötande på sistone så en lugn stund kanske behövdes? 
 
Idag kom det en ny häst! Jag mamma och Marika ska dela på en kallblodshingst. En riktigt skönhet är han. Planen med honom är att han först och främst ska få äta upp sig lite för att sedan ridas och även betäcka Tura och kanske Lajos. Han har gått på travet och sprungit in över miljonen tidigare i livet. Ares R.B heter han för er som är insatta i kallblodstravet. En riktigt trevlig hingst är det!
 
Vi har haft underbart väder hela denna veckan! Så härligt!

Lediga dagar i solen

FInns det något bättre? Har varit ute på en tur i skogen på Tura med Marika och Lajos. Så härligt med detta underbara väder. Lalle verkade lite hängig, hon hade inge feber dock men jag tar hellre det säkra före det osäkra så hon får vila idag. Hon har blivit av med täcket och hon och Lajos går nu och betar grönt gräs i ett par timmar. 
 
Just nu sitter jag på trappen i solen och läser lite bloggar och bara suger åt mig sol, värme och inspiration. Jag är verkligen ingen vintermänniska, trivs tusen gånger bättre i solen. Nu har jag inget mer att göra idag merän att vi ska iväg och äta då min faster fyller 60 år idag. 
 
Ha en alldeles underbar dag i det vackra vädret!
 
 

Nu får man försöka gå vidare

Hej!
 
Jag begravde min kära farfar igår så jag orkade inte ens ta fram datorn igår. Det var en jätte fin begravning och jag och mina systrar sjöng en låt på begravningen. Det var hemskt jobbigt men han somnade in fridfullt och hans tid var kommen. 
 
Idag är det en ny dag och nya tag. Jag tog sovmorgon idag, var välbehövligt. Lalle har fått vaccin. Hon skulle ha det nu i maj och ville ha det gjort innan pay and jumpen. Jesper åkte just till jobbet och jag sitter här i soffan och är allmänt seg. Idag ska hundarna motioneras, Tura ska ut och så ska jag träna Jasmina och Delilah. I övrigt en väldigt lugn dag, ska nog försöka plugga lite också. 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
 

Skriver halvt i sömnen

Åh vad jag är trött. Jag sov mindre än fem timmar inatt och klockan ringde 6 imorse. Lagom trött och sliten. Var in till skolan och skrev nationellt prov och hade sociologi. Var sedan förbi hm och plockade upp en sak åt Wilma och sedan hemåt. 
 
Hästarna sov ute inatt så jag tyckte att stackars Lalle som inte förstod vad som hände igår kväll kunde få ta det lite lugnt. Så jag longerade henne en liten stund och bara lät henne bara mjuka upp kroppen. Efteråt fick hon komma ut naken en liten stund. Haha hennes första reaktion var "ÅHHHH inget täcke!", hon rullade sig och var så nöjd. Sedan stegar hon fram till mig och ser helt plötsliggt väldigt missnöjd och fundersam ut. Jag konstaterade tillslut att hon vart väldigt frustrerad på att insekterna nu kunde sätta sig på henne. Haha aldrig har jag träffat en häst som har dom reaktionerna över att bli av med täcket. På väg hem från stallet fick hon sen på sig sitt täcke igen. 
 
Efteråt hopptränade jag WIlma och Brunte. Dom var sååå duktiga, dom gör enorma framsteg ihop! Mockade ur boxarna och pratade en stund med Turas medryttare som var här idag. 
 
Vet inte om det syns i mitt skrivsätt men är så trött att ögonen går i kors! Ska ta och lägga mig tidigt och sova så länge jag kan imorn. 
 
Ha en trevlig kväll så hörs vi imorn!
 
Nedan ser ni Lalles reaktion! Haha så söt!
 

Monday morning

God morgon!
 
Vilket underbart väder vi har idag! Så underbart att våren äntligen är här. Om det fortsätter såhär och det ser även ut som att det ska göra det, så får hästarna börja sova ute i veckan. Är det någon av er som har koll på när dom får gå ut? Många diskuterar datum, vet ej om det varit datum tidigare men så länge jag kan minnas har det varit så att när medeltemperaturen på dygnet är minst 5 grader i 5 dagar (alltså då det börjar växa) får hästarna gå ut. Samma gäller på hösten fast år motsatt håll. När medeltemperaturen på dygnet är under 5 grader (när grönskan stannar upp) så måste dom gå in om dom inte har vindskydd.
 
Nog om det. Hade utsläpp imorse. Så härligt att få starta dagen med att pussa på mina hästar i detta underbara väder. Tura var inte ett dugg stel imorse heller så det bådar gott. Efter att ha tagit ut hästarna var jag och såg till lammen som föddes igår. Tackan ville inte riktigt ta dom till sig igår och den ena ville inte äta alls så mot fick kämpa med den i flera timmar igår. Men imorse mådde alla bra och åt. Det att så underbart att få vara med och se dessa små bebisar växa upp. Så i år vart det totalt tre lamm, två tackor och en bagge. 
 
Idag ska hästarna ridas, måste boka tid hos veterinären för Lalles vaccinering och så ska jag iväg till Örebro en sväng på eftermiddagen tror jag. 
 
Ha en underbar dag i detta underbara väder!
 
 Lammen som föddes igår
 
Det första lamemt som nu är lite mer än en vecka gammal.

Nöjd med dagen

Är så nöjd med hästarna idag. Lalle var grymt fin i skritten, var otroligt nöjd! I vänster varv streta hon emot lite i början sen vart hon super fin och gick hur bra som helst! I höger varv bråkade hon lite mer och tyckte jag var allmänt jobbig, men när det väl släppte så var hon grymt fin även där. Hon var även fin i traven men massa guldstjärnor för skritten. Galoppen i vänster varv var hon fin i. Vänster var dock jobbigare, hon studsade en del och en gång kastade hon sig rätt upp i luften. Det var inte långt ifrån att jag åkte av men jag lyckades landa hyfsat rakt i sadeln igen. Tror det var lite att det var jobbigt då vi var på en volt på den delen av ridbanan där sanden är lite lösare och dessutom stod det ett hinder där som hon gärna ville hoppa. På det så bytte hon galopp (hon orkade nog inte riktigt och så tror jag hon styrde lite mot hindret) när jag då skulle sakta av henen för att byta galopp så flög hon i luften.
 
Delilah fick Wilma rida och jag tränade henne. Dom båda skötte sig exemplariskt! Efter det följde dom med mig och Tura på en skrittur. Tura var riktigt pigg och framåt, så skönt att hon är det, för bara två veckor sedan var hon rätt så seg och tog en stund på sig att komma igång.
 
 

Söndag i all ära

Idag blir det en rätt lugn dag men ändå inte. Har nu varit iväg en sväng på förmiddagen men kom nyss hem. Nu blir det lite jobb med bloggen, mail som ska skrivas, lite städning och valpmys innan jag ska till stallet. Där har jag destomer att göra. Lalle, Tura och Delilah ska ridas och det ska mockas. Så blir många timmar i stallet. 
 
Igår var det dock fullt upp. Tog sovmorgon, till och med Diana höll sig i sängen fram till kl 8:30! Sen var det lite fix hemma och frukost innan jag rörde mig mot stallet. Lalle var så grymt fin igår så mamma fick komma ner och ställa upp ett hinder åt mig så jag skuttade lite. Inga höjder men Lalle har inga problem med höjden utan det är anridningen på hinder och sen efter hinder som är det hon behöver jobba på. Hon var riktigt fin igår och jag kan lova er att igår var hon dyr! 
 
Efter att ha ridit Lalle mockade jag och sedan var det dags att hoppträna Wilma och Sofia. Båda tillsammans med sina hästar var otroligt duktiga! Vart otroligt stolt och det syns verkligen att dom jobbat på! Var så otroligt nöjd med dom och även dom var väldigt nöjda. Det börjar verkligen ta sig och lagom till pay and jumpen den 15 maj som vi är anmäda till. Äntligen kommer Lalle ut och får visa lite vad hon går för! Dock inte med mig på ryggen. Jesper får ta henne första gången då han har så mycket mer erfarenhet och för att lite se hur taggad hon blir på bortaplan. 
 
På kvällen åkte jag och Jesper iväg till Gyttorp och kollade på majbrasan där och sedan rullade vi hemåt där jag sen satt och skrev på en uppsats om scientologerna halva natten. Men jag blev klar med den och det är ju de som räknas!
 
Nu ska jag ta tag i lite jobb! Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi senare!
 
 Wilma och Brunte
 
 Sofia och Figo

RSS 2.0