2 år <3

Idag är de två år sen jag hämtade min fina flicka Tura <3 min älskade häst <3



Försöker igen

Tar och gör ett nytt försök med att skriva ett inlägg om dagen! 
Har studiedag så klev upp halv 8 och gjorde mig i ordning och gick sen o prata me mamma o vid halv 9 gick vi till stallet och tog in Tura och Nikko då vår hästmassör skulle komma o laserbehandla dom två! Hon var alltså här för att behandla Turas ben! Tur nog så behövdes de bara en behandling på Tura och nu ska jag låta henne stå o vila tills hon slutat halta! Hon har liksom varit halt i 2 veckor nu! 
Efter att hon varit här så gick jag, mamma och Marika på en långpromenad med Ice och Nikki! Det var riktigt härligt! Det är så skönt att vara ute o gå o få i sig frisk luft! 
Sen har jag läst lite bloggar och städat hos mamma o pappa! 
Nu sitter jag bara hos mamma o pappa o är barnvakt åt Sofia. 

Ice, Sofia o Betty när vi var på promenad i måndags! 

När de inte går som man vill...

Skrev nyss ett långt inlägg om dagen och så stänger appen av sig o allt försvinner... Älska när saker inte funkar som man vill..... 



Testar



Nu har blogg.se appen kommit med en ny uppdatering så nu kollar jag om bilderna blir lagom stora! 

Lördag den 21 september 2013

Vad hände i lördags då? Jo Jag och Ice var på vår första utställning! Utställningen var i Vrigstad utanför Jönköping. Jag klev upp kl 4 på morgonen och förberedde det sista och åkte sen hemmifrån vid klockan 5! Eva kom och hämtade mig och vi åkte först en sväng till Kicki för att lämna av två hundar o vänta in Sören och Ellinor som skulle åka i en annan bil, jag tror vi sammanlagt hade 14 hundar med oss! Det var lite kul att kliva inanför dörren hos Kicki för Kicki, Sören och Ellinor skrek grattis det första dom gjorde (jag fyllde år i lördags också) och jag som ine riktigt hunnit vakna ordentligt och själv knappt visste att det var min födelsedag vart skit förvånad!
Men i alla fall! Vi var framme strax efter 9. Då tog jag och Ellinor och rastade alla hundar och sen var det full rulle hela dagen! Första klassen var valpklassen för hanar och där var Ice bror Hero den ända hunden så han gick ju så klart till bis finalen och i valpklassen för tikar så var det Ice, Hennes två systrar Signe och Aina och en till valp på 5 månader. Och Ice vann den klassen och Signe kom 2:a, 5 månadersvalpen 3:a och Aina 4:a. 
Så sen möttes ju Ice och Hero i bis finalen och jag var helt säker på att Hero skulle vinna då det dels var första gången jag ställde hund och Ellinor har ställt i flera år och dels för att jag tycker Hero är otroligt fin! Men vet ni vad? Ice vart bis 1:a!!!!!!! Fattar ni vad jag är stolt över Ice och mig själv!
 
Sen minns jag inte riktigt vilka hundar som ställdes i vilka klasser och vilka placeringar men sen kom juniorhandlingen där jag ställde Ice och Ellinor ställde Östen. Jag var tvärsäker på att inte bli placerad och åter igen för att det var min första utställning och dom andra där hade säkert ställt hur mycket hundar som helst! Men åter igen vart jag placerat och kom 4:a med Ice! Och sen fick jag även höra att dom två som inte vart placerade är skit duktiga och typ alltid vinner! Då kan ni fatta att jag var stolt och kände mig duktig!!
 
Sen kom det åter igen massa klasser och massa hundar men sen kom avelsklassen där hela Ice kull och Troja ställdes. Där placerade vi oss tyvärr inte. Men för övrigt var dagen hur bra som helst och Jag fyllde 16 och Ice fyllde 6 månader! Som sagt otroligt stolt och dagen hade nog inte kunnat bli bättre!
 
 
Ellinor och Hero
 
Lelle och Aina
 
Valpklassen för tikar
 
Östens pappa Ben
 
Jag och Ice bis 1:a, dommaren, Ellinor och Hero bis 2:a
 
Ellinor och kan detta vara Duffy?
 
Ellinor och mammas favorit Karl
 
Östens pappa Ben och Östen
 
Jag och Ice 4:a i juniorhandling
 
Valpklassen för tikar
 
Valpklassen för tikar
 
Avelsklassen! Från vänster, Signe, Hero, mamma Troja, Ice och Aina
 

Fredag den 20 september 2013

Nu tänkte jag ta och berätta om helgen, men tar dagarna var för sig! Så jag börjar med fredag.
 
Var ledig från skolan i fredags för att vara med o hålla i ponnyridningen på Lindemarken! Vi var där med Betty och Trissan och våran granne Magita var där med sin ponny Madicken. Fram till lunch var jag, Wilma, Jasmina, Gita och hennes två döttrar där o höll på! Vid lunch så kom mamma, pappa och Sofia också dit och vid 4 åkte Jasmina hem! Dagen gick otroligt bra! Det är alltid så att vissa stunder är det helt tomt och andra stunder är de så fullt med ungar så man varken har koll på de ena eller det andra! Men otroligt kul är det! 
Jag skulle säga att det vart en rätt lyckad dag då alla hade roligt och vi fick in runt 3000 kr! Helt otroligt! Men en sån dag sliter och jag var helt slut nät jag kom hem!
 
 
 
 

Helgen

Har haft en lång o rolig helg! Skriver om den imorgon! 

Elaka kommentarer

Nånting som alltid är ett aktuellt ämne är näthat och en del av näthatet är ju elaka kommentarer på bloggar! Jag själv har aldrig blivit utsatt för någon elak kommentar på det viset men visst har jag stött på otrevliga kommentarer men även dom är få! Dock har jag varit med om sådana grejer utanför bloggen. Men med anndra ord, jag har haft tur på bloggen! Men många andra bloggare får ofta elaka kommentarer och kollar man på storbloggarna så är det massor varje dag! 
Jag måste säga att stora bloggare som t.ex. Dressyrmupparna, Tyra, Kenza är otroligt starka personer! Dom får så otroligt mycket skit varje dag och ändå orkar dom fortsätta! Jag fattar inte hur dom orkar, jag menar, det går ju ett tag men förr eller senare borde det ju ta stop! En människa kan inte ta hur mycket skit som helst och vandra opåverkat vidare. 
Jag tycker det är helt sjukt att om man satsar på att bli storbloggare så är elaka kommentarer något man måste räkna med och stå ut med! Jag lovar att den dagen som det landar en elak kommentar o kommentarsfältet på denna blogg så går det raka vägen till polisen! Jag hoppas på att denna blogg en dag ska bli stor, jag hoppas på att en dag lyckas. Men ibland när jag tänker på att om man vill bli stor så får man leva med de elaka kommentarerna så får jag lust att bara lägga ner bloggandet! 
Jag fattar inte hur folk helt ärligt orkar sitta och bara vara negativ och sita där bakom en datorskärm och skriva dessa elaka ord som dom aldrig nånsin skulle våga säga till personen face to face och oftast så är kommentarerna anonyma! Folk vågar inte ens säga vad dom heter när dom kastar ur sig dessa kommentarer! Det är seriöst helt sjukt! Vissa förstår inte att orden dom skriver verkligen kan såra... 
Som sagt, jag är otroligt glad att jag har haft turen att inte få elaka kommentarer på denna blogg!
 

tävlar

Jag är med och tävlar om ett par FITS-ridbyxor hos dressyrmupparna.se!
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
 

17 september 2013

Hej! Vanlig skoldag idag då! Bara kärnämnen och djurhållning. Måndagar och tisdagar är rätt så dryga.. Men man måste väll stå ut dom dagarna också.. Imorn väntar dock en heldag i stallet! Eller i alla fall en hel dag med hästprat! Ska bli skönt. 
Efter skolan gick jag raka vägen till stallet och kollade till Tura, som fortfarande är halt! Åhh jag vill att hon ska bli bra så jag kan rida henne igen! Fatta vad tjock hon blir och blir hon inte bra snart tappar hon ju muskler också! Men vad finns det att göra åt saken? 
Efter det så jobba jag en stund och när jag jobbat färdigt så tog jag en 3 km lång promenad i skogen med Ice. Oj vad hon sprang och sprang! Hon älskar verkligen skogen! 
Sen har jag bara lagt mat och ätit, diskat och nu sitter jag här som ett frågetäcken o har ingen aning om vad jag ska göra.. sova kanske? är så borta i huvet just nu..
Men ni får ha en bra kväll!
Föresten jag lovar att det ska bli bättre uppdatering så fort blogg.se fixat så man kan välja bildstorlek i appen, eller när jag får min dator från skolan! Vilket som nu komemr först.
 
  
Senaste Insta bilderna. 1. Ice fick ett jätte mumsigt älgben som hon älskar att tugga på
2.Random bild på mig
3. Bild med text om Lillis.. I lördags var det 2 år sen hon lämnade denna jord... <3

16 september 2013

Hejsan! Idag började jag kl 10 och då satt vi och då satt vi o lyssna på några som kom o prata från ungdomsmotagningen i Örebro.. Sen hade vu rast och lunch och efter lunchen stog det orientering på schemat fram till 15.30... Jag såg nästan fram emot det... Eller inte.. Och att det regnade gjorde det inte bättre. Men det gick ändå och efter det fick jag sluta så jag var hemma redan kl 2! Otroligt skönt! Tura är fortfarande halt så vart ingen ridning idag +att det spöregnar!
När jag kom hem idag så städade jag lite och funderar på att gå och stoppa i en maskin med tvätt. Sen får vi se vad jag gör av eftermiddagen! 
Nånting jag har börjat lyssna på är Timmie och Ingrids podcasts, jag tycker dom har bra ämnen och är också roliga att lyssna på! Menså har jag tänkt och det vore sjukt kul att göra något sådant! Så nån där ute som vill göra en podcast så säg bara till! 
Men i alla fall så deras senaste handlar om motivation och det gjorde mig sjukt motiverad till, ja nästan allt! Men jag kan ju inte rida Tura! Blir så ledsen! Men det blir nog bra snart!

fredag den 13

Idag är det fredag den 13de! Och än har jag inte haft nå mer otur än att pappa inte kan köra mig till Vedevåg förens om vem vet hur länge... Men i alla fall, Idag i skolan så trimma och badade vi hundarna, Inget av detta behövdes/kunde man göra på Ice så henne satt jag bara och borstade. Efter det så städade vi hundstallet och efter lunch fick vi galss och gjorde nån uppgift om vad man kan jobba med med olika djur och lite sånt. Sen fick vi sluta 13.30. 
Ice har varit fruktansvärt mammig idag! Hon brukar inte vara mammig men idag var hon de på alla sätt och vis, vet inte om det berodde på att hon är så trött efter den här veckan. Men nu ska hon få vila! Hon följer inte med till Vedevåg då dom inte bara har Loke där utan även 4 andra hundar som kan vara lite halft galna enligt Jonas så vill vi inte rikera något och speciellt inte eftersom att hon ska på utställning lördag nästa vecka! Så Sofia ska vara hundvakt åt Ice!
 
Vad finns det mer att säga då? Jo, glömde skriva detta igår men Tura är halt! Förmodligen inget allvarligt. Men igår skulle jag träna NH för Angelika och i skritten syntes inget men sen släppte jag henne lös och bad henne trava och då kom det fram.. Stackarn, och Joanna kommer imorgon och skulle rida Tura och imorn får vi även gäster från Stockholm och där är det en kompis till familjen som älskar att rida Tura så jag tänkte att hon kunde få ta henne på söndag... skit kul... Men Jag har haft tur med Tura för detta är första gången hon är halt och jag har haft henne i snart 2 år! Men jag ska kolla henne imorn och kolla om hon fortfarande är gallig i benet och halt. Vi får hoppas på det bästa!
 
  
I skolan är Ice bortskämd och får ligga på bordet!

12 september 2013

Är så där sjukt trött att jag egentligen bara vill gå och lägga mig och orkar inte alls sitta vid datorn! Men Blogga det måste jag ju göra ändå! 
Idag hade jag matte, svenska och engelska innan lunch, usch på det säger jag bara... och efter lunch så tränade vi rallylydnad och agility! Rallylydnaden gick bra, men vi måste träna mer på kontakten på nya ställen och så. Agilityn gick fantastikt! Åh jag är så stolt över min lilla flicka! Jag har ju bara tränat på att springa igenom en kort rak tunnel, men deras kortaste var mycket längre än min och den hade dom även böjt lite på, men det gick super ändå! och balansbomen gick otroligt bra! Hon bara sprang över! Sen när vi kom till säcktunneln sprang hon också bara igenom! Det ända var att dom hade en jätte lång tunnel som dom vinklat och den ville hon inte riktigt springa igenom men när jag tog från andra hållet gick det jätte bra! Hon "hoppade" också, eller ja vi la ner bommarna/pinnarna på marken bara och hon sprang över. Men hon gjorde mig så otroligt stolt! Denna hund har verkligen en framtid inom agility!!

Mammas lilla skrutt <3

11 september 2013

Hej! Åh idag har varit en lång dag för både mig och Ice! Upp halv 6 och göra sig i ordning och sen mot skolan och där började dagen med en promenad i skogen med massa hundar. Och det är fruktansvärt bra träning för Ice. Efter det fick hon ligga på bordet i klassrummet och sova medans vi tittade på film och pratade lite. Sen var det lunch och efter lunchen så la vi viltspår och det var ju första gången Ice testade det. Hon fick jätte mycket beröm av läraren som sa att om hon fortsätter med det där kommer hon att bli otroligt duktig!
Efter skolan så var jag hemma en stund sen far vi iväg på ringträning! Ice var jätte duktig och hon som var där och träna tyckte hon var otroligt snäll och fin! Blir alltid lika glad när jag får beröm för henne! Nu ligger hon helt slocknad på soffan! Stackarn har haft en lång dag! Och imorn bär det av till skolan igen! Men då har jag bara hund halva dagen, för då har vi tråkiga kärnämnen först.. 
Men nu ska jag gå och äta något innan jag också slocknar!
 
Fina Ice, detta är en gammal bild men har inga på datorn!
 

Måste skriva av mig

Förlåt att jag skriver detta här! Jag brukar hålla sånna här negativa inlägg ifrån bloggen för att jag vill att de ska vara en glad och positiv plats! Men nu orkar jag inte! Jag kokar över! Jag är så fruktansvärt arg, ledsen och besviken! Jag vill bara sätta mig på backen och skrika och gråta samtidigt! Känner mig så otroligt besviken! Jag känner mig helt överkörd.. Jag vet inte vad jag ska göra. Är bara fruktansvärt arg och ledsen.. Tänker inte nämna namn eller sammanhang här, men mår bara väldigt dåligt över detta. Som sagt, förlåt för detta inlägg..


9 september 2013

Hej! 
Blogg.se har uppdaterat sin app och när jag laddat upp inlägget såg jag att bilden var i fel storlek! Och jag har letat och letat och de finns inte nånstans där man kan ändra de.. så har skrivit till dom o klagat! Annars hade ni fått fler inlägg under dagen! 
 
Men dagen har gått bra! Ice verkar trivas på skolan! Idag stannade jag även kvar ett par timmar efter skolan då de va ett möte jag skulle gå på och sen var jag med Alva och Nina ett tag och åkte sen hem samtidigt som mamma! Nu ligger Ice utsalgen på soffan bredvid mig! Och imorn efter skolan ska rackarn iväg på trimmning! 
 
Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag går och lägger mig! Vi höres imorn!
 
Jonas och Ice första gången vi träffa henne! Hon växer så sjukt fort! min lilla skrutt<3

God förmiddag!

Sitter nu i skolan. Har med mig Ice till skolan men just nu sitter hon i sin hundbox, hon har skött sig jätte bra hittills! Lite gnällig på bussen bara men de gick bra de med, och skolans minigrisar var fruktansvärt intressanta! Sitter och väntar på att lunchen ska börja bara. Efter lunch ska vi ta en promenad runt på skolans område!


Ice på vår morgonpromenad!

Irriterad

Videofy vägrar att ladda upp en video.. Har hållt på i över 2 timmar! Pratade om hur dagens ridpass gick oså, men aja, får försöka imorn igen då.
Imorgon har jag sovmorgon! Behöver inte gå upp fören efter kl 8! Ska även ha med Ice till skolan hela veckan! Då vi har prova på veckor på skolan så går jag hund denna vecka och har med min fina tjej!


Inspiration


Snygg outfit!


Ny design kanske?

Åh något jag funderat på bra länge är en ny design! Har ju haft denna ett bra tag nu! Men problemet är att jag inte har några bilder att använda! Och jag har ingen egen kamera och sen jag flyttade hemifrån så orkar jag inte springa upp till mamma o pappa och låna kamera hela tiden och jag och mamma glömmer alltid bort att få till nån bra tid till att fota! Jag vill ju ha med både Tura och Ice! Och även få lite mer färgglatt! Är så trött på de svarta! Men jag har lite visioner men måste bara ihop de på nåt sett! Vi får se, jag kanske har tid senare idag till att fota eller kanske börja knåpa ihop övrig design och få lite idéer?


Tjoohooo

Haft en jätte trevlig dag idag! Först var jag med Jonas i Vedevåg. Sen åkte jag hem och typ raka vägen till Örebro till Pauliina och Kristoffer med mamma, pappa och Sofia. Vi satt hela eftermiddagen/kvällen på plattan som vi kallar de men dom o deras otroligt trevliga grannar som en del av dem även är mina o mammas ex grannar då vi har bott i samma hus för ett antal år sedan!
Men vi hade jätte trevligt och åt massa god mat och umgicks med trevligt folk. Ice lekte med en jätte fin golden blandning som heter Dylan, han är typ världens mysigaste!

Sen blir man ju alltid lite trött efter ett tag..


Outfit


Packo<3

Fick rida Packo idag igen!! Han är så sjukt rolig att rida! Vi klickade verkligen på en gång.
Idag red vi över bommar och tog några små skutt. Det var jätte kul och jag fick beröm över min sits och att jag var så stadig och trampade ner hälen väldigt bra. Och just de med hälen har jag verkligen försökt tänka på då man inte trampar ner hälen på samma sätt i westernsadel så har jag tappat de lite. Men de känns skönt o höra att jag blivit bättre igen!


Outfit


5 september 2013

Haft en. Skit bra skoldag! Hade först matte, svenska o engelska som jag halvt led igenom, men efter lunch var de riddags! Red stora Packo! Han var så sjuuuukt rolig att rida! Riktigt härliga gångarter och väldigt lyhörd! En sån häst som jag bara skulle vilja ställa i transporten och ta med hem! Vi klickade nästan direkt! Åhh de kändes så bra! Hoppas på att få rida honom imorgon igen! För imorgon har jag häst hela dagen!

När jag kom hem så var ja barnvakt till Sofia ett tag o laga mat o sen gick vi till stallet o hämta in Betty, Brunte och Tura och så gjorde vi i ordning dom o gick ner till ridbanan och red ett pass. Tura var fin idag, hon ville dock inte göra bakdelsvändning åt vänster.. Men annars var hon fin! Hon var jätte duktig på att göra skänkelvikningar idag! De kändes skit bra!! Kände även väldigt tydligt vad jag måste träna på åt båda hållen, men är så stolt! Idag lägger jag mig med ett leende på läpparna!

Fina Packo! Kolla bara va liten jag var bakom honom när jag tömkörde honom förra veckan!


Outfit


4 september 2013

Hej! Skoldagen idag spenderades på Örebrotravet! Vi mocka o fixa med alla stallsysslor, borsta på alla hästar, tog en häst till travets hovsalgare och åkte runt o kolla på området o sånt. Sen fick vi även göra något som dom sagt att vi inte skulle få göra än på ett tag o de va att köra storhäst! Vi körde rockard och vår lärare Tobbe satt ju bredvid, men vi fick köra ett varsitt varv på travbanan. De va riktigt kul måste jag säga!

Imorgon har jag vanliga lektioner på förmiddagen men efter lunch ska vi rida! Och sen ska vi va i ridstallet hela fredagen!

Fina Art som vi körde idag!


Outfit


Shoppning!

Igen.. Men köpte nya ridskor o shortchaps som är välbehövligt! Allt är trasigt! Och även matskålar till katterna!


Outfit


Heeey

Usel uppdatering jag vet! Men jag har aldrig en lugn stund! Men jag ska verkligen försöka bli bättre men kan inget lova! Men jag tror nog att de blir mycket bättre sen när jag får dator från skolan! För då kommer jag ju typ alltid ha datorn med mig! Jag tycker bara att de e så drygt att blogga från mobilen som jag alltid gör nu för tiden..

Men idag va Angelika här och tränade lite NH med Tura, jag orkar inte gå in på nån förklaring, men sen va jag o mamma med henne o kolla när hon träna NH med sin häst. Så nu fick jag o mamma massa inspiration! Så jag tror vi kom överens om att träna på torsdag om jag inte minns helt fel! Men nu ska jag sova!

Ignorera att hon ser dräktig ut..


RSS 2.0