Dagens planer

Först ska jag ju iväg till skolan och kommer hem halv 5. När jag kommer hem ska jag väll städa lite och sen ska jag nog ta och rida lite på Tura. Idag kommer de hit lite folk oxå, två av mina morbröder och en tyå kompis till släckten eller va man nu ska säga. Dom ska iväg på nå rally här i närheten på lördag så dom soverhär hela helgen.
Skriver mer sen

Tura o Nikko

Imorse när veterinärn skulle besikta och vaccinera Tura så skulle även Nikko få en spruta o de va lite kul o se att även om Nikko e högre än Tura i manken så såg han mycke mindre ut!


Klövernatura

Tänkte ta o skriva lite om min lilla Tura.

Hon är en kallblodig travare på 9 år.
Hon är ca 150 i mkh. Dom som vi köper henne av har haft henne som turridningshäst men hon verkade lite trött på turridningslivet. Hon är en riktig sagohäst! Bilderna är inte rättvisa hon är mycke finare i verkligheten! Hon är en otroligt snäll, nyfiken och social häst! Hon är ganska pigg men lyssnar otoligt bra!
Hon är född på en klöveräng ute i naturen o har därifrån fått namnet Klövernatura.

En liten rolig sak sen oxå, när jag köpte Lillis så va de ju nån som stog som ägare på henen (inte hon som vi köpte henne av) och vi höll ju på i två år o försökte hitta nåra uppgifter om henne så att man kanske skulle kunan få ägarbytesblanketten påskriven. Men iallafall så skulle jag in och kolla vem som stog som ägare på Tura och då frågade jag ju mamma vad hon hette. När mamma sa va hon hette så tog jag förgivet att hon blandade ihop namnen för hon sa samma namn som hon som stog som ägare på Lillis. Så jag kollade ju på papprena o så visade de sig att hon hette samma sak så mamma ringde och frågade om vem de va som står som ägare på Tura (för de va inte hon mrn hon skulle fixa underskriften) och så frågade mamma om hon nån gång haft en häst som hette T.H.'s Lilla Ya och de visade sig att hon haft Lillis när hon va ca 3-4 år! Haha snacka om att världen är liten!

image description
Om nån har nån fråga om henne så äre bara o fråga på!:)

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Vet ni vad? :D Tura gick igenom besiktningen! Hon vart godkänd!:D Är sjukt glad! Jag älskar verkligen henne o har varit skitorolig över att hon inte ska gå igenom men nu har både kiropraktorn och veterinären kollat på henne o ingen hittade nåt så nu är de bara o betala! Jag hade tänkt o rida henne idag men hon vart ju vaccinerad senast 2009 så vi måste ju börja om grundvaccinationen och hon fick första sprutan idag så hon får inte ridas idag, så hon ska ridas imorn eller på lördag vi får se.


Hoppas Hoppas Hoppas!

Är hemma just nu.. Veterinären kommer för besiktning på Tura idag vid 10-10.30 o de fanns ingen som kunde va hemma då så jag får stanna hemma o va me o sen åka till skolan efter de. Nu hoppas ja verkligen att hon ska gå igenom! Jag är seriöst helt kär i Tura men går hon inte igenom kommer vi lämna tillbaka henne... Så nu håller man verkligen tummarna för att hon ska gå igenom!


Ridtur

Dagens ridpass a med mamma o moster ute på en åker. Jag red Nikko, mamma Brunte o min moster Steffe. Vi tränade lite intervaller idag.

Har inga bilder så tar gammal bild på steffe


Happy!

Kiropraktorn va här o kollade på Tura idag och hon hittade bara nå små fel, en liten låsning i nacken/halsen på vänster sida o nå sånt men inge stort o de är nu fixat! Så om hon går igenom besiktningen så är de bara o köpa henne:)

Bild från kvällen när hon kom


Blogg.se app

Asså nån mer än jag som bara är överlycklig över att blogg.se appen hsr kommit? Äntligen kan man blogga från mobilen o se kommentarer o allt från telen!
Bjuder på en bild på mig o mina brudar!


Turas första dag på gården

Jaha nu har Tura vait här i ett dygn. När vi kom med henne igår så va de ju så mörkt så vi ställde in henne i stallet med Trissan och hon har gått nu hela dagen med henne. Trissan är ju lägst i rang o eftersom att vi inte vill ha nå skador på henne innan hon är betald (om hon går igenom besiktning så ska vi ju köpa henne). Vi ska även ha hit en kiropraktor som ska kolla på henne eftersom att hon kollar o ser lite mer än veterinärer så att vi är helt säkra på att hon är helt frisk!

Vi tog en liten sväng på henne idag, mamma sprang med Trissan o jag red Tura. Hon va otroligt lugn! Speciellt med tanke på att de är nytt ställe o allt! Hon va mycke lugnare här än va hon va igår när vi provred henne o då va hon ju tillome hemma. Fast nu har hon ju gått med bara Trissan o där gick hon med en stor flock så de är ju lite lugnare på de sättet o de är en lite lugnare miljö här. Men vi red en liten kort runda och trava lite o så men jag måste säga att hon har ganska lite muskler och usel kondis! Vi travade inte mycke och när vi kom hem så va hon genomsvettig. De rykte bara om henne och då hade vi ju skrittat av henne en bra bit. Så jag satte iallafall på henne ett flecetäcke så att hon inte skulle börja frysa när hon va svettig.

Lite bilder från imorse:






Nu vart de inte bästa bildkvaliten då vi bara tog med digitalkameran, orkade inte släpa med systemkameran.

Välkommen Tura!

Jahapp för en stund sen kom man hem med lilla Tura (hon heter igentligen Klövernatura). De äre tt litet kallblodssto på 9 år. Hon är 150 cm i mkh. Vi ska ha henne på prov ett tag och besikta henne och går hon igenom besigtingen så ska vi ha kvar henne.


Detta e anonsbilden men orkade inte ta o ladda över bilderna från telefon.

Trött på att leta!

Nu måste jag säga att jag är otroligt trött på att kolla på hästanonser! Har suttit i 2,5 veckor nu o bara kollat på hästanonser flera timmar om dan! altså jag tror jag sammanlagt har suttit 1-1,5 vecka (om man räknar ihop alla timmar) jag är så trött på alla som inte hör av sig, alla som man ringer o hästen typ såldes för 5 min sen osv....
Men aja vill man ha häst så måste man...

Rubrik? den.. ehhh.. sprang ditåt! -------------->

Kom hem från stallet för ett tag sen, gick ner dit kl 9 imorse o kolla när Joanna red lektion på Steffe för Angelika. Sen efter de prata vi massa o gjorde rent badkaret i hagen o bytte vatten. Vet inte vad jag ska ta och göra resten av dagen?



R.I.P våra bäbisar... kan fortfararnde inte fatta att Lillis är borta :'(

:P

Idag har jag o mamma städat lite i stallet o så har jag gått igenom lite grejer som jag tagit upp för tvättning och så har jag ridit på Trissan, jag red på en åker o gallopera full fart i bara grimma o grimskaft :) så skönt att känna vinden i håret!


Haha ridningen va inte planerad så har ju inte dom bästa ridkläderna/skorna



Sofia fick sitta bakom mig en snabbis när jag skritta av, ser skir skumt ut men har min telefon i bhn


Nu ska jag sätta mig o svar apå kommentarer

Hej, sorry för att ja inte uppdaterat nå i...

Hej, sorry för att ja inte uppdaterat nå idag! Va hos amanda e o har sen ja kom hem bara kollat häst anonser, imorn blire o ta hem o tvätta en del av lillis grejer... Lite glada nyheter är att vi kke ska ha amanda e's shettis här i nåra veckor:) eller ja de e hennes syrras men ända, aja puss puss skriver imorn


Lyckad födelsedag när den slutar med att m...

Lyckad födelsedag när den slutar med att man ligger i sängen o gråter...


Thihihi

Jag har lite roliga saker på gång! Jag tänker inte avslöja nåt än men Jag lovar att ni får reda på de i slutet på denna vecka eller senast måndag elelr tisdag om allt går som planerat!


Inga bilder just nu....

Sista bildera på Lillis del 3



Lillis sita måltid:



Dom absålut sista bilderna:




Sista gången jag satt på min prinsessa



Va fin hon va även om hon hade tappat massa muskler under sommarn!
Saknar dig min älskade prinsessa!<3


Säger hejdå..

Happ en lektion kvar... Jag kommer typ sov...

Happ en lektion kvar... Jag kommer typ sova mej igenom matten! Jag är helt slut o min hjärna har typ lagt av! Aja bloggar mer sen när jag kommer hem


Godmorgon!

Nu sitter jag o ska väll försöka att äta lite frukost men vi får se hur de blir med de. Känns bra här! slutar 14.40 o kommer hem halv 5. Efter skolan ska jag väll ut och rida på antingen Steffe eller Brunte, vi får se vilken häst mamma vill ta. Steffes "ägare" (hon som har honom på foder) Joanna ska som omväxling rida Nikko idag.


Steffe

Fin teddyvädur

 

Typ: Gnagare & Kaniner
Måste tyvär sälja min fina kanin då jag inte har tid för henne! Lilla Titti är otroligt snäll och fin. Hon bor för tillfället i ett stall och är van vid att vara ute men hon har varit inne och de funkar också bra.
De är en gammal bild så för bättre och nyare bilder och mer info hör av dig/er

Mail: [email protected] Ring: 0703364030

:'(

Sista bilderna på Lillis del 2












De kommer en del till senare eller nån dag nu

Skola imorn

Jahapp då blire skola imorn dårå. De blev inget med hästen igår. Den va dels lite för stor och sen så va den lite för nervös/hispig.

Har inte så mycke o skriva om nu men ska ta och ladda upp lite bilder.

It's time to go on...

Jaha om en o enhalv timme eller nå ska vi åka o kolla på en ny häst. Eller ja vi ska åka o provrida en häst som ägaren vill lämna ut på foder. Jag tycker att de känns lite tidigt men jag måste gå vidare även om de känns hemskt! Men vi ska bara provrida och OM vi skulle bestämma oss för att ta den så kommer vi få vänta i några veckor innan vi kan hämta den pga nåt med stället den står på nu.
Men får igentligen sånna skuldkänslor av att jag ska ivag o  provrida hästen o får skuldkänslor bara av tanken att rida nån annan häst än Lillis :'(


Sista bilderna på Lillis del 1

Nu kommer några av bilderna som vi tog i onsdags. Jag och mamma gjorde iårdning Lillis o fotade lite då ju.

















Fler kommer senare

Still home..

Jaär fortfarande hemma... Men de kanske ni förstår, de är ju inte de lättaste att komma över! Jag känner mig seriöst helt tom! Vet inte vart ja ska ta vägen eller vad jag ska gö! Jag är verkligen helt tom! Lillis tog verkligen mitt hjärta med sig.

Iallafall, ska försöka ta mig till Lindemarken idag iallafall. de är ju bara en gång om året och vill ju inte dissa Amanda V.


Jag saknar dig mer än nåt annat älskling!

Fotade när min moster, mamma o kusin red för Angelika igår o bilder kommer upp senare eller imorn.

Följ mig på bloglovin!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Life is just so emty..

Som ni kanske förstår så är jag hemma från skolan idag... Usch de känns så tomt! Största delen av mitt liv försvann lixom bara, de som betytt som allra mäst för mig i lite mer än två år nu försvann bara sådär! Men jag får väll tänka att hon har de bättre nu när hon slipper lida!
Men usch de va så hemskt att höra Brunte gnägga efter henne igår!


Sen när jag orkar så ska jag lägga upp massa bilder från igår! Har över 800 st!
Jag o mamma va ju ner på förmiddan o fota massa o sen så fotades de endel på eftermiddan/kvällen oxå!

R.I.P min lilla prinsessa :'(

And now you're gone...:'(

14/9-11 kl 18.03 dog en ängel... R.I.P T.H.'s Lilla Ya:'-(<3


8/5-04 - 14/9-11

Now you're almost gone

Ikväll tar Lillis sina sita andetag, hennes hjärta kommer slå sina sista slag...
Kommer alltid att älska dig gumman! du kommer alltid att äga hela mitt hjärta!<3


Headshaking Syndrom

Förra veckan så ringde mamma och pratade med strömsholm och dom sa direkt att Lillis har headshaking syndrom... och hon här de i ganska allvarlig grad...
För er som inte vet vad de är så är de nån nerv som skickar ut som elektriska stötar och de är nåt som bara kommer, de är inget man kan göra åt för att förhindra eller nåt. De kan även ta och bara bli värre med åren o så, man kan ta in hästen på en utredning för att kolla OM de går att operera bort den nerven (de går inte på alla hästar) och OM hästen går att operera så är de MINDRE än 50% chans att operationen lyckas och med undersökningen och operationen skulle de bli ganska så dyrt och när de är så liten chans att operationen lyckas så har jag tagit de svåra beslutet att låta henne somna in....

De har varit otroligt jobbigt för mig att ta de beslutet med eftersom att ohn har de i sån allvarlig grad så är de de som är bäst för henne. Hon kommer förmodligen avlivas nån dag nu i veckan men inget exakt datum bestämmt än...


Så nu är de bara att göra de bästa av den sista tiden och sen säga farväl till min prisessa:'(

Guuu vilken otur vi har haft i år! Först Timo sen Tora o nu Lillis :'(

Lillis i hagen del 2

En till video på Lillis när hon springer runt i hagen, stackars lilla gumman hon blir så ledsen när hon inte får följa me


Lillis i hagen

Lillis när hon blev kvar i hagen när dom andra skulle ut o rida


Tagga bröllop!

Om nån timme så blire att dra iväg till Angelikas bröllop! Mamma o min moster gör all mat dit oxå:) Aja hinner inte skriva mer nu


Svar på kommentar

Anonym om Hjälp:
om du nu inte har nå o skriva så kan du ju ta en kort blogg paus.

Svar:
Ja de skulle jag ju kunna göra men dels så förlorar man läsare på de och jag vill blogga men kommer inte på nåt att blogga om...

Hjälp

Jag vet att jag inte är så duktig på att uppdatera just nu men de e så att när jag inte kan rida på Lillis så har jag inte mycke att skriva om! Jag ska ju rida Steffe minst en gång i veckan men de blir fortfarande inte mycke att skriva om!
Nån som har förslag på vad jag kan skriva om? Vill ni ha bilder på stallet? blider och fakta om alla hästarna? säg nåt! Vill ju inte heller sitta och skriva massda ointressanta inlägg så säg vad ni vill läsa/se. Jag har lovat att jag ska lägga ut en video när jag rider men kan ta de nån gång när jag rider Steffe annars blir de inte så roligt att se.



I don't want this to end here...

Tandis

Efter skolan idag så åkte jag till mammas jobb (hon e tandsköterska) o ch fixade dom övre framtänderna. Dom har varit ganska ojämna och speciellt en då jag tappat en bit av den tanden för länge sen. Sen har jag bara suttit hemma.

När skolan sluta så gick jag och Amandorna ner lite på stan o jag o Ekström köpte lösnaglar.
Tagga Angelikas bröllop på lördag! :D

LÄSVÄRT!

Varför kan vi inte bara ha kul?

Jag tillsammans med flera tusen andra tjejer och killar bloggar för att vi tycker det är kul. Vi tycker att det är kul att visa bilder på våra hästar och vi tycker det är kul att skriva och vi tycker att det är kul när andra läser och kommenterar.
Vi bloggar inte för att framhäva att vi är bäst på ditt och datt eller för att vi bara ska få bra respons hela tiden.

När folk ägnar sin tid att endast skriva elaka kommentarer till folk hela tiden så folk slutar blogga p.g.a detta är tragiskt. Någon kan tycka att det är jättekul att blogga och på grund av en kommentar som är otroligt elak så lägger man av. Jag kan förstå personen i fråga för jag själv har varit där också innan jag tog mig igenom det och fick bättre självförtroende och massa mer. De vill kanske egentligen blogga men vågar inte för att de inte vill utsättas för samma saker igen.

Jag önskar att folk bara kunde ha en trevlig stund på andras bloggar. Läsa andra bloggar för att de är roliga, intressanta, inspirerande eller av andra positiva faktorer. Vad trevligt alla skulle kunna ha det då. Om vi kunde peppa och heja på varandra i stället för att missunna andra framgångar och trycka ner varandra. Jag skulle aldrig kunna göra något sådant i alla fall.

Men dessa elaka kommentarer som vi kallar det kommer aldrig att utrotas, det finns folk som älskar att vara elaka och bidra till att folk mår dåligt eller får sämre självförtroende.
Jag tror inte heller att det alltid handlar om avundsjuka, men det finns fall när det gör det också. Kan vi inte bara avundsjuka på ett bra sätt?
Jag kan vara avundsjuk på min kompis för att hon har köpt/fått en asfin häst som har gått 130 men för det är jag ju inte elak och missunnar henne saker utan självklart vill jag att det ska gå bra ändå. Folk borde använda både hjärnan och hjärtat innan ni kommenterar ibland, för det sårar.

Skrivet av: http://johannagrant.se/


Svalbo

Har varit inne i Linde och träffat en kompis idag, vi gjorde inte så mycke, vi va i hans lägenhet en stund o han åt frukost o så satt vi o prata eller typ bara satt o försökte komma på nåt o göra, sen va vi o köpte lite godis o satte oss o prata lite till.
När jag kom hem så gick vi till farmor o farfar då farmor fyller år idag.
Och för en stund sen kom jag hem från att ha varit i svalbo. De är ett litet ställe här i närheten där är de en som har ett café och en keramikvärkstad. Hon gör krukor o lite sånt, hon är verkligen jätte duktig! Varje höst är de en liten konstutstälning där och så får man testa att göra en ljusstake själv. Har ingen bild på den nu men kan visa sen när jag fått hem den.


RSS 2.0