Bättre bild

Här kommer en bättre bild på skalet.


Simbas footprints

Har arbetsdag idag. Vi ska jobba med nånting och samla in pengar till ett barnhem som heter simbas footprints. Så nu ska jag ut och rida och sen ska jag jobba i några timmar!

 

 


Kloten

Var ju som sagt i kloten idag. Vart inga bilder dock.. Har inte heller kunnat blogga under dagen då jag använde slut på internet för denna månad i telefon förut.
Det var lite för kallt i början och sen lite då och då så förmiddagen tillbringades i värmen i lärarens bil och andra hälften ute! Vart ändå en lyckad dag.

Skalet som jag vann kom idag! Riktigt fint var de! Är riktigt nöjd! Bilden är dock väldigt dålig men bjuder på två bilder.


Tävlar


http://myliifeasmee.webblogg.se/2012/may/tavling.html#comment

Sjuk o trött

Usch börjar bli trött på att vara sjuk.
Är så trött och har massa förkylningsblåsor i munnen som gör jätte ont!!

Jonas tappade bort sitt busskort för några dagar sen och idag så letade vi som tokar efter de men hittade de inte och åkte hem till mig och hittade de inte så vi åkte tillbaka och ett tag senare så hittar Jonas de i garaget under några burkar.. Haha min lilla klant.

Imorn blir det att dra till kloten med klassen dådå. Inte ett dugg taggad att vara där uppe hela dagen just nu! Men man får ju stå ut..
Idag sattes även betygen så nu har den värsta pressen släppt. Nu är man bara nervös...

Bjuder på bilden nu bara för att.


Turas vecka

Vet inte om det blir exakt såhär men vi kan alltid hoppas.

Måndag: vila
Tisdag: Pauliina tar ut Tura
Onsdag: rider lite på bana, vi får se vad jag hittar på
Torsdag: ute ritt (förhoppningsvis med mamma)
Fredag: vila
Lördag: rider ut
Söndag: Julia rider henne, om inte så rider jag


Skönt

Skoldagen vart inte lång alls idag! Vi började kl 9 på lindeskolan då vi skulle vara där för att titta på skolan o se hur de ser ut och vart allt ligger. De slutade ca kl 11 och sen så skulle jag inte haft nå lektioner förens 13.50 och då skulle jag ha haft kemi i 50min och jag är redan klar med kemin så jag fixade så att jag kunde åka hem istället. Så nu sitter jag hemma hos Jonas!


Sommar

Känns faktiskt ganska så härligt att man bara har två veckor kvar i skolan!;) och sista veckan är jag ledig tisdagen o onsdagen oxå!!


Morsdag!

Grattis på morsdag världens underbaraste mamma!:)


Barbacka tur!

Igår kväll red jag, mamma, pappa och Pauliina ut på en liten barbacka tur! För mig gick det jätte bra och Tura lyssnade jätte bra! Mamma däremot hade en Brunte som skuttade åt höger o vänster och lite alla möjliga håll när vi travade. Men om man bortser från det så gick det jätte bra för alla!


:D:D:D

Åhh vad glad jag är!:D har precis vunnit det blåa iphone skalet på bilden!:D


Bilder

Lite gamla bilder på Tura


Grattis!

Grattis på 10 års dagen min älskade Tura<33

Glömde skriva det igår men igår vart min underbara lilla syster Sofia 6år! Så ett litet grattis i efterskott till henne!


Kändes som att det var dags

Beställde avslutningsklänning i onsdags. Tyckte det var dags att göra de då de bara är två veckor kvar! Känns som att 8:an har gått galet fort! Tiden har lixom rusat iväg. Hoppas att 9:an går lika fort.

I sommar ska jag:
*Jobba
*Rida och tillbringa massa tid med Tura
*Bada en massa
*Åka till Finland
Ja har inte så mycket planer än..

Bild från skolavslutningen förra året.


Tävlar

http://szanelkatjej.blogg.se/2012/april/bloggtavling-vinn-ett-pannband.html


Årets första

Idag vart de årets första dopp. Va inte allt för kallt faktiskt men de va inte så att man ville va kvar i vattnet allt för länge!


Mums

Mamma och pappa hade köpt jordgubbar som vi satt och åt idag! Riktigt gott var det! Va verkligen länge sen man åt jordgubbar!


Grillning

Igår kväll så va jag med när Jonas och Alex fiskade. De var riktigt mysigt! Vi gjorde upp en liten brasa och grillade lite korv och hamburgare. Det vart en riktigt lyckad kväll och det måste göras om!


Gårdagens ridtur

Red barbacka på Nikko igår och Jonas gick med Steffe då han inte orkade rida då han hade träningsvärk från i förrgår när vi var ute och gick ca 2-3 mil.
Har inte ridit Nikko på ett bra tag men han var riktigt snäll och mysig idag! En awesome ridtur bortsett från att Nikko var för feg för att gå i leran så han skulle hoppa över och hoppa så att jag smällde benet rakt i ett träd och när han fortsatte gå så drogs mitt ben bakåt och klämdes och eftersom att trädet hamnade på insidan av benet och jag slutade glida bakåt utan bara benet åkte bakåt så hade jag brutit benet om jag inte fått Nikko att stanna.
Men bortsätt från den lilla händelsen så var det en underbar tur!




Tävlar!

http://teamjumpers.se/?p=266



tävlar!

”Jag tävlar om ett valfritt skal hos Sojkas Framtid

i samarbete med Playman.se.

Tävla du med HÄR!”


Ridtur med älsklingen

Kom precis till vedevåg.
Vi gick i stort sätt raka vägen från stallet till bilen!
Men i alla fall. Idag red jag på Tura och Jonas på Steffe. De började riktigt mysigt då de va varmt och bara allmänt mysigt men när vi hade ca 1 km kvar hem så börjar det regna och de regnar bara mer och mer! Och som om det inte var nog så började vi trava vid vägkanten (vi red en liten bit på bilvägen) och hinner trava typ 2 meter och ingen av hästarna hörde att det kom en bil men Jonas hörde men han hann inte säga till att den kom så när den är precis bakom hästarna blir dom skit rädda och kärringen i bilen bara gasar och kör över till andra vägbanan i sista sekund då hon va 10-15 cm ifrån Steffe som gick sist. Och även fast hon ser att hästarna är rädda och skuttade och va ute på vägen så saktar hon inte ner utan börjar nästan bara gasa mer!
Blir så irriterad på sånna människor!!

Har nån av er varit med om nåt sånt med bilister, busschaförrer eller lastbilsförare?

Jag ha massa sånna berättelser då folk som kör ute vid oss ofta inte har nån respekt överhuvud taget... Nu säger jag inte att alla är sånna men många.


Dagens tur

Red på Tura idag. Red först en liten stund på bana o öva lite tempoväxlingar sen tog jag oc hred ut en kort runda. Hon va hur fin som helst idag! lyssnade jätte bra och va bara allmänt härlig!:)


Mål

Tänkte bara skriva lite om mina mål med min underbara dam. Innan denna sommar är slut vill jag att:

*hon ska ta galoppskänkeln! Hon har ju gått som turridningshäst och har aldrig fått lära sig galoppskänkeln utan dom har bara drivit tills hon galopperat och jag har inte riktigt tagit tag i problemet än.

*att vi ska ha kommit varann närmre! Har inte jobbat alls lika mycket med henne för att stärka relationen som jag gjorde med Lillis så de ska jag ta tag i nu och verkligen bygga en riktig relation mellan mig och henne!


Hiss/Diss

När vi ändå va i farten kan jag ju passa på att dissa lite också!

Tänker dissa detta schabrak då den inte ser det minsta trevlig ut på bilden! Bara typ skrynklig säckig typ eller vad man nu ska säga..


Hiss/Diss

Tänkte Hissa Lite nu då!

En stor hiss till detta schabrak! Jag tycker de ser riktigt trevligt ut! Fin färg, fin i modellen och de ser ut att vara bra passform men sen vet man ju aldrig. Men i alla fall en hiss till den!


Sista lektionen

Nu börjar sista lektionen för idag! Stör mig verkligen på att vi har 2 timmar hål för att sen ha en lektion på 50min och sen sluta! Aja slutar iaf snart :)


Tävlar

http://jylices.blogg.se/2012/may/tavling.html#comment


Tävlar

http://bilderbyalice.se/2012/may/tavling.html#comment


Min Fina!

Red lite på Tura på bana idag. Hon va först helt ofocuserad och jätte pigg och brydde sig bara om att gnägga till dom andra hästarna så jag travade av henne en massa energi och tränade henne lite i trav. Sen så kan hon ju inte galoppskänkeln så testade de några gånger också och de gick ganksa bra, men de märks att vi har massa kvar att göra! Men va riktigt nöjd ändå för när hon fått springa av sig lite så vart hon riktigt fin!




























Gårdagen

Red igår morse med mamma. Va en riktigt mysig tur mamma, Steffe och Tura. Tura hade dock lite brottom och skrittade på ganska friskt men hon var väldigt pigg då hon hade stått i några dagar.

Och igår efter att ha varit och fiskat med älsklingen så gick vi ut och gick. Vi gick runt i vedevåg i ca 1 timme.


Bilder

Lite bilder från gårdagens fisketur och på Mickes och Sofies katt från idag.


På väg ut och...

...fiska med älsklingen! Är själv inte direkt intresserad av fiske men Jonas ville så gärna så jag sa att jag kunde följa med honom ut så alldeles strax ska vi bege oss ut!

Hittade en gammal bild på mig! Älskar den! Har dock inget med texten att göra..


Tävlar

http://faststrongandsmooth.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-ett-iphone-skal-1.html#comment


Tävlar

http://teamjumpers.se/?p=183


Hittade en video från i höstas^^


usch!

Vilket väder! Nu när det inte regnar så blåser det VÄLDIGT MYCKET! Kan inte gå ut och tömköra Tura nu för går jag utanför dörren så kommer jag blåsa iväg! Hoppas verkligen att de är finare väder imorn!


Härligt väder!

Hade tänkt att rida Tura idag men dels så öser de regn och sen har Tura tappat en sko... Så blir ingen ridning! Vi får se va de är för väder imorgon oså så kanske jag tömkör henne då.


6 månader

6 underbara månader!!<33 kan inte fatta hur fort tiden har gått!<333 älskar dig så underbart mycket min prins!<33 hoppas verkligen att de är du och jag föralltid!<3


Oj!

Såg att jag missat svara på en fråga i frågestunden! Kan inte fixa det via telefon men får fixa det imorn!:)


Svar från frågestunden!

Victoria

Är din häst en frieser? :) Har lixom en ;)

Svar: Nej de är hon inte, hon är en nordsvensk travmodellen men påminner lite om en friser:)


Maja

Vart gör du din header?

Kram ♥

Svar: Jag gör inte min själv utan har en jätte gullig tjej som gör dom åt mig! :) 
Länk till hennes blogg: http://eriikapettersson.blogg.se/

image description


Hanna & Vendela

Hej,jätte fin blogg!:)
Svar:
Tack så mycket! :)


1.Hur gammal är du?
Svar:
Jag är 14 och blir 15 i september:)

2.Vad heter din häst?
Svar:
Hon heter Klövernatura men kallas för Tura

3.Tävlar du?
Svar:
Nej inte nu men de finns planer för de i framtiden! :)

4.Hur stor är din häst?
Svar:
ca 150cm

This or that:

Sadel/barbacka
svart läder/brunt läder
skimmel/fux
John whitaker/kingsland
hoppning/dressyr (måste faktiskt säga båda!)
ridskor/ridstövlar
blått schabrak/rött schabrak

Vet inte så mycket om dig eftersom jag inte kollat din blogg innan men ska försöka att kola in den varje dag ;)

Kram – Hannah





Jessica

Vad är du mest intresserad av inom hästeriet? (hoppning, dressyr, Nh, western osv)

Svar: Jag är ganska mycket av en allround ryttare men håller mäst på med western för tillfället så jag utbildar min häst i de men ska ta tag i hoppningen och dressyren igen inom snar framtid. Men har riktigt svårt att säga vad jag gillar mest! :)


Och varför, finns det någon gren du ansolut aldrig skulle vilja hålla på med och varför?:)
Svar:
Fälltävlan! Med tanke på att hindrena inte går att riva så kan det ske allvarliga skador osv. Darför skulle jag ALDRIG rida de.

 



Maxine Palm

Hejsan! Mycket fin blogg!

Vi tänker såhär, du sitter i en bil. Och åker förbi en hästhage där det står hästar, måste du alltid kolla på hästarna eller du ignorerar? :)

Svar: Tack:) Jag kollar ALLTID! Jag måste verkligen se vad de är för hästar och hur stora dom är o allt! :)

 

Isabell Selling

hur läge har du ridit? <3 :)

Svar: Jag har ridit i ca 7 år :)


image description


OLIVIA CARLSSON- American Paint Horses

Quarter/Paint
Häst/ponny
Unghäst/äldre häst
Pigg häst/mindre pigg häst
Rastävling/wras

Hur ser din framtid ut (hur vill du att det ska vara...)? :)
Svar:
Jag vill ha ett långt bra liv med massa framgångar och jag vill ha min lilla Tura vid livet tills hon dör av ålderdom. Vill även få ett känt namn inom hästvärlden! T ex. som känd ryttare eller ett känt märke eller nåt. Vet inte riktigt hur jag vill ha de i framtiden, har inte planerat allt för mycket.:)


Kommer du skaffa dig en Quarter eller en Paint i framtiden?
Svar:
Ja de är de väldigt troligt att jag kommer göra!:)


Mål med din häst/ridning?
Svar:
Jag har som mål att utbilda Tura till en så bra western häst som hon kan bli! Sen ska jag även ta upp hoppningen och dressyren och har även som mål att inte komma ifrån de utan hålla det uppe.

 

Anonym

Har du egen häst? Hur många hästar rider du? :)

Svar:
Ja jag har en egen häst som heter Tura :) Jag rider oftast bara min häst men de händer ibland att jag hjälper nån anna att rida men de är inte ofta.






Hoppas ni alla är nöjda med svaren! :)


Regn

Sitter just nu på station och väntar på bussen som kommer om 30-35 min. Börjar få ont i rumpan av att sitta här! Har suttit här i minst 40 min redan...

När jag kommer hem ska jag fixa stallet då hästarna ska in inatt efter några nätter ute. Vi vill att dom ska få komma in o torka nu när de har regnat hela dagen och ska regna inatt också.
Sen ska jag ta och sätta mig och svara på frågestunden!


Frågestunden avslutad!

Så nu är frågestunden avslutad! Svarar på alla frågor ikväll


Brunte


Red som sagt ut idag med ett litet gäng;) De gick jätte bra och Brunte va pigg och framåt och var jätte snäll! Vart riktigt nöjd med dagen tur! Va som sagt andra gången på väldigt länge som jag red honom och han har gått som en klocka båda gångerna! Funderar på att kanske börja rida honom mer.

Bild från idag (fick inte med shettisarna då dom var bakom)


Hemma hos min älskade

Sitter hemma hos älsklingen medans han är iväg o jobbar! Han stack 10 i 5 och borde nog komma hem om ca 30-60 min.
Imorgon blir det att åka hem och rida lilla Brunte boy tillsammans men Jonas och Tura, Pauliina och Nikko, Anna och Steffe, Jonathan och Trissan, Jasmina och Betty.
Har inga bilder men hittade denna bild på älsklingens dator som han tog på Tura i vintras! ^^

Minnen...

Suttit och kollat igenom lite gamla bilder på datorn och hittade massa bilder som väcker en hel del minnen! Tänkte dela med mig lite av dom bilderna!

Min första tävling! Tävlade clear round på min ridskolefavorit
Early Grey
När  jag galloperade full fart genom skogen på min kusins mammas
C-ponny Chiba för ca 4 år sen!
Midsommar förra året när jag red Chiba igen för första gången på
4 år!
Lillis och jag förra vintern! Då var jag så extremt lycklig! De va innan
allt bara gick åt skogen!
Lillis och Nikko förra våren, hon vart jämt så mörk på våren!
Tora nån gång under dom 6 veckorna vi hade henne..
Timo förra vintern
Första gången jag tränade NH med Lillis
När jag va och fick mitt ryttarintyg och fick rida min lilla favorit
Early igen!
Bettys 2års dag
Brunte och Lillis första gången dom träffades!
Lillis och Timo dagen efter dom kom. Börjar nästan gråta varje
gång jag ser denna bilden! Lillis va så sjukt magen och eländig ! :(
Lillis sista dag :
Lillis sista måltid!
Sista gången jag satt på henne.
Säger hejdå:'(

De va lite minnen, kanske kommer fler senare idag eller nån gång.

Frågestund!

Va ett tag sen jag hade en frågestund här på bloggen så tänkte dra igång en ny!
Ni får fråga vad ni vill, this or that och massa sånt! Jag lovar att svara ärligt!
Alla som ställer en fråga blir även länkade!

Bildbomb på mig, Wilma, Brunte och Trissan

Eftersom att mamma åkte till Prag igår morse och inte kommer hem förens på tisdag kväll så red jag Brunte för Angelika. Han gick jätte bra! Speciellt med tanke på att jag inte har ridit honom på år och dar! Vi tränade lite på att flytta fram och bakdelen i både skritt och trav och sen tränade vi galoppskänkeln några gånger.

Vart så nöjd över både mig och Brunte!

Wilma red lite på Trissan samtidigt som jag red så nu kommer en bildbomb på oss!















































Vart lite fler bilder än tänkt x)


Nya naglar

Suttit och fixat lite med naglarna.
Vad tycks?
Hiss/Diss?


Sorry för dålig iPhone bild

Valborg

Lite av fyrverkerierna på valborg, dom stora kom sen.


Gårdagens Ridning

Red ut på Tura igår med Anna och Steffe. Hästarna va lite sega i galoppen på grus men när vi galoppera på gräs då va de minsann fart på dom! För övrigt så va de en rolig och mysig ridtur och Tura va jätte härlig!

Har även hittat Bruntes halvbror! Han är quarter och fullblod.


Varmt!

Sitter just nu hemma hos min underbara prins och dör av värmen! Nej de är ganska skönt med fläkt i rummet oså.
Känns skumt att inte ha varit hemma sen i söndags! Men imorn blire o dra hem o rida min sötnos! Mamma va underbar och tog ut henne i måndags åt mig!
Nej nu ska jag bara sitta här o chilla ett tag och så får vi se vad som händer sen!

Älskar dig massor min underbara prins!


RSS 2.0