Jag gjorde det!

Jag höll den muntliga prestentationen, det gick helt okej och jag dog inte! Haha nej men gick förvånansvärt bra faktiskt. Känns skönt att ha det avklarat.
 
Skulle ha ridit Lalle, Delilah och Tura idag. Men vaknade med en nerv ikläm i ena skulderbladet eller något för har knappt kunnat andas för det har kännts som att någon hugger mig med en kniv. Så Lalle och Delilah fick vila idag. Mockade stallet och skrittade Tura. Tog faktiskt och travade henne några meter och vart glatt överraskad! Så nu går det åt rätt håll tror och hoppas jag.
 
Snart ska vi grilla så blir en mysig kväll hemma i soffan. 
 
 

Det blir en flytt

Nu har jag bestämt mig för att flytta bloggen men väntar tills Jonas har tid att fixa domänet. Men om det är krångligt att ta sig in här vid något tillfälle så får ni titta in senare för då är det nog mitt i flytten. 
 
Usch vad hemskt väder det är. Mina hästar fick vila. Hade ingen inplanerad vila denna vecka så dom fick en oplanerad vila idag. Jag har inte insläpp men hjälpte till och tog in Tura, Lalle och Lajos. Skulle ha masserat Tura med arnika men det hade regnat igenom hennes tjocka täcke hon fick ha idag så hon var blöt.. Så tant fick en pjamas på sig och in i boxen och äta mat. Lalle tog jag av ena täcket och hängde på tork. Nöjda hästar som fick komma in tidigt från det äckliga regnet och så fick dom lite extra hö. 
 
Nu ligger jag i soffan med två trötta hundar och bloggar och pluggar. Blir en tidig morgon men ska försöka plugga så länge jag orkar, Jesper kanske till och med sover borta inatt så jag får vara ifred med plugget hela kvällen.
 
Tura igår kväll. 
 
En blöt Brunte som också var nöjd att få komma in från regnet.

Byte av bloggportal?

Hej! 
 
Denna underbara soliga dag (fast njaa) beörjade med att jag klev upp och släppte ut hästarna i det "vackra" vårvädret. Tittade ut på Lalle och Lajos för en stund sedan och båda ser mindre taggade ut.. Ikväll lär jag ju hänga täcken på tork för det är inte lite det regnar. Tar just nu en liten paus i pluggandet och läser lite bloggar och uppdaterar er här! Lalle får nog vila idag, vi båda kan behöva lite återhämtning och vädret suger rent ut sagt! Åh vad jag längtar tills jag har körkort och bil så jag kan lasta Lalle och åka till ridhuset! Men men. TUra skulle behöva skrittas så det är väll bara att klä sig varmt och skritta henne.. Ska även hålla lite lektioner idag, yeey. Haha åh vad jag känner mig taggad till livet just nu.
 
Som rubriken lyder. Funderar på att byta bloggportal. Har varit in och kollat nouw.com och deras system verkar riktigt smart för att inte tala om hur enkelt det är att fixa designen! Självklart kommen mitt domän (juliettes.nu) flyttas med. Men sen är jag lite vane människa och har haft blogg.se i så många år så det känns ju nästan lite hemskt att byta. Som jag skrev till Jonas (som fixade mitt domän och kommer få fixa så det följer med) "Jag känner mig som en gammal människa som klagar på teknikens utveckling". Men det ska nog gå bra.
 
Valparna har sprungit runt och busat som galningar idag. Smoothie gick hem för en stund sedan så nu sover Ice och Dina som stockar. Jobbigt att leka ju.
 
Kolla Ice reaktion, tittar på valparna och sen bild nr 2 "dom finns inte, din finns inte, don finns inte".

Seg dag

Ett väldigt sent hej från mig. Men Marika ville byta utsläppsdag så hon tog mitt utsläpp idag och jag tar hennes imorn. Fick med andra ord en välbehövlig sovmorgon. 
 
Tre hästar som skulle ha motion idag!
 
Lalle longerades. Misstänkte att hon skulle ha lite träningsvärk eller i alla fall vara lite stel efter igår och eftersom att jag var osäker på om min kropp skulle palla tre hästar så då blev det så. Hon fick jogga en hel del, lite galoppfattningar och även ligga och rulla i en jämn lugn galopp. Hon har blivit riktigt fin vid longering, hon kan slappna av på ett helt annat sätt. Så guldstjärna till min dam idag.
 
Delilah red jag på bana en stund, henne jobbar vi på att få ner i form och börja jobba med hela kroppen och inte bara klampa på rakt fram. Hon tyckte allt var lite små läskigt idag men det gick bra ändå. På slutet släppte det verkligen och även hon gö stora framsteg.
 
Tura sadlade jag för första gången på evigheter och hör och höäpna, jag satte på henne vanliga tränset istället för sidepullet! Hon trampa på fint idag med. Fostsätter hon såhär ska jag testa att trava henne någon dag i helgen.
 
Sen har jag bara legat på soffan och för en stund sen tog jag med Diana till stallet och pussade på hästarna då jag skulle ta av Tura täcket. 
 
Detta fick jag av Jesper för en liten stund sedan. Så blir en tripp till max såhär på kvällskvisten, kan behöva ta mig av gården en liten stund! 

Fina hästar

Idag är jag riktigt nöjd med mina hästar,  eller ja speciellt Lalle då. Är inte så komplicerat för Tura att skritta rakt fram, haha. 
 
Lalle var lite motstridig i början, hon vill gärna trippa iväg, skritt är en överskatad gångart om man frågar henne och i höger varv ville hon gärna ta bettet och stampa iväg. Men efter en massa arbete i lugnt tempo så släppte det och hon kunde jobba fint i skritten. Sen var det en del släng med huvudet i traven men även det släppte så småningom. Traven var nog lite att jag är så ostabil fortfarande så jag stör nog henne lite. Hon är jätte duktig och jag är nöjd med hennes prastation men jag blir så arg på mig själv för att jag är så instabil, jag vet att man tappar enormt mycket på så lång tid och att det tar lite tid att komma tillbaka men jag blir så frustrerad på att jag inte kan prestera och plocka fram det bästa. Men det är väll lite så att vara perfektionist.. Bara att kämpa vidare! Sen var dagens galoppfattningar grymt fina och även i galoppen börjar hon bygga på sig och det går att korta ner henne mycket mer än för bara någon vecka sedan. Som sagt! En riktigt fin Lalle. Efter ridpasset skrittade vi av en sväng i skogen.
 
Tura lunkade på i skogen, inte så mycket att reflektera över. Imorgon ska jag hör och häpna till och med ta och sadla henne. Börjar kännas i ryggen så ska testa att rida i sadel och se om det blir bättre. Nu har hon även varit så fin i ett par dagar så hon ska få några dagar till och sen ska jag se om det går att börja trava henne lite. 
 
 

Tisdag

Så idag he jag inte fått något vettigt alls gjort. Ligger i soffan insnurrad i täcket med valparna. Men känns välbehövligt, det går åt rätt håll i alla fall, mår lite bättre. Ska ta och röra mig mot stallet snart, vill gärna hinna mocka och rida Lalle åtminstone innan alla andra kommer dit, blir fullt hus och jag vill gärna ha lite lugn och ro eftersom att jag inte är helt 100.

Lalle ska jobbas lite lösgörande och Tura ska ut i skogen. Berättar hur det gick sen!



Tillbaka i botten på soffan

Har legat i soffan i princip hela dagen, på förmiddage åkte jag och Jesper och handlade lite då vi hade helt slut på bröd! Men sen har jag legat i soffan fram till kl 16 när jag gick ner till stallet för att mationera mina hästar och mocka.
 
Egentligen var jag alldeles för dålig för att rida Lalle men idag var den enda dagen på SMHI's 10-dagarsprognos när det inte ska blåsa halv storm så jag valde att svinga mig upp och ta den där uteritten med Lalle. Vart en sväng på ca 8 km. I början var hon som vanligt explosiv och hyper. Man får hålla henne och vara konsekvent då hon gärna ökar traven och trippar och skuttar runt i skritten. Men efter ca halva rundan vart hon jätte lugn och fin! Jag kunde både trava och galoppera henne med i princip halvlånga tyglar. Det var skönt att se hur det släppte. Hon behövde det där passet även om det nästan tog livet av mig, jag trodde bitvis att jag skulle dö av att det var så tugnt och jag var svettigare än vad jag är efter ett gympass.. Älskade förkylningar... Men Lalle var duktig!
 
Efter Lalle mockade jag och sen en skrittsväng på Tura. Hon var riktigt pigg och positiv till livet och det ger alltid en energikick. 
 
Nu har äntligen min valp äntligen däckat! Hon har haft race och har överskottsenergi som heter duga för att jag inte orkat aktivera henne eftersom att jag mår som jag gör. Men nu har hon haft terrier ryck ute när jag skulle rasta henne och även terroriserat sin mor en stund, så nu sover hon så sött. 
 
Ni får ha en bra dag så hörs vi imorgon! Ska kolla lite på mat till Jesper och sen gräva ner mig i soffan igen.
Varför inte passa på att äta när man rider? Två flugor i en smäll!
 
 

Utverdering novabett

Nu har ju även jag ridit Lalle lite på novabettet så jag tänkte att ni ska få veta hur det går! 
 
Så hon är ju otroligt känslig i munnen och vi har fått jobba en del (och jobbar fortfarande på det) att få henne att inte var arädd för bettet, få henne att våga ta för sig av bettet. Hon har gjort stora framsteg sedan jag bytte bett, hon är inte alls lika rädd och sist jag red gjorde jag flera avsaktningar utan att hon ens höjde lite på huvudet. DET är stora framsteg. Så jag tycker bettet funkar bra och ger resultat och Lalle verkar nöjd med bettet, så detta känns som ett vinnande koncept!
 
 

Sjuk

Skulle slänga in ett inlägg till igår men jag var så trött så jag tvärdeckade på soffan. Är jätte febrig och världens trevligaste förkylning har brytit ut. Så kan det gå. 
 
Idag har jag försökt att ta det så lugnt som möjligt för att bli frisk. Lalle fick löshoppa då hon verkligen måste få göra utlopp för all sin energi men jag orkade verkligen inte hoppa upp. Tura fick en sväng i skogen med hennes nya medryttare på ryggen. Imorgon tar jag henne en sväng och Lalle får vi se, allt beror lite på hur jag mår. Mår jag lika dåligt imorgon longerar jag henne bara men mår jag bättre ska jag rida ut och konditionsträna om det inte blåser storm, vilket det gjort de senaste veckorna och det är då mindre kul att rida ut på en överladdad häst där explotionsrisken är hög. Men så allt beror lite på hur jag mår imorn. 
 
Ni får ha en trevlig kväll! Nu ska jag koka lite te och gräva ner mig i soffan och vänta på Jesper som kan komma allt från nu till kl ett inatt. 
 
 

Lördag

En väldigt grå lördag måste jag säga.. Det har tillochmed snöat i Örebro, jag är mindre nöjd. 

Vad som skulle bli en lugn kväll hemma vart en kväll/natt på ritz där Samir och Viktor uppträdde. Var otroligt lite folk men alla var på studentkryssning så var väll därför. Efter att dom varit på scen kom några killar som var där med dom ner, bland annat Nicholai Von Benzon Hollesen, haha av alla människor liksom. Hade nog aldrig tänkt på att det var han om inte det var så att Jesper och han känner till varandra då båda tävlat en del. Men men. Vi vart i alla fall bjudna på efterfest med dom men av lite olika skäl valde vi att gå hem istället. En grym kväll var det i alla fall!

Men nu vill jag bara åka hem och pussa på mina hästar! Jag älskar utekvällar och stadslivet men det är kul en stund, sen vill jag bara tillbaka till mina djur, dom ger mig 100 gånger mer!




Lamm

Årets första lamm har kommit!




Feber

Usch livet tar emot lite nu. Först o främst har det hänt lite grejer men så har jag även åkt på världens huvudvärk och feber. Mindre roligt kan jag säga er. Men är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i livet ändå!
 
Lalle longerades som sagt idag. Hon var så otroligt fin! Hon springer alltid iväg i början och man får ha linan väligt kort i början för att få henne att skritta och lugna ner sig, sen brukar högergaloppen vara lite ett kapitel för sig.. Men hon började med att skritta i lugn och ro och höll sig i ett väldigt behagligt tempo. Även högergaloppen var väldigt fin. Hon höll galoppen (hon brukar byta den lite när hon tycker det blir jobbigt) utan att byta galopp eller ens falla inåt. Jag var otroligt stolt och nöjd och ångrar lite att jag inte red idag för hennes sinnesstämning var helt underbar! Åh det kanske äntligen går åt rätt håll!
 
Tura verkades idag och så masserade jag henne lite. En väldigt nöjd Tura som sen fick gå en stund i en annan hage och tugga lite grönt gräs. 
 
Jasmina och Delilah skötte sig över förväntan dom med! Delilah har varit lite tungjobbad för lilla Jasmina men det syns verkligen att dom har tagit till sig det jag och Jesper har sagt för Delilah gick jätte fint idag och även Jasmina har gjort stora framsteg! Dom var så otroligt duktiga så på slutet fick dom skutta över ett kryss ett par gånger. Man blir så stolt när ens elever gör sånna framsteg och det verkligen syns att dom har lyssnat på en och gjort det dom ska!
 
En nöjd och glad Lalle efter longeringen.

God morgon

Åh vilket härligt väder vi har! För tillfället i alla fall. Jag tar tillfället i akt att avnjuta min frukost ute på trappen. Otroligt härligt och lugnande vilket kan behövas efter gårdagen som jag inte ens tänker försöka förklara. Suck... Men ny dag, nya tag. 

Lalle ska longeras och Tura ska vila men ska ta in henne o försöka få av henne lite mer vinterpäls och massera henne lite. Ikväll ska jag träna Jasmina och Delilah och så ska hundarna få sig lite promenader. Ice har fått ta det lite lugnare ett litet tag nu men nu är det dags att ta tag i hennes hårdträning igen! Speciellt med tanke på att det är utställning i maj. 

Ha en underbar dag så hörs vi senare!



Måltidsersättare

Jag tänkte dela med mig av lite tips för alla er där ute som är som mig. Jag är sån att på helger när jag är hemma äter jag ofta både frukost, lunch, middag och massor däremellan. Jag kan i princip äta konstant om jag är hemma hela dagen, mindre roligt när man tillslut tömt kylskåpet på allt gott och det enda som finns kvar är massa såser och dressingar, haha. Men på veckorna när jag är i skolan äter jag i princip inte alls. När jag går eftermiddagsveckor kommer jag hem kl 18 på kvällen och jag kan gå hela dagen fram tills dess utan att äta eller ens dricka något alls och har jag riktigt bråttom till stallet slänger jag bara i mig en rad men choklad medan jag byter om och sen kommer jag hem nån timme senare och äter då. Ja ni hör ju, detta är inte hälsosamt nånstans alls! 
 
Jag har länge funderat på detta med måltidsersättare, inte för att ersätta de måltider jag äter utan fylla ut och ge kroppen lite de måltider jag hoppar över. Sen fick jag tips av Marika som är lite likadan som mig, hon hade börjat med något som heter Herbalife och dom skickar ut 3-dagars gratis provpaket. Väldigt händigt och bra tycker jag. Så jag började med detta igår och nu ska jag se lite hur det funkar. Igår beställde jag även måltidsersättare från Fitnessguru för att även testa deras måltidsersättare och kolla om det är någon skillnad och isåfall vilket som passar mig bäst. 
 
 
 
VIKTIGT!
Jag vill vara väldigt noga med att poängtera att jag inte gör detta för att gå ner i vikt och jag ersätter inga måltider utan jag tillför till de måltider som jag annars hoppar över! Jag rekomenderar inte detta till de som äter utan endast till de som i vanliga fall hoppar över måltider för att fylla ut de måltiderna! Man ska absålit INTE ersätta en måltid mot måltidsersättare och jag rekomenderar att alla dessa beslut tas i samråd med läkare eller dietist. 
 
Jag vill även poängtera att jag gör detta i samråd med en coach från Herbalife och jag har en bekant som är dietist, så jag gör inte detta på egen hand. 

Bilder från igår

Som sagt, sitsen är hemsk och iochmed min obalans så stör jag henne lite och får inte riktigt igenom och ner henne alls så mycket som jag vill. Men det kompliterar bra med att jag får hitta tillbaka till min ridning igen samtidigt som hon får utvecklas med Jesper åpå ryggen. Sen var hon väll en aning taggad också ;).
 
Jag älskar denna bilden, denna visar verkligen Lalles utsrålning och livsglädje!
Öronen spetsade framåt och allmänt glad och taggad.
 
 
 

Monday

Ni anar inte hur härligt det var att kliva upp imorse och gå ner till stallet för utsläpp och mockning när solen sken. Hur härligt som helst! Nu är jag dock inne i Örebro och jag kan säga att vädret är väldigt grått och tråkigt här inne, haha alla tittat lite snett på mig när jag går med solglasögon på huvudet. 
 
Mockade som sagt boxarna imorse men hann inte med att göra mer, så i eftermiddag ska boxarna fyllas på med strö, vatten och mat göras iordning och så ska Lalle ridas. Hade lite funderingar på att rida ut på damen idag men trotts de fina vädret så blåste det endel hemma så hon får nog ett pass på ridbanan med henne idag och så tar vi uteritten någon dag när det inte blåser så mycket. Är så härligt att rida henne igen, nu ska bara jag hitta tillbaka till min egen ridning, balans och följsamhet. Såg bilderna från igår och hade lite lust att gräva ner mig. Men övning ger färdighet så är bara att hoppa upp och börja jobba på det igen. Suck, jag som kände att jag började komma rätt långt i min egen ridning innan uppehållet.
 
Jag menar, hur härligt är inte detta?

Söndag i stallet

Denna dagen har spemderats i stallet. Lalle har fått nya skor och båda mina damer har motionerats. Tura fick en sväng i skogen, snart kan jag ta tag i henne och börja rida henne som vanligt hoppas jag. Lalle red jag ett pass på ridbanan, jag gör inget avancerat med henne just nu utan för tillfället tar Jesper de ridpassen. Men vi körde lite basic. Jag jobbar på att få henne att våga ta stöd i bettet, hon är otroligt känslig för bettet och det är även därför jag bytt till novabett på henne vilket hon svarat bra på. Sen jobbar vi även på att styrka upp hennes högersida och få henne mer liksidig. Men ni anar inte hur nöjd jag var med dagens ridpass! Även om jag själv är väldigt ringrostig så red jag mycket bättre idag än sist och det bidrog nog mycket till hur fin hon var idag. Hon var riktigt fin och jag är väldigt stolt över damen!
 
Imorgon ska Tura vila och vem som rider Lalle återstår att se, får prata med Jesper när han kommer hem ikväll. Men nu står det plugg på schemat och även lite jobb med bloggen. 
 
 Jag tror att mamma fotade när jag red, men dom bilderna kommer senare när jag 
varit uppe hos dem och flyttat över bilderna i min dator.

Räserhästen

Halloj!

Pga ändrade planer fick mina hästar vila idag. Vi fick plötsligt världens tidspress så Jesper red Delilah medan jag mockade. Men igår fick Lalle sig en uteritt. Haha rubriken sammanfattar nog ridturen. Hon var super taggad och allmänt glad på livet. Dock hade vi lite olika åsiker om hastigheten, haha. Vid varje galoppfattning var dom första sprången en Lalle arg som ett bi och skutta o hoppa, "mamma jag vill galoppera" jag svarade då "ja men galoppera då, du får galoppera". Den diskussionen hade vi fem språng innan hon insåg att hon fick galoppera och då gick över i en härlig rullande galopp. Så underbart att komma ut på henne igen. 

Som sagt fick dom vila idag men imorn blir det andra bullar! 

Dreglet i ansiktet säger nog en del!

Lite rörigt

Som ni ser dyker det just nu upp lite inlägg med lite beskrivningar på hundarna och hästarna, men dom skrivs för kategorierna "Mina hundar" och "Mina hästar". Dom är ej helt klara än utan det ska skrivas in lite meriter på Ice osv utan har bara lagt upp dom så länge. SÅ jag ber om ursäkt för att det kanske blir lite rörigt med alla sådana inlägg just nu.
 
 

Crystal Ice Dirty Diana

Crystal Ice Dirty Diana 
Tik
Född: 4 januari 2016
Mor: Orions Ice at Crystal Ice
Far: Änglas Latjo Lajban
 
Meriter utställning:
2:a valpklass 21 maj 2016, Oxelösund
3:a juniorhandling - Jasmina 21 maj 2016, Oxelösund
 
 

Orions Ice at Crystal Ice

Orions Ice at Crystal Ice
Tik
Född: 21 mars 2013
Mor: Toulouse at Orion
Far: Decoy's Slitz at Mallwax
 
Meriter utställning:
BIS 1 valp 21 september 2013, Vrigstad
3 Bästa unghund oktober 2013, Tomelilla
2:a consolationclass 21 maj 2016, Oxelösund
1:a consolationclass 17 juli 2016, National, Stora Segerstad
 
Meriter tävling:
 1:a Novisagility juli 2016, National, Stora Segerstad
4:a Agility KM 16 juli 2016, National, Stora Segerstad
4:a Rallylydnad 16 juli 2016, Stora Segerstad
 
 

Nästan fredag

Hello!
 
Åh jag sprudlar av energi, vet knappt vart jag ska ta vägen, eller inte riktigt va? Lite raka motsatsen faktiskt. Jag måste säga att jag är lite stel i kroppen då jag red två hästar igår. Usch vad man tappar mycket när man inte rider på ett tag, det är helt hemskt. Red först en liten stund på Lalle då Jesper vart inringd på jobb och inte kunde ta henne. Det var lite blandade känslor måste jag säga. Otroligt härligt att få sitta på Lalle igen och hon var riktigt fin och härlig! Men jag själv kände hur otroligt mycket jag har tappat och kände mig inte alls nöjd med min egen ridning. Händerna och skänklarna var lite all over the place, balansen var verkligen inte på topp och musklerna i kroppen ska vi inte ens börja prata om. Men som sagt, Lalle var jätte duktig trotts ringrostig ryttare. Efter Lalle tog jag och Marika en skrittur på Tura och Lajos, väldigt mysigt att bara komma ut och skritta och prata. 
 
Idag ska Lalle ridas ut och Tura vila. Ser fram emot att komma igång med båda hästarna igen! Jag saknar verkligen att rida Lalle och hoppningen ska vi inte tala om. Men Jesper sa det att planen är lite att jag snart ska få börja rida lite igen och vi hjälps åt med henne. Men fram tills dess får jag börja träna så jag har lite stabilitet i kroppen. 
 
 

Nytt bett

God morgon tänket jag skriva men klockan börjar snart bli lite väl mycket för morgon.
 
Sitter nu i vardagsrummet med datorn i knät och pluggar, eller ja försöker plugga men hur lätt är det när man har två busiga terrier valpar som låter som att dom tänker äta upp varandra? Haha dom är bara alldeles för söta. Vad händer idag då? Försov mig imorse och när mamma ringde och väckte mig hade jag en huvudvärk som heter duga, det kändes som att någon snurrade på hela rummet samtidigt som den slog mig med en stekpanna i huvudet.. Mindre skönt ja! Men jag slängde i mig lite alvedon och släppte ut hästarna och gick hem och la mig på soffan, försökte ta mig till skolan men värken vägrade ge sig.. Nu snurrar det inte längre men gör otroligt ont så fram hit i detta inlägg har jag tagit fem pauser eller nåt.
 
Jesper ska rida Lalle idag igen. Hon börjar bli riktigt fin nu! Igår testade vi även ett nytt bett på henne. Hon är så otroligt känslig i munnen så hon fick testa nova bett igår. Det funkade riktigt bra faktiskt, hon verkade trivas riktigt bra på det bettet. Haha en vän till mig är westernryttare och rider på stång och skickar nu och då bilder på betten, så jag kunde inte låta bli att skicka på novabettet med texten "Har skaffat mig ett nytt värstingbett" och fick då till svar "Köpt tuggummi?! ;)". Haha lite humor får man ju ha. Om jag orkar ska Tura skrittas idag, annars är det inte hela världen om hon vilar och går imorgon istället. Äntligen verkar det gå åt rätt håll med hästarna. 
 
Ha en bra dag!
 
Jag köpte bettet på hööks för 349kr.
 

Ny vecka

Hej på er!
 
Ny vecka, nya tag. Eller vad säger ni? Jag måste säga att jag mår otroligt bra. Just nu har jag en liten paus från allt det jobbiga och mår riktigt bra för att vara jag. När jag ledde Lalle till hagen igår insåg jag det, jag är lycklig på riktigt, jag kände ren lycka! Det var så länge sen så jag trodde knappt att den känslan fortfarande existerade. Så till alla er där ute som lider av deppressioner och gjort det i lika många år som jag har gjort eller till och med fler, det finns hopp, det kan faktsikt bli bättre! Nu kommer jag att få bakslag snart men det är ett enormt steg i rätt riktning. En stor faktor just för stunden är nog det fina varma vädret. 
 
 
Idag då? Har håltimme just nu innan spanskan och sen slutar jag 13:55. Då bär det av hemåt mot mina hundar och mina fantastika hästar. Tura ska pysslas om och ev ridas och Lalle ska longeras eller ridas ut. Hur resten av hennes vecka återstår att se, måste prata med Jesper hur han tänkte rida henne. Hoppas att det fina vädret håller i sig! Dagar som denna som jag älskar att ha djur.
 
Efter stallet blir det promenader med hundarna, funderar på att ta Diana på promenad ensam i koppel idag. Brukar annars ta Ice i koppel och Diana lös, men hon behöver dels träna på att komma bort från mamma och koppeltränas lite mer. Ice verkade lite stel imorse, tror hon har träningsvärk efter gårdagens cykeltur. Haha ingen av oss är vana vid det, jag har så ont idag i benen, inte träningsvärk men har problem med knäna och när jag cyklar anstränger jag dom på ett sätt som gör att jag får otroligt ont. Har pga det nu spänt benen och försökt avlasta mina knän så nu gör allt ont, haha.
 
Ha en underbara dag i det fina vädret!
 
Otrolitg vad snabbt dom växer! Känns som att detta var igår!

Nöjd Lalle

Lalle skötte sig riktigt fint när Jesper red henne idag! Så kul att se att det går bättre o bättre. Hon skötte sig så fint så Jesper hoppade lite med henne. Hon var väldigt nöjd kan man säga. 

Imorgon och på måndag har Jesper inte tid att ta henne så blir longering av damen och ev en liten uteritt om jag får sällskap. 


Ha en trevlig kväll!

7 april 2016

Jag blinkade och så var vi här. Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort! Men vi kan nog konstatera att våren är här, även om den för tillfället är väldigt tråkig och regnig. 
 
Lalle är under igångsättning. Jesper har tagit på sig det roliga jobbet att sätta igång och rida till Lalle. Jag själv lider av extrem ridabstinens.. Har inte ridit Lalle på vad som känns som en evighet nu och vill verkligen hoppa upp i sadeln och rida min fina dam. Det har gått framåt med henne och hon började bli lite fin, sen kom brunsten.. Nu vill hon inte jobba utan vill bara galoppera, när hon får galoppera så vill hon inte det, bara för att få ha något att säga till om! Hon är så underbar, haha. Behöver jag nämna att hon har en liten röd ton i pälsen?
 
Barnen i stallet är i full gång och jätte taggade för pay and jump som hålls på kvinnersta i maj. Jag och Jesper har tränat barn till höger och vänster och höjden, bredden och tvären. På mitt påsklov gjorde vi inget annat än att stod på ridbanan och tränade barn. Senast igår hade jag hoppträning för Sofia och Jasmina. Det är så roligt att se dom utvecklas.
 
Ha en trevlig kväll! Nu ska jag krypa ännu längre ner i soffan och se på sex and the city med en skål glass.
 
 

RSS 2.0