Sorry

Förlåt för att de inte har blivit nån mer uppdatering idag men jag säger bara att dagen blev inte som planerat o jag tror jag är på väg att bli sjuk igen;( aja förklarar sen, eller vi får se om de blir imorn

hemma

Jaha idag så om man hem 20 i 5. När jag kom hem så såg jag att hästarnas lunch ppåsar stog vid hagen, så jag ringde pappa o fråga om han hade gett hästarna lunch men han har varit ute o sandat vägar hela dagen o glömt bort de så jag sprang ut o gav hästarna lunch o gav dom mer vatten o jag som hade tänkt att jag skulle gå hem, slänga i mig en macka o sen hämta Lillis o gå o träna NH men så blev de ju inte:/ så nu ska jag gå ner till stallet o mocka o sen får vi se vad som händer.


hittade denna söta bild på google. Har den i mobilen oxå, hihi

.

Jaha då ligger man i sängen. Jag ska inte sova än men ska försöka lägga mig tidigt idag för annars tar jag mig inte upp ur sängen imorn:S Kom precis på att jag inte har gjort nå matte o missade ju två lektioner förra veckan för jag va sjuk. Aja får jobba i veckan. Ska nog läsa eller rita hoppbanor nu;) eller så ska jag planera Lillis vecka;) aja kissies and hugs på er:)

duschen nästa

ska hoppa in i duschen nu skriver sen;)

funderar

Just nu sitter jag o funderar på va jag ska göra me Lillis imorn. Funderar på att träna lite NH o sen kke longera eller tömmköra. Eller så rider jag imorn. Men aja vi får se hur de blir ska hinna mocka oxå. Kommer ju inte hem förens halv 5:/

Bild på första gången jag tränade NH:) de va denhär dagen mitt intresse för NH började. Jag hade lektion me Angelika;)

Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)

eftermiddan

Jaha vid 3 idag gick jag o mamma ner till stallet. Vi började med att lastträna Lillis. Vi hade betty me för att visa henne att en annan häst oxå gick in o hon va otroligt duktig! de va tredje gången jag tränade henne o jag fick henne att ställa in båda framhovarna "i" transporten, asså från rampen o in.
Efter de så skulle mamma bara gå en liten runda me betty o då tömmkörde jag  jag Lillis för första gången:) Hon va jätte duktig! men med tanke på att hon blev jätte pigg så skulle jag nog va lite rädd att koppla en rockard eller sulky efter henne hon har ju trots allt gått på trav. Men jag ska ta o börja tömmköra lite nu. Dels för att de är bra för hästen o dels för att jag behöver motion!

Sen red jag med mamma. Vi red på bana. Jag tränade på tempoväxlingar, lydnad o galoppskänkeln.
Lillis har varit så duktig idag:)


Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att om ni ställer en fråga så har 2-4 st chans att få en länkning;)

-

Måste tyvär säga att ni är lite dåliga på att ställa frågor till frågestunden:( de är lite synd för får jag inte ihop tillräckligt mycke frågor så kommer de inte bli nåt me den:( men för att få fler frågor så kan vi säga så att mellan 2-4 personer får en länkning om man frågat nåt;) o dom kommer jag välja slumpvis;)

Länk till min frågestund HÄR!

Har precis tittat på....

Jag har precis tittat på ponnyakuten på svtplay.se. Har inte myck att skriva om mer än att jag snart ska ta o äta lite bruch (stavning) men de är väll igentligen lite sent men aja;)

happy face

Kom hem för en stund sen. Har varit o ridit för Angelika. Böjade med att rida Trissan o när jag ridit en timme så fick jag rida en arabvalak. Han är skit söt! Världens lugnaste häst! Så red lite western på honom o de va kul att rida på en häst som faktiskt kan western;)
Jag ska börja rida honom varannan vecka nu. Han är tyvär till salu men mamma har pratat om att köpa en häst till o han vore perfekt. Han är otroligt lugn o snäll. Dock är de ett probelm att han är lite dyr men de går lätt att lösa eftersom vi gör ganska mycke för grannen som säljer hästen.






Lilla Propakt:) vet dock inte hur han stavas men har skrivit som de låter;)

Länk till min frågestunh HÄR!

redan ändringar

Jaha fick precis ett sms från Angelika. Hon har ingen bil idag så jag ska ta o rida Trissan ner te grannen o så kör vi där. Då blire att rida Lillis me mamma sen då.





Bilder tagna me pappas o mammas systenkamera;) haha stog i köksfönstret o fota hästarna fredag förra veckan;) haha

trött eller vad?

Usch, kunde inte somna igår o låg vaken hur länge som helst o sen när jag väl somnat så vakna jag efter ett tag sen igen. Men de spelar ju ingen roll jag va ändå tvungen att gå upp kl 7 o fodra hästarna o ta ut dom. Men men.

Om lite mer än en timme så ska jag rida för Angelika (min tränare) o så får vi se vad som händer sen förmodligen så blir de att rida Trissan me mamma senare.


Lilla Disel. Har seriöst bildbrist! måste fota lite idag om jag hinner

Kissies and hugs

önskeinlägg

http://ponnydagbok.bloggplatsen.se/ ville att jag skulle skriva lite om min western träning.

När jag började rida western så började jag öva på att rida me låna tyglar o styra genom att flytta vikten o ta ut handen ist för att ta tag i tyglen. Sen så när hästen har lärt sig de så ska man börja använda händerna så lite som möjligt o i slutändan kan man rida med en hand men man få ha tålamod!

Sen började jag att göra halt o backa på westernsätt o de gör man genom att sätta sig djupt i sadeln, luta sig bakåt som man gör i en nerförbacke o skaka lite på tyglarna o ge hästen de kommandot man brukar göra när hästen ska göra halt. Om hästen inte stannar direkt så får man gradvis börja skaka mer o mer o direkt när hästen stannar så ska man sluta skaka på tyglarna.
För att få hästen o backa så gör man likadant som man gör när man gör halt på westernsätt. Till en början så räcker de med att hästen börjar "luta" sig bakåt o sen att den tar ett steg o sen två steg osv.

Nu har jag börjat med grunder till rollback o då ska man börja med att stanna hästen backa ett eller två steg o sen göra en framdelsvändning. När hästen kan de kan man börja med att trava o göra halt från trav backa ett eller två steg o sen göra en framdelsvändning o sen från galopp. När hästen kan de så ska sen kunna stanna från full galopp backa ett steg o slänga sig runt o full gallopp igen.

Jag har även börjat träna lite NH för skojs skull o tänkte berätta lite om de oxå.

Jag började med att få hästen att gå bakom mig med långt grimmskaft. Sen så har jag lärt Lillis att när jag ställer mig utåt. Asså som en båge mot hästen. Eller man kke kan säga att fram med höfterna. O så skaka på grimmsaktet så ska hästen backa. Innan hästen har fattat så räcker de med att den börjar "luta" sig bakåt osv.

För att få hästen o komma till mig så viker jag ihop mig lite, asså med höfterna bakåt o kallar på hästen.

Sen har jag även tränat på att Lillis ska gå brdvid/bakom min utan att jag ska behöva hålla i/leda henne.

Jag ska även ta o börja trickträna henne snart.

När Lillis är färdigutbildad så kommer hon förmodligen vara en reinging häst annars så kommer hon bli en trail häst. Ni kan söka på youtube på "westernridning..." o skriva de ni vill se som tex "westernridning reining".

Hoppas du blev nöjd:D



dag 11

Min hästs vardagsoutfit

Vet inte riktigt vad dom menar me de. Asså om dom menar i ridning eller annars.
Men bjuder på båda.

Ute:

Blått vinter täcke-maskintjänst i hovsta o fleecetäcke-maskintjänst i hovsta.
Har inte hunnit ta ner de nya fleecetäcket. Dedär är ett reserv eftersom att de är så stort men  mitt förra gick ju sönder. Måste få ner de nya imorn.


Ridning-träns, hööks - förbygel, hööks - sadel, maskintjänst - schabrak - vet it men tror att de är köpt på granngårn  - stigbygelplattor (special för mina skor) ridsportonline.se

Vad vill ni läsa om?

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om så nu får ni säga va ni vill läsa om!:D Jag kan t ex skriva lite om hoppning, dressyr, western, lastträning, hur man tränar bort olika preblem osv. Så passa på o säg precis va ni vill att jag ska skriva om.


Bild på prinsessan:)

Länk till min frågestund HÄR!

dressyr outfit

Har satt ihop en liten dressyr outfit.


Denna skulle jag själv vilja ha. Allt är från hööks utom lindorna (den bilden är från google)

Vad tycks?

Länk till frågestunden HÄR!

arg!

Jaha då måste man klaga på "NHexperten". Nu anklagar hon mig för att slita o rycka i i tyglarna. De skulle jag aldrig göra! o spec inte på sånna hästar som Lillis som är så lätt i mun!

Länk till inlägget HÄR!

Länk till min frågestund HÄR!

Hästarna står inne

Nu står hästarna inne i stallet.
Jag tänkte ta shettisarna först o sen dom stora o när jag skulle "koppla" den första shettisen så drog alla hästar iväg o galoppera någgra varv runt hagen. O precis när jag skulle leda ut shettisarna ur hagen så fick dom stora hästarna damp o börja skena runt i hagen. O dom små ville ju inte direkt gå snällt o fint;) Betty slet sig o sprang upp till vårat hus (dom står några meter från huset) o där fick jag tag på henne.
Sen vart allt lugnt o inga mer "konster".


Betty på hennes 2 årsdag. Tänk iår blir hon 3 år:D

Länk till min frågestund HÄR!



barnvakt

Jaha idag blev pappa överaskad av en av sina bästa kompisar. Han va här sist i somras. O nu har dom precis åkt till örebro. Dom ska först hem till min moster o sen åka o bowla o efter de ska dom äta ute. O de betyder att jag sitter barnvakt åt Sofia (min yngsta syrra). De är ju sådär lagom kul att sitta barnvakt en lördagkväll men jag far iaf betalt för de. Aja hörs senare.


Bara för att ni knappt har fått några bilder idag. Dressyr från i söndags dock ur form:-/

Länk till min frågestund HÄR!

hiss eller diss?

Jag tänker dissa NHexperten. Visst alla får ha sina åsikter men att kalla nästan alla svenska ryttare för djurplågare är sjukt! Att säga att bara för att man tävlar eller har nosgrimma osv. så är man djurplågare. De är sjukt! Jag menar hon försöker inte ens stoppa hästen om den drar iväg. Men, men de är min åsikt om de hela.

Vad tycker ni om "NHexperten"?


Länk till NHexpertens blogg HÄR!

Länk till min frågestund HÄR!

mockat

Kom precis hem från att ha mockat. de gick ovanligt fort idag. Har inte mkt o skriva nu mer än att ni inte får glömma frågestunden. klicka HÄR för att komma till feågestunden.


Nu är denna box ren:) (bild tagen när hästarna kom in i de nya stallet första gången


kissies and hugs

Frågestund!

Tänkte ta en liten frågestund. Ni får fråga precis vad ni vill de är bara att fråga på (de måste inte ha med hästar o göra även om de är en hästblogg)

Va duktiga o fråga nu;)

dag 10

Min favorit grej i stallet


Bortsätt från Lillis så... hmmm svårt att säga vet inte riktigt om jag har nån såndär favorit men kke min hansbo sadel eller mitt schabrak med Lillis namn på.



Bild tagen när min hansbo sadel va ny;)


Schabraket me Lillis namn på:D den är marinblå men de syns inte så bra på bilden.

Länk till min frågestund HÄR!

dages ridpass

Idag så red jag i 1 timme o 20 min. Hade tänkt att jag kke skulle rida i 2 timmar men jag körde kaska hårt så de blev inte så.
Jag red lite dressyr idag o red mycke på voltera.  Vi körde mycke arbetstrav o få henne i ett lugn tämpo för ho vill ju alltid köra gärnet.
Lillis va as pigg idag! Vi hann knappt komma i på banan innan hon började trava så jag fick sitta o hålla in henne as mycke i början men sen lugna hon ner sig lite.








Hon vart helt genom svettig men de syns dock inte på bilderna.

Godnatt

Ska försöka sova nu för börjar bli lite trött. Såhär tidigt?:O aja godnatt vi hörs imorn

älskar er!:D

Ni anar inte va glad jag är just nu! Föut hade jag ganska många läsare men helt plötsligt så försann otroligt många men nu börjar dom komma tillbax:D har haft 26 unika o 90 sidvisningar:D visserligen är de inte lika mycke som förut men jag är glad för att de värkar gå bättre för min blogg igen:D o så tacka rjag för alla fina kommentarer! Jag har fårr över 20 st idag! Har fått massa snälla kommentarer som man blir glad av:D

Fortsätt så;) då blir de att jag bloggar mer för att jag blir så glad o får ork till att komma på nåt att skriva om!


Kissies and hugs till världens bästa läsare!:D

asså...

...helt sjukt! "NHexperten" svarade på lite frågor på sin blogg o jag har inget mer o säga än helt sjukt!

Några av frågorna:


Vad tycker du om sånna som rider? Tävlingsryttare?
Svar: Djurplågare, simple as that. Dom har ett kontrollbehov dom inte vågar ta ut på människor utan måste ha en häst att bestämma över.


Tror du verkligen att det bara finns en rätt väg och att det är NH? 
Så det finns alltså inga andra vägar som är bra heller då eller?
Svar: Kan du inte läsa texten på min header eller?



A.Varför avskyr du martingal?
B. Hjälptyglar är ju faktiskt till för att hjälpa & det är bättre det än att sparka o dra.
C. Hur länge har du haft Della?
E. Berätta mer om din nh-teori.
D.Vad anser du om tävlingsryttare?
Svar: A. För att det är djurplågeri och tvingande för hästen. Och väldigt fult.
B. Jaha okej, intressesmurfarna antecknar men fnissar åt ditt okunnande.
C. I två år.
E. Den är enkel, naturlig och bra för hästen. Jag jobbar med små signaler men ändå använder jag  mig av mycket fysisk beröring som t.ex. tryck och lättande tryck. Då är det minst risk för missförstånd.
D. Läs frågan över, de är idioter.

Hur mycket tid lägger du på din häst?
Hur högt har du tävlat?
Svar: Jag lägger flera timmar om dagen. Fler timmar än tävlingsryttare och så, som har en massa jävla mammor som mockar åt dom.
Det är hemligt.


Vilken är din favoritdressyrryttare och hoppryttare?
Svar: Varför skulle jag ha någon favorit bland djurplågare?


Alltså om din häst sticker, drar du den inte ens i tyglarna då eller?
Svar: Hästar har en flyktinstinkt och det ska man acceptera. Varför ska jag försöka hindra min häst att leva ut sina instinkter?



De va dom värsta jag hitta. Men seriöst! Va äre me NH människor? Länk till hennes blogg HÄR

trött

Nu har vi kalas för pappa. Shit asså jag somnar snart.

Aja imorn blire dressyr o kanske möjligtvis lite cavaletti.
Mamma sa att Lillis va as pigg idag o höll på o försökte dra iväg. Hon tyckte de va as kul att få komma ut i skogen.
Har inget o skriva om just nu men skriver senare.

Projekt runway

Nu sitter jag o tittar på projekt runway. Jag älskar top model o projekt runway! Jag tittar inte så mkt på tv annars, eller jo let's dance men ponnyakuten tittar jag på från telefon eller datorn;) Kissies and hugs

Tråkar

Jaha då sitter man o tråkar. Inte kul o va sjuk;( funderar på att ta o äta lite sen lunch nu kke? Aja mamma är ute o rider me min moster nu så jag inte behöver de;) hon ska även mocka så jag inte behöver de heller.
Om jag orkar imorn så ska jag ta o rida lite dressyr hade jag tänkt. Måste få upp hennes kondis o bli av me den stora magen! Hon är seriöst as tjock men de märker man bara när man rider barbacka.

Funderar på att raka Lillis nån som har några förslag?;)



hoppövning

Här kommer en liten hoppövning. Den är otroligt änkel!


Ehmm meningen att man ska rida i en 8 men jag är inte så duktig på paint;) men aja ni fattar nog;)

Hiss

Jag måste faktiskt ta o hissa hööks för deras fina bilder! Jag menar vissa ska försöka sälja ett täcke o så tar dom bild på en häst me täcket i en lerig hage medas hööks tar jätte fina bilder. Jag menar de är ju faktiskt fler som köper när de är fina bilder än tråkiga/fula.

Men jag menar kolla på dom här:








Eller vad tycker ni?

:P

Jag är fortfarande hemma...

Ikväll så ska vi fira pappa för släkten. Så just nu står mamma o gör tråta.

Idag ska mamma mocka åt mig o rida Lillis, men dock får jag kke ta ut shettisarna. Har inte nåt mer o skriva just nu men hörs senare.


Haha jag är lika trött som katten va för nån månad sen;) guud va liten han va då.

Godnatt

Ska kke ta o försöka sova snart;) haha för mig blire som o lägga sig tidigt;) aja ska försöka sova nu men tror intr jag lyckas.  Godnatt<3

Grattis

Vill först bara säga grattis till pappa som fyller år idag! Men nu ska jag, mamma o pappa titta på film.  Vi hörs sen  Kissies and hugs

köpt

Jaha, åkte till hökks gjorde man men usch för första gången i mitt liv så va de jobbigt! På väg till marieberg så spolade pappa me spolarvätska o av den lukten fick jag huvevärk. Jag hade jätte svårt att tänka o orka va på hööks för de kändes som att huve skulle explodera:S

Aja lite saker fick jag med mig hem.



1. Senskydd
2. Bakskydd (dock i svart men hittade ingen bild på dom svarta)
3. Bandageunderlägg
4. Benlindor (marinblåa, men dom finns inte me på bilden)



1. Förbygel med avtagbar martingal
2. Fleecetäcke

Köpte även 2 kg hästgodis, biotin (för hovarna), chipspåse o nya nummret av solo som dressyrmupparna är med i.

Skulle ha behövt köpa mer på hööks men orkade inte o glömde bort lite men tar de nästa gång;)

Länk till dressyrmupparnas blogg klicka HÄR!

dag 09

En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst







1. En otrolig personliget
2. En ängel! Hon vill inte nån nåt ont!
3. Lättlärd
4. Pigg o älskar att springa
5. Kan va hispig o rädd av sig ibland oxå men mäst när man rider ut


:S

Jonathan Näslund, Helena Lundbäcks danspartner i "Let's dance", var på tisdagen inblandad i en bilolycka i Norrköping.

Bilen åkte av vägen och hamnade på sidan i närheten av Vrinnervisjukhuset. Det var Helena Lundbäcks bil men Helena var själv inte med i bilen som kördes av en hästskötare. Jonathan kunde, enligt vittnen, själv ta sig ur bilen till den väntande ambulansen skriver Norrköpings Tidningar.

- Jag vet inte hur det är med dem. Jag har nyss dragit upp bilen med traktor och ska sedan åka in till sjukhuset, säger Hans Lundbäck till tidningen.


- Vi fick sladd och det var en rejäl olycka. Bilen körde in i en snövall längs med vägen och voltade, berättar Jonathan Näslund för Norrköpings Tidningar.

Helena Lundbäck kommenterade olyckan med att hon var glad och lättad över att både Jonathan och hästskötaren klarat sig utan allvarliga skador, och menade att dansen just nu kommer i andra hand. Under veckan kommer dansaren Tobias Wallin att träna med Helena.


-

Jaha då har man varit o mockat. Mamma frågade mig imorse om jag kunde mocka shettisarnas boxar o hon tog min imorn, så jag har mockat deras oxå. Har inge mer o skriva just nu men bjuder på en bild på Trissan.


E-ponny?

Har hör rykten om det ska skaffa e-ponny i Sverige precis som i massa andra EU länder. Stämmer detta rykte? Det skulle ju bli bra för sporten för t.ex. en 150 övervuxen ponny har ingen chans mot en 175 häst i hoppning. Men hur kommer det bli då med klasser.

Fördelar:
- Jämnare fördelningar.
- Man få tävla E-ponny efter man är över arton.

Nackdelar:
-Flera klasser per dag
- Hur blir det med höjderna? Kommer LA vara 120 för de?

Vad tycker ni om detta?

Tog texten av:
ponnynmarks

jag måste må bättre i eftermiddag!

Jag är fortfarande sjuk. Men jag blir bättre ibland o sen så mår jag dåligt igen:( men i eftermiddag så har pappa lovat att om jag mås bättre så ska vi åka till hööks. Så förhoppningsvis blir jag bättre en stund så jag orkar åka.

Idag blire ingen ridning även om jag hade hoppats på de men jag orkar inte idag.

Hörs senare<3


Dagens ridpass

Idag så red jag ju en liten stund.
Skrittade mäst men blev lite trav oxå, men hon fick ju plumsa i snön idag då jag red i hagen vid husen idag.
Ja red me westerntränset idag o de gick bra:D kom o tänka på att hon går mycke bättre i form me de men dock är hon ganska lång i formen.
Fortsatte att öva på övade liite på rollback idag igen. De gick ganska bra idag oxå.

Bild i repris. Men guud va jag älskar den! hon är så ivrig på att hoppa (vi är påväg mot ett hinder)


dag 08

Mina drömmar



Jag har en dröm om att bli en berömd ryttare o även ha ett hästhem dit jag tar emot vanvårdade o slakthästar. Jag blir så irriterad när folk inte tar hand om dessa fantastiska djur! Eller när dom skickar dom till slakt för att dom inte duger som tävlingshästar, dom är gamla eller att dom inte orkar ta hand om dom.

Jag vill kunna leva på mina hästar. Fast jag är ju allround ryttare eftersom att jag har svårt att bestämma mig för vad jag vill rida men hoppas på att kunna bestämma mig såsmåningom. Men hästar mår ju bra av varierad träning.

Jag skulle även vilja bli fotograf;)

Aja då har ni fått veta lite om mina framtidsdrömmar.

 


Va tror ni? skulle jag kunna bli fotograf? Disel fick va model


plugga!

Jaha då har man varit o hämtat lite läxböcker. Ska ta o sätta mig o plugga lite o så bloggar jag lite senare.

Har ridit idag blev dock bara 30-40 min. Aja berättar mer senare.

Bild från i söndags

Oj va tidigt hon börja hoppa där:S


hämta läxor

Hej!

Fortfarande sjuk:(

Vi ska åka o hämta läxor från skolan nu.

Hörs senare
Kissies and hugs

Datorn laggar!

Jaha min dator håller på o laggar just nu, de går inte att starta den:S så just nu sitter jag vid mammas dator.

Ridit

Hej!

Idag har jag ridit barbacka på Lillis. Har bara skrittat för att Lillis skulle få lite motion iaf orkar inte så mycke mer.

Jag tränade grunder till rollback. Klicka HÄR för att se en video om hur man gör rollback.




Dag 07

I min ryktlåda









-Stigbygelplattor
-Microfibersvamp
-Piggborste
-Gummisnoddar
-Flätkam
-Mankam
-Rotborste
-Ryktborste
-Ryktskrapa
-Ansiktsborste
-Ryktsten
-Hovkrats
-Sax
-Mansax


Min ryktlåda.




Sjuk... igen...

Jaha, då är man sjuk igen. Jag har ont i huve, ont i magen, mår illa o  är as förkyld.

Nu ska ni få lite bilder från i söndags


Lite dressyr, pappa fick typ bara bilder när hon gick ur form men de betyder inte att jag rider henne hela tiden när hon är ur form!




Ehmm haha ignorera min sits! han råka fota precis när jag satt lite failat










Bild på Wilma (min syrra) o Trissan o jag i bakrunden





fler bilder kommer senare

Dagen

Hej!

Idag har man varit trött hela dagen! Första lektionen va matte o jag höll seriöst på att somna i matteboken! Ja livet är hårt XD.

Idag har man namnsdag!:D


Haha Disel innan första snön kom


O så lilla Doris, älskar denhär bilden på henne!

Blev bilder på kattungarna


Dag 06

Glömde den igår:S

Dehär äter min häst varje dag



Morgon:
-3,5 kg hö
-1-2 dl kraftfoder
-3 dl betfor



Lunch:
-3,5 kg hö




Kväll:
-3,5 kg hö
-1-2 dl kraftfoder
-3 dl betfor



Hon får mer kraft beroende på om hon har kört hårt men just nu är hon ganska tjock så försöker få henne att gå ner i vikt lite.

Top model

Hej!

Just nu sitter jag o tittar på top model. Jag missade de i måndags så tittar på reprisen.
Har städat sadelkammaren o tvättat mina träns o mina ridskor.
Bilder från ridningen kommer senare

stalldag

Hej!

Idag blire heldag i stallet! Har precis kommit hem för att äta lite lunch o sen ska jag rida! Mamma har lovat att fota mig idag. Vi ska rida lite dressyr idag o sen ta några hopp, mäst för att få fina hoppbilder. Om vi har tid så ska jag byta till lite westernstil o ta fina westernbilder.

Jag har hunnit mocka o börjat städa i sadelkammaren. De ser ut som ett bomnedslag där inne! De blir storstädning idag o kommer nog vara i stallet hela dagen så de blir inte så mycke uppdatering idag, eller jo ikäll blir de nog en del.

Nu är nog maten snart klar.

Hörs senare.


Ponnyakuten idag!:D

är jag konstig?

Är jag konstig eller är de normalt att man blir jätte frustrerad när allt inte går som man vill eller tänkt?
Men jag kan ta ett exempel från idag:
Jag gick ner till stallet för att mocka o sen kvällsfodra o shettisarna hade inga höpåsar. Jag vart tvungen att göra till dom o de tar 2 minuter o jag blev jätte frustrerad. De är sjukt!

Men jag menar asså om nåt tar längre tid än planerat eller att jag inte hinner me en sak eller att de inte går att göra i den årdningen jag vill så blir jag otroligt frustrerad! O sen så måste alla grejer va på sin plats! Asså ställer man en häst på fel plats i "gången" så blir jag jätte irriterad. O jag måste alltid ha allt rent o prydligt (fast de bara i stallet av nån konstig anledning, mitt rum kan se ut hur som helst). Jag kan inte ta o låna nån annan hästs hovkrats heller utan måste använda rätt grejer till rätt häst.

Aja jag är som jag är.


Hiss eller diss?

Hej!

Hööks har ju fått massa nya shabrak o vissa måste jag säga att dom är skit snygga, medans vissa ser hemska ut!

Men ett exempel


Nej usch! dom här shabraken dissar jag! Jag kan inte se de snygga i dom.

Va tycker ni hiss eller diss?

Dag 05

Hur mitt intresse började


Jag har alltid gillat hästar! I alla fall så länge jag kan minnas. Mamma har ju alltid gillat hästar så de började nog där nånstans.
Jag har under hela mitt liv älskat hästar o velat ha en häst o den önskan uppfylldes den 31/05-09.



Tävlar

Hej!


Länk till tävlingen HÄR!

Kalas

Hej!

Just nu har vi kalas för min pappa. Vi ska ha ett nästa helg oxå men vi har ett nu för att mina Wilma o Jacob (två av mina syskon inte är här nästa helg.

Jaha har inte mkt att skriva om nu men vi hörs senare.


Imorn blire ponnyaskuten!

Har tråkigt

Hej!

Jo nu är de så att jag älskar att sitta o göra outfits till häst och ryttare. O just nu råkade jag ha tråkigt så jag skrapade ihop en outfit lite snabbt.

Va tycks?


-

Amanda V om T.H.´s Lilla Ya "före o efter":

Hon är ju mycket finare nu :D
Längtar efter att få se henne igen :P


Svar; Ja de är hon! haha du ska se hennes mage! eller nu borjar den bli lite mindre men hon va as tjock ett tag!

Ja du får ta o komma hit nån dag


Lillis träns o bett

Jag tänkte att ni skulle få se Va jag använder för träns o bett till Lillis



Western: När jag rider western så har jag ett träns o tyglar från hööks o ett tvådelat bett (också från hööks)

 

Engelskridning ("vanlig" ridning) : Då har jag faktiskt ett ponnyträns från hööks (hade inte mycke pengar då o va i behov av ett nytt men sen så blev jag så fäst vid de) o ett tredelat bett från hööks. Ska ta o köpa ett rakt/stångbett nästa gånga jag besteller från hööks.


Tävlar


Jag är med o tävlar. Klicka HÄR för att komma till tävlingen.

T.H.´s Lilla Ya "före o efter"

Hej!

Jag tänkte ni skulle få se skillnaden på min lilla prinsessa på hur hon såg ut när hon kom o hur hon ser ut nu.

Några dagar efter hon kom (hon köptes 31/5-09)




(Lillis till höger) ser ni hennes hals o revben?:S


En av dom första gånerna jag red henne


Usch kolla hennes hals;( (jag vet jag har mjukisbyxor men kommer inte ihåg vrf men kunde inte ha mina ribyxor tror dom va i tvättmaskin eller nå) (failat tjock jag ser ut! men har ridväst på mig)


Lillis idag (eller bilderna togs igårXD)








O där ser ni oxå resultatet efter klippningen i söndags eller när de nu va (dålig bildkvalitet)


Läser hästbloggar

Ja rubriken säger allt. Just nu sitter jag o läser massa hästbloggar. Jag läser otroligt många! Både stora som små. Om ni vill ha tips på hästbloggar så säg till;)

Haltande

Hej!

Idag är jag hemma o är sjuk. Jag har ont i halsen, huvet håller på att explodera o har otroiligt ont precis bredvid svanskotan på vänster sida.
Igår så hoppade jag Lillis igen. Jag började på 50-55 cm o sen höjde jag te 60-65 cm o tillslut te 70 cm. Hon va så otroligt duktig o hoppa jätte fint o helt plötsligt ta onödigt stora hopp. Helt plötsligt tog hon ett gigantiskt hopp o jag va inte beredd påp de så jag ramla av rätt ner på den den stenhårda backen o slog i bakhuvet o precis bredvid svanskotan o de precis på nån hård isklump! Imorse fick pappa ta ut hästarna istället för mig för att jag knappt kunde röra mig. Men iaf så hoppade jag några gånger te på 70 men sen så tog hon ett jätteskutt till o jag ramla av igen men hann få tag i manen så att jag landa först på ena foten men sen tappa jag balansen o ramla på baken XD. Men jag hoppade 70 en gång till sen sänkte jag te 60-65 o då börja hon springa förbi. Jag fick henne att hoppa de en gång o sen sänkte jag te 50-55, fick några bra hopp men sen så sluta jag rida.


Bild från när jag va på göteborgs horse show 2010.

Dag 04

En bild på stallet

Blev bara en bild på Lillis box men har inga bilder på dom andar boxarna o ingen bild på stallet utifrån. Aja de kommer nog en annan dag.

Hann inte blogga igår...

Dagen

Hej!

Idag va jag i skolan o hade engelskaförhör på 42 ORD!!!:S o de va de första lektionen o jag hann inte träna innan:S.
När jag kom hem så lasttränade jag Lillis. Hon är så otroligt duktig! Idag så stog hon med alla fyra hovar på rampen. Jag vill inte att de ska gå för fort fram o pressa henne för mycke när hon är så otroligt rädd.
Efter lastträningen så red jag. Hoppning idag igen. Fortfarande bara 50 cm, orkade inte höja o så har hon ju inte hoppat på ett tag om man inte räknar med i söndags. Ivrig liten tjej, nästan lite för ivrig. Men de gick bra.

Saknar Amanda Ekström som ligger hemma med feber o magsjuka:(. Krya på dig sötnos! Saknar dig<33


Amanda<3

Dag 03

Mitt stall
Hmm de finns inte mycke att säga om mitt stall men ska ju ändå säga nåt.

Mitt stall byggdes sommaren 2010 i ena änden av en gammal ladugård. De är inte riktigt klart än men hästarna kan stå där inne i alla fall. Ett otroligt mysigt stall med fyra underbara hästar som bor i de. Ja då va de inte så mycke mer o säga om de men om ni har några frågor eller om ni vill veta nåt så är de bara o säga till!;)


Haha dåligbild på en grinig o hungrig Timo som försöker äta upp min PrinsessaXD

Dag 02

Hur jag hittade min favorithäst

Jo de va så att jag letade häst o så såg jag en anons på en häst för 7000. Hon va så otroligt söt o verkade va så bra. Så vi åkte o kolla på henne i eskilstuna. Jag mottes av en mager häst som va nästan för lugn för sin ålder, men jag föll för henne direkt! De va nåt med henne o jag kunde inte lämna henne sådär mager hos ägarna som sa sig ha haft henne i ett år o att hon va mycke tjockare än när dom köpte henne. Hon va inte veterinärbesiktad, inga vaccinationer eller nånting! Vi sa att vi ville köpa henne men om de skulle va nåt fel på henne så att hon inte duger till skogsmulle så vill vi kunna lämna tillbax henne men de fick vi inte heller. Vi hade våra misstankar men de sluta med att vi köpte henne o när vi skulle lasta så kom de stora problemet! De tog över två timmar att få in henne i transporten o man kan inte säga att vi va för få för de va ganska många där!

Så de va så jag fick min prinsessa T.H.'s lilla ya!


Föresten har glömt att nämna att jag har klippt man o svans på henne men bilder kommer nån gång.


Bussmöte

Hej!

Idag så tog jag mig till skolan även om jag inte mår så bra men vårat band skulle repa så jag tog mig te skolan.

Sista lektionen så gick jag en kvart  tidigare för jag skulle på bussmöte.
Jo nu är de så att vi hade en buss som gick från örebro till kopparberg via lindesberg o den gick även förbi yxe (där jag bor) men sen så tar dom bort den bussen o de får vi reda på 6 dagar innan den tas bort!
Asså de va 16 bussar om dagen till noll! så alla som bor här ute är otroligt arga! Jag får t ex vänta i en timme o 40 minuter vissa dagar bara för att skolan har sagt att skolschemat är te kl 4 men jag slutar halv 3?!
Men jag behövde den bussen! nu har jag bara norabussen o den går vid 8 på morgonen runt 2 o kl 4! o den runt 2 går inte ens från skolan!!!
Och allt detta för att dom sparar 3 min o 500 m?! Helt sjukt!!! Jag är så himla förbannad! O sen säger dom att de blir fler sm åker eftersom att de går snabbare när den inte åker förbi här! O så får man ju höra att de har massa med pengar att göra, att dom inte har råd med den bussen här! Men för fan! 3 min kan inte kosta speciellt mycke! 
Så nu har jag suttit o sagt min åsikt o visat hur jävla förbannad jag är inför politiker o folk på länstrafiken! O de va ju endel folk här på yxe som va me på dedär mötet, LT fattar vilka töntar dom är!

Förlåt va bara tvungen att skriva av mig.



Har inga bilder

Dag 01

Min favorithäst



 
Min favorithäst är självklart T.H.'s Lilla Ya (Lillis)

Ett underbart vbl sto som jag köpte 31 maj 09 född 04

e: Jolly Rocket
u: Here We Go

Lillis historia

När jag köpte henne va hon sjukt mager o hade inga muskler. Hon har haft ett svårt liv även om hon inte är så gammal. Hon har flyttat runt ganska mycket men nu bor hon här o förhoppningsvis gör don de resten av livet.
Jag har kontakt med personen som red in henne o om man jämför med hur hon va när hon hade Lillis o hur hon är (o endel grejer kan an säga hur hon har varit för endel har ändrats sen hon kom hit) så är de nästan som två olika hästar.
Här behandlas hon som en prinsessa! Lillis kommer alltid i första hand! Jag vet att alla säger att skolan kommer i första hand men jag har så svårt för att sätta nåt före Lillis.

Lillis utbildning o träning

Lillis va inte speciellt utbildad när hon kom hit. Hon verkade inte veta varken bu eller bä.

Hon va livrädd för hinder o vågade inte hoppa mer än ibland, hon kunde inget innom dressyren, hon kunde inte ens galoppskänkeln! Kort sagt hon kunde inte mycke alls! Men idag så är hon otroligt duktig på att hoppa (har dock inte hoppat högre än 70 cm me henne), hon kan ett o annat innom dressyren o så håller hon på att utbildas i westernridning.

 

Ja de va lite om min favorithäst;)


14 dagar

Hej!

Jag följer otroligt många hästbloggar o har sett att otroligt många kör med 14 dagar grejen o typ alla är klara me de men jag tänkte ta o börja me de nu!;) Jag vet jag är efter men har inte orkat börja tidigare.

Dag 01 - Min favorithäst
Dag 02 - Hur jag hittade min favorithäst
Dag 03 - Mitt stall
Dag 04 - En bild på stallet
Dag 05 - Hur mitt intresse började
Dag 06 - Det här äter min häst varje dag
Dag 07 - I min ryktlåda
Dag 08 - Mina drömmar
Dag 09 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 10 - Min favorit grej i stallet
Dag 11 - Min häst/ponnys vardags outfit
Dag 12 - Mitt mål inom ridningen
Dag 13 - Något som du och din häst gjort som gör dig stolt
Dag 14 - Mina framtidsplaner

Börjar idag;)

Sjuk

Hej!

Idag så åkte jag hem från skolan straxt efter 12 för jag mådde jätte illa o allt snurrade o så hade jag otroligt ont i huvet! Jag har fortfarande otroligt ont i huvet men mår inte illa längre.
Jag har inte haft ork till att sätta mig framför datorn o blogga så därför så har jag inte uppdaterat nåt idag.

Har precis kollat på ponnyakuten på stvplay eftersom att jag missade de i söndags. Klicka HÄR för att se ponnyakuten på svtplay.

Har inte varit i stallet idag för mamma va så snäll o mockade min box. Skulle igentligen ha ridit med henne idag men jag orkar inte o tror inte att jag skulle klara av att ha en hjälm på huvet.

Hittade några bilder från förra sesongen av ponnyakuten

Tobbe


Jacob


Julia


Daniel


Isabelle


Jossan


Juliette


Olivia


Wilma

O så har vi årets deltagare


Haha nån mer än jag som följer ponnyakuten?

Välkommen hemXD

Tjo!

Nu e jag as glad! För jag har äntligen fått tebax min gamla dator! Jag hade en dator när jag bodde i örebro förut men sen när vi flyttade så fick mammas moster låna den o idag kom den äntligen hem!<333

Red Lillis idag oxå. Hoppade lite me henne. De va ju evigheter sen! De blev inte nå höga hinder utan vi hoppade bara 50 cm idag o hon va otroligt duktig.
Vi får se va de blir imorn jag kke ska ta ett dressyrpass, hoppa eller så kke jag  tar en tur i skogen.

Aja har absolut inga bilder på denhär så jag tar en gammal bild.


Lunch

Hej!

Idag red jag Trissan för min tränare Angelica.

Innan jag red Trissan så transporttränade jag Lillis. För när vi köpte henne så tog de över två timmar att lasta henne. Jag hade bara en timme på mig men fick henne att gå ganska högt upp på rampen men dock bara med framhovarna. Ska träna iaf en gång till nu i veckan.

Aja nu ska jag gå ner till stallet o mocka.

Kissies and hugs

Släp med hästar välte

En bil med hästsläp välte på lördagsmorgonen på E4 utanför Tierp. I släpet fanns två hästar.

Polis och veterinär kallades till platsen och räddningsarbetet drog ut på tiden. Ingen person skadades vid olyckan men det finns inga uppgifter om hur det gått med hästarna, skriver SR Upplandsnytt.

Tidningen ridsport

Nej usch va läskigt!:S


HJÄLP!!!

Seriöst! Jag har precis kollat på saker jag behöver köpa till Lillis och mig o de är sjukt hur mycke de kommer att kosta! 3177 kr för massa grejer till mig o Lillis o jag skulle helst behöva köpa lite mer småsaker o sen så hare blivit dags att vaccinera hästarna också. Jag har ingen aning om var jag ska få tag på alla pengar o särskillt inte just nu när hovslagarn precis har varit här och vi snart måste vi köpa nytt foder till hästarna. Aja Jag får nog ta och låna lite av mamma.
Jag vet att de låter sjukt men de är ju så att när jag ska börja tävla så är de ganska mycket jag behöver.



Imorn ska jag rida för min tränare kl halv 1. Fast ska inte rida Lillis utan ska rida min syrras ponny Trissan.

Kissies and hugs

Till alla som vill ha en länkning!

Hej!

Nu ska jag göra så att dom 3 första som kommenterar detta inlägg får en länkning!


ny designe

Hej!

Har fixat en ny designe om du inte ser den så uppdatera din webbläsare genom att trycka på F5.


Jag måste träna på...

Hej.

Longerade Lillis idag. Hon måste träna på att gå i vänster varv när jag longerar henne, för hon börjar gå fint men efter ett halvt varv så tvärvänder hon o börjar trava fort eller galoppera i höger varv så de måste tränas bort!


Tidsinställt inlägg

Tjo!

Nån som kan gissa va jag gör nu? Jo jag sitter o har so! Usch de är ett av dom sämsta ämnenena. Aja va gör alla andra då? Hoppas ni har de roligare än mig iaf.
Vi hörs när jag kommer hem eller när jag har varit i stallet.

Rubriken sprang ditåt ------>

Hej!

Haha kommer inte på nån rubrik.

Jaha idag vart de o ta ut hästarna. De är inte kul att behöva gå upp vid kl 6.
Ska snart gå te bussen.

Aja vi hörs.


God morgon

Jag ska snart gå ner te bussen men tänkte att jag kan skriva lite här innan. Idag klev man upp 40 min senare än va man borde. Aja hoppas alla får en bra dag! Själv blir man tvingad att gå o säga förlåt te mentorn för mamma sa att hon ska ringa o fråga om jag har gjort de-.-' aja sånt e livet. Måste gå nu.

Kissies and hugs<3

bloggtorka

Hej!

Ja jag vet att de är lite bloggtorka på denhär bloggen just nu...

Igår så va man hos Amanda Vinkel. Vi titta på tv, prata o så red vi Amandas hästar o mocka.

Haha idag när jag gick ner till stallet för att mocka så va Lillis box mockad, mamma hade varit så snäll o mockat den.

Ja då har man överlevt andra dagen i skolan, även om man bråka me sin mentor så klara man ju dagen. Jaha då ska man ner te hästarna o ge dom mat.


Hästarna i somras, seriöst va jag saknar sommaren!

Bildbomb

Hej!

Igår blev de inte att rida vid 11 utan 12 ist.
Nu väntar jag på min moster o så ska vi äta o sen ska vi ut o rida.

Idag har våra små kattungar varit ute i snön för första gången.























De va bilder på våra söta kattungar.

Vad tycker ni?

Hej!

Nu äre så att jag har som mål att börja tävla me Lillis så snart som möjligt.

Och nu undrar jag en sak:

När man börjar tävla med en häst som aldrig tävlat hur ofta kan man tävla i början då?


Haha mitt mål är ju att bli lika bra eller bättre än Malin.

Haha nu äre så att jag tävlar med min kompis Jacob om vem som blir känd först. Fast han ska bli känd som bassist o inte hoppryttare^^

Trött

Hej.

Har inte mycke mer o säga än att jag e ganska trött. Men pappa va otroligt snäll o kolla te Betty vid 3 så att jag slapp gå ner, men de va bara för att han kom hem från att ha varit ute o ploga då.

Betty är inte glad för hon får inte äta så mycke som hon brukar så länge hon inte dricker ordentligt (men hon har ändå druckt lite inatt) så hon får inte gå me dom andra hästarna o de tycker lilla Betty är orättvist.

Ska rida för Angelica kl 11 idag o ska försöka få lite bilder på Lillis då.

Kissies and hugs

Bilder

Hej.
Kom precis hem från att ha varit nere hos Betty. De är inte kul att gå ner te stallet mitt i natten o gå runt i en cirkel med henne men de äre värt! De kan ju faktiskt rädda hennes liv.
Har inga nya bilder på henne men tog några bilder på Lillis idag som ni kan få se.
Haha betty blev visst me i ett litet hörn. Ja jag vet sämst kvalite på bilderna men ska försöka att fota lite imorn oxå.

Älskade vänner<33

Hej!
Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder på två av mina älskade vänner.
Först har vi en bild på Amanda Vinkel o hennes förra ponny Sheron (hittade ingen bild på hennes nya häst).
Hon har tyvär ingen blogg men Sherons nya ägare har en bra blogg som e värd att läsa, för att homma te den klicka HÄR!
O här har vi en bild på Amanda Ekström o hennes ponny Tickan. Kolla in hennes blogg, kom te den genom att klicka HÄR!
Saknar er sötnosar sjukt mkt<3333

-

Hej.
Halv 9 gick jag ner o kolla te lilla Betty. Jag ska ner igen kl 12 inatt o sen igen kl 3. Hon drack inget inatt o har inte druckit på hela dan så jag är lite orolig över henne.
Har inga bilder på mammas dator o de är nå fel på min tele så kan inte blogga från den så de blir en gammal bild på Betty.

Hjälp?

Hello!

Nu äre så att jag ska köpa ett dressyrschabrak o matchande lindor o har lite svårt o välja så jag tänkte att ni skulle få hjälpa mig.


Har funderat på ett men vet it vilken färg så vad tkr ni? Marinblått?


Eller svart?

Orolig!

Just nu sitter jag o är ganska orolig för våran minsta shettis Betty. Hon har förmodligen kolik!:'( Imorse stog hon o skrapa me hoven som en galning o rulla sig i boxen. Förhoppningsvis så blir hon bättre snart.

Vi vet i alla fall hur man ska hantera kolik eftersom att mammas häst hade de förra vintern.


Våran lilla Betty<3333

Haha man kan inte sluta köpa...

Hej!

Nej aldrig tar de slut på köpandet, spec inte närde gäller hästgrejer.


Har funderat på att pröva att rida lite på hackamore på Lillis, men är lite berviken på att hööks inte har ett svart för jag har ett svart träns o vill att de jag har ska matcha.
Den här kommer i alla fall från hööks o kostar 269 kr.


Har igentligen inte tänkt att köpa nya sporrar men såg dom här. Dom borde va ganska snälla mot hästen.
Sporrarna hittar ni på hastprodukter.se o dom e på rea o kostar 38 kr (de är en ganska billig sida).


Dessa snygga transportskydd är oxå från hastprodukter.se o dom e oxå på rea o dom kostar 279 kr.


Mål för 2011

Hej!
Nu tänkte jag att ni skulle få höra mina mål för 2011.
-Börja träna mer/mer seriös hoppning me Lillis
-Börja träna mer på dressyren
-Träna mer western
-Träna lastning
-Få Lillis lugnare
-Borja fota mer på allvar
-Lägga in fler foton på datorn o lägga upp på bloggen
-Börja träna
-Börja springa
-Börja sköta skolan
Bjuder på en liten bild på Betty, jag vet jag ser lite fail ut men aja.

Nu får vi se om jag lyckas/orkar nå alla mål

1 januari:D

Hello!

Okej dehär måste ha varit den jobbigaste morgonen på hela året! Jag va tvungen att ta ut hästarna 1 januari. Aja i alla fall så efter att jag gjort de så gick jag o la mig o sov i några timmar o för ett tag sen så va jag o gav hästarna lunch.

Va gör alla kära läsare då?

men nu ska jag äta.


Hittade en fin bild på pappas dator.

Kissies and hugs

RSS 2.0