Kort skoldag

Började 08.10 idag och slutar 11.15. Kort skoldag vilket är väldigt skönt så här på en fredag o allt. Ska sen hem och mocka och träna hund innan jag åker tillbaka till Örebro för att handla. 
Red Delilah igår och mamma tog Tura. Jag och Delilah är just nu i smekmånadsfasen. Allt är så perfekt och de går så bra! Men som alla vet så kommer det så småningom motgångar men de orkar jag inte tänka på nu, hon är perfekt! Nu börjar de ju bli mörkt tidigare på kvällarna och vintern närmar sig med stormsteg. Igår red vi med reflexer för första gången för denna sessong. Måste köpa nya reflexer till Tura och Delilah har ju inga. Tura får nog fortsätta med rosa reflexer men de finns ju inte så mycket mer häftiga färger på reflexer så hon får väll ta gula. Ja detta med färg och att allt ska matcha är viktigt!
 
  
Oktober är ju den rosa månaden och Tura går all in för att stödja rosa bandet.

On the bus

Sitter på bussen på väg till Linde. Slutar egentligen 4 idag men hade en lektion som slutade 10.40 o sen skulle jag haft hål till 14.00 och sen haft två timmar idrott. Men är väldigt förkyld och har så ont i huvet och mår så illa så sjukanmälde mig. Så nu är jag på väg till Linde för att hämta ut ett paket och sen ta bussen hem. Ska nog plugga när jag kommer hem, vi får se men hästarna ska i alla fall vila idag! 
Hem till min bebis ♡

Mina hästar gör mig hel

Åh vad jag älskar mina hästar! Dom gör mig så lycklig! Igår grät jag glädjetårar när jag red Tura! Eller ja en del av de var fartvinden som gjorde att tårarna spruta men även en del av ren glädje. Först hade jag ridit ett helt underbart pass på Delilah i skogen och sen galopperade jag på ett fält och upp för en backe och de gick så fort och jag var så otroligt lycklig så jag grät. Det finns inget annat som kan få mig att känna mig så lycklig som mina fantastiska hästar gör! Utan dom vore jag inget! Helan o halvan som jag jag brukar kalla dem, mitt kallblod och mitt varmblod, varandras motsatser men båda är helt perfekta i mina ögon!
Bild från igår, Wilma o Ella framför 

Dör på dessa håltimmar

Bara 20 min kvar på min 3 timmar långa håltimme... Orkar inte, har inget direkt att plugga på just nu så har läst igenom lite anteckningar och tittat på ett avsnitt av once upon a time. Blir seriöst galen. Och får så äckligt ont i ryggen av att sitta på dessa bänkar, dom är gjorda så att jag sitter i en sån ställning som tar livet av min stackars lilla rygg. Sitter jag vet inte hur många timmar i veckan på dessa bänkar, om jag sen går här i tre år kommer min rygg att ha gett upp, måste hitta ett bättre ställe att sitta på!
Ja så detta var alltså ett extremt intressant inlägg om mina håltimmar och min stackars rygg, intresseklubben bör anteckna detta.
 
Det är här jag vill vara just nu, best place on earth.
 

True words

 

Äntligen är det fredag!

Jag hatar verkligen detta! Skulle ju egentligen ha åkt till Vrigstad med Ellinor och Eva igår och varit där tills på lördag. Eftersom att jag i måndags ställde in mig på att torsdag blir fredag eftersom att det då inte skulle bli nån skola för min del idag och då kändes de som att de var fredag igår. Alla vet ju då hur frustrerande de är att gå upp och gå till skolan när man tror de är lördag. Med denna hemska förkylning kan jag ju säga att jag önskar de vore lördag... Usch blir galen på att näsan rinner konstant och att man låter som att man hade en klänypa på näsan. Idag känns i alla fall halsen bättre vilket är rätt så skönt. 
Men nu ska vi vara positiva! Har bara två lektioner idag och med tre timmar emellan dessa två. Så jag slutar kl fem idag och då ska jag äta på donken med Simon. Sen blir det att åka hem och fira min kusin som fyllde 13 i veckan. Vi får se om jag orkar/hinner rida idag annars får hästaputtarna vila idag. Anna red Tura igår så jag red bara Delilah. Hon känns så fin och jag kommer komma långt med denna häst, de vet jag! Vi passar så otroligt bra ihop känner jag och hon är precis de jag letat efter. För några månader sen trodde jag verkligen inte att jag skulle stå med två egna hästar nu, har hela tiden haft planer på att skaffa en till häst efter gymnasiet. Men ännu mindre så trodde jag att jag skulle ha min drömhäst nu, jag har de bästa av båda. Jag har Tura som är väldigt lugn och stabil, en biffig extremt vacker nordsvensk och Delilah som är nätt och väldigt snabb och smidig, det är verkligen helan och halvan, natt och dag. Jag älskar mina travare, de gör jag! Jag är född till att rida travare och de är de jag brinner för!
 
 
Mina vackra flickor!

Lämnat ifrån mig min älskling

Lämnade ifrån mig min älskade BIS valp pokal idag! Ett smärtsamt avsked var de! Satsar på att vinna tillbaka den nästa år med Ice valpar! 

Vill ha!

Åh vill ha detta schabrak! Den ska tydligen funka väldigt bra och speciellt med tanke på att man kan reglera hur mycket man vill padda upp både fram och bak. Ett plus är ju att den är snygg och har en lite häftig design. Den finns i svart, marinblå och vit. 
Klicka på bilden för att komma till schabraket. Den kostar 529 kr på hööks
 

8 oktober 2014

Det är ju sjukt vad tiden går! Det är liksom redan oktober! Vart har detta år tagit vägen?! 
Vaknade imorse och låg kvar i sängen en stund och kollade facebook på mobilen. När jag skulle kliva upp upptäcker jag att det är blod på lakanet precis under kudden och på kudden, sen ser jag att jag har blod på hela handen och mellan fingrarna och överallt. Försöker desperat hitta vart blodet kommer ifrån och hittar ingenting. Sen när jag går och tittar mig i spegeln i badrummet där de är bättre ljus än i sovrummet så upptäcker jag så småningom att de var näsblod. Men fatta paniken när de är massa blod o man inte har en aning om var de kommer ifrån! 
 
Ha en bra dag så hörs vi senare!
 

Nåt i den stilen


La mig på backen

Red Delilah och Tura idag. Red båda på åkern. Delilah gick bra men kändes lite trött, men ingen har väll ridit henne på så sätt och så mycket som vi gjort nu. Skulle testa att fatta galopp på henne, fick upp henne o hon tog några steg o sen sparkar hon  med ena bakbenet och jag satt i en ostabil bomlös sadel så hamna så pass snett så jag inte kunde ta mig upp igen, så försökte sakta ner henne så mycket som möjligt  och sen svängde henne lite åt andra hållet innan jag valde att släppa greppet. Sen var de bara att hoppa upp igen! Tura gick jätte bra! Hon  börjar få upp styrkan i galoppen!
Delilah i hagen igår.

Pluggkäk


Släpper en bomb och sen dör jag?

Hej! Känner lite att jag släppte en bomb o skrev att jag hämtat en ny häst och sen dör jag bara, är helt tyst i flera dagar! Inte riktigt snällt kanske? Tänkte berätta lite om Delilah och min plan med henne.
Delilah är ett 5 årigt varmblodssto. Jag hämtade henne från uppfödaren men hon har haft henne utlånad två gånger. Hon är lite för liten och räcker inte riktigt till som travhäst. Hon är helt underbar! Jag ville så gärna ha en Lillis till, ville ha en häst som är så lik Lillis som möjligt och det kan jag säga att jag fick! Hon är väldigt känslig och det vill jag verkligen ha! Hon är väldigt pigg och framåt, finns mycket go i den hästen. När jag satte mig på henne var det som att sätta sig på en 5 årig Lillis igen. Hon är så lik Prinsessan på så många vis så det är skrämmade, även formen på hennes huvud påminner mycket om Prinsessan och hennes ögon... Hon har ögon som liknar min Prinsessas ögon, dom har så lika ögon och uttryck i blicken! Jag trodde aldrig att jag skulle få se Lillsi blick igen, men de har jag nu. När jag stod henne i stallet och såg henne i ögonen höll jag på att bryta ihop.
 
 
Hur har de gått med henne nu då? Jo i måndags tog jag bara in och borstade på henne en stund, i tisdags körde jag NH i 20-30 min med henne och det gick jätte bra, hon lyssnar väldigt bra! Igår tog jag då första ridturen hemma. Jag red på en åker med mamma o Ella och Sofia o Sheeba. Hon var pigg! Jag fick jobba en del med henne då hon gärna ville springa på men hon lyssnade ändå väldigt bra,dock vart de 2 typ kosparkar när vi travade upp för en backe och när jag försökte få henne att stå still så vart hon väldigt frustrerad och vid ett tillfälle reste hon sig lite men jag tog ner henne på en gång så hon hann inte komma upp speciellt mycket. Nu är detta en häst som sldrig varit dum och det tror jag på, man får tänka på att hon är på ett nytt ställe med nya hästar och har kanske inte ridits så mycket på öppna fält och vilken häst blir inte pigg när den kommer ut på en stbbåker? Så detta kommer bli bra! Är helt kär i henne! Lillis hette ju Prinsessan! Jag sa alltid Prinsessan när jag pratade om henne och har inte kunnat säga de till nåt djur sen jag tog bort henne! De var ju hennes smeknamn, i tisdags skrev jag min Prinsessa för första gången om nån annan häst än Lillis! De har inte hänt, har inte ens kunnat kalla Tura för de!

RSS 2.0