baaad update

Sorry again for baaaad update:( Men har mått ganska dåligt o sen när jag mådde lite bättre så stack jag ut o red med min syrra Wilma o så tömkörde mamma Betty. Men efter ridningen vart jag helt slut! Men vi får se om de blir skola imorn men tror inte de:/ Aja om jag är pigg nog så ska jag följa med pappa, Wilma, min brorsa Jacob o min ena kusin Jonathan på onsdag o åka snowboard:D har inte hunnit åka nåt denna vinter så de vore kul:)
Ni får nog en hel del bilder från de då;)

Aja nu ska jag hjälpa min syrra att komma på vad hon ska skriva på sin bliogg;)

Kissies and hugs;)


Va o hälsade på Bambie i ladugården idag:) Hon är så söt^^ Bild från i sommras<3

sjuk

Är sjuk. Vi får se om de blir skola imorn.

.

Blev inte att ta in hästarna för Wilma o pappa gjorde de ist. AJa va gör mina älskade läsare?

Somnar snart!

Ska ner till stallet om ett tag o ta in hästarna. Jag är så himla trött att jag snart somnar!:S aja höres senare alla älskade läsare.

Svensk seger i världscupen – Angelica Augustsson på Midtown Du Tillard!


Fotograf: Peter Zachrisson

En totalt oförvägen och rasande snabb ritt på det elvaåriga stoet Midtown Du Tillard gav 23-åriga Angelica Augustsson segern i Rolex FEI World Cup Jumping.

Från att komma näst sist i GP Ponnyn, till en världscupsseger – Angelica Augustsson är en ny svensk ryttarstjärna! Under segerintervjun efteråt hade hon svårt att prata på grund av lyckotårarna.

- Jag känner en sådan tacksamhet till alla som har stått bakom mig hela vägen hit – till mina hästar, till deras ägare som låter mig behålla dom, till min tränare, till mina nära och kära – och till den fantastiska publiken!



Grattis Angelika!:D

Har precis kollat på hoppningen från Göterborg o Svensken som vann heter Angelika:) Grattis till henne!;) hon är grymt duktig tkr jag:)



...

Jaha vi fick försöka fånga Propact i 10000 år o sen så gosa vi lite o red. Wilma red på en av deras shettisar som heter Madicken. Nu sitter jag o äter lunch. Om ca en timme kommer alla gäster för vi ska fira Wilma.

Trötter

Blev väckt kl 10 av mamma. Har smsat Angelika för jag o min syrra Wilma ska dit ett tag. Så de blir inte mkt bloggning förens ikv. Förlåt för grymt dålig uppdatering denhär helgen.


Ska få rida Propact, om han går o fånga.

melodifestivalen

Nu sitter jag o tittar på melodifestivalen. Inga större förväntningar direkt... Skriver senare.


...

Nu ska jag snart ta o äta lunch sen ska jag åka o rida Propact o senare blir de Lillis.


Boots

Har hittat ett par boots som jag vill ha. Dock kostar dom 1050 kr men de är ändå ganska billigt.


Vill ha dom svarta:) ska prata me mamma:) men de blir imorn för hon har gått o lagt sig för hon ska jobba imorn.

Svar på kommentar

Anonym om Vrf ska de av så orättvist?:
det är ju bara att du kollar på webben


Svar: ja jag vet men de blir inte alls samma sak som att vara där, jag tyckte de va så himla kul förra året o önskade att jag hade kunnat åka i år igen:)

Vrf ska de av så orättvist?

Jag vill oxå va i Göteborg o titta på Göteborg horse show! Men nej nej;( Aja kke får se till att ta mig tilll falsterbo eller helt änkelt åka nästa år.


Bilder från idag

Lite bilder från idag:)

Lite orättvis bild på Betty, de ser ut som att hennes rumpa är gigantisk jämfört med resten av kroppen.

Betty o Trissan har fått nya grimmor så här kommer bilder på dom.

Betty<3


Trissan<3

Dusch

Nu ska jag hoppa in i duschen o sen kommer lite bilder

Glass!

Just nu sitter jag o tittar på top model o äter glass.!

Hello!

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Min m oster åker från Örebro nu så hon är här om 20-30 min o så ska vi ta ut shettisarna:) Men funderar på att slänga i mig nåt innan de så att jag inte dör av hunger sen;)

Film time

Jag är helt seriöst galen i film! så nu tänkte jag sätta mig o titta på Beverly Hills Chihuahua. Skriver senare;)


:P

Jaha då har man tagit ut hästarna o fodrat dom. Imorn kke jag inte behöver för Wilma kommer ikv o då kke hon o pappa tar ut dom imorn.

Nej nu ska jag försöka få i mig lite frukost men de är inte säkert att de går.

Ska försöka fota lite idag:)

Shopping

Kan inte ta bilder nu p.g.a ljuset så fotar imorn men kan visa de jag hittade bilder på nätet på;)


Repgrimma med tyglar - 179 kr - hööks
Skulle ha köpt en discogrimma men dom fanns inte i Lillis storlek:(


Boken guccikrigen - 79 kr - på bokrean på bokia

Resten va bara lite kläder. Allt va igentligen bara impulsköp då jag åkte med mamma o pappa för att köpa födelsedagspresent till min syrra Wilma då hon fyller år idag o kommer hit imorn:) grattis Wilma:)

Nu ska jag försöka sova eller läsa min nya bok, godnatt!<3

Marieberg

Tjo! har varit på marieberg idag! ska fota de jag köpte o lägga ut bilder

ridtur

Idag så red jag med min moster. VI började att rida på bana för i Tisdags när mamma red Lillis så hade hon stått i tre dagar (jag vet fy på mig!) o hon hade så mkt överskottsenergi att hon blev ett nervvrak! så drf börade vi på bana, sen så red bi ut en sväng i skogen. De gick bra bortsätt att på ett ställe i början så kände hästarna lukten av älg o tänkte dra iväg, sen när vi kom en bit så såg vi massa färska älgspår.


Vrf ska de dyka upp massa älgar nu helt plötsligt?

MAT!

Kom precis hem från stallet. Nu ska jag äta o kolla klart på mannen som kunde tala med hästar, skriver mer sen.

God morgon...

...på er allihopa! Har precis varit o tagit ut hästarna. De är ca 25- ute:S usch kan inte kylan bara försvinna? Aja idag ska jag försöka hinna med att ta igen de jag bloggningen från igår;)

Jag lever!

Sorry för att jag inte har uppdaterat idag,tog bloggpaus eller rättare sagt inte hunnit. Har ridit Trissan, kommit hem o ätit, gått till grannen o ridit Propact, suttit o pratat o kollat på hässtanonser med Angelika. O kom hem från stallet för ett tag sen.


önskeinlägg

Eftersom att jag bönade o bad så snällt så fick jag ett förslag/önskning av Carolina om att jag skulle skriva lite om min tränare o vem som har lärt mig mäst:)

Min tränare heter Angelika, själv håller hon på med westernridning men hon kan även en hel del om lite allt möjligt;)
Hon kommer hem till oss o tränar mig. Ja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om henne men hon är grymt duktig o snäll! hon har även sagt att jag kke ska få va me o rida in unghästar i sommar:D Men dock så tycker jag lite mindre om en sak med henne o de är att hon inte tycker att man ska ha massa utrusting utan hon vill att man ska ha så lite som möjligt på hästen altså inte på ryttaren. De kan jag tycka att är lite jobbigt när hon säger att man ska plocka bort massa utrusning men annars är hon otroligt bra!

Jag började ju rida på min kusins mammas ponny för ca 6 år sen o då lärde jag mig ju inte så mycke mer än skritt trav o galopp. Sen så började jag på ridskola i Nora o nu rider jag för Angelika o jag måste säga att den som har lärt mig allra mäst är Angelika. Hon är den bästa tränaren jag haft! Jag hade många olika ridlärare på ridskolan men av alla som har hållt på att lära mig är Angelika bäst:)


Här har vi bara en bild för att jag i nte har så mycke annat men Angelika är den som red in Propact:) o jag måste säga hon gjorde ett bra jobb:) men de gör man nog när man har hållt på att rida in unghästar i USA.

Desperata tider kräver desperata åtgärder så...

...snälla jag ber er säg vad jag ska skriva om! De kan va vad som helst! Snälla jag ber er<3 så lämna en kommentar om vad ni vill läsa om:)

Stackars Doris!

Förlåt för att jag inte har uppdaterat så bra men jag va o red o sen så kom jag hem och åt o sen åkte vi o hämta katterna. Doris mår inte bra alls;( eller nu mår hon lite bättre men hon kunde knappt gå ett tag o hon bara låg/satt o va helt okontaktbar ett tag;( Disel höll på att putta omkull henne o hon reagera inte;(


Bild på när Doris låg i mitt knä<3

Till salu


Hannah tappar masken - 20 kr


High school musical - filmbok - 15 kr


Sabrina tånnårshäxan bokpaket - 50 kr eller 20 kr st


Första och andra boken i serien House of night bokpaket - helt nya! - 50 kr eller 30 kr st

Alla böcker är i nyskick o ser inte ens lästa ut.

Om du är intresserad maila
[email protected] , kommentera eller smsa 0706163840

:P

Ska ta och leta reda på lite mer grejer o sälja på bloppis. Förmodligen inte så mkycke hästgtgrejer mer typ sånt som har legat o skräpat i mitt rum i flera år;)

Bloglovin

Följ min blogg via bloglovin:
http://www.bloglovin.com/blog/2281347/erikaaasss

Nu får Gustav huset för sig själv i några timmar

Har precis varit och lämnat Disel och Doris hos veterinärn. Dom ska kastreras/steriliseras. Vi ska hämta dom nån gång innan tre.


Mina små bäbisar!<3333

Tävlar


Länk till tävlingen HÄR!
Länk till hööks HÄR!

Propact

Idag när jag kom hem så åt jag o sen så kolla ja glite på hööks o sen åkte jag till grannen och red Propact då Agelika är husvakt åt grannen den här veckan. Först så tog jag o red Propact lite o sen så gick vi in o satte oss o kollade efter häst o westernsadel till mig. Sen efter ett tag så åt vi lite o ännu lite senare så bakade Angelika chokladbollar o jag gjorde de jag är bäst på, titta på och äta;)


Ska rida honom igen imorn o om jag hinner så på onsdag o trorsdag oxå:)

Till salu - SÅLD

Horse Saver
Jag köpte sadeln för 2500kr. Har inte använt den så mycke men den har bara hängt i stallet i flera månader. De är en allround sadel av märket horse saver 16"
Dock har sadeln två sprickor.
Ring mellan kl 16. 30-21. 00 eller smsa när som helst, kollar även mailen varje dag.
 
Pris 1 500 kr



Om du är intresserad
Maila: [email protected]
Ring: 0706163840 ring mellan 16.30-21.00 eller smsa när som helst

sorry

Hej, har varit hos grannen o ridit Propact. Angelika är husvakt där denhär veckan:) skriver mer snart ska lägga ut en av mina sadlar på anons

Home again

Så nu är jag hemma med bra nyheter:) jag behöver inte åka till bup igen:D
Men skulle ju rida Propact men Angelika tkr att de snöar mkt så de är ingen ide att rida men jag förstår inte hur hon får de till mke? Aja shit the same skulle ändå få rida honom flera gånger denhär veckan så:)

Drar nu

Nu ska jag ta och åka till örebro... Om jag hinner så skriver jag ett inlägg innan jag ska o rida Propact sen;)


god natt

God natt nu ska jag försöka sova lite;) i have a plan for tomorrow (stavning:S jag suger på att stava så mobba mig inte;)  hehe hoppas de blir som jag tänkt;) hehe... jag är ond;)
god natt<3

Tur i oturen

Ja nu äre ju så att jag har en sån otur att jag ska till bup imorn men sen så har jag sån tur att efter de ska jag dra till grannen (Angelika är där) o så ska jag få rida Propact:D  seriöst va kul de ska bli!:D


ponnyankuten

Tjo!
Har precis tittat på ponnyakuten:) Asså jag sökte dit men kom inte ens me till uttagningen:( jag kom nog med för många problem:/ jag hade hoppning, lastning, vatten, spreyflaska m.m.
Ja men nu börjar dom flesta problem lösa sig, eller endel har redan löst sig:D


HJÄLP!

Jaha nu blire att åka till bup imorn (barn och ungdomspsykatrin)-.- bara för att min läkare skickade en remiss dit när jag mådde dåligt för flera månader sen! jag fattar inte vrf jag ska dit! men aja de är väll bara o gå dit o sitta tyst o sen gå därifrån.

aja vad ska ni göra imorn?

Kom med förslag om vad jag ska blogga om!

Grattis!

Så nu har jag lottat ut dom som fick länkning från frågestunden:) Jag vet smått efter me bättre sent än aldrig.

Blev bara två st, nu har jag altså lottat på de hederliga gamla sättet;) och trummvirrvel...

http://fridaviktorssons.blogg.se/ och http://ponnydagbok.bloggplatsen.se/ :)

Grattis till er;)

bad update

Sorry för att jag inte har uppdaterat spec bra idag men har haft en del att göra o så har vi haft strömavbrott. Men tar igen de ikväll;) under tiden kan ni ju ta o säga va ni vill läsa om;) kommer ni med förslag blir ni länkade;) vilket påminner mig om att ikv kommer dom som skulle få länkning från frågestunden fåå de;)

Otusrsdag!

Tjo, bra dag idag va? eller inte... De började med att jag skulle ta ut dom stora hästarna o dom drog iväg-.- Dom sprang upp till hagen uppe vid huset o sprang runt där inne o sen så sprang Timo ut ur hagen o sprang runt som en galning o Lillis gick ut hagen o stälde sig där o väntade på mig:') hon är så snäll<3 o sen så börja vi gå mot den hagen dom faktiskt skulle va i o Timo fortsatte att springa runt som en galning o efter ett tag så stanna har mitt på en åker o jag fortsatte gå o sen såg jag i ögonvrån att han började trava så jag stannade o så travade han o stälde sig bredvid mig:) o så tog jag honom o så gick vi till hagen.
O nu tänker ni att vrf gör dedär så att de är min otursdag? jo sen när jag hade släppt ut alla hästar så skulle jag bära in vatten i hagen o då så hoppade slangen ur hela tiden så jag fick stå o hålla i den hela tiden o ändå så lyckdes de börja spruta o jag vart helt dyngsur! Så hästarna fick bara en hink o så får pappa gå o fixa slangen så får dom mer vatten sen.
O juste Lillis har lyckats få sitt sår att börja blöda igen. Hon slog nog i de eller sparka upp de eller nåt när hon sprang, så typiskt när de läkte så fint nu är de bara att börja om med allt-.-

Ganska mkt text men hoppas ni överlever;)


Lite bus finns de i domhär söta figurerna oxå;)

I<3FILM

Har precis tittat på mean girls. Asså äre bara jag som tycker om sånna filmer? Haha men jag är ju som jag är^^

Aja ska snart sova. Ska upp o ta ut hästarna imorn:P Sen blire att kolla/fota när min kusin ska rida för första gången för Angelika o sen ska jag rida för henne:)


;(

De va en som hade kommenterat dressyrmupparnas blogg som hade skrivit såhär:
Tänkte försöka göra folk medvetna om hur krisen i Irland drabbar djuren och då främst hästarna... Det är så många som inte känner till situationen i Irland och då kan jag kortfattat berätta att runt 20 000 hästar har övergetts av sina ägare för att de inte har råd att ta hand om dem. Dessa hästar lämnas åt sitt öde, och de flesta svälter långsamt ihjäl eller misshandlas.

Vad kan då vi göra åt saken från utomstående länder?
Först och främst är det viktigt att öka medvetenheten, så snälla, lägg undan fem minuter av er tid och titta på videoreportaget på Sydsvenskans hemsida!
Det hittas här: http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1389233/Den-irlandska-krisen-i-hastarnas-spar.html .

Sedan finns även The Irish Horse Welfare Trust, och det vore underbart om så många som möjligt gick in på deras sida och stödde deras kampanj genom att skriva under på deras namnlista, eller för den som känner sig lite extra rik ges möjligheten att donera en summa pengar.
Mer information om detta hittas här; http://www.ihwt.ie/site/?page_id=136 .

Inte för min, inte för din, men för hästarnas skull, snälla snälla SNÄLLA, skänk de stackars djuren på Irland en extra tanke!

Länk till hennes blogg http://enhundradelssekund.blogspot.com/


.

Har precis duschat. Vet inte va jag ska ta o göra nu men kommer väll på nå så småningom;)


Bild på mig o prinsessan<3
Älskar dig Lillis med dig är jag alltid lycklig! du får mig alltid att bli glad hur illa de än är<3 utan dig hade jag kke inte klarat mig förut när jag mådde som sämst, vem vet vad som hade hänt om jag inte hade haft dig under den tiden... jag kke inte hade funnits nu utan dig<3 du betyder verkligen allt för mig<3333

sorry för bad uppdate

Har hjälpt min kusin med designen till hans nya blogg o så har jag ätit o tagit in hästarna.

Tänkte att ni skulle få se tre designer jag har gjort.

Wilma (min syrras)
http://wilmaltandersson.blogg.se/
Hon har valt färger o sånt o jag har gjort headern o fixat med allt;) men andra ord har jag gjort de hårda jobbet;)

Jonathan (min kusin)
http://jonathanochtrissan.blogg.se/
Han fick välja hur headern skulle se ut (jag gjorde en annan oxå som jag tyckte va snyggare men han ville ha dendär) men man kan säga att jag gjort de mästa.

Min o Amanda ektröms blogg dock använder jag inte den längre av en viss anledning...
http://lyckaare.blogg.se/
Tyckte inte om färgen på headern men den rosa som är i bakrunden fanns inte på picasa men de hade kke varit bättre att göra den vit?

Nu fick ni se några jag har gjort. Sen har jag gjort alla jag har haft på denna blogg utom den jag har nu för den har Erika Pettersson gjort.

<3



Älskar låten! den påminner mig om en person<3 hur kan en låt stämma så bra?

Bildbomb<3

Nu kommer bilderna som jag fota när jag va i stallet.

Trissan:




Timo:








Betty:






Lillis:



Såå gullig! älskar när hon står me huve snett!


Om man inte tittar på min failade lugg så älskar jag bilden!





Lite bilder:)

Bilder kommer senare

Nu ska jag gå o ge hästarna lunch o mocka. Jag kommer även fota lite så håll ut de kommer bilder snart.<3

...

Dendär videon jag la upp igår, den där med hur folk rycker hästar i munnen o hur de blir när man slår med spöt. Jag sitter o kollar runt på lite hästbloggar o de är sjukt många som hjar lagt upp den! O de är bra! Jag hoppas verkligen att den hamnar på alla hästbloggar o helst andra bloggar oxå för jag vill att alla ska se va man gör mot hästen!

Länk till inlägget me videon HÄR!

Trötter

Har precis vaknat. Jag är sjukt trött! jag va vaken till nån gång vid 1-2. Ska fortsätta att titta på knight and day o så ska jag försöka att äta lite frukost.


FILM<3

Har precis tittat på i rymden finns inga känslor. Ska ta o titta på knight and day nu, eller iaf börja titta på den men kommer nog inte orka se hela o skriver förmodligen inge mer idag så god natt<3




GLAD!

Va inne på tanka fetast o kolla efter nå bra o så kolla jag efter serier o hittar Anna Phil! Seriöst den serien gick för flera år sen o så har jag saknat den o hittar den på tanka fetast o då blev man happy:)


Malin Bayard

Video från gbg horse show 2010;) Malin Bayard:) fatta va jag blev glad när jag va där o min kompis Amanda ba kolla Malin går banan;)


Film night!

Jaha inatt blir en film natt! har precis sett wild child!:D as bra film, rekomenderar den! Men nu äre så att jag inte vet va jag ska titta på! förslag? snälla<3


Just The Way You Are

bra låt!

HISS/DISS

Tänkte hissa o dissa nu.

Dissar voilocks Tycker inte de är nå snyggt me dom.



Hissar detta schabrak! Älskar de!

ALLA MÅSTE TITTA O LÄGGA UT PÅ SINA BLOGGAR!!!

ALLA borde se dehär klippet.. 8 minuter.. se hela!
såg det på Jessica Josefssons blogg som såg de på Noomies blogg som hade sett det på en annans.. lägg detta på eran blogg så alla andra kan se..
så de människor som piskar sina hästar för att dom kaske inte förstår? eller för att dom inte hoppar ett hinder slutar.. fy fan! och alla dessa bett..
ja SE HELA klippet...




Ridtrur

Idag tog jag o red ut med min moster. Vi tänkte att vi skulle rida en  bit o sen vända för att de snart skulle bli mörkt o ca 500m från där vi tänkte vända så stanna Lillis o lyfte på huvet ganska högt o titta ut mot en åker o då börja jag kolla va de va o i en liten grej med några träd så såg jag nåt o min första tanke va rådjur men de jag såg va för grovt o stort o jag såg att de va älgar! 3 st älgar gick där så vi vände o när vi gick p´å bilvägen o va utanför herrgården så sprang de 3 rådjur på åkern bredvid oss. O seriöst i sagor så finns de spec. sagotal som t ex 3,7,40 så jag började undra va de va för saga vi va i;) haha o då satt jag o väntade på 3 katter, människor eller nå;)


Prinsessan idag<3


LOV!!!!!

Äntligen lov! Aja ska ner till stalet o rida nu<3 Skriver senare

svar på kommentar

Erika E :* ([email protected]) om Bilder som väcker minnen!:
ååååååååååh Min älskade fru <33333333333
Jag saknar 6:an så jävla mkt
började nästan gråta där :')

Svar: ja! seriöst ssn har ju typ bara förstört våra liv! men har varit me om saker jag inte hade kunnat leva utan där oxå<3 men guud tänk om man skulle få uppleva 6:an igan om så bara för en dag<3 Älskar dig gumman<333

Bilder som väcker minnen!

Nu tänkte jag lägga upp bilder som väcker minne både bra o dåliga.








Jag va så himla lycklig men usch oxå ett hemskt minne med tanke på att hon va så smal


R.I.P Sixten!<33 älskar dig gubben<33 snart 2 år sen du dog! o ganska exakt ett år efter de så dog Tissan:(


Saknar dig Tissan<33 R.I.P<33 snart ett år sen du dog:( 4/4 tror jag;( Bild tagen när hon va as liten<3 stackarn skulle precis fylla ett år när den dumma bilen körde över henne;(


Doris o DIsel<3


Gustav<3


Bambie när hon va nyfödd<3 vi fick inte reda på vem som va hennes mamma förens de va försent att sätta ihop dom


Bambie i sommras<3


Färdinan<3 hihi jag tog hand om honom o bambie i sommras<33


Erika sötast Eriksson<3 saknar 6:an<3 bästa tiden i mitt liv<33


Me, guud va långt hår man hade där!


Sexan<33


Sommras på körlägret<33


sexan<3 Igga hur jag håller handen de ser bara så fel ut;)


Sommras<3


Skulle precis åka till Nora o bada i sommras<3 älskar klänningen!


Nora i sommras<3


Nora i sommras


Nora i sommras<3


Har ofc inte tagit bilden själv men den är så fin<3 Påminner mig om mig själv för ett tag sen o igentligen lite nu oxå.

äntligen är du ute ur mitt liv!

Äntligen är du ute ur mitt liv! Har varit så jävla trött på dig så jävla länge! Du tror att du är så jävla bäst men du är fan inget annat än en liten skit som tror att den är nåt!
Tänker inte säga nåt namn..


Hihi bilden har inget med texten o göra:) bara en bild på mig o en av världens bästa vänner<33 älskar dig Erika E<3
Jag men min gamla mobil o när jag hade svart hår;) Bilden är tagen för ca 2-3 månader sen:) Haha de va när jag va tsm med Jacob o har hans tröja på mig;) Haha fan va kul vi hade då! O jacob hade precis varit där;) Hehe om man kollar noga kke de syns;)


,

Jaha då sitter man med syrran då mamma o pappa ska åka o handla. Jag säger bara att jag är trött på alla jävla falska människor!
Blir ingen ridning idag då hästarna har blivit vaccinerade o dom blir ganska hängiga då.


Tack för att du alltid finns<3333 du är aldrig falsk!<333 Jag kommer aldrig hata dig<3 du är den bästa för mig förevigt<333

Gårdagens ridpass

Orkade inte skriva mer igår så skriver om ridpasset ni ist. Igår red jag barbacka igen. Fast igår red jag lite längre, red i ca 1 timme. Blev ganska mycke trav o gallopp. O jag är stolt! jag galoppera utan att hålla i mig, asså med armarna rakt ut:D okej de är igentligen inte så svårt mer än att våga släppa för jag är rädd att hon ska snubbla eller nåt eftersom att hon är så klumpig. Hon stannade flera gånger igår o luktade på min fot:) jag älskar när hon gör de för hon är så sööt! Sen så blev hon lite grinig för jag lyckades ge henne massa stötar med vänster långfinger, stackars liten<3


Hästarna ska vaccineras idag:) sen är de bara en spruta kvar så har prinsessan fått grundvaccinationen


Jobbig dag!

Dagen började med att vi skulle skriva nån jobbig uppsats på engelskan sen va de fysikprov! Lika bra att börja plugga fysik för de lär ju bli omprov!:S Aja måste göra ett prov i svenska som jag missade när jag va sjuk på fredag o så har jag matte prov oxå:S men vi får ha me oss fika på matteprovet:D


Jag är IG elev:S Nej jag måste skärpa mig! har tappat räkningen på hur många omprov jag har gjort:S

Svar på kommentar

Amanda om seg?:
Shit va lärarn blev sur på oss när vi blev lite stojiga på slöjden hon kke hade velat att vi skulle sitta tysta som "perfekta" barn gör ;)


SV; Haha ja! O när hon sa att vi ger henne en hjärtatack så garva allaXD O typ nu åker jag neeeer... o så haha nej vi ska inte gå in på de;) Haha fan va kul de va;) Aja f*n va kul vi hade:)

seg?

Jag har fortfarande inte tagit mig till stallet:S Jag klarar verkligen inte att gå utanför dörren! Jag klarar inte av att gå utanför dörren. De är så kallt:S
Aja ska försöka ta mig till stallet nu.

:P

Jag ska snart ta o kila ner till stallet:P Ska rida, mocka o fota;)
Nya bilder kommer sen, hörs<3



Dressyrdomare omkom i bilolycka

Åsa Thelning, dressyrdomare och engagerad i Blekinge Ridsportförbund, omkom i en biloycka i fredags kväll.

Olyckan inträffade öster om Ramdala utanför Karlskrona i fredags kväll. Åsa Thelning var på väg hem efter att ha haft träningar på Grönadals ridskola när hon kom över på fel sida av vägen och krockade med en större skåpbil. Thelning avled i olyckan, och enligt Sydöstran var det mycket halt på vägen och blåste hårda vindar.

- Det är fruktansvärt tragiskt. Åsa kom ganska sent in i ridsporten och var alltid öppen inför att lära sig nya saker. Dessutom jobbade hon hårt i Blekinge ridsportförbund och såg till att kurser och tävlingar blev av och flöt som de skulle, berättar vännen Alette Camnert för Sydöstran.

Åsa Thelning drev även eget företag inom ridsporten och var fritidspolitiker för Folkpartiet.

från tidningen ridsport


God morgon

Jag ska te bussen om en kvart så jag tänkte att de va lika bra att slänga in ett inlägg. Idag blir de nog en vanlig dag:) Aja vi ses<3 ha en bra dag!<3


ridit

Kom precis hem från stallet. Va o mockade, tog in hästarna med mamma o så red jag en liten stund barbacka. Jag har usel balans men travade lite o så tog vi en galopp. Mamma red två varv eller nå barbacka på henne. Vi försökte ta lite bilder men lamporna är inte så bra så  de blev bara en bild som man kan se nåt på.


Ser ni nåt?

Aja nu ska jag gå o duscha<3
Bättre bilder kommer imorn<33


Jag har seriöst inget att skriva om!

Jag har verkligen inget att skriva om! om de finns nåt ni vill att jag ska skriva om så är de bara att säga till! de måste inte ha med hästar att göra;)


Glomde lägga ut bild på Ronja förut men  här har ni en! Jag va ju b la. me henne i helgen;)

Big Girls Don´t Cry

Sjukt fin låt! Seriöst vad jag älskar låten!


Big girls don´t cry med Fergie

tävlar


Klicka på bilden!

Tävlar


Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Mini PC

Jag har nu bästämmt mig för att köpa en mini PC, eller nu o nu jag har tänkt göra de länge. Jag har hittat en som jag kke ska köpa. Men om nån vet nån billig mini PC så säg till! Begangnad eller ny spelar ingen roll men den ska va i någurlunda skick!

Glad alla hjärtansdag alla söta läsare!<3


15-

Jag kom precis hem från stallet.
När jag kom hem från skolan så slängde jag i mig en macka o sprang ner till stallet o tag in hästarna. De är 15- ute! Seriöst jag tycker synd om hästarna som har stått ute hela dagen! Jag stälde Lillis i gången o mockade o sen så stälde jag in henne i boxen o så kom mamma o vi gav hästarna lite hö.


Saknar sokmmaren! För de första saknar jag värmen o så finns de mer o fota då!

balettdanssös?

Jaha va o tog ut hästarna för en stund sen. Lillis dansade balett på tre ben i gången, jag skulle smörja jodopax gel på hennes sår men den stog ju i stallet o va helt frusen så jag stälde in den i sadelkammarn o hämta jodopax sprejen. Lillis tycker de är jätte läskigt med sprejflaskor så hon försökte slita hoven ur min hand o fattade inte vrf jag inte tappa greppet när hon veva med hoven, men när jag inte tappa greppet så hoppade hon bara runt på tre ben i gången medans jag försökte spreja. Hon va så lugn innan jag spreja men efter de vart hon jätte hispig. När jag skulle leda ut henne o Timo till hagen så gick Timo jätte lugnt efter mig medans Lillis försökte dra iväg o betedde sig som om jorden skulle gå under.


Borde jag låta henne gå på balett? HahaXD

Två hästar dog på galoppbana


Två hästar dog i uppvisningsringen inför ett galopplöp i engelska Newbury. Man tror att de dog av ett elfel.

Tävlingarna ställdes in och de två hästarna kommer att obduceras skriver Horse & Hound.
-Det är en mardröm för alla. Vi vet inte säkert vad som händer men vi tror alla att det var elektricitet men vi vet inte säkert, sa Christopher Spence, styrelseledamot vid galoppbanan, till tidningen.


home sweet home

Nu är jag äntligen hemma! Just nu sitter jag o lyssnar på musik, aja nej jag ska äta nu<3 Kissies and hugs


Fjorton suger

Jaha då har man precis tittat på fjorton suger! Älskar deb filmen!

trött

Nu sitter vi o tittar på tv. Jag är gnska trött. Igår kväll titta jag lite på lets dance men missa vem som åkte. Sen titt jag på parlamentet o efter de så titta vi på parlamentet o sen massa mord serier o filmer;) sen så somna jg nån gång efter 2. Aja hörs senare


Lets dance

Då sitter man o tittar på lets dance med ronja. HejA Helena Lundbäck;)Aja ska försöka uppdatera senare. De kommer inte bli mkt i helgen men när jag kommer hem ska jag börja fota igen o då får ni massa nya bilder o vanlig om inte mer uppdatering:)

framme

kom fram för ett tag sen.
Om någr timmar kommer Ronja. Nu ska jag gå o va lite social.

Sitter i bilen (tidsinställt)

Just nu borde jag sitta i bilden med min moster o hennes man på väg till stockholm:) Guud vet inte hur jag ska klara helgen utan Lillis o utan att rida! De kommer fler tidsinställda inläägg o ska försöka få tillgång till en dator annars så får jag blogga från telefon.

hejdå linde

Jaha då åker man om ca 10 min. hoppas ni får en bra helg:) kommer några tidsinställda inlägg o så ska jag försöka blogga lite mer oxå;)

Kissies and hugs<3333


Kommer sakna alla söta hästar! Hur ska jag klara mig en hel helg?;)

stholm idag:)

Nu har jag precis ätit en macka med nutella på:D gott eller vad?;)
Jaha idag så måste jag gå från skolan halv 2, så jag kommer bara ha 20 min matte o sen så slipper jag no:)


Älskade nutella<3 jag försöker att hinna slänga in ett inlägg innan jag åker:)

packningsdags

Hej!

Red på Lillis idag. Hoppade lite studs med henne, men inte nå höga hinder hogst ca 30-40 cm.
Lillis har fått ett sår vid vänster fram hov. De är inte så farligt men fick linda de.

Har inte hunnit packa än så ska göra de nu.


Bild på ungefär var såret är.


macka

nu ska jag ta o äta en macka o sen försöka gå till stallet

God morgon

Nu sitter jag o dricker te o äter flingor. JAg kan nt fatta att jag äter nåtXD vi hörs senare

Ridit

Kom precis hem från stallet.
Började med att trickträna/NH. Sen så red jag, jag tränade lite på rollback, galopp o tog några skutt. Lillis har blivit otroligt duktig på rollback (eller grunderna rättare sagt). I slutet så tänkte jag försöka rida lite på volten o styra utan händer men Lillis villa bara gå ut från banan:S men tillslut fick jag ett varv utan att hon försökte gå ut o då gav jag mig.



home

jaha då sitter man o äter en macka. Ska snart ner te stallet.


franska

Just nu sitter jag o har franska, ska gö nån konstig grej på datorn fattar själv inte vad:S Aja hörs när jag kommer hem:)

KISSIES AND HUGS


hejdå

Nu ska jag ta o gå till bussen. Skriver när jag kommer hem.


Blir o rida prinsessan idag:)

trött

Nej usch va trött jag e o jag har ont i hela kroppen.

Igår så gick jag o mamma ut  o gick me LIllis o Trissan. först gick jag med LIllis o hon med Trissan men efter ca halva vägen så bytte vi o jag red Trissan för ajg har så dålig kondis:S

Blev inte att fota nåt igår men idag kommer jag hem tidigt o de är ljusare längre så jag ska försöka fota lite.

Men nu ska jag ta o göra mig iårdning.


Ska försöka klippa Titti idag<3

tävlar


Länk till tävlingen HÄR!

jag lyssnar på...

Tänkte att ni skulle få höra lite av de jag lyssnar på för tillfället. Jag byter ganska ofta asså jag har perioder men tycker om väldigt mycke är bra!

Nu har jag börjat lyssna på massa gamal musik osm jag lyssna på förut som typ:

The pussicatdolls
Michael Jackson
Lady Gaga
Black eyed peas

Ja de va några. Jag har ju gillat dom länge men jag gillar t ex Adept men lyssnar inte på dom just nu men kommer nog börja göra de snart igenXD jag vet ajg är konstig;)


R.I.P :'(


Jag har flera hundra bilder på Michael i min dator men valde en;)


Älskar den bilden på Gaga!:D


skillnad?

Har precis suttit o redigerat en bild lite.

Orginal:


Redigerad:

Ser ni nån skillnad;)

:P

Kom hem för en liten stund sen.
Mamma o min moster har varit ute o gått med Timo o Betty. Jag o mamma ska rida lite senare. Jag är sjukt trött, jag orkar knappt ha ögona öppna:S Vi hörs senare. Ska försöka fota när vi rider eller så kke jag fotar katterna eller nåt;) men bara så att ni får lite bilder.

Kissies and hugs

God morgon

Jaha sen kl 06.10 så har jag hunnit ta ut hästarna o ge dom mat, komma hem, fixa håret o "äta frukost" som jag kallar att dricka ett glas juice på morgonen. Nej usch de har snöat flera cm:( Idag ska jag rida o jag ska försöka att hinna fota lite. Ska försöka fota lite så att ni kan få lite bilder innan jag åker till stholm för ni kommer inte få så mycke bilder mer än kke några gamla då, men när jag kommer hem får ni bilder där ifrån;) För alla som har mitt nr så kommer jag att ha båda mina mobiler med mig så ni kommer kunna smsa båda mina numer;)


Hihi min älskade iphone;)


O min "stall telefon" jag är väldigt duktig på att förstöra saker så har oftast denhär i stallet, men min är inte så fin jag har MASSA repor överallt! Som t ex. där "uppe" där har jag gått o dragit den mot tegelväggarna i skolan... undra vrf mina föräldrar inte ville betala en ny mobil te migXD

home again

Har precis varit o mockat o tagit in hästarna precis. Hann inte börja packa innan jag vart tvungen o gå ner. MÅSTE! verkligen klippa min kanin Titti innan helgen! Jag ska sälja henne till min syrra o hon ska hämta sin kanin o ta me Titti i helgen så hon måste hinna klippas innan dess. Hon är en teddyvädur o är altså en llånghårig ras.


Titti för LÄNGE sen de va kke förr förra våren eller nå, eller i våras, hmm...

packa

Jag vet att jag har varit usel på att uppdatera idag men jag har/har haft så sjukt ont i huvet o orkar knappt sitta vid datorn:( men nu börjar de bli lite bättre. Tänkte ta o börja packa lite in för stockholmsresan i helgen. Jag vet kke lite tidigt men vet it hur min vecka kommer se ut s bäst att börja tidigt.


Lyssna o njut:) Älskar seriöst låten! R.I.P Michael Jackson:'(<33

fodervärd misskötte hästen

Fodervärden hade ett stall som såg bra ut, avtal skrevs och hästägaren trodde att det skulle gå bra att låna ut hästen, Det gjorde det inte.

Fodervärden, en ung tjej, tog kontakt med ägaren flera gånger under de månader hon hade hästen men nämnde aldrig att den inte mådde bra. När ägaren av en ren händelse råkade få se en bild på sin häst på internet fick hon dock en chock.
- Det var inte den häst jag hade lämnat. Han var bara skinn och ben, säger ägaren till Hallands Nyheter.

När ägaren kom till stallet var hästen så halt att den knappt kunde gå. På djursjukhuset konstaterades att den fått en spik i hoven, såret hade infekterats och veterinären föreslog att den skulle avlivas. Hästen klarade dock krisen och är i dag pigg och frisk.

Ägaren polisanmälde fodervärden för vanvård, men fick beskedet efter utredning att hästens tillstånd kunde ha orsakats av flera faktorer och därför väcktes inget åtal skriver tidningen.

från tidningen ridsport


sry

Jag vet dålig uppdatering idag men kom hen för ca 50 min sen:/ Aja hade tänkt o rida idag men de blir inte så för jag har as ont i huvet;/ ska väll ner o mocka senare. Har inget mer o skriva just nu men ni fick iaf lite uppdaterat:)

Vill ha!

Sitter o kollar på lite grejer på hööks. Har hittat lite grejer jag vill ha o tänkte visa två av dom.


Guud va jag vill ha denhär fiina västen från HV polo! men tycker att den är lite dyr:/


Älskar denhär! Men jag tycker de är lite dyrt att betala 630 kr för en tröja:/


duschat

Har precis duschat o nu sitter jag o lyssnar på musik. Lyssnar på gammal musik typ massa som man lyssna på för as länge sen.

Haha som denhär;)

Tänker/planerar

Just nu sitter jag o funderar på hur jag ska göra nästa vecka med Lillis ridning o har kommit fran till att hon ska rida ganska hårt måndag-torsdag för på fredag åker jag till stockholm o är där hela helgen så hon kommer få ta de lite lugnt då. Mamma kommer ju självklart rida henne iaf en av dagarna men hon jobbar i helgen så hon kommer inte hinna att rida varje dag.

Saker jag måste göra innan jag åker:

-Göra hö o halm påsar så att de finns när jag är borta
-Rida Lillis varje dag
-Se till så att allt som hon kan tänkas behöva ligger framme så att mamma hittar
-Komma ikapp i skolan

Ja de va nog allt.

Lillis.

Ska försöka fixa några tidsinställda inlägg till helgen så att ni får lite mer uppdatering. Ska försöka få lite tid att sätta mig vid en dator o blogga när jag är där.

Glad men ändå ledsen

Hej, kom precis hem från att ha ridit för Angelika. Blev inte att rida Timo nå idag då min moster red honom.
Jag är både glad o ledsen. Jag är glad för att jag hoppade idag för Angelika o de gick jättebra förutom i början då hon va lite osäker men de va på grund av mig för när jag har nån som tittar vill jag visa hur bra jag är och blir lite nervös o de smittar av sig.
Sen är jag ledsen för att Angelika sa att jag förmodligen aldrig kommer kunna tävla Timo;( men jag har ju fortfarande Lillis att tävla:)

Har inga nya bilder att bjuda på:( ska kolla om jag kan hitta nytt täcke till Lillis då hon har en sån liten bog o alla täcken är förstora i bogen.

Kissies and hugs

Hemma

Så nu har jag varit o mockat. Fick kramp igen nere i stallet:( Tillslut blev de så illa att jag fick lägga mig ner i Lillis box:S Hoppas verkligen att de blir bättre! Jag ska ju rida dubbelt idag o jag har ingen lust att få kramp på hästryggen o spec inte sen när jag sa rida Timo.

Ska ta o äta tidig lunch snart. Ska ju hinna äta innan jag ska ner till stallet o göra iårdning Lillis.


Mina älskade hästar för snart 2 år sen<3

jobbig natt

Inatt vaknade jag flera gånger o har knappt sovit. Jag hade kramp i magen hela natten:S o de va inte kul!

Jag ska snart ner o mocka sen ska jag hem o äta o kl 1 så sk ajag rida för Angelika. Efter de så ska jag rida ut på Timo med min moster o kusin.

Idag ska jag försöka att hinna tvätta sadlar o träns.

Har inte mer o skriva just nu men skriver när jag kommer hem från stallet.


usel uppdatering

Jag vet att jag inte har uppdaterat mycke alls idag men man har ju sina dagar.
Men de blir mer uppdatering imorn! Tänkte ta o börja strecha Timo o kolla om de kke hjälper lite med ryggen. kan berätta mer imorn är ganska trött o funderar på att sova snart, har en lång dag framför mig imorn.

dag 14

Mina framtidsplaner


Ja mina framtidsplaner ändras ganska ofta men säger hur de ser ut just nu.

Lillis:
Jag ska ta grönt kort o ryttarlicens o Lillis ska få sin grundvaccination o så ska jag träna med henne o börja tävla i augusti när grundvaccinationen är klar.
Jag ska även färdigutbilda henne i western (vilket kommer ta ett tag eftersom att vi bara är i början av "utbildningen")

Timo:
Jag ska ta hit hon som jag skrev lite om i DEHÄR inlägget och förhoppningsvis så kan hon säga vad vi ska göra för att bli av med problemet eller iaf hjälpa oss endel med de. Sen så ska jag börja träna honom i både hoppning o dressyr (han kan båda men har inte gjort de spec mkt på ett bra tag med tanke på tyggen) o så börja tävla honom. Att tävla honom ligger långt fram i tiden då de kan ta flera år att bli av med problemet om han nånsin blir av med de.

Men de va lite om mina framtidsplaner.


Bild på mina hästar<3 bilden är tagen när dom kom. Timo har oxå fått mer muskler sen han kom<3


sorry... glad flicka här asså!!!!!

Sorry för dålig uppdatering idag men har haft annat för mig. Men nu har jag o mamma pratat o kommit fram till att jag har en ny häst! Mamma vill ha en till häst för att hon, jag o min moster ska kunna sticka ut o rida utan att jag måste rida Trissan o så letar jag ju en till häst för att kunna tävla med i hoppning. O ja jag vet ju att han har ryggproblem o inte kan tävlas men jag ska försöka träna bort de o sen börja tävla hoppning o kke lite dressyr.
Har pratat med mamma i flera timmar idag om de! o sen för att de inte ska bli så mycke för mig så kke min moster ska köpa halva honom. O jag vet att många inte gillar de för att man måste dela häst me nån annan men jag tycker de är bra när de gäller Timo för de blir nog lite myck för mig med två hästar. Men jag är glad nu för jag har en ny häst:D


Timo o min moster.

Lillis


Video gjord till prinsessan

Tävlingsoutfit


Har gjort en tävlingsoutfit för hoppnig.

Bakskydden ska va svarta men hitta ingen bild
Ridbyxorna ska va vita men dom syns knappt för dom smälter in i bakrunden om dom är vita


Timos ryggproblem

Jag hade tänkt att inte sitta vid datorn förens vid 1-2 men de går inte! Jag saknade datorn föe myckeXD

När vi köpte honom så fick vi lova att inte tävla på honom om han inte blev av med ryggproblemen! Han kan inte gå på bana för ofta, men förut så kunde han inte ens köra hårt i skogen men vi har tränat hans rygg så han kan köra hårt i skogen o ridas ganska mycke på bana. Vi har ju tränat upp hans muskler. Vi ska ta hit nån som är typ som tar hand om rehabilitering, kommunikation, foder, skador, träning, hantering, beteénde träning, hästpsykologi, massage, akupressur, kurser m.m. Förhoppningvis kan hon hjälpa oss.
Jag har även pratat med mamma om att jag kke ska köpa Timo eller iaf en del av honom.


Tänk om jag kke får tävla honom i framtiden:D

Godmorgon

Kommer inte blogga förens vid 1-2 idag. Men sen kommer de ösa in inlägg;)

nej vadå ångestbeslut?

Haha jag har alltid haft ångestbeslut i allt! jag har alltid svårt att välja! de börja när jag va liten med: vilken barbie ska jag väljaXD o sen vilken tröja ska jag välja, vilket nagellack, vilken häst, vilket schabrak, vilket träns, vilken mobil ska jag ta till stallet idag osv. osv. Ja så har de varit i hela mitt liv o nu har jag ju sagt att jag ska köpa en D-ponny o nu så vill jag köpa en stor häst på kke 165-175 cm mkh. Haha men jag vill ha en grövre häst;)


Timo o Betty. Han hade en "påtta" förut för att han bet sönder täcken (ja jag vet att den inte ser ut att ha varit nåt hinder för de) men så blev han av me den i sommras


De är så himla synd att Timo har ryggproblem för annars skulle jag tävla honom! Kan skriva om hans ryggprobem i ett inlägg imorn;)
Älskar dig gubben<3 snälla bli av med dedär j*ävla problemet så jag kan börja tävla dig för du är as rolig att hoppa!<3

svar från frågestunden

 Har du bytt header nyligen?
Ja, jag bytte hela designen i veckan. Header gjord av http://eriikapettersson.blogg.se/

Vad gör du helst i stallet?
De är självklart att pyssla om min lilla prinsessa men annars så är de nog att fixa med hennes utrustning:) jag älskar när allt är rent o snyggt:)

Vilka är dina favoritsysslor?
Beror på vad du menar med de, men pyssla om lillis o träna me henne men om du inte menar så, så äre nog att fixa i stallet så de är snyggt, asså typ sopa stallgången, plocka lite i sadelkammarn o så hålla all utrustning ren o allt ska va på sin plats;)

Hur länge har du ridit?
jag har ridit i ca 6 år

Hur gammal är du?
Jag är 13 år o fyller 14 i september:)

Varför började du blogga ?
Jag vet faktiskt inte, men de va nog att jag tänkte göra en hemsida men sen så blev de att jag valde att göra en blogg ist. Jag började o blogga på en annan blogg men byte sen till denna.

Cola eller fanta
Chip eller popcorn
Engelsk eller western (tycker båda är lika roliga men har så att jag ibland hellre kör western o ibland engelsk;)
och till sist trumvirvel

Vad har du för färg på strumporna idag..... :)
Haha rosa/lila ridstrumpor;)

Kort beskrivning av din häst vore kul, varför du köpte den osv =)

Hon heter T.H.´s Lilla Ya men kallas Lillis ett vbl sto som är född i maj 04 e: Jolly Rocket u: Here We Go. Hon va mager o hade inga muskler när vi köpte henne o kunde inte spec mkt (inte ens galloppskänkeln) men tur nog är hon otroligt lättlärd o nu har hon massa fina muskler rund om magen o kan både lite i dressyr hoppning o western. Hon har en otrolig personlighet o gör aldrig nåt dumt mot nån! Hon har fortfarande mycke att träna på men de kommer vi två klara:)
 
Hur länge har du hållit på med hästar?
hmmm måste va ca 6 år hade inte så mycke kontakt med hästar innan de mer än att jag red på sånna som är på typ cirkusar som man får betala typ 20 kr;)

gillar du Rasen American curly?
Jag gillar alla raser men vissa mer eller mindre så svaret blir ja:)

är du oskuld?

Jag lovade att svara på alla frågor men väntade mig inte på denna men jag tänker bara säga att jag inte vill skriva för mycke om mitt privatliv i bloggen så tyvär får du inte svar på den frågan

Vad är din favvo serie på tv?
Ja du de blev svårt men kan säga några av dom bästa;) top model, projekt runway, ponnyakuten, vänner o 2½ men;) de va några av dom bästa;)

Hur länge har du haft din häst?
Den 31 maj blir de två härliga år:D

tävlar du idressyr eller hoppning?
Just nu tävlar jag inte alls men ska börja tävla hoppning i augusti men vem vet med tiden blir de kke nån enstaka dressyrtävling;)

vart bor du ?
Jag bor lite utanför Lindesberg mot Örebro hållet:) Lindesberg ligger ca 4-4,5 mil från Örebro

Hoppas ni blev nöjda med svaren:) om inte så är de bara o fråga igen o kke mer detaljerat o så kan ni mail mig: [email protected]


Bild på mig o min älskade prinsessa


frågestund avslutad!

Nu är frågestunden avslutad!

Kom precis hem från stallet. Har mockat ridit o tagit in hästarna. Red bara ca 50 min idag. Asså jag vet inte om jag vågar låta Lillis stå i en dag just nu för hon är galet pigg! asså varje ridtur så vill hon bara dra iväg me en:S
Men så idag fick jag ju självklart börja me o skritta fram men sen så fick jag arbeta me henne i trav för att få ett lugnt tempo o få ner henne i form. Sen efter ett tag så lyckades jag att få ner henne i form o hon blev ganska lugn så gnäggade Timo från hagen o jag fick börja om från början igen-.-' men men. Jag tag några spräng öven lite bommar men tränade mest tempoväxlingar. Sen så avslutade jag med några riktiga spurter då jag rider i en hage o har en jätte bra gallopp sträcka:)

Nej nu ska jag kke ta o äta nåt o sen sätta mig o börja med svaren från frågestunden:)

.

ska ut o rida nu efter många om o men hörs sen

Shettistyglar?

Seriöts. Ttissans tyglar håller på att gå sönder o jag har kollat lite efter tyglar till henne o jag hittar inga i stl. shettlandsponny! Men så gick jag in på hästnet o hittede en som sålde ett par svarta shettistyglar så nu har jag mailat henne o hoppas på svar för vi har inte lust att sen stå här en dag med ett par trasiga tyglar o undra va vi ska gö;)


Trissan o Betty i höstas

Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)
Sista chansen nu! avslutar den senare idag;)

-

Ska precis ta o koka lite nudlar o äta lunch:)

Fundrerar på om jag ska rida idag:P isf blir de hoppning/cavaletti. Måste verkligen träna på att hoppa kryss! Hon är rädd för dom av nån konstig anledning:S förut gick de ju jätte bra. O så måste jag träna på lite serier;)


Älskar dehär hindret! tyckte de va as fint! google bild

Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)
Sista chansen nu! avslutar den senare idag;)

Fail bilder

Shoo, nu kommer några av mina 1000 failbilder;)


Bild från i sommrasXD jag med mitt snygga asss;) fan hur lyckades jag få ett så stort arsle helt plötsligt? haha;)


För de första så såg de såå snyggt ut me ett fleecetäcke som är alldeles för stort(skönt att jag har nytt) o sen så han hon ju blivit av me endel av huvet;)




Haha jag va så hungrig att jag börja äta på Lillis;) ehmm jag är ju sååå vaker på bilden oxå-.-





Fin Lillis är när hon gäspar;) (bilden är tagen några dagar efter att vi köpte hästarna o bilden är ju tagen ur "rätt" vinkel för hon ser inte mager ut o hon ser ut att ha muskler men hon va ju sjukt smal o inga muskler)


Vakrast sits ever;)


Haha hon hoppade såå vakert o jag hade ju bästa sitsen oxå;) seriöst vi borde få pris för årets bästa hopp;)


Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)
Sista chansen nu! avslutar den senare idag;)

Hoppar Betty


En liten video från förra vintern när jag o min syrra hoppar Betty;) Dock så märker ni nog att de är filmat på kvällen;) Haha lite små failar;) Men efter dedär så vart hon as duktig:) fick ju inte me de på film bara.

Besviken

Jaha då känns de som att huve kommer explodera;( o vi har inga huvevärkstabletter. Jaha fatta va besviken man blev när man klev upp o de snöa:( igår regna de o då trodde man ju att snön skulle försvinna helt men icke sa nicke. Uppdaterar sen;)

:P

Nu har jag varit o ridit, mockat o ätit;) ska ta o hoppa in i duschen nu. Fail bilder kommer förmodligen imorn för tror inte jag orkar lägga in massa bilder idag, men jag tror ni klarar er;)


Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)
Nu måste ni fråga lite!;) behöver bara några frågor till så har jag fått ihop tillräckligt många;) snälla ni annars blire inget av den:(

avslutar den förmodligen imorn så sista chansen nu;)

:)

Just nu sitter jag o tittar på projek runway:) Jag hade en läsare som frågade om de va nya eller gamla avsnitt o de är gamla dom är från 2005 tror jag, är inte helt säker.

Min moster kommer o sk arida idag o jag tror nog att jag ska rida me henne;) Fail bilder på g men dom kommer nog inte förens ikv eller imorn men håll ut;)



Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)
Nu måste ni fråga lite!;) behöver bara några frågor till så har jag fått ihop tillräckligt många;) snälla ni annars blire inget av den:(
Kom igen nu! 2-5 frågor till sen räcker de:) men om ni vill fråga mer så får ni självklart de:)

film på Lillis


En liten film på när jag e på väg te hagen me Lillis kan dock bli lite långtråk. på väg till hagen men de är bara spola fram till 4.10 för där släpper jag henne i hagen o hon försöker rulla sig men timo kommer hela tiden o förstör;) jag vänder även på kameran sen men ni får ta o vrida lite på huvena i början;) o ursäkta för den dåliga kvaliten;)

Kollar efter häst

Guud va jag önskar att jag hade 60 000 just nu! har hittat den perfekta D-ponnyn. Men nu äre ju så att man sitter här pank:/ Aja de är bara att spara pengar så om några år tror jag att jag kan köpa en ny häst:( nej men ska jobba som en galning för att få så mke pengar som möjligt.

Jag har mailat lite med hon som red in min lilla prinsessa o har fått reda på att hon redan är grundvaccinerad-.-' men hon hade ett vaccinationskort som jag inte fick me av förra ägarn (men dom kke aldrig fick de) så nu får jag betala o göra nåt som redan är gjort för flera år sen-.- men aja finns inget jag kan göra åt de:/

Lite fail bilder kommer senare;)

äter

just nu sitter jag o äter grillad kykling me makaroner:D hittade lite grillad kyckling i kylskåpet o så blev de över lite makaroner igår. Fett gott ässå;)
Va gör alla andra då?

jag har inget att skriva om så kom me förslag om ni t ex. vill att jag ska göra en outfit eller skriva nåt spec. Kom me förslag!:)



Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)
Nu måste ni fråga lite!;) behöver bara några frågor till så har jag fått ihop tillräckligt många;) snälla ni annars blire inget av den:(

...

Jaha imorse mådde jag skit igen:( mår fortfarande inge bra så är hemma idag.
Va o släppte ut hästarna imorse iaf. De va inte kul för de regna, va halt o blåste som f*n så de va ju jätte kul att ta ut dom-.- Dom stora hästarna va ganska så hispiga o hoppa, skutta o trippa runt (mest Lillis). Sen när jag tog shettisarna så gjorde jag som vanligt o red upp te hagen på Trissan o Betty som handhäst men typ 10 meter från hagen blev de för halt så jag fick hoppa av o leda upp dom resten av vägen.

Nu har jag precis suttit o svarat på lite kommentarer o börjar fundera på att äta lunch snart.


Hihi bästa weternryttarn ever asså^^ haha ne skoja bara (förlåt för den usla bilkvaliten) har inga bilder just nu så tar en gammal bild på mig.

Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)
Nu måste ni fråga lite!;) behöver bara några frågor till så har jag fått ihop tillräckligt många;) snälla ni annars blire inget av den:(


Film time

Nu ska jag titta på flicka 2 o äta yogurt me chokladbitar i

Häst dödad i sin box

En häst på en gård utanför Söderköping dog på måndagen i sin box efter att ha blivit knivskuren i könsorganet.

Hästen hade förblött av skadorna och var död när den hittades i sin box. Enligt länsvakthavande polis Lars Engström talar allt för att någon sjuk person attackerat hästen skriver Folkbladet.

Polisen fick telefon från gårdsägaren vid halv femtiden om att man hittat en död häst i sin box. Tillkallad veterinär kunde bara konstatera att hästen förblött av skadorna i könsorganet.
- Tyvärr förekommer det liknande fall då och då och det är lika jobbig varje gång det händer, säger Lars Engström till tidningen.

från tidningen ridsport

 

händer inte detta allt för ofta? att hästar blir knivskurna i könsorganet? fy fan säger ja bara..
och ni kanske undrar vrf ja kopierar och lägger in här? vet egentligen inte vrf själv..
men blir så förbannad när ja läser sånthär.. för de första "vem fan e så sjuk och kommer på tanken?"
och för de andra "hur ont måste inte hästen haft? "

ja vill inte ens tänka på de :S !

hoppas bara att en dag detta ska få ett slut!

Kopierat av Jessica

dag 13

Något som du och din häst gjort som gör dig stolt



De är hur bra de har gått för oss! När hon kom va hon så mager, inga muskler, hade lite svårt att lita på människor, rädd, outbildad, gjorde som alla trav hästar ökade traven hela tiden o kunde inte galloppskänkeln.

Men nu är hon så otroligt duktig! Hon kan allt o litar på oss jätte mycke! hon är så himla snäll! Nu märks de knappt att hon har gått på travet o hon är som vilken ridhäst som helst fast ättre;) Även om hon inte kunde speciellt mycke så har hon lärt mig otroligt mycke! Jag vet de låter lite konstigt men aja.



Älskar dig min prinsessa T.H.´s Lilla Ya



Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)
Nu måste ni fråga lite!;) behöver bara några frågor till så har jag fått ihop tillräckligt många;) snälla ni annars blire inget av den:(




Mockat

Kom hem för en stund sen. Har varit i stallet o mockat alla fyra boxar då mamma inte kommer hem förens imorn kväll för att hon ska gö nåt me jobbet.
Jag mår faktiskt ganska bra just nu för fick en plötslig energikick  helt plötsligt för några timmar sen;) Lasttränade LIllis men hon va så okoncentrerad så de blev bara 25 min. Sen så borstade jag henne, gosade o satte på hovolja. Sen så red jag upp till hagen.



Bild på Timo från imorse.

Vi har stora svarta säckar som vi har frukost o lunch höt i eftersom att dom får de ute o vi ger dom 2 påsar per måltid o idag när jag skulle ge hästarna lunch så hade nån lagt ena påsen lite för nära hagen o gissa vad som hände... jo Timo hade dragit in ena hösäcken i hagen o ätit upp allt!!! De va 5 kg hö i den o sen 5 kg i den andra o dom andra hästarna skulle ju oxå få mat men eftersom att han hade ätit upp allt från den första säcken så gick han ju runt o åt av de som resten av dom stackars hästarna skulle få dela på nu så får nog ge dom lite extra hö ikv.


Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)
Nu måste ni fråga lite!;) behöver bara några frågor till så har jag fått ihop tillräckligt många;) snälla ni annars blire inget av den:(


intresse?

Jag har länge funderat på att fixa HOT or NOT. Alltså att ni får skicka in bilder när ni rider så bedömmer jag
Sits, Matchning, Samspel, Hästens form/undertramp, Utrustning/klädsel o
Helhet.

Då har jag HOT, MEDIUM o NOT.

VAd säger ni vore de kul? Om ni har intresse för de så kommentera häsr eller skicka in bild till [email protected] Så om jag sår in några bilder så lägger jag upp;) Kom ihåg o skriva efter vilken ridgren jag ska bedömma efter;)

Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)

va gör man när...

...man har tråkigt men ändå inte orkar göra spec mycke? Jo nu ska jag avslöja en sak, de är ingen som vet detta, jag har adrig sagt de till nån så ni blir dom första som får veta.
Jo nu är de så att jag älskar att designa! Jag designar både kläder o hästgrejer. Jag har t ex. designat shabrak, ländtäcke, täcke, klänningar m.m. så nu fick ni veta lite mer om mig.

Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)

fixar

just nu sitter jag o fixar in massa musik in i iTunes så att jag kan få in de i min iphone. Har all musik från min gamla mobil. Haha sitter o lyssnar på all den musiken o de är massa som man lyssnade på för as länge sen men bara måste ha de i telefon haha;)

Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)

:D

Tack så mycke Erika Pettersson för den nya designen jag älskar den:D

Gästbloggar - EriikaPettersson

Hej hopp i lingon skogen. :)
Fick gästblogga lite här, eftersom jag precis lagt in Erika,s nya design ur läcker eller hur.

Som ni ser har Erika fått en ny design & header, syns den inte klicka på uppdatera.
Som jag hjälpt henne med, vad tycks ?

Är du sugen på en ny header & design besök på min blogg, ni hittar den här.

PS: Vi har världens bästa namn, vi heter ju Erika. :D

Vill ha!

Haha vi får se hur de går me pengar sparandet eftersom att jag måste köpa licenc osv o så måste jag köpa lite andra grejor om jag ska börja tävla.
Men sen kommer vi ju till dehär med att jag inte kan låta bli o köpa;)




Guud va jag vill ha allt på den bilden! men nu ska jag vara duktig o bara köpa saker jag behöver;)

Nu måste jag skärpa mig!

Jag säger alltid att jag ska börja spara pengar till massa saker men jag lyckas aldrig! eller så börjar jag men tar sen o köper annat innan jag har fått ihop pengar till de jag vill ha. Men nu ska jag skärpa mig! ska nämnligen börja spara pengar till en ny häst. O nej jag tänker inte sälja Lillis om ni trodde de men jag vill ha en mer utbildad häst/ponny o vill ha en som jag kan börja tävla me direkt. Inte för att skryta utan jag säger som de är men jag är otroligt lättlärd o kommer otroligt fort fram i ridningen men nu har jag fastnat lite eftersom att jag måste utbilda Lillis. Nu är hon ju hyfsad i dressyr o väldigt bra i hoppning vi måste bara öva på några få grejer men som t ex western tar ett tag eftersom att jag måste utbilda henne i de. Men hon är otroligt lättlärd!
Men nu ska jag iaf börja spara pengar till en ny häst. Jag har i några veckor redan tittat på annonser o de är otroligt många varmblod till salu! Men jag vet inte men tror iaf inte jag ska ha ett till varmblod, men vi får se.

Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)

tävlar


Länk HÄR!

Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)


hemma

Hej, fortfarande hemma:(

Har precis varit o tagit ut hästarna kom hem för en liten stund sen.
Guud Lillis va såå sööt! när jag gick in i boxen för att sätta på henne grimman så hade hon inte ätit upp all betfor o kraft foder o när jag kom in i boxen blev hon jätte nyfiken o stog o nosa på mig o putta mig lite me mulen. Hon tänkte först inte äta upp sin betfos utan hon ville få på sig grimman men tillslut så fick jag henne o äta;) Världens gulligaste häst^^

Tog lite bilder på hästarna när jag hade släppt ut dom.


"Lilla" Timo. Seriöst jag trodde aldrig att jag skulle få en bild på honom när han har örona framåt för han är så frinig när han får mat.


Lilla söta betty;) guud va jag älskar hennes utseénde:)


Trissan<3


O sist men inte minst min älskade prinsessa.

Jag vet inte bästa bilderna men jag får skylla påatt jag hade mobilkamera


god natt

ska ta o sova nu. guud jag mår verkligen inte bra för jag hade kunna lagt mig vid 6-7 idag o de e verkligen inte likt mig:S aja imorn måste jag iaf ta ut hästarna o mamma kommer inte hem imorn så måste mocka alla boxar:S vi hörs imorn kissies and hugs<3


Haha bild tagen på övernattningen i sexan;) jag sover inte;) jag sov bara en kvart den natten o dendär bilden är tagen på morgonen;)

ny designe på g

Jag har en ny designe på g. Fast denna gång blire en bättre då de inte är jag som gör den;) den kommer förmodligen imorn;)

lånad license

 

Ridsportförbundets disciplinnämnd har behandlat ett ärende där en ryttare tävlat med en annan ryttares licens.

Vid en lokaltävling i hoppning saknade en ryttare licens och hade heller inte tagit grönt kort. En annan ryttare "lånade" då ut sin licens.

Detta uppmärksammades och överdomaren stängde av ryttaren från berörda klasser och utdelade böter på dubbla licensbeloppet samt gav en skriftlig varning till ryttaren som lånat ut sin licens.

Överdomaren anmälde även till disciplinnämnden som konstaterade att en minderårig ryttare inte kan tilldelas bötesstraff. Nämnden upphävde därmed överdomarens beslut om böter och tilldelade i stället ryttarens målsman samma bötesbelopp att betalas till Ridsportförbundet.

Överdomaren hade även anmält den ryttare som lånade ut sin licens. Eftersom ryttaren är under 18 år ansåg nämnden att den skriftliga varningen var tillräcklig och lämnade anmälan utan åtgärd


dag 12

Mitt mål inom ridningen




Ett av mina mål innom ridningen är väll som många andras att bli bäst! Men de som är absålut viktigast är att hästen o ryttaren ska vara ett. Assa jag vill arbeta me hästen o vi ska funka ihop. Jag vill verkligen inte att de ska va som för många andra att man tävlar o byter häst stup i kvarten för att hästen inte klarar de man vill. Jag säger inte att de är nå fel me att byta häst men jag vill inte byta! Jag vill ha en häst som litar på mig, en häst som jag känner o vet precis va den gör o hur den reagerar på saker.


Men visst vill vi nå toppen:)<3 o vi börjar i augusti när vi kan börja tävla:)


Länk till min frågestund HÄR! Glöm inte att ni har chansen att få en länkning om ni frågar nåt, jag lottar ut 2-4 personer;)










Gillar remixen


Minnen

Pappa ominstalerade min dator här om dan o nu har jag suttit o fixat in massa bilder från mitt USB in i datorn. Hittade massa gamla bilder som väcker gamla minnen.


Chiba min kusins mammas C eller D ponny. Bild tagen för ett antal år sen<3


Early Gray en ridskolehäst som står på Stall DaNora bild tagen precis innan jag skulle sadla henne när vi skulle tävla<3


När jag va skötare på Amanda Vinkels förra ponny Sheron när hon skulle tävla<3


Jag o Erika Eriksson i 6:an<3


Lovisa Larsson, Sara, jag o Eliana o sommras på körlägret<3

Aja där fick ni några bilder<33


tröttis

Fy f*n va trött jag är. Kollade precis på dressyrmupparna´s blogg o såg att Linn har vunnit. Hon har vunnit 203 rosetter!:O wow o själv har man bara vunnit en:S men så har man ju bara tävlat en gång;) men men i Augusti blir de ändringar på de;) Kan ju inte börja tävla förens i augusti eftersom att hLillis grundvaccination inte är klar förens då:( Aja vi hörs senare just nu sitter jag o tittar på projekt runway.


Hihi men vi måste öva lite till oxå hennes (o min) hoppstil är inte alltid den bästa;)

äntligen funkar en dator!

Ja! Nu funkar mammas mus så jag kan blogga från hennes dator:) Nu äre ju så att jag lyckades bli sjuk igen:S Igår kväll så klarade jag knappt av att röra på mig, jag va as trött på ett konstigt sätt o ena sekunden frös jag o nästa svettades jag:S Jag somnade straxt efter 7 igår kväll o de är inte alla likt mig! sen vaknade jag några timmar senare o va vaken en liten syund o somna igen.

Vi får se om jag mår bättre senare för då kke jag ska rida me min moster eller träna NH.


Gammal bild på Lillis

Håll ut

Jag lovar att börja uppdatera som vanligt igen så fort datorerna funkar igen. O jag kan inte ladda upp bilder med telefonen heler:( aja glöm inte frågestunden! Om ni frågar nåt så har ni chansen att få en länkning rulla ner lite o hitta ett inlägg med länk till frågestunden;)

Konstiga datorer?

Jaha alla datorer krånglar sjust nu! Min går inte att starta, mammas mus funkar inte o pappas tangentbord funkar inte:S så just nu bloggar jag från mobilen men orkar inte skriva så mkt. Jag är sjuk igen:( hörs senare

RSS 2.0