Det tar sig

Lalle var riktigt fin idag! Longerade henne och väntade mig den typiska hetstraven dom första 10-20 varven. Men hon var riktigt lugn från början idag! Hon höll ett riktigt bra tempo och ett tag vart hon nästan seg (!!!!). Men det är kul att det börjar ta sig. Bytte även bett på henne idag. Hade ett smalt tvådelat bett på henne men bytte nu till ett tjockare. Har inte velat ha det eftersom att jag tycker det är en aningen lite stort, men just nu är det bättre för henne! 
 
 

Detta är nytt för mig

Jag har äntligen gjort den stora satsningen jag drömt om i flera år! Jag har äntligen bestämt mig vilken gren jag ska satsa på och skaffat en häst därefter. Lalle är min första häst med kända namn i passet (eller ja Tura har Spang Best som pappa men det var en travhingst). Det känns faktiskt rätt bra att nämna stammen för folk och dom drar lite nöjt på mungiporna och nickar, som svar på "ja det är en rätt bra stam". Det är rätt stort för mig. Att hästen kommer från zangersheide är inte heller så tokigt. 
 
Det är även stort att kolla på sändningarna från Stockholm och se hästar som är släkt med Lalle. DET om något är stort. Jag måste säga att det var en stor inspirationsboost att se det. Jag vart otroligt taggad, sen kommer nog Lalle aldrig dit, men hon kan gå långt. Mitt fina hjärta, vi ska sikta mot stjärnorna och vi ger aldrig upp. Tänkte ta och skriva ihop ett inlägg nån dag om hur jag tänker kring Lalle och hur planerna ser ut. 
 
Ursäkta för dålig screenshot men här har vi en släkting till Lalle, minnet är bra men kort men denna häst var efter (eller om det kanske var morfar eller nåt) Lord Z som även är Lalles morfar. Det mina damer och herrar är stort för mig!

Atm

Håltimme från 9:15 till 12:40, så jag inspoboostar mig själv med hoppning från helgen!




Den kvinnan, den rösten

Det spelar ingen roll vilken låt Miriam Bryant gör en tolkning av, hon bara rockar de! Hon bara sätter fullträff efter fullträff! Jag älskar den kvinnan och hennes röst! Just nu går hennes låtar från så mycket bättre på repeat. 
 
Här är ännu en av mina nya favoritlåtar.
 

När det vrider sig i magen

Jag satt fridfullt och tittade på Beck när jag insåg att jag ska hålla argumenterande tal imorgon. Jag har haft sådan ångest för detta tal så jag har inte klarat av att skriva det. Jag har underbara lärare som kompromissar och gör så att ajg ska känna mig så bekväm som möjligt och placerar mig i grupper som jag får vara med och påverka. Men inte denna lärare... Hon har bar sagt att jag måste hålla detta tal och har dessutom placerat mig med den halvan av klassen jag känner mig minst bekväm med och den som det är flest i.. Jag har försökt prata med henen flera gånger men hon bara avfärdar mig, jag vet inte om hon bara är hård men jag tror inte att hon förstår hur hemskt detta är för mig. 
Så nu har jag skrivit ett mail och sagt att jag inte tänker hålla något tal imorgon och om hon har någon annan lösning på problemet.
 
 
Brukar få höra att jag är larvig och att det bara är att ta tag i sig själv, men jag har inte fått ner mer än det ni ser på bilden. jag får sån panikångest så att jag blir helt blockad...

Nya skor

Idag fick Lalle stå. Kom hem 15:45 och då bara hoppa i stallkläder eftersom att hovslagaren skulle vara här kl 16:00. Så nu har Lalle fina fossingar med nya skor med snösulor! Nu är vi berädda på snö o is. Hon fick dock stå idag. Brukar låta dom stå den dagen dom skos/verkas och speciellt med tanke på att hon gått några veckor utan skor.
 
Min lilla häst. Jag älskar henne nåt otroligt, stod o mös med henne i stallet medan han skodde. Jag älskar den hästen och ser fram emot att komma igång ordentligt med henne!
 
Haha fick muta henne lite när han skodde bak för att hon skulle vara snäll ;)

Ironin

Hej på er!

Efter mitt lilla nattinlägg tog det en bra stund innan jag somnade. Somnade nån gång runt 4:30. Klockan ringde 7 och jag snoozade mig fram till kl 8. Väl uppe så va jag hyffsat pigg. Är så sjukt att jag är så trött jämt fram tills jag sover riktigt uselt då piggnar jag till, är lite felinstalerad tror jag ;). Men mockningen är klar för idag och nu sitter jag på bussen på väg till skolan. 

Ha en bra fredag!




Nattliga tankar

Ja nu är klockan 02:55 och jag ligger klarvaken... Men det ger mig tid att fundera på livet. Jag kommer vara helt slut imorgon!  

Men här får ni lite inspobilder i brist på annat. 




Sjukling

Hej på er!
 
Inatt har jag inte sovit mycket alls, har mått skit under hela natten så när klockan ringde imorse insåg jag att det går inte. SÅ jag sjukanmälde mig och skrev då ett mail till min lärare om anledningen (detta för min höga frånvaro denna termin som hon kommenterat väldigt bittert). Hon svarar men hoten om att csn i stort sätt skulle kunna plocka bort mitt studiebidrag redan nu... Så svarade glatt att jag misstänker att jag kanske har magsjuka men att ajg ska vara på plats imorgon... Nu mår jag dock bättre efter att fått några timmar icke sammanhängade sömn under dagen. Har även fått i mig lite kaffe nu och även om det vrider sig lite i magen på mig så verkar det gå bra. Natten var hemsk, satt på toagolvet kallsvettig och inte långt ifrån att tuppa av... 
 
Men men, nu får det vara skärpning och bara åka till skolan oavsätt vad! Om jag så sover igenom lektionerna eller smittar hela klassen med magsjuka.... 
 
Nu har ni fått höra på mitt gnäll ;) Men jag ville faktiskt skriva ett litet tack till er! Även om jag just nu anser att denna blogg inte är så läsvärd alls med min tråkiga design och allt så stannar ni! Och igår hade jag fler besökare än vad jag haft på länge! Det har även börjat trilla in lite kommentarer nu och då vilket gör mig otroligt glad. Tack för att ni är så underbara! Jag ska göra en satsning på bloggen, men jag vet inte om jag har möjlighet till det nu, kan hända att ni får vänta till runt nyår, men i början av 2016 ska jag kicka igång denna blogg på riktigt! 
 
Med tanke på dagens mående så fick finingen vila idag. Var endast ner och mockade
en snabbis. Imorgon tar vi tag i min muppunge igen!

Ruta 1

Åhh jag vill inte. Har ingen sadel till Lalle så måste rida barbacka om jag ska rida, kan inte rida henne barbacka då hon bråkar och jag inte kan sätta henne på plats utan sadel... 

Så här ligger det till. Lalle kastar med huvudet och försöker slita åt sig bettet (hon gör likadant på lång tygel, testar gränserna på hur mycket hon kan få) när jag då håller handen still och inte ger henne bettet så blir hon förbannad på mig. När jag red henne ute på åkern häromdagen drog hon ju bara ut på vägen som var hal och nu har jag ingen sadel och då kan hon få av mig... Så behöver en sadel och en användbar ridbana, för tillfället har jag inget av de...

Lär hon sig att få av mig kommer hon kasta av mig så fort det blir jobbigt, hon är den typen av häst. Så nu går tankarna, bara longera, tömköra, jobba henne från backen och skritta ut med sällskap tills vi fått tag i en sadel. Detta för min egen säkerhet och för att inte orsaka problem som blir otroligt jobbiga att bli av med sen. 




Dreglar..

Åh, älskar verkligen choklad! Detta får mig att typ dregla som bara den! Haha





Longering

Vart longering för Lalle idag, funderade en stund på om jag skulle hoppa upp men valde att longera henne och det var nog klokt gjort. I början var hon väldigt stressad och bara flängde iväg och titta åt alla håll. 
 
För att lugna henne började vi med skritt på en väldigt liten volt och ökade den sedan lite och satte igång henne i trav och gjorde en del avsaktingar. Efter en stund så lugnade hon sig och jag kunde sakta men säkert länga ut linan. Lalle är en speciell häst som man helt enkelt inte alltid kan säga att idag ska vi träna på det här! Om hennes sinnesstämning säger något annat så får man lyssna på den och jobba utifrån de. Om jag hade valt att sätta mig på henne hade jag förmodligen hoppat av och kopplat på linan ändå, hon hade den typen av sinnesstämning idag. 
 
Haha dessa bilder kom upp på facebook idag. 2 år sen jag var på trimmkurs med en Ice på 8 månader. Haha bilderna på trimmbordet, så typiskt Ice, hon hatar att stå där och att hon är missnöjd går inte att missa!

Va liten hon var!

Tisdag

Känner att detta kommer bli en lång skoldag och den har inte ens börjat än. Är otroligt trött och seg. Skulle ha tagit Lalle imorse men mådde skit imorse så blev inget av det, får ta henne i regnet ikväll! Ridhus ja tack!
 
Igår vart det ingen motionering med Lalle, kände igenom henne ordentligt och masserade henne lite. Eftersom att hon är en väldigt känslig häst är det lätt att upptäcka om t.ex. sadeln trycker fel innan problemet blir för stort (till skillnad från Tura som är halvt döende innan hon visar smärta). Har nu ridit i mammas sadel ett par veckor och hittade tråkigt nog ömma punkter på ryggen.. Men inte farligt alls. Men masserade henne ordentligt och smorde in de ömma områderna. Idag blir det nog tömkörning eller longering och lite massage på de. 
 
Imorgon satsar vi på att rida på morgonen, om jag inte testar ut någon sadel ikväll som kanske passar så blir det en barbackatur, kanske kan rida till gropen och kolla hur underlaget ser ut där så jag kanske kan jobba igenom henne lite ordentligt.
 
 

Monday

Vad gör man när man inte kan sova? Jo man tidsinställer inlägg för kommande morgon! Haha. 
 
Jag hade höga ambitioner för denna förmiddag. Skulle upp 6:30 imorse för att släppa ut hästar och rida när det var ljust eftersom att när jag kommer hem är det bäcksvart ute. Men ställde klockan på 7 istället. Znoosade mig fram till 7:45. SÅ ingen ridning på förmiddagen. Får väll rida i mörkret ikväll eller nåt. Går ju inte att rida på ridbanan så nu får man improvisera. 
 
Vi får se hur jag löser detta i vinter. 
 
 

Det här med täcken

Fryser verkligen hästarna eller är det bara vi? Ska jag vara ärlig så är det vi som fryser. Sen beror det ju självklart på, har du en häst som gått hela hösten med täcke kan du ju inte plocka av de i slutet på november. 

Jag har egentligen helst mina hästar utan täcke. Det är naturligast för dom. Men nu har jag valt att täcka Lalle eftersom att hon ska vara under hård träning i vinter och jag inte vill att hon ska få världens björnpäls att svettas i. 

När en häst fryser fäller dom upp pälsen för att hålla värmen, sätter du ett täcke på en häst trycker du till hårsäckarna på hästen vilket gör att den inte kan resa pälsen. Detta i sin tur gör att hästen fryser mer. Har en häst sen haft täcke hela livet kan det ta väldigt lång tid innan dom kan resa pälsen igen. Men så är fallet. Så jag undviker egentligen täcken i största mån. Men har nu valt att täcka Lalle av mina ovan nämnda skäl. 

Vad är era tankar kring detta med täcken?




Beckmys




Julbelysning

Finns det något mysigare än julbelysning? Förra året fick jag faktiskt inte upp någon julbelysning alls hemma! Men i år är jag väldigt tidig, har faktiskt redan satt upp den, fick något ryck och satte upp den tidigt, det är så otroligt mysigt att sitta i soffan med stjärnor i fönstren. Det är väll de jag tycker om med vinter tider. 



Vinterkyla

Usch, känns som -15 grader ute och så kollar man på termometern.. -6.1.. 
 
 
 
Vart longering av Lalle idag. Hade ingen motivation att sätta mig på hennes rygg och inget vettigt ställe att rida på så valde att göra så istället. Imorgon blir det nog lite NH eller nåt för att lugna henne innan jag hoppar upp. Mamma hade med kameran till stallet så nu hoppas jag att bilderna till nya designen är färdiga, har inte hunnit kolla igenom dom än. Har även varit i kontakt med lite folk som är duktiga på det där med bloggdesign! Haha. 
 
Min utsikt från soffan, visst är det vackert, men vill inte ut i skiten.

Atm




Lördag

Snö och isgata... Ridbanan som varit rätt så blöt var frusen.. Så Lalle som fått en mini vila på 3 dagar skulle ridas men inte där då! Vart ute på en åker.. Hon var hysterisk... Hon lyssna inte på handen, hon lyssna inte på sporren. När hon började bara kasta sig, sparka o studsa ut på dom hala vägarna kände jag att det inte är värt risken att sitta på henne idag, så när jag fått henne att lugna sig lite hoppade jag av och hämtade longerlina, så hon fick springa av sig lite ordentligt! Vissa dagar får hon hålla på och så traglar jag mig igenom de, men eftersom att det är halt så ville jag inte ta risken att vi halkar omkull. Ibland får man vara lite förnuftig och tänka på sin egen säkerhet. 

Har inte bestämt mig för om jag ska rida henne på bana imorgon om det ens går eller om jag ska rida ut med Marika. Men ska försöka kolla om det går att rida på banan då jag verkligen behöver diskutera med damen! 

Frusen nyponbuske utanför stallet. 

När det flyter på

Första lektionen idag började med semenarium om filmen gökboet i psykologin. Vi fick sedan ett grupparbete som sedan ska presenteras muntligt. Men jag har en underbar lärare som vet att jag inte gillar grupparbeten och får fullständig panik när jag ska ha en muntlig presentation så hon sa att jag kan göra en skriftlig inlämning istället! Grym lärare!
 
Har sen typ en teatergrej på kommunikationen och argumenterande tal på svenskan... Aja bara bita ihop. 
 
Har lunch just nu, men som vanligt spenderas den som blogg tid och tid för att leta inspiration eller plugga. Har sen en lektion kvar på 45 min men den ska spenderas med att öva  inför julavslutningen.
 
 

Fredag

Hej på er!

Orken har legat nere i botten, var även hemma o var sjuk igår så orkade inte blogga! Lalle fick stå igår också då hon skulle vaccineras. Men påt idag igen, halt och jävligt ute så tror faktiskt det blir ett pass på åkern. Men det återstår att se, beror lite på när mörkret faller. 

Men vi hörs senare idag! Ha en bra dag och var rädda om er!

Lite skönt är det att blogga i ett mörk klassrum i sin ensamhet, ger mig lite tid att vakna. 

Nöjd hästägare

Idag var Lalle riktigt fin! Först gick vi igenom det vi fått i läxa, när hon överträffat min förväntan tog vi och red ut en sväng. Lät henne galoppera av sig lite och även där skötte hon sig riktigt bra både i ökningar och avsaktningar. Det är otroligt hur snabbt det tar sig! Men jag är otroligt nöjd med min flicka, detta kommer bli grymt! 

Vädret idag dock... Skinande sol hela förmiddagen, sen rätt vad det var när jag skulle ner till stallet så öste regnet ner... Gick och började mocka, och 15 min senare sken solen igen! Mysko väder, men sen höll sig solen framme hela eftermkddagen och så kom regnet nu på kvällen. 

Imorgon får hon sig en välförtjänt vilodag. Ska till Jesper och hjälpa honom och sova där! 




Blöt ridtur

Vart en skrittur med Marika idag. Det skulle bli en mysig tur med lite skitsnack osv! Men nej.. Lalle var hyper pigg och regnet öste ner! Vi båda var genomblöta och iskalla när vi kom tillbaka... 

När jag kom hem från stallet lagade jag mat, mixad grönsakssoppa med kyklingbitar. Ruskigt gott är det! 

Sen tänkte jag duscha men nej, kom på idén att lägga mig i ett varmt bad eftersom att jag fortfarande var frusen! Jag har inte legat i ett badkar på 5 år, sist jag låg i ett badkar somnade jag... Redan då var jag så stressad så att jag inte kunde slappna av. Haha, efter en kvart snurrade de så mycket i huvet så jag fick ge upp! Men fryser iallafall inte längre!




En blogg värd att läsa?

Då jag vet att man behöver mer än barq intressant inehåll i en blogg för att man ska vilja följa den så går jag med jämna mellanrum in på min blogg och tittar om jag tycker det är en blogg värd att läsa! Jag kollar på bilderna, upplägget av inläggen och designen! Ska jag vara ärlig så är jag så otroligt trött på min design och tycker inte alls om att bloggen är så smal! Tycker den ser tråkig ut! Den är så mörk och dyster, jag vill ha en bred, ljus och inspirerande blogg! Därför ska jag verkligen göra allt jag kan för att ni ska få en blogg som är trevligare att klicka sig in på så snart som möjligt! 




Ibland får man unna sig

Ja, ibland får man unna sig, även om det är söndag kväll! Pina colad, coca cola med is och frusna svarta vinbär! Många olika smaker som blir helt grymma ihop! 



Det tar sig

För inte ens en vecka sen kändes det hopplöst! Jag satt och nästan grät, jag kände mig värdelös. Lalle är ingen lätt häst, hon har en hel del åsikter och säger till när hon inte vill. Jag var nära på att ge upp! Sen kom Jesper, konstaterade problemen och gav mig lösningen. 
 
Jag red henne på bana med instruktionerna Jesper gett mig i fredags, igår red jag ut och idag fortsatte vi följa Jespers instruktioner. Redan idag hade vi gjort enorma framsteg! I fredags höll hon på och bråkade en hel del och när hon äntligen tonat ner sina åsikter och sammarbetade var hon dyngsur av svett. Idag var hon mycket finare från början och det tog inte lång tid alls innan hon började gå i den form jag ville ha henne och vågade lägga sig på bettet. Så otroligt hur stor skillnad det var! Ett stort kliv i rätt riktning. Nu är motivationen och självförtroendet tillbaka!
 
Detta visar bara på hur otroligt viktigt det är att få någon annans ögon. Hur otroligt viktigt det är att ta hjälp av någon annan för att lyckas. Hade även Jesper i luren när jag red idag så när frågor och funderingar dök upp så kunde jag ställa dom och få svar direkt, otroligt skönt!
 
 

Dags o sätta fart?

Kom hem för en stund sen, sov hos Jesper inatt så har varit och pussat på min fina pojke (Frasse)! Lite trevliga nyheter! Frasse är ju till salu, men blir han kvar länge till så ska jag o Jesper antagligen byta häst ett litet tag, han tar o rider till Lalle och jag har Frasse hemma o rider honom. Men det återstår o se! Vore dock kul att få rida min pojk igen. 

Nej men nu måste jag sätta fart! Stall ska fixas, Lalle ridas och inspirationen är på top just nu! Är så sugen på att äntligen få iordning lägenheten! Så hinner o orkar jag så ska köket målas idag! 

Igår, haha kolla Ice nere under bordet!


Pray For Paris

Det som hänt är ofattbart! det är sjukt hur mycket ondska det finns i världen.. Jag blir illamående när jag tänker på vad folk är kapabla till! Nu måste vi visa att vi står enade och att vi stöttar Frankrike i detta! 
Alla mina tankar går till dom drabbade i Paris!
#prayforparis






Uteritt

Gick ner till stallet idag och möttes av Tura i Lalles och Lajos hage! Så då vart det snabbt ut o fångs henne, knyta ihop tråden provisoriskt så att inga andra hästar byter hage och sen ner till stallet o hämta tråd. Så där lagom kul..

Hitta ett sår på Lalles ena bakben, paniken som uppstår! Varit med om nästan mardrömshistorier när det kommer till sårskador på ben! Men det var väldigt ytligt, inte varm, halt eller öm! Då kunde jag pusta ut! 

Som tur hade vi uteritt på schemat idag, så vart en lugn uteritt. 




En av alla andra

Haha la upp denna text med en bild på facebook igår: 
Det sista om att hon inte är svensk är kopplat till ett facebook inlägg som Pelle skrev om importhästar. 

Pelles kommentar på det facebook inlägget:
Haha förstår inte alls vad han menar nu! Haha! 

En sån där dag

Idag är en sån där dag när man är otroligt glad över att ha gjort klart allt på förmiddagen. Kom hem och var helt slut. 
 
Red och fixade stall på förmiddsgen innan skolan. Lalle fortsatte vi med det Jesper gjorde igår, få Lalle att acceptera stödet i bettet och börja tänka. Vi hade en hel del diskussioner om livet men tillslut så koppla det i huvet på henne. I traven låg hon nästan lite mycket på bettet, men eftersom att vi strävar mot att få henne att acceptera de så låter jag henne vara där. 
 
Tur man hade handskar.... Detta är nog en kombination av hennes ryckande i tyglarna när hon bråkar och när hon hängde i dom i traven. Har ett par väldigt smala tyglar som skaver rätt så bra mellan fingrarna.
 

That feeling!



NötaNötaNöta

Ledig idag! Eller har utvecklingssamtal mellan 16:30-17:00. 
 
Idag hoppade Jesper upp på Lalle. Han skulle ha gjort det igår men det vart så sent så jag tog henne igår. Jag har hela tiden sagt att hon är en rätt svår och väldigt speciell häst, Jesper som är van vid väldigt svåra hästar har sagt jaja och vinkat bort det. När han satte sig på Lalle så höjde han på ögonbrynen och vart förvånad, hon var bra mycket jobbigare än vad han väntat sig! 
 
Hon är ingen lätt häst! När hon inte vill kastar hon upp huvet, försöker gapa och bara kastar sig avigt. Det är ett under att jag suttit kvar på henne. 
 
Men det var kul och få Jespers utlåtande på henne. Nu är det bara nöta grunder som gäller! Jesper kommer fortsätta att rida henne lite nu och då och kommer förhoppningsvis starta henne i februari. Det var även kul att se någon annan rida henne! Jag tycker att det är väldigt nyttigt att se andra rida henne så man ser hur det ser ut. 
 
Sen brunstar hon just nu och jag tror och hoppas att det är anledningen till att hon är extra jobbig just nu.
 

Kluven

Åh, fick ett erbjudande igår.. Ett erbjudande som jag för några månader sen inte hade tvekat till att tacka ja till! Men idag? Hmmm allt ser väldigt annurlunda ut! Jag är så otroligt klven, jag skulle gärna ta båda vägarna samtidigt! Eller avvakta några månader.. Jag vet inte. Jag tänker inte säga vad det hanslar om, inte än i alla fall. Vad gör man när man trodde att allt var perfekt men får en chans att kanske göra det mer perfekt, eller det kanske inte blir mer perfekt. Det kanske blir sämre? Eller så kan det bli bättre? Jag vet inte vad jag ska göra!

 

Longering

Idag stod det longering på Lalles schema, eller egentligen inte men det vart så! Jesper longerade henne lite på slutet och imorgon ska han ta med sin sadel och hoppa på henne! Tyvärr blir det nog inga bilder eftersom att ljuset blir så dåligt även om vi har 4 väldigt bra lampor på ridbanan! Men vi ska se vad jag kan göra åt saken. 




Så mycket bättre

 Jag har aldrig följt så mycket bättre och gör fortfarande inte. Har tittat på delar av några avsnitt denna sässong. Däremot har jag lyssnat på alla låtar. Jag har inte blivit speciellt imponerad alls, jag fastnade lite för Niklas Strömsteds pik till SD, den hade ett bra budskap och han framförde den bra. MEN åh Miriam Bryant! Hon imponerar mig mer och mer, alla låtar hittills har verkligen satt spår i mig och påverkat mig djupt. Den rösten och den kvinnan! WOW!
 
 

Lång måndag

Usch va lång denna dagen har varit! Utsläpp imorse, hem o gjorde mig iordning och rullade mot Örebro och hämtade telefonen och åkte till skolan och pluggade lite innan skolan började. Slutade 16:50 och mötte då upp Jesper på stan då han lämnade in sin mobil på lagning så vi väntade på att den skulle bli klar. Sen styrdes bilen mot hans stall för sista fixet och insläpp av hästar, sen raka vägen till mitt stall för o mocka hos Lalle. Klockan bara sprang iväg! 

Nu ligger jag i soffan och gosar med Ice och Jesper i andra med Ida. 

Ha en bra kväll❤️




iPhone 6s

Åhhhhh nu har jag hämtat ut den! Den kom redan i fredags men hann inte hämta den då, men idag åkte jag och pappa in innan skolan började och hämtade min nya kompanjon!
 
Vart en guldig iPhone 6s. Än så länge super nöjd! Nu kommer det bli fler och bättre bilder på bloggen, äntligen!
 
 

Hoppning på schemat

Som rubriken lyder! Idag hoppade jag kängrun för första gången på 4 veckor (??). Pigg o taggad var bara förnamnet. Man höll i sig och hoppades att man inte skulle dö. Hon kasta ner mig i sadeln och sa "håll i dig för nu kör JAG". Haha, nu när vi är igång igen så ska jag hoppa henne regelbundet så att vi slipper sånna här självmordsritter, haha. 
 
Typical Lalle, huvet på sne!

Saturday

Hej på er gott folk. Lugn lördag nu då, känner verkligen att det behövs! 
 
Idag står mockning, ridning och lördagsmys på schemat. Ska snart byta bort mina myskläder mot mountian horse byxor och en varm jacka! Ingen sugen alls just nu faktiskt, det regnar! Ridhus ja tack!
 
Imorgon kommer min lilla korv hem igen!! :D
 
 

Fredagsmys

Äntligen fredag! Jag o Jesper diskuterade utgång men vi båda kände att vi var lite för fattiga för de och båda rätt sletna så istället kommer han över hit ikväll för idol och ligga raklång på varsin soffa o snacka skit! Har storbesök här, hans katter är nämligen här, han tog hit dom igår. Ida är ju gammal o bara sover, hon har dessutom bott här hela sommaren så hoon känner sig hemma här och gick raka vägen till sin favoritplats och la sig o sov! Buster är mer som en hund än en katt. Han älskar att följa med, han har varit här flera gånger och han trivs som fisken i vattnet! Han far iväg som en raket igenom hela huset när man släpper honom!
 
Ingen ridning idag, kom hem väldigt sent, men igår hade jag ett otroligt bra pass på Lalle, riktigt fin o lyhörd!
 
Buster och Ida

Nöjd med vardagen?

 Jag ser en hel del bloggare som skriver om hur nöjda dom är med sitt liv. Dom lever dröm livet med fina hästar, ett jobb dom älskar, en framgångsrik blogg och många av dom har en stor satsning som dom kan satsa på till 100%.

Det får mig att fundera på om jag är nöjd med livet? Ska jag vara ärlig? Det är jag inte! Jag vill så mycket, livet rullar inte alls på, jag är så trött på skolan och är så stressad och sliten så veckodagarna är hemska att ta sig igenom. 
 
Jag är otroligt nöjd med Lalle, där har det gått riktigt bra, trotts ett litet bakslag. Hon är otroligt fin och att jag vart erbjuden att köpa henne var bland det bästa som hänt mig i hästväg! Vi ska nu nå toppen.
 
Men skolan är det som tar upp den största tiden och den får mig att må dåligt och vara stressad. Jag kan inte sova, jag tappar en massa hår och orken och motivationen är i botten. Jag vill gärna läsa psykologi, sociologi och den typen av ämnen, men restenl... Det känns som att alla bara motarbetar mig, alla lärare har en massa grupparbeten, muntliga prov och semenarium. Det är det värsta jag vet, jag får riktig ångest. 
 
Sen går alla lärare och säger "Tänk nu på att inte falla tillbaka i gamla vanor så att det inte blir som förra terminen, du får inte missa saker och hamna efter". Jag har lust att skrika åt dom att ta sig i röven och hålla käften! Jag orkar inte, jag vill inte.. Jag vet inte hur många gånger jag nästan slängt ut datorn genom fönstret för att allt känns hopplöst, jag känner mig värdelös. Jag vill skrika och gråta och be alla dra åt helvete. JAG BEHÖVER EN PAUS FRÅN LIVET! I vintras hade jag aldrig överlevet om jag inte struntat i skolan och andats häst alla vakna timmar på dygnet. Jag behöver en månad när jag kan få andas häst. I vintras kunde jag mocka 3 olika stall under en dag. Jag behövde inte rida, bara få vara i stallet och bara vara där, det gav mig otroligt mycket. 
 
Jag kan inget göra, det är bara att ta sig i kragen, svälja gråten och försöka ta sig igenom skolan med godkända betyg... Jag kan inte byta till kvinnersta igen, jag kan inte välja att läsa något annat för vad jag än gör så måste jag läsa om minst ett år till. Väck mig när mardrömmen är över.
 



Uteritt med Marika

Som rubriken lyder! Idag vart det uteritt med Marika och Lajos. Både Lalle och Lajos (Tiger och Puh) var helt hyper och skit pigga. Haha ena galnare än den andra. Men ridpasset gick bra, bara min kropp som snart säger upp sig. Ska nog ringa min häxdoktor och be om antiinflamatoriskt. Usch nej, bättra på kosten, börja röra sig och ta tag i livet? Kanske först o främst ska börja med att äta nånting? Är sällan jag äter nånting innan kl 13, när ajg går eftermiddag är det ofta som jag inte äter nånting alls på hela dagen förens jag kommer hem vid 18 tiden. 
 
Nej nu börjar min arm göra ont av ansträngning av att skriva.. Haha känns ju löjligt! Så vi höres.
 
 
 

Är det värt det?

Är hästarna verkligen värda tiden och pengarna vi lägger?
 
Jag har många gånger tänkt tanken, tänk vad mycket tid och pengar man skulle ha över om man inte hade häst! Inga sena kvällar i stallet, inga hovslagarräkningar eller halta hästar. 
 
Vi hästägare lägger otroligt mycket pengar på våra hästar! Jag kommer ändå lindrigt undan med eget stall och otroligt låga höpriser och gratis strö. Men ändå går i stort sätt alla mina pengar till hästen. Men jag skulle bli tokig om jag inte hade stallet att gå till! Jag vet dom korta perioder jag varit hästlös, jag vart helt tokig, höll på att klättra på väggarna! Så jag skulle aldrig kunna sälja hästarna och bestämma mig för att satsa på skolan. Det skulle inte gå! 
 
 
Detta är värt allt! Detta är livet och min favoritplats på jorden. 
 
Vad är era tankar kring detta? Tror dock att de flesta hästmänniskor har samma åsikt som mig ;)

Känguru

Lalle under dagens ridpass kan nog sammanfattas som hysterisk känguru... 
 
Broms fanns inte på henne idag. Jag böjde lite på henne och gjorde skänkelvikningar för att vänja henne vid skänkel. Hon var sån idag att man inte kan lägga på sporre utan att hon for iväg och vid skänkelvikningar så lägger du på skänkel samtidigt som hästen bromsar sig själv med sidvärtesrörelserna. Sen började vi trava och gjorde en massa avsaktningar. Där med hopp, studs och oj nu for vi iväg i 310 undan högenskänkeln...
 
Efter mycket diskussioner om livet började vi galoppera, eller ja vi började med avsaktningar där med, efter en stund så tänkte jag att jag låter henne rulla lite i galopp.. Jo men hej du! Det gick snabbare och snabbare för att rätt vad det är hoppa upp i luften, studsa eller kasta sig åt sida. Så vi fortsatte med avsaktningar och tillslut så Lyckades vi komma överens så vi kunde rulla lite i galoppen åt båda hållen. 
 
Avslutade med att trava av henne på halvlång tygel. 
 
I både trav och galopp var hon sån att om jag bara bara red rakt fram eller på volt så gick det snabbare och snabbare tills hon tillslut vart tillräckligt förbannad på mig för att jag försökte dämpa tempot och hon kastade sig i luften eller något. Efter 3 veckor utan att jag jobbat henne ordentligt och krävt något av henne så tyckte hon inte att jag kunde börja kräva nu. Så nu är det bara upp och nöta grunder och få in grundlydnaden på henne igen så att det går att rida min lilla mupp. Efter passet skrittade vi av en liten sväng i skogen, tycker det är roligare än att skritta varv på varv på ridbanan!
 
 

Tisdag

Tänkte starta med att säga att jag tagit några vilodagar och därför inte bloggat, men insåg att det snarare varit tvärtom! Har varit så fullt upp så jag har inte hunnit eller orkat blogga. 
 
I lördags var det Vrigstad tur och retur och i söndags hjälpte jag Jesper att måla klart hans stall eftersom att han körde mig i lördags. 
 
Igår mådde jag inte bra alls när klockan ringde 04:50 och sjukanmälde mig för en lugn dag hemma.... Släppte ut hästarna vid 7, gick o la mig en stund till innan jag gick upp och satte mig vid köksbordet för att plugga. Pluggade en stund sen var det stall och Lalle. Longerade Lalle på åkern. Inga inspänningar utan bara för att hon skulle få springa av sig lite. Hade tänkt rida ut men det blåste så otroligt och jag orkade inte sätta mig och jobba med henne, för trött i kroppen. 
 
Sen kom Jesper ochhämtade upp mig och vi åkte en sväng till Kumla då han hade ett ärende dit och sen Örebro och tillsist Hovsta för att plocka upp lite hästmat, eller ja lite, kändes som att vi hade hela bilen full, haha. 
 
Är i skolan, slutar 13:05, då ska jag hem, äta, mocka, rida och sen plugga! Brukar vara rätt lugnt med plugg direkt efter loven med inte denna gång...
 
Hörs sen!
 
 

RSS 2.0