Gott nytt år!

Gott nytt år på er mina kära läsare! Hoppas ni har de lika bra som ja hare ikväll!


Ridtur i solen

Vart en grymt härlig ridtur i solskenet idag med mamma, Jonas o mina syskon! Alla hästar va jätte snälla o allt! O Wilma min ena syrra va skit duktig! Han har knappt suttit på Brunte o de va skit länge sen sen sist o hon galoppera me honom o allt möjligt! Hon är ju 10 men är ganska liten.
O imorn äre nyår!

Jaa min telefon vägrar o ladda upp inlägg me bilder!


Rodeo

Ja rubriken beskriver hur Tura va under ridningen idag... Först dom 5km i skogen va jätte bra bortsätt från att Sofia red Betty o Betty bråka massa. Men sen så tänkte Vi ta o rida lite på en åker då alla hästar hade ganska mycke energi. Men Tura va helt galen (har hon varit senaste veckorna så fort man är på en åker eller bana) så hon försökte bara sparka o stegra sig o drog iväg o massa... Tror hon får lite för mycke foder o har för mycke energi så ska minska lite på hennes kraft foder o kolla om de blir bättre

Red sen även en runda på Trissan, inte ridit på henne på ett tag så fick ta de ganska lugnt.


(inlägg från igår men telen vägra lägga upp o orka inte ändra texten)


Sadel

För en o en halv timme sen åkte Jonas hem.
Idag va ja o Jonas ute o red på Tura o Steffe.

Bild på min sadel o mitt nya schabrak som ja fick i julklapp. Av nån anledning lyckades ja få en bild ur en sån vinkel att sadeln såg ut o sitta långt fram! Fråga inte hur ja lyckades


God jul

God jul på er alla! Firat jul med familjen o älsklingen idag<33


Jullov!

Kom hem för ca 20 min sen även om ja aluta 20 i 11. Men först vänta ja på amanda o gick me henne o alma en bit sen gick ja ner t lidl för att farmor skulle hämta mej men sen fick ja reda på att hon inte skulle in t stan på över en timme så jag gick 13-14 km näre snöa i högklackatxD de va faktiskt inte jobbigt


Jaha då sitter man i skolan o har redan sl...

Jaha då sitter man i skolan o har redan slutat o har inget o gö fram till kvart över 4... Mitt kort funkar inte ens o alla andra är på lektion! Men min va inställd..


Örebro..

.. med amanda e vare idag då!:) vi prova lite mössor o skit^^ mitt kort funka inte idag så tur nog hade man lite kontanter!
Lite bilder från idag, har massa


Hejhej, va på marieberg idag, skulle igent...

Hejhej, va på marieberg idag, skulle igentligen köpa sista julklapparna men vart o köpa kläder till sig sjxD imorn ska jag in till örebro en snabbis me amanda e o köpa lite julklappar:) kan försöka visa imorn eller på onsdag va jag köpte idag:)


Örebro

Sitter just nu hos min moster i Örebro med Jonas. Senare ikv ska vi iväg på bio o sen sova här inatt. Vart en liten ridtur idag med Pauliina o Jonas. Han va skit duktig! Typ första gången han red (han satt på Nikko o Brunte förra helgen). Vi galoppera lite oxå:). Aja har inge mer o skriva nu så skriver mer sen eller ikv!

image description

Bästa fredagkvällen på länge! Eller?

Kom precis hem från lasarettet.... Haft urinvägsinfektion sen i söndags kväll o idag åkte vi in vid halv 10 o o kom hem en min efter 12... Kuuul....


Har precis varit o släppt ut hästarna o nu...

Har precis varit o släppt ut hästarna o nu står ja o väntar på bussen, idag kmr älsklingen hit o sover här<3


Dagens ridtur

Cissi va här idag o red på Steffe o Jag red på Tura. Vi red på en åker då de va för halt för att rida på vägarna men nästan lite för blött för att rida på åkern men vi hittade en del med hyfsat bra underlag. Vart inte så mycke trav dock och endast en galopp.
Tura va ju så extremt rolig när hon inte "fattade" vad en bakdelsvändning är....

Fick förresten hem en sadel igår då Amanda hade en dressyrsadel till salu och efterssom att jag letade dressyrsadel så tog hon me den hit igår oså testade jag den idag och den passade! ÄNTLIGEN! nu slipper jag rida barbacka eller med barbackagjord!

image description

Blöt ridtur

Sitter just nu ihopkrupen i soffan med Amanda efter att ha varit ute o ridit i regnet. Så mycke mer än att de va kallt o blött behöver jag inte säga. Brunte va lite bråkig idag men de gick bra ändå.


Sofias lucia grejs

Här kommer två bilder från sofias lucia grej:) hon va sååå söt!


Awesome helg!

Ursäkta den usla uppdateringen men har varit med Jonas sen i torsdags. Om ca 2 timmar ska jag ner o mocka för att sen hjälpa Joanna att ta in hästarna. Blir ingen ridning idag men imorn kommer Amanda V hit o rider på Tura så tar jag Brunte. Dom har även en dressyrsadel som dom ska ta me som vi ska testa på Tura.
På onsdag kommer sen Cissi hit o rider med mig o då ska vi ta ut Steffe och Tura.

Va även på Sofias lucia grejs idag! hon va så sjukt sööt! kan lägga in lite bilder sen.


Bilder från i torsdags.
image description

image description

image description

image description


SNÖ

Bara jag som typ gråter när jag ser snön? Nej men tycker inte om vintern och snön e kall och blöt!

De ända jag tycker är bra med snön är att de blir ljusare och hästarna bygger endel muskler.


Lillis o Timo förra vintern<3 jag saknar dom så sjuuuukt mycke!

Godmorgon

Kom precis hem från stallet. Har varit o släppt ut hästarna och mockat.
Har studiedag idag.

Blir att rida nån gång runt lunch med mamma och Joanna.

Ska försöka ta nån bild idag så ni kan få nått nytt.

Idag nån gång efter ridningen blire o åka till Jonas o sova där.


Ny sadel

Sitter just nu o leter dressyrsadel. Beställde ju en westernsadel för ca 2-3 månader sen men de har inte kommit än och igår fick jag höra att den inte kommer förens om två månader och eftersom att Turas rygg fortfarande inte är fullt musklad och jag har börjat få väldigt mycke problem med ryggen så vill jag ha en sadel och ha tills min westernsadel kommer.

Nån som vet nån bra billigare (max 2500) dressyrsadel då kan den ju självklart va begangnad!


Snö o mer snö o så lite till...

Usch vakna upp imorse o såg att de snöat massvis inatt!! Vart helt förstörd!
Vart inte o rida nå idag då mamma tog Tura idag.
Jonas e seriöst sjukt gullig! Han va igentligen ledig idag men tig bussen in till stan för att vänta på bussen med mig (jag måste vänta 1,5h)! Han e så gullig!<3

När ja kom hem från skolan gick jag direkt till stallet och mockade hos Tura och kalven som står i stallet.


En man hittades hängd i våran verkstad...

I lördags förmiddag va jag och tog ut en kalv som vi har ståendes i stallet med hästarna. Hon började bråka lite precis utanför hagen så de tog en stund innan jag kom tillbaka men när jag väl kom så mötte jag en man som såg ut som om han kom ut från verkstaden som frågade om de va en hund jag hade gått med och jag svarade bara att de va en kalv o fortsatte gå och började fundera på hur han kunnat se de då de inte tar så lång tid att gå tvärs över stallbacken om han nu gått där så tänkte att han måste ha varit i verkstaden (vi har en väg som går ut typ bakom stallet som leder till en grusväg).

Vill även passa på o säga för er som inte vet så bor jag typ vid en herrgård som är ett behandlingshem för fd missbrukare.

Men i alla fall jag slutade grubbla på de o glömde bort de och gick o mocka efter kalven.

På eftermiddagen gick jag och skulle ta in kalven då de regna och tänkte sätta fast mina nya westerntyglar på mitt sidepull och till de behövde jag ju skruvmejsel. Men när jag tagit in kalven så bestämde jag mig för att inte fixa tyglarna av nån konstig anledning även om jag verkligen ville men jag gick bara förbi och tänkte att jag ville göra de.

En stund efter att jag kommit hem så ska pappa åka o hämta mamma från jobbet och när han satt sig i bilen får han ett samtal från en av vårdarna på herrgårn som säger att en av pasienterna som mår psykiskt väldigt dåligt försvunnit för ett tag sen så pappa sa att han kunde ta ett litet varv innan han åkte o hämta mamma. Sen kommer han till verkstaden o kollar in och tycker de ser ut som om nån står där och han pratade ju fortfarande med vårdarn och säger de till honom och han säger att han ska fråga om han heter ... (va han nu hette) och han ropa o fråga men ser ingen reaktion alls! Så han börjar gå in i verkstaden och ser då att de sitter ett rep runt halsen och att han hänger 5 cm från golvet... Alltså hade han varit och tagit självmord...

Men hade jag nu fixat med tyglarna så hade jag hittat honom hängande när jag skulle gått för att lämna tillbaka skruvmejseln! Och han va den som jag sett på förmiddagen.. Då va han antingen där för att ta livet av sig då o märkt mig o gått eller gått dit för att kolla om de gick att hänga sig där.

Så som ni kanske förstår så har ja inte riktigt haft lust att blogga då jag mått psykiskt lite sådär. Men ska bli bättre nu.


Första snön

Jaha igår kom första snön!:'c snyft! O så va Jonas här<3

I lördags hände även en heeemsk sak! Berättar ikväll! Så håll utkik för de är nåt ni inte ens skulle kunna tänka er att de skulle hända


Julklappstips

Tänkte visa lite mer julklappstips från hööks.




Ridbyxor - 549 kr



Dressyrschabrak - 229 kr

Väst - 299 kr


Ridstövlar - 1899 kr


Senskydd - 239 kr


Bakstrykkappa - 169 kr


Dagens inköp

Vart inte så mycke grejer från hööks idag men tänkte visa vad jag köpt.


Westerntyglar till sidepullet


2 grimskaft


Rosa piggborste


Röd lena furberg grimma med ludd (hittatde inen bild på hemsidan så tog en google bild)

Sen köpte jag även en julklapp till en person där ifrån.


Rymlingar

Hemma idag oxå.. Vid 4 åkte vi till marieberg då wilma o jacob skulle hämtas från tåget 10 i 6 o jag skulle kolla om jag kunde lämna in två av mina sadlar till "till häst" men dom tar inte emot sadlar förens i februari då de inte e så många som köper sadlar runt jul.

Sen va de lite saker ja skulle ha från hööks så vi svängde in där en snabbis o när vi är där inne så ringer veterinärn till pappa o säger att nån granne ringt till henne o sagt att de är två småponnyer ite på vägen (veterinären bor precis här i närheten). Men eftersom att vi inte skulle komma hem förens 20 över 6 så ringde mamma sin kusin som bor på gårn o frågade honom om han kunde få ut o kolla om alla hästarna är i hagen o då visa de sig att de bara va en häst (Steffe) kvar i hagen som sprang runt. Han började ju leta efter dom andra hästarna och hittade Tura o shettisarna uppe vid husen o slängde in shettisarna i en hage uppe vid vårat hus o så försökte han fånga Tura men hon ville inte riktigt bli fångad o sprang runt bland husen men tillslut fick han tag på henne oxå. Men sen va de ju de stora problemet.... Han hittade inte Brunte och Nikko. Men efter ett tag får farmor ett samtal från en granne som bor ca 2-3 km härifrån som sa att de e två hästar som är på vägen utanför deras hus. Min "kusin" va ute o åkte me o hjälpte mammas kusin att få hem Brunte o Nikko. Då va den största paniken borta! Då ville man bara hem o kolla att ingen häst va skadad!

Mitt i allt ihop så  visa sig tåget också vara 30 min försent!

När vi kom hem så bytte mamma o jag jackor o skor o gick ner o flytta Steffe till dom andra hästarna o gav dom hö och kollade så att ingen va skadad.


Innan vi stack till marieberg va jag ute i red med Sofia en snabbis. Sofia är verkligen duktig för att vara 5 år! O Tura va pigg som vanligt;) blir o rida en sväng imorn oxå.


Haha luggen hade delvis hamnat bakom öronen efter alla galopper;)

image description

Julklappstips

Sitter just nu o kollar lite på hööks o så o kollar lite grejer ja funderar på att köpa både till mig själv och julklappar.
Tänkte visa lite julklappstips för allt hästfolk;)


Westerntyglar - just nu 124 kr


Schabrak - 229 kr


Träns - 589kr


Piké - 169kr

Sjuk... Igen!!

Är hemma idag. Har extremt ont i halsen o är också väldigt förkyld! Om jag får orken så ska jag rida lite senare idag men vi får se, ska annars försöka ta tag i lite pluggande!

Ursäkta för den usla uppdateringen men har inte orkat sätta mig vid en dator o mobilen vägrar låta mig blogga!

image description
En bild från i lördags.

RSS 2.0