Nytt i garderoben

När jag slutade kl 14.35 idag så kom mamma och pappa och hämtade mig och så åkte vi runt lite på stan fick ett par nya skor och 20 par strumpor xD Jag sa att jag skulle behöva några par nya då massa är försvunna och vissa trasiga oså, men väntade mig inte 20 par!
När vi kom hem så stack jag och mamma ut och red på Tura och Sheeba. Tura gick jätte bra förutom att vi hade lite problem med att trava sakta, men de gick ändå hyfsat tillslut.
Efter de så skynda vi oss hem och gjorde iårdning oss och gick över till farmor och firade henne då hon fyller på måndag. Och nu sitter jag här, trött och sjuk. 
 
Imorn ska jag upp strax innan 8 och rida lite på Tura och vid halv 11 rullar bilen mot Jonas. Känns så tomt när han inte är här efter som att vi jämt är tillsammans
 
Förresten kolla vad snygg datorväska jag fick av mamma och pappa igår! Dom visste att jag var i behov av en så när dom lämnade in min telefon i tisdagas så köpte dom den! (var ju dock hos Jonas då och kom ju hem igår).
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna extremt snygga tröja från hööks! Finns i grått och marinblått! 
 



Länk HÄR!

SLutat tidigt

Lutade tidigt idag! Sista lektionen vart inställd så jag slutade 13.25. Så äntligen hann jag med den tidiga bussen hem! Sitter nu barnvakt medans mamma är nere och jobbar på ridbanan i regnet. Vi får se om jag rider idag. Har ingen aning om hur de blir:P

Saknar dessa vackra dagar

Dagen

Slutade halv 3 idag! Åhh vad jag känner mig trött! Men de tar ju ett tag att vänja sig vid att gå i skolan! Hade bara 4 lektioner idag. Började dagen med fysik, hade vikarie... Sen hade jag engelska och då gjorde vi nån skriftlig diagnos, svenska, två diagnoser där! Lunch och 1 timme och 40 min elevensval och då tittade vi på film. SÅ ändå en rätt så chill dag!
Nu ska jag sätta mig och räkna lite matte.
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna snygga tröja från gina tricot! Känner att de snart är dax att uppdatera garderoben lite! Länk HÄR!
 

Slut

Känner mig helt slut! Orkar inte skriva nå långa inlägg eller nå idag, dyker nog upp något mer idag men som sagt inga långa inlägg.
Slutade 4 idag.. Känner mig helt hjärndöd! +att jag fortfarande är förkyld! Har så sjukt ont i halsen så kan knapt svälja. 
Måste bara säga att vi ÄNTLIGEN har fått Eva Svartkrut (skolans bästa bildlärare) som bildlärare! 
Pappa lämnade in min stackars Iphone till farbror doktorn idag också! Var en del fel på den och lite som fanns redan när jag köpte den för snart ett år sen, har bara inte orkat lämna in den. 
 
Vad har mina läsare gjort idag då?
 


Jaktsäsong

Happ nu har jakten börjat här... Så nu får man ha reflexväst o prata o massa när man ska rida ut... Men men, har jakten börjat hos er? Red ut hela gänget idag! Gick bra bortsätt från att Tura var lite het för att de blåste så.
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna snygga höpåse (eller vad man nu ska säga)! Skulle lätt vilja ha en sån i t ex. transporten!
Länk HÄR!
 

Slutat

Slutade för 10 min sen och är nu på väg till lindeskolan för att möta upp Jonas o sen ska vi ta och vänta till kl 4 på bussen:)


Nytt i stallgarderoben

Fick ett par låga gummistövlar av mamma och pappa idag! De läcker in så mycket vatten i mina stallskor så dom var snälla och köpte dessa till mig! 
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna ursnygga piké från HV Polo! Länk till pikén HÄR!
 

Glaaad!

Kolla vad jag fick idag!!!!


Medryttare sökes!

Söker nu en medryttare till mitt underbara kallblodssto då tiden inte räcker till. Någon som skulle kunna tänka sig att komma ca 1-2 gånger i veckan. Hon är 10 år och ca 148-150 cm hög. Vid intresse och mer info hör av dig! Jag bor en mil söder om Lindesberg och ca 3 mil norr om örebro.

Mail: [email protected]


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta awesome träns från hööks! Fast de kostar 800kr...... Måste allt snyggt vara så dyrt? Länk till tränset här!
 

Tävling

Är med och tävlar hos stockholmsjenna! Länk till tävlingen HÄR!
 

Roligheter på G!

Nu ni! Om att går som de ska (så som jag vill rättare sagt) så kommer det från och med imorn/måndag börja bli mycket bättre uppdatering! Med mer bilder, längre texter osv! Är inte 100% säkert än men ganska så säkert! För mina föräldrar har lovat mig en ny dator nu och om den finns kvar så åker vi nog o hämtar den imorgon och då kommer jag kunna ta med mig den till Jonas och då kommer de bli mer bilder o långa inlägg eftersom att jag då kommer ha en dator ist för telefonen! Åhh är så glad!
 

Sömnlös

Mår bättre idag! Dock är jag ganska trött! Har av nån konstig anledning legat vaken nästan hela natten... Åhh bli så trött på att jag sover dåligt så ofta! Är hemma hos Jonas hela dagen idag och Micke kommer över senare för att spela me Jonas så vi får se! Blir nog en ganska slapp dag men ska försöka komma på något roligt att skriva om här!


Huvevärk

Blää, ligger här med huvevärk och mår allmänt dåligt:( funderar på att be Jonas ladda hem en film så vi kan ha lite fredagsmys! Kommer nog inte kliva upp ur sängen nå mer förutom när ja ska på toa! Usch har inte varit så här dålig på länge! Måste va en del trötthet som ligger bakom allt!


Äntligen helg!

Happ, nu ligger man nergrävd i sängen o håller på att somna! Är så enormt trött efter skolveckan! Försökte göra lite matte men var så trött att även om de var väldigt enkel matte så va jag tvungen att räkna på fingrarna oså.... Så tror jag behöver lite vila! Skönt med helg nu! Nej nu ska ja vila lite! Skriver senare!


Dagens vill ha

Dagens vill ha är dessa snygga örhängen från Kyro Riding Gear! Länk till örhängena här: http://www.kyroridinggear.com/parlorhangen-strass-marin-p-218.html?cPath=5_10


Dagens vill ha

Dagens vill ha är denna otroligt snygga tröja från hööks!


Låttips


Härlig tur! + avramling

Red dubbelt idag! Först på Sheeba o sen på Tura. Red båda på bana. Red intervaller på båda! När jag skulle spänna Sheebas sadelgjord så gick den sönder.. Och vi hade ingen annan som passa så fick bli och rida barbacka. Hon är riktigt skön att rida barbacka på! Hon är jätte bred och har en EXTREMT BRED manke och väldigt låg manke! Gick jätte bra förutom att hon helt plötsligt snubbla till tre gånger på rad och höll på att gå omkull så ramla jag över nacken och ner på backen. Men de gick bra! Sen så är jag såååååååå stolt över Tura! När ja skrittat fram o travat lite oså så tänkte jag fatta galopp (var på en inhägnad volt som är ca 20x20) och hon fattade en jätte fin galopp och gick jätte bra i form!!!! Sen så skulle jag fatta i vänster varv o då gick de jätte bra!!! Hon har lättare för vänster dock! Men åhhh vad jag är nöjd! Flera jätte fina galoppfattningar!! Red Tura med engelsk sadel då de dugga o visste att de kunde börja regna mycket o vill inte förstöra w-sadeln!


Fysik

Precis haft fysik, usch ska ha de i 10 veckor!! Måste säga att jag var på väg o skriva 8E på boken! Kommer skriva fel ett par gånger innan ja vänjer mig!


Första dagen

Happ första skoldagen är avklarad.. Rätt skönt schema ändå! Slutar halv 3 onsdag, torsdag o fredag!=D men de klart så kommer skolan bli jobbig! Men nu SKA jag plugga! Om jag gör som tidigare kommer jag aldrig komma nånstans!


Ute

Jahapp då va man ute o gick i skogen! Slutar 3 idag!


Sista dagen av frihet

Happ då är sista dagen av frihet snart slut! Åkte från Jonas strax innan 4 o stack direkt och red! Pappa var jätte snäll o red Tura så jag behövde bara rida Sheeba idag. Red ut me mamma, Palle, pappa o Sofia. Sheeba var lite ömfotad men de gick bra. Och vi får se, tror jag slutar 4 imorn...


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna reflexgrimma och reflextäcket! Dock så har jag ju westernsadel så vet inte om de passar till de=/ någon som vet om man kan ha de till westernsadel?


Hunger games!

Måste säga att hunger games var riktigt bra! Så alla som inte har sett den, titta på den! En extremt bra och välgjord film enligt mig!


Filmtime

Strax ska jag o Jonas ta och kolla på hunger games! Nån som har sett den? Är den bra? Skriver sen vad jag tyckte om den?:)


Låttips!


Dagens vill ha

Dagens vill ha är denna grimma från hööks! Skit snygg enligt mig!:) länk: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=410470&deptid=0&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC


Tiden går fort!

Tycker denna sommar har flugit förbi! Och på tisdag börjar jag 9an! Sista året på denna skola! Och imorn börjar Sofia skolan! Känns som att de var igår hon var 4! Tiden går så fort! Nu är de min söta lilla syster som börjar skolan! Dock måste jag klaga lite! Politikerna har bestämt att alla barn som har länsbuss som åker förbi ska åka länsbuss! Så Sofia på 6 år måste åka länsbuss och gå över vägen själv vid skolan och allt! Helt sjukt! Mamma o pappa har försökt att få taxi till henne o 2 av våra grannar har ringt o försökt göra ALLT för att få taxi istället men dom vägrar! Men så mamma o pappa ska hjälpa henne på bussen dom mornar jag inte är hemma o när jag är hemma så hjälper jag henne på bussen då vi kommer åka samma buss bara de att jag kliver av senare så jag kommer inte kunna hjälpa henne att gå över vägen! Men det är politikernas logik! Att 6 åringar ska klara av att åka länsbuss helt själva och för de första nå och trycka på knappen o se vart dom ska av och sen kunna gå och trycka o vänta på att de blir grönt och gå över vägen och samtidigt hålla koll på vilka de är som är sånna idioter som inte stannar! Men jo de låter skit bra! Längtar verkligen tills jag skaffar barn o dom måste åka skolbuss.. Måste säga att logiken den är slående! Hade ingen annan bild på Sofia så får bli denna! Wilma och Sofia (hon den lilla^^)


Mee

Sminkar mig inte så ofta längre men idag gjorde jag de:) va tycks?:)


Nytt till telefon!

Här kommer bild på skalet o hörlurarna! Hörlurarna är från teknik magasinet och kostade 100kr och skalet är från ÖoB och kostade 39kr:)


Örebro

Är i Örebro nu! Har gått runt inne i Örebro o köpt hörlurar o skal! Nu är vi hos Pauliina och om en timme drar Palle, pappa, mamma o Kristoffer o dom ska åka nån båt o vi ska vara barnvakt till barnen! Visar bild sen!


Tävlar

Jag är med och tävlar om ett hemligt pris! De är min underbara vän som har tävlingen och tycker alla borde vara med!! Länk till tävlings inlägget: http://Emeliebergholtz.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment


Dagens ridning

Red ut med mamma, Pauliina, Jonathan, Sofia och Jasmina idag! Mamma och Pauliina fick bråka med sina hästar idag medans jag bara satt o njöt på Tura! Åhh äntligen känns de bra efter en ridtur! Hon vart lite pigg på slutet men de gick bra! Haha lilla Tura var helt svettig efter ridturen. Haha och hennes lilla hängande underläpp!


Tävlingen inställd

Vart aningen besviken när jag fick mail om att tävlingen den 25te är inställd.... Jag som var så sjukt taggad! Men men, finns inte så mycket jag kan göra åt de.. Får vänta tills nästa tävling!


Dagens Vill Ha!

Dagens vill ha är den lila och den röda padden på bilden! Hur snygga som helst! Dom kostar dock över 700kr styck! Länk till padden här: http://westernhorsemen.dk/pads-blankets-38/blankets-106/mayatex-1424-del-mar-1143.html


Psych

Sitter och tittar på psych me Jonas just nu! De är en blandning av komedi o kriminal serie som aldrig har gått i Sverige! Rekommenderar alla till att titta på den! Den är skit bra!


Jobbelijobb

Har varit o jobbat idag igen! Efter att ha jobbat så cyklade vi in till Linde o åt o cyklade tillbaka och åkte sen hem med Jonas mamma! Måste bara säga att Jonas farbror har massa söta djur! Och dom sötaste är ju självklart hans grisar! Så enormt söta! Här är en bild på deras kejsaranka (den med boll på huvet)! Dom har vanliga ankor o sen denna! Så gullig!


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna snygga showgrimma med kedjegrimskaft i läder från hööks! Ska köpa en sån nån gång så jag har till tävlingar!


??

Ibland undrar man! Köpte ju siliconband för ett litet tag sedan på hööks i butik o då kosta dom 20kr. Såg nu att dom kostar 15kr på nätet... Inga pengar att prata om men ändå! Vet även att det i alla fall har varit 100 kr skillnad på deras sidepull förut! Vet inte om de är så nu. Men varför ha prisskillnad egentligen?


Tävlar

Jag är med och tävlar. Var med du också! http://nmatildawik.blogg.se/2012/august/tavling-1.html#comment


Dålig uppdatering

Ursäkta för dålig uppdatering men jag är ganska trött och har inga idéer på vad jag ska skriva om! Världens ide torka!


Trött o sliten!

Har jobbat ett par timmar idag med att såga ved! Var inte så tungt när man var igång mer än at de var varmt men kan säga att nu efteråt så är man trött! Och vet ni vad? Imorn ska vi tillbaka igen! Men men jag ska inte klaga! Orkade inte vara o leta riktigt sommarjobb så då får man göra massa skit göra istället... 

Ändrade planer... Jobba..

Skulle egentligen åka hem idag men blir någ att stanna här tills på fredag för att jobba! Känner dock att jag skulle behöva åka hem o träna till tävlingen och rida Tura men men. Ska fixa så att någon rider henne idag eller imorn oså kommer jag hem på fredag o tränar henne! Nu MÅSTE jag ligga i och träna på båda mönstren varje dag! Åhh lite lätt stressad bara! Har ju typ inte börjat med trail mönstret! Blir galen! Men jag får försöka lugna ner mig! Går jag och är stressad kommer jag ingen stans! 

Läsdags

Har suttit id datorn ett tag nu så tänkte ta och läsa en stund! Läser en riktigt bra bok som heter Sankta Psyko av Johan Theorin! Har inte kommit så jätte lånt än men kan säga att den är ruskigt bra och jag rekommenderar den till alla er som letar bra böcker!
 

Showmanship at halter träning

En liten video från när vi tränade på showmanship at halter mönstret i söndags. Ursäkta att inte sista tunnan kom med!

Kyro Riding Gear

Ville tipsa er om att om ett par veckor så kommer man kunna plocka ihop att eget träns/kandar hos Kyro Riding Gear! Och jag måste säga att jag tycker de ska bli riktigt spännande! Vi får se om jag tar och plockar ett träns till mig själv då! Är i alla fall väldigt sugen på de! Länk till Kyro Riding Gear: http://www.kyroridinggear.com/ Och här har ni två exempel på hur tränsen/kandaren kan se ut!


Beställt

Beställde ett par tyglar till Tura igår! Köpte ju ett par mörkbruna westerntyglar till henne från hästnet men när dom kom så var dom på tok för korta för henne:/ så mamma köpte dom av mig till Trissan! Så nu Har jag köpt ett par lagom långa! Och dom borde komma i veckan!


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna jätte awesome outfiten från JH collektion som finns hos hööks! Skulle vara så sjukt snyggt!


Gårdagens träning

Igår så tog jag Tura till banan och tränade på showmanship programmet. Eller ja vi började med att bara få henne o följa mig (hon gör ju alltid de men aa ni fattar) och få henne koncentrerad. Sen började vi träna lite på mönstret och de gick ganska bra:) Sen tränade vi lite att hon ska flytta sig och vara lite smidigare och mjuka upp henne lite. Hoppade även upp och skrittade och travade några varv i grimma. Är nöjd med gårdagen! Självklart ha vi en del träning kvar! Idag och imorn får Tura vila!


Riddare i skinande rustning


Gårdagens ridning

Igår innan ridningen så var jag ut och ställde upp 4 tunnor på våran tillfälliga bana. Sen tig jag in Sheeba o Tura och borstade dom oså kom Wilma som hade ridit Trissan och sadla Sheeba oså gick vi ner till banan och jag tränade på showmanship at halter mönstret. Tura är så sjukt duktig! Men i alla fall så stack vi ut i skogen och klättrade sen! Vi körde ett hårdpass så hästarna fick kämpa! Dom var sååå duktiga!


Svar på kommentar

Louise R

En av dom enda motivationerna man egentligen behöver är att veta vad sitt mål är och hur underbar känslan kommer vara när man väl är framme.
Har varit i samma situation så vet vad du menar, min häst var totalt omöjlig att kunna rida så var oftast besviken men sen när de började förbättras så såg jag dom små förändringarna som gjorde mig så otroligt glad och då fick jag alltid mer energi till att fortsätta, kommer ihåg första ridturen som han verkligen skötte sig och arbetade ordentligt, vart så otroligt glad att jag började gråta :) allt arbete lönar sig om man har vilja och energin till att fortsätta! Så hoppas att du kommer få känna samma glädje som jag när du också lyckas!

 

Svar:
Jo, jag får försöka tänka så! Men det känns bara som att mina mål är alldeles för långt bort! Men tack så mycket! Jag ska verkligen försöka tänka possitivt! Och tack för att du påminnde mig om hur det faktiskt är när man kommit dit! I allt så glömmer jag nästan bort de! :) Ha de bra!


Ostbågen rullar

Hejsan! Har inte gjort så mycket hittills idag! Har tittar på Bruce den allsmäktige med Jonas. De var ju flera år sen man såg den sist! Men men. Om en stund ska vi skutta in i duschen och sen ska vi äta nå mumsigt och galoppera vidare hem till mig! Ska rida både Tura och Sheeba idag då Wilma ridit dubbelt i flera dagar i sträck nu. Blir nog att klättra med Tura i alla fall, vi får se, ska rida med mamma så vi får se vad hon vill göra!


Turas vecka (nästa vecka)

Turas vecka!

Måndag: Träna på showmanship at halter programmet i ca 10min och sen rida ut

Tisdag: vila

Onsdag: Träna på trail at hand programmet i 10min och sen hoppa upp barbacka på banan

Torsdag: Showmanship at halter 10min, klättra

Fredag: Trail at hand 10min, rida ut 

Lördag: Vila

Söndag: Showmanship at halter 10min, jobba på banan (får se va vi hittar på)

Vill ha tillbaka den känslan...

Nu när jag skulle behöva känna att de går bra i ridningen oså känns de som att Tura går som sämst! Just nu orkar jag inte med att de går dåligt! Jag vill bara känna den där känslan när man ridit ett ridpass och bara går med ett stort leende på läpparna för att de gått så bra! Just nu känner jag mig ofta besviken med ridpasset för att hon känns så ofocuserad, jag blir hela tiden lika besviken. Så har nu nästan tappat ridlusten, dock vet jag att om jag inte rider så kommer de bara fortsätta att kännas såhär! Måste ta mig upp på hästryggen och kämpa! Annars kommer vi aldrig nånstans! Måste bara försöka hitta lite motivation, men just nu känns de nästan omöjligt..  Imorn när jag kommer hem så ska vi träna i ca 10 min på trail at hand mönstret och sen rida ut, kanske klättra? Det spelar ingen roll nu om jag är så besviken att jag gråter efter varje ridpass jag SKA rida och vi SKA komma tillbaka till den där känslan när man tror man ska spricka av glädje!

9 månader!!<33333

Idag är det mn och Jonas 9 månaders dag!<333 åhh vad jag älskar dig gubben! Du är så underbar och får mig altid på bra humör! Du betyder så sjukt mkt för mig! Älskar dig massormin lilla älskling<333
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna snygga jacka från horsemeup! tycker den är så sjukt fin! Och jag och Tura har ju ganska mycket röda saker så den skulle passa perfekt till oss!
 
Länk till jackan HÄR!

Vilodag imorn!

Har jobbat massa idag och är sjukt trött i kroppen nu efter gårdagens och dagens arbete! Klev upp halv 8 imorse och kl 8 var jag ute på ridbanan o jobba! Måste säga att de var jobbigt! Gick med en spade och hackade i sanden för att hitta stenar och ta bort dom! Längtar tills den är färdig! Ska bli skönt att äntligen ha en egen ridbana! Men sen gick jag hem och städade köket och började laga mat! När vi ätit packa jag alla grejer och så åkte vi raka vägen till Jonas farbror och jobba i några timmar! Var tungt att släpa blöta spikiga plankor! Så
imorn blire o vila! Eller ja vi ska ut på en 5 km promenad. Nu ska vi bara ligga och mysa hela kvällen! Och imorn äre även våran 9 månaders dag!:D Bild från båten för några veckor sen!


Tävlingsdags!

Åhh anmälde mig och Tura till våran första tävling tillsammans! Är så enormt taggad! Tävlingen hålls av flatland western riders på hjalmarssons ridhus i marieberg!
Anmälde mig till två klasser, hon känns så dålig i ridningen så vi börjar med att starta i ledklasser!
 
Klasserna jag anmälde mig till:
 
1. Showmanship at halter
2. Trail at hand
 

Ansiktsmask

Sitter just nu med en ansiktsmask! Tänkte försöka börja använda de nu 1-2 gånger i veckan! Någon som har något bra tips på en bra ansiktsmask? Det är inte den på bilden men de är en likadan fast en blå!:)


Trött!

Ursäkta för dålig uppdatering men tog lite sovmorgon idag och sen har jag jobbat! Har slitit massor med att släpa massa tung blöt balplast och trassliga och skitiga balsnören som bara satt ihop i en gigantisk klump! Usch vad jobbigt de va! Men man får ju betalt så varför inte! Nu ligger jag raklång på soffan och har precis ätit! Ska egentligen träna med Tura idag men vi får se om huvevärken ger sig! Och Doris verkar vara lika trött som jag även om hon legat och slappat hela dagen!;)


Ändrade planer:(

Det spöregnar så blir nog ingen träning för Tura idag! Åhh vad besviken ajg blir! Dumma regn! Det hade kunna fått regna när jag inte var hemma! Men men...
 
Haha Tura är så söt! hon hänger typ jämt med underläppen!^^

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa demin ridbyxor från hööks!
 
Länk till byxorna HÄR!

Trail at hand

Ni anar inte hur bra jag har sovit! Sov hela natten utan att vakna, eller ja vid kl 6 sparkade Jonas till mig så jag vakna så då sov jag oroligt efter de så då vakna jag vid 7 och 8. Men i alla fall! Åhh vad många problem löstes igår!
 
Åker hem idag. Anna var och red Tura igår så ska nog inte ta och rida idag utan träna på ett trail at hand mönster med henne. Sen kommer förmodligen Kikki hit imorn och rider henne så att jag har tid att pyssla med annat!
 
Mönstret!
 
För er som inte vet så är trail en western gren och ett mönster kan se ut som de på bilden. Och trail at hand är samma sak som trail bortsätt från att man leder hästen genom mönstret istället för att rida!

Tintin

Ligger just nu o tittar på Tintin filmen.


Wilmas westernlektion

En lite kort video som jag filmade i början på Wilmas första westernlektion!
  

Kan äntligen slappna av!

Var ju som sagt o jobbade med Jonas idag. Vi var och hjälpe hans farbror med att flytta och sortera plankor. Va lite tungt emellanåt men det gick bra! man fick lite styrketräning då så!
 
Jonas farbror är kiropraktor och jag har ju haft så sjukt mycket låsningar och muskelspänningar överallt så de är helt sjukt! Har ju varit bokstavligt talat sten hård i axlarna och haft riktigt ont i ryggen och senaste dagarna har jag haft skit ont i ena sidan utav käken, kunde inte ens öppna munnen tillräckligt mycket för att äta en macka imorse! Men i alla fall så knäckte han till mig och Jonas idag! Jag hatar ljudet av när man knäcker nånting och sånt så det var lite obehagligt när han gjorde de men sen efter en stund så kunde jag andas bättre igen! (har haft ganska stora svårigheter med andningen!) Det var helt sjukt vad duktig han är! och jag är MJUK (!) i axlarna! Det har jag inte varit på hur många år som helst! Sen har mitt högerben varit mycket längre än mitt vänstra, så när jag har suttit med en dator i knät har den lutat jätte mycket och när jag ridit i engelsk sadel har jag fått ha 2 hål längre på högerbenet! Men han knäckte till nånting (är så dålig på sånt där) som gjorde att mitt ben bara är ca en halv cm längre (han fick inte riktigt loss de) istället för typ 6-7 cm längre! Han fixade massa problem! Och han gjorde de GRATIS! Så nånting som skulle ha kostat mig 600kr fick jag gratis! 
Ska förmodligen tillbaka och knäcka till mig igen i slutet av veckan.
 

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna väst frår JH Collection!
 

Uppe me tuppen!

Klev upp kvart över 8 imorse o nu sitter ja o jonas på väg o ska jobba idag! Skriver senare!:)


Fläta

Flätade Turas man idag när jag skulle sätta på flugtäcket men när jag tog tag i täcket börja de regna... Så orkade inte ta ut flätan så nu har hon en flätad man^^ Tycks?:)


Lyckad dag!

Klev upp halv 9 imorse och hoppade i stallkläderna så jag var nere i stallet 20 i. Gjorde iårdning Tura och stack ut o red, gick bra bortsätt från att hon var lite öm i fossingarna! Efter de stack vi till marieberg och gick in på hööks då Wilma o mamma skulle ha lite grejer så då hoppa ja in och köpte en burk med siliconsnoddar till Tura, ville egentligen ha gummisnoddar men dom hade inga svarta så fick bli dessa, aldrig testat dom så det åtestår o se vad jag tycker om dom! Sen åkte vi in på rusta o ja köpte en parfym till Jonas och han köpte en varsin cola till oss. Efter de åkte vi in till netonnet och köpte en tv! Jag och Jonas hittade en jätte bra igår på deras hemsida så vi köpte den idag! Är riktigt nöjd faktiskt! Det är en 42tums LED tv med full HD av märket Andersson. Rekommenderar den verkligen! Är verkligen värd pengarna.


Vad har vi köpt?:)

Kan ni gissa vad ja o jonas har köpt?;)


Stallet

Bilder från stallet idag.
 
Tura i sitt nya flugtäcke!
 
Sheeba när hon och Tura fått hö.
 
Brunte
 
Shettisarna kliar varann
 
Märks att man kliade på hästarna!

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är dessa jeans från nelly.com
 
Länk till byxorna HÄR!

Roligheter på G!

Nu ni! Nu är det lite roligheter på G här! Ni anar inte! Det är något jag längtat efter sååå länge! Kommer inte säga något än men inom väldigt snar framtid får ni reda på de! Åhh längtar!
 
Ledtråd:
Någon som kan gissa vad som ska hända?

Dagens ridning

Red först på Sheeba för Angelika och det var mäst så att Angelika skulle få se lite vad hon kan och så. Vart jobbigt för benen då jag fick sitta och hålla igång henne o jobba massa med att få henne att ställa sig inåt i vänstra varvet.

Sen tog jag och red Tura, ridpasset gjorde mig lite besviken måste jag säga! Tycker inte hon har gått så bra denna vecka, tycker Tura bara gått o fokuserat på annat! Idag så var hon först så att hon bara sprang iväg i traven så ja satt där som en liten vante! Men tillslut fick jag henne att trava i ett lugnt och fint tempo. Sen kom vi till det med bakdelsvändning.... Hon var intresserad av allt utom mig! Och så backade hon bara och gjorde framdelsvändning... Men fick henne att ta något steg.

Hade sen lektion för Wilma och Trissan igen, Trissan var lite bråkig och ville inte lyssna men de slutade bra i alla fall!


God morgon

Nu ska man upp o äta frukost o sen hoppa in i duschen! Legat i stort sätt sömnlös hela natten! Igen.. Men taggar tills jag kommer hem o ska rida! Och ska bli kul o se om Wilma har gjort några framsteg!


Mönstret

Detta är mönstret Wilma fick testa på igår! Väldigt simpelt och bra att börja med!:)


Morgondagen

Imorgon ska jag rida Sheeba för Angelika och kanske även rida Tura för henne men vi får se, om inte så tränar jag Tura själv på bana. Ska även ge Wilma en liten westernlektion till! Ska kolla om jag kan hitta någon som kan fota mig imorn så ni får lite nya bilder! Jag i tisdags


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta schabrak från HV Polo i nån av dessa färger. Dock skulle jag hellre ha de i dressyrmodell!


Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna snygga långärmade piké i någon av dessa färger!


Tävlar

Jag är med och tävlar om en valfri grimma från hööks UNDER 100kr hos NATHALIE: http://nathaliekvall.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment Länk till grimman: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=410670&deptid=94&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC Färg: blå Storlek: Full


Lekt ridlärare

Ursäkta för dålig uppdatering. I måndags när jag kom hem så var det så varmt att jag väntade några timmar med att rida. Jag och mamma red på en åker med hästarna. Först red vi Nikko och Sheeba, då var även Wilma med på Trissan. Jag red lite dressyr och intervaller blandat på Sheeba och det gick riktigt bra! Sen red jag och mamma Tura o Brunte. Det gick dock mindre bra.. Hon var koncentrerad på annat, var tvugen att ha korta tyglar om ja trava eller galoppera för att annars fick jag inte henne o lyssna. Det ända som gick bra var att styra i skritt, hon lyssnade riktigt bra, så vi körde lite serpentiner oså. Sen innan jag skulle skritta av så tog vi några varv i galopp så att hon skulle få springa av sig lite!

 

Idag så stack jag och mamma ut i skogen på Tura och Brunte. Tura var... PIGG! Men det gick bra! Efter att vi ridit så hade jag en liten westernlektion för Wilma på Trissan. Trissan var lite bråkig i början men sen gick det bra! Vi tränade även lite på ett showmanship at halter och western horsemanship mönster på E nivå. Trissan klarade de bra förutom att hon måste träna på att göra bakdelsvändning ett helt varv. När jag hade lektion för Trissan o Wilma så hade mamma lektion med Betty för Sofia och Felicia.

 

Bilder på Wilma o Trissan:


RSS 2.0