1 år!

Ett helt år sen vi hämtade Nikko idag:) man kan verkligen inte tro att han för ett år sen va så stel att han knappt kunde trava och så omusklad och i så dåligt skick att veterinären inte trodde han skulle klara sig!


MUMS!

Rubriken säger allt!


R.I.P

Ett år sen du lämnade oss:'( saknar dig massor våran älskade Timo<33 R.I.P:'(<3


Prao

Blir o praoa på mammas jobb denna vecka då:) ganska skönt schema bortsätt från o kliva upp 20 över 5 måndag, tisdag o fredag.


Trissan

Körde Trissan idag medans mamma, Pauliina, Anna, Julia och Jonathan red på resten av hästarna.


Misslyckat!

Sitter just nu hos älsklingen och tänkte plugga lite medans han spelar, meeeen efter lite rotande i väskan så inser jag att jag glömt ett frågepapper hemma så sitter fast o kan inte plugga nåt! Kuuuuul va?


Melodifestivalenmys

Va hos älsklingen igår och firade våran dag och hade melodifestivalenmys med hans två bröder, deras tjejer och hans mamma. Va riktigt mysigt! Efter mellon så gick vi på promenad och sen spenderade vi resten av kvällen till att spela kort och bara umgås!:)

Resten av dagen idag tänkte jag gå ner o fixa lite i stallet och plugga o kanske städa lite:P

image description

Steffe

Steffes sår ser lite bättre ut men hans ben har varit svullet i flera dagar. Igår kväll och imorse va han dock inte varm men svullen.


Sjuk

Sitter just nu hemma me feber och mår allmänt ganska så dåligt. Men ska ner till stallet och mocka om ett tag då mamma jobbar till 7 idag o inte kommer hem förens halv 8-8.

Imorn kommer älsklingen hit:D


Utsläpp

Hade ju som sagt utsläpp idag o Steffes sår hade läkt bra under natten. Men jag tvättade rent såret o smorde in med jodopax gél.

Bild på våran transport:


Insläpp

Jag, Wilma och Jonathan kom nyss hem från att ha tagit in hästarna.

När vi tog in dom så tänkte vi att de har varit så lerigt i hagen att vi kratsar hovarna på dom innan vi släpper in dom så vi ställde alla i gången utom Steffe som aldrig leds in utan han går själv så han gick ju rakt in i boxen som vanligt så när vi kratsat allas hovar så släppte vi in dom i boxarna oså tog jag ut Steffe i gången o skulle kratsa hans hovar.
När jag kommer till hans vänstra bakben så ser jag nåt rött på hans strumpa men såg först inget sår så börja undra om de va nåt annat men sen såg jag såret lite högre upp på benet.

Så jag tog och tvätta såret med ljummet vatten och en svamp o smörjde sen på lite jodopax gél.
Jag har även utsläpp imorn så får fixa såret på morgonen oxå.
Stackars lilla Steffe.

Bild tagen innan jag tvättat såret.
Såret är både större o värre än va de är på bilden.


Hästtransport

Vi har hållt på och letat hästtransport ett tag och igår va mamma o pappa och hämta hem en!:) har ingen bild på den nu men ska ta en nästa gång jag är nere i stallet!:)

Svar på frågestunden

Har du ramlat eller gjort illa dig när du ridit?

Ja de har jag gjort ett antal gånger! har tex fått en fraktur i axeln, massvis med hjärnskakingar osv. sen har jag varit med om värre olyckor med hästarna när jag inte ridit.

Några hästsaker du önskar dig? :]

Finns ju hela tiden massa saker jag vill ha i hästväg men just nu önskar jag mig väll mest en ny pad till westernsadeln, nya rid jeans och en ny grimma (har dock massa men ändå älskar grimmor)

image description

Häst/ponny
Ridhus/ridbana
Sommar/vinter
Hoppning/dressyr
Sadel/barbacka

Va vill du jobba med när du blir stor ?

Jag vet inte riktigt men har funderat på häst massör/kiropraktor men vet inte vet inte om jag vill jobba med nåt i häst väg eller inte

image description

Hur gammal e du ?:)

Jag är 14 blir 15 i september:)

Vad är din värsta mardröm? :)

Hmm vet inte riktigt, antingen at typ plågas riktigt mycke till döds eller att förlora en familje medlem eller nåt liknande:P

RSS 2.0