4år

Idag har jag och mamma varit hästägare i 4 år! För 4 år sen så kom Lillis och Timo till oss, jag önskar att ni funnits med oss idag, men ni båda är på ett mycket bätttre ställe <3 älskar er massor <3


Örebro!

Sudiedag idag! Så på morgon/förmiddagen gjorde jag inte så mycket. Men vid 1 stack jag, mamma och Sofia till Örebro för lite shopping! Kan visa er vad jag köpte på lördag eller nåt.
Efter Örebro stack jag, mamma och Sofia ut och red. Mamma körde Trissan, Sofia red Betty och jag red Sheeba. Vi körde kondition! Det gick jätte bra!

Imorgon åker jag, Jonas och Ice till Jonas föräldrar.

Haha det var en fiskmås som byggt bo på taket av en av busskurerna på resecentrum i Örebro!


Bästa sminkborttagningen!

Har hittat bästa sminkborttagningsmedlet ever! Jag har jämt probelm med att mascaran smetas ut i hela ansiktet och är jobbigt så jag står jämt och pillar med att få bort mascara i 100 år innan jag kan ta bort resten. Och sen så tycker jag att man aldrig får bort allt smink (därav anledningen att jag aldrig använder fundation, för att de inte ska täppa igen porerna när det inte blir rent) men jag har hittat en som funkar skit bra! Mamma och Pauliina har denna och har testat den ett par gånger och den funkar super bra! Den får bort allt smink! + att den är billig! Den kostar bara 75kr på apoteket! Värd att testa!


Grattis i efterskott!

Till Tura och vår medryttare Anna som fyllde år igår! Anna är en otroligt bra medryttare och är den medryttaren som vi haft längst! En av världens tevligaste människor! Och min lilla Tura blev hela 11 år!


Ice leker med en äppelskrutt


Hero på besök!

Ice bror Hero är på besök! Han kom vid 5 och det har varit en massa bus och lek här! Men nu sover dom! Det tar på krafterna men kul är det!


Grattis Sofia!

Grattis på 7års-dagen till min fina lillasyster Sofia <3 snacka om att tiden går fort! För mig är hon fortfarande bara 4 år.


Grattis Betty Boop!

Ett stort grattis till vår lilla Betty som fyller 5 år idag! Rackarn börjar ju bli stor flicka! Vi har ju haft henne sen hon var 1! Lilla flickan då.

Gårdagen!

Hej hej! Igår var jag i skolan till halv 1. Då tog jag bussen till Kvinnerstaskolan! Jag ska gå där i höst så åkte dit för att titta på skolan, har inte varit där på ett par år! Fick en rundtur på skolan och fick se några hästar. Dom hade en avkomma från Butterfly Flip där! Så sjukt awesome! Och en som jobbar där har jobbat för Malin! Sen hade dom även sjukt bra utbildning! Längtar massor!

Red även igår. Red ut på Tura med mamma & Laijos, Lovisa & Brunte, Felicia & Sheeba och Sofia & Betty. Det var riktigt kul och hästarna var pigga! Lät mest bara Tura springa av sig.

På väg till Kvinnersta från bussen!


Snygging kommer på besök!

Ice bror Hero kommer på besök i helgen! Jag och Jonas ska vara hundvakt åt honom fredag-lördag då dom ska åka iväg på utsällning. Ska bli riktigt kul och jag tror Ice blir jätte glad!
 
Har varit på äventyr med Ice! Vi tog en biltur till Linde och hon var jätte snäll och lugn i bilen! Vi tog även ut henne ur bilen och hon var jätte duktig! Hon bara luktade och gick runt som vanligt. Hon reagera inte alls även om det var en massa ljud! Hon brydde sig inte ens om att det sprang förbi skrikande barn! Hon är så duktig!
Lilla Hero!

Pratar med en sovade bebis i knät


Haha!

Haha kolla så sött! Bara älskar denna video!
 

Haha!

Haha kolla så sött! Bara älskar denna video!
 

Sjuk

Usch jag mår jätte dåligt, därav orkar jag inte blogga. Men det går jätte bra med Ice, hon har börjat känna sig mer och mer säker ute och gör mer och mer av sina behov ute och mindre inne!
Bild från när vi hämta henne igår.


Ice första dag hemma!


Dagen är här!

Hej hej! Nu är det äntligen fredag!! Och vid det här laget borde alla veta vad det betyder! Jag och Jonas ska hämta hem vår bäbis ikväll!! Som vi har längtat!! Kan inte fatta att vi verkligen får hem henne idag. För övrigt är det ju bara skönt med helg. Annars då? Jo jag är förkyld, inte direkt de roligaste.. Men det få funka ändå. Jag och mamma fixade klart det sista i lägenheten igår, nu kan hon verkligen flytta in! Är seriöst otroligt lycklig!


15 maj 2013

Hejsan! 
Jag är otroligt trött. Jag är inne i en trött och utsliten fas igen! Har ju så sjukligt mycket att göra just nu och sover lite för lite och är allmänt stressad, har haft en del sånna här perioder i 9:an. Har varit/är så stressad över skolan, betygen och gymnasiet. Nu är jag inne i sista spurten innan betygen sätts, jag har mitt sista nationella prov imorgon! Så sjukt skönt, då behöver jag bara focusera på ämnerna just nu och inte nationella prov. Den 9:de tror jag det var så sätts betygen och det är bara 30 dagar kvar till avslutningen! Kan ni fatta?! Så sjukt skönt! 
Och vet ni vad?! På fredag hämtar vi vår lilla valpis! Är så sjukt taggad och glad! Som vi har längtat! Idag har jag dammsugit, plockat bort alla mattor som skall bort och moppat golvet. Så ju är golvet redo för henne! Längtar! Nu ska jag plugga innan jag ska lägga mig! 

Sparka boll med Loke


Pratar på i hästhagen


Jag orkar inte

Jag orkar inte blogga, jag orkar ingenting! Vill bara sova! Mår dåligt igen, är så där fruktansvärt trött hela tiden. När ska detta ta slut? Hoppas att tröttheten försvinner när skolan blir lättare nu, det kommer väll vara körigt i några veckor och se. Bli jätte lugnt! Hoppas det släpper då, jag orkar inte vara så här trött jämt! Åkte hem tidigare idag då jag mådde så otroligt illa. Jag har verkligen ingen ork! Ska till stallet snart, efter det tar jag nog en tupplur, sen ska jag försöka orka plugga och förhoppningsvis blogga lite.

Du ger mig styrka <3


God förmiddag!

Just nu är jag i stallet och väntar på några som skulle komma och titta på en av mina sadlar och förmodligen ta hem och testa. Säljer ut en massa minnen, jag har alltid svårt att släppa saker och kasta o sälja, minnen är minnen, detta är sadeln som följde med Lillis, så det är minnen. Men jag kan inte spara allt för alltid. Den har ju lixom hängt i ett år nu. Aja jag skriver mer senare.


Motivation!


Motivation!


10 maj 2013

Haft en härlig dag idag! Jag och Jonas firar 1,5 år tillsammans! Kan inte beskriva hur sjukt mycket jag älskar honom! Världens bästa! Älskar honom till solen och tillbaka en miljon gånger om! Är så sjukt glad att vi fann varandra!
 
Idag vaknade vi upp i Vedevåg efter en härlig kväll hos svärföräldrarna. Vid 12 åkte vi till Linde och handla och gjorde lite stuff. sen var vi hemma i 2 timmar och gick sen över till mamma och pappa och grillade och pratade med dom i några timmar! När vi kom hem och jag gick in i köket fick jag mig en överraskning! En liten fågel flög runt där inne! Vi hade fönstret lite öppet så den hade flygit in där. Men det gick snabbt och smidigt att få ut vår lille vän igen! Stackarn måste ha varit där inne ett tag då den hade skitit på golvet och det hade hunnit torka. Men slutet gott allting gott! Nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra, kanske se en film? Men vi hörs imorgon igen! 
Förresten kan ni fatta att om exakt en vecka så har jag en underbar valp här hemma! Då är min lilla valp här! Hela veckan kommer gå åt att valpsäkra huset! 

Arg!!

Hade skrivit värsta texten till det förra inlägget men den är tydligen borta?! Åhh vad jag blir arg!!!


Valpen vår


Motivation


9 maj 2013

God förmiddag på er! Som alla andra (eller ja inte riktigt alla) så är jag ledig idag! Har nyligen duschat och nu tar jag det lugnt innan jag går för att äta frukost och göra mig i ordnning. Idag ska jag, Jonas, mamma och pappa åka och titta på Ice! Mamma och pappa var ju med första gången när hon var 4 veckor, men nu är hon 7 veckor gammal och har växt jätte mycket! Kan inte fatta att det är typ en vecka kvar innan vi kan hämta henne! Är så sjukt taggad! 
Efter att ha tittat på Ice så ska Jonas till sina föräldrar och antingen ska jag med eller så ska jag med mamma och pappa och äta hos mammas kusin. Om jag följer med till Jonas föräldrar så kommer vi troligast att planera Jonas studentfest! Sjukt mycket att planera och tänka över! Så vi har en massa skoj på gång! Haha, jag håller även på att övertala Jonas till att skaffa en kattunge! Jag vill så gärna ha en, dels för att katter är så underbara, dom äter en massa kryp som spindlar som jag verkligen hatar och den skulle vara jätte bra sällskap till Ice! Haha, men vi får se hur det går.

Motivation!


Grattis till min ängel

Grattis till mammas lilla flicka som skulle fyllt 9 år idag ♥ Saknar dig otroligt! Idag skulle jag skämt bort dig med godis och pussar som jag gjorde varje år, tagit en härlig ridtur och tittat in i dina stora förstående ögon. Men jag ska gå ut till dig där du ligger och vilar och minnas dig som det underbara vackra sto som du var. Jag älskar dig prinsessan min, du kommer alltid att ha den största platsen i mitt hjärta! Grattis på födelsedagen min kära ängel ♥

Motivation


Nationella i matte

Vart släppt ur klassrummet från nationella i matte för en stund sen! Jag tyckte det gick ok men hade kunnat gå bättre! Blir i alla fall godkänd men vi får se om det blir mer än de. Nu har jag rast till 10 i och då har jag, kan ni gissa? Jo matte! Mitt favoritämne! Eller inte... Aja skriver mer senare idag!
Haha ser fett trött ut! Men det är jag också!


Dagen förstörd!!

Glömde skriva att när jag hoppa av hitta jag värsta reporna på sadeln! Jag la min jacka framför mig när jag skritta upp för backen från ridbanan och den måste ha orsakat reporna! Åhh jag vart så ledsen! Min dyra fina sadel <3 något så litet som detta kan verkligen förstöra hela min dag! Vill att all min utrustning ska se bra ut och är jätte noga med repor!


6 maj 2013

Hej hej! Hade sovmorgon idag då första lektionen var inställd så jag sov ända till 08:25 och bussen gick 09:20. Var rätt skönt faktiskt! Resten av skoldagen var som vanligt. När jag kom hem åt jag lite och började titta på the hot chick men efter en stund ringde mamma och sa att vi skulle ner till stallet och mocka. Skoja! Ingen mockning för oss inte! Är typ överlycklig! Men i alla fall, vi skulle ner och inviga ridbanan! Mamma och pappa gjorde nämligen klart den igår. Halva har ju varit klar sen i höstas med andra halvan vart klar igår! Fatta lyckan! Så jag, mamma och Sofia red Tura, Brunte och Trissan på banan! Alla var dom lite trötta eftersom att dom vaktar rätt mycket första natten. Men Tura gick rätt bra ändå! Hon var riktigt dukitg på enhandsfattning som jag tränade på en liten stund! Jag hjälpte Sofia lite från backen och när jag gjorde de så ställde jag Tura 2m bort och bad henne stå där och där stod hon! Hon funderade på att ta ett steg en gång men då sa jag bara "stå still" och då gjorde hon det! Efter det gav vi alla hästar kraftfoder och jag fyllde vatten till hästarna.
Imorgon är det nationella prov i matte som gäller! Sista ämnet! Och det är väll det jobbigaste efter muntligt i engelska. Men lycka till alla 9:or som skriver prov imorgon!


Motivation!


Dagens ridpass

Red Laijos idag! Hon har aldrig varit så lugn som hon var idag! Hon brukar vara jätte taggad i början och ofta hela ridturen! Men idag var hon jätte lugn och travade i ett lugnt fint tempo! Det var super kul! Jag red ut med Anna & Brunte och Mia & Sheeba! Efter det så stack Anna, Mia och Sofia ut och red Nikko, Tura och Betty. Hur det gick för dom vet jag inte!
Mamma och pappa gjorde klart ridbanan idag!! Halva gjorde vi ju klart i höstas och den har vi ju ridit på mycket! Men idag gjorde dom klart andra halvan så nu är den helt klar! Förutom staket men vi har tråd där just nu så det kan man ta senare! Och inte nog med det! Idag mockade vi förhoppningsvis för sista gången för denna säsong! För inatt ska hästarna stå ute första natten! Åhh vad skönt att bli av med mockningen! Som jag har längtat! Även om det tar max 20 min att mocka o fixa mat och allt till en box men ändå, det är otroligt drygt att byta om för 20 min i stallet o sen byta om igen! Så idag har vi en glad Erika!


Motivation!


5 maj 2013

Jaha, klockan ringde 06:50 imorse. Gick och la mig lite för sent igår så jag ville bara stänga av och fortsätta sova, men nej nej! Hästarna ska inte behöva vänta! Så jag tog ut hästarna och gick ut med lite hö och fyllde vatten. Vi har ju slowfeeding nät för stora rundbalar men för att pappa itne skulle behöva gå upp så tidigt och sätta in två nya balar så gav jag dom frukost. Nu har jag varit hemma i en halvtimme och inte gjort nånting alls mer än att jag typ har läst bloggar. Nu ska jag över till mamma och pappa och städa lite. 

Valborg


Motivation!


Ge mig godis!

Åhh suget efter choklad och godis! Vill bara proppa i mig en massa!


Valparna

Haha här får ni höra mig med värsta bäbisrösten och bäbis snacket! Men skit i det och kolla på dom söta valparna istället! Längtar tills vi kan hämta våran !


Motivation


2 maj 2013

Red Tura idag igen! Tog en sväng ut i skogen och klättrade lite och lät henne springa av sig lite! Det gick väldigt bra, har inte ridit ut själv på ett tag så hon var lite fundersam i början, men det gick bra, jag har en sån söt liten ängel!
Nu sitter jag och pluggar som en tok inför musikprovet imorgon! Har prov i musikhistoria! Måste få minst C på detta prov! MÅSTE! Helst B för annars kommer jag aldrig lyckas höja mig till ett B i musik! 
 
Imorgon ska jag till skolan som varje fredag! Efter skolan åker jag raka vägen till marieberg och handlar lite men mamma, pappa och Jonas. Resten av fredag kvällen är än så länge oplanerad!
Nu ska jag duscha och sen fortsätta plugga! Puss och god natt!
 
Min skönhet!

Bilder från valborg!

Haha mycket fina miner vart det på bild! Satt och skicka massa fina bilder med folk hela kvällen!


Motivation


Vad gör jag uppe just nu? Måste sova!

Hej hej! Hoppas ni hade trevligt igår! Jag hade jätte trevligt! Var med Jonas, Micke och Sofie till mestadels. Hade en riktigt trevlig kväll!
 
Idag åkte vi in och åt frukost på subway. Riktigt mumsigt! Vid 12 så stack vi och hälsade på vår lilla Ice! Oj vad valparna växer! Det är stor skillnad i både storlek och beteende sen vi träffade valparna för första gången! Åh, kan ni fatta, typ bara 2 veckor kvar tills vi får hämta hem vår lilla bäbis! 
När jag kom hem satte jag mig och pluggade lite, har musik prov på fredag! VId 4 stack jag ner till stallet och kom hem 4 timmar senare! Började med att mocka, mockade 3 boxar idag istället för 1 som jag brukar. Sen stack jag och Pauliina ut i skogen på Tura och Brunte. Med dom tog vi det lite lugnare då Brunte ska gå imorgon igen och inte får gå för hårt 2 dagar på rad. 
Tura var dock väldigt pigg och ville bara springa! Men när vi travade på ett ställe så tvärnitade Tura, hon vart rädd men lugnade sig på en gång, jag försökte i alla fall se vad hon vart rädd för och såg något röra sig i skoge. Min första tanke var att någon var ute och gick, sen dök en stor brun varelse upp och min andra tanke var: vem srider där?! och tillslut såg jag att det var en älg! kanske 40 m framför oss gick en älg över vägen. Jag var lite chokad faktistk. Men jag smackade på Tura och hon lunka framåt som vanligt, men vi var ändå typ framme där vi skulle vända och Brunte var inte alls lika lugn som Tura så vi vände. 
Efter det tog vi Nikko och Sheeba. Nikko var pigg men Sheeba var inte riktigt lika pigg, tror hon har haft ont i magen idag så det kan vara förklaringen. Men det gick bra i alla fall! Sist men inte minst så tog jag Laijos och Palle tog Trissan med Betty som hand häst. Jag skrittade bara runt men Laijos då hon fått en sträckning och måste ta det lite lugnare igen. Vi skrittade i ca 20-25 min och efter det hoppade jag av och flyttade hennes fram och bakdel från backen. 

Nu är det ju lagligt att ha hästarna ute dygnet runt! Någon som släppt ut sina hästar än? Vi väntar tills det blir varmare på nätterna, Laijos skulle bli så dålig annars!
Men nu skall jag sova! Måste till skolan imorgon! Här får ni lite insta bilder! Bilder från igår kommer imorgon!
 
Någon som testat dom nya Loka smakerna? Jag har testat chokolate shake och 
lemon pie, jag älskar båda! Har bara strawberry ice cream kvar! 

RSS 2.0