Dagens ridning

Testade Pauliinas dressyrsadel på Tura idag! Hur skön sadel som helst och jag bara älskar den! Är lite osäker på hur den sitter men ska kanske testa den någon annan dag igen! Red på bana med mamma som red Sheeba. Tränade lite blandat idag. Dels så tränade vi på att trava sakta och framdelsvändningar. Gick rätt så bra! Hon var inte så jätte okoncentrerad som hon brukar! 
 
Kan inte ladda upp bilder av någon konstig anledning! :(

Dagens planer

Vet inte när pappa kommer och hämtar mig men jag vet att när jag kommer hem så väntar massa stress på mig! Har ett rum som ser hemskt ut! Har inte orkat ta tag i allt städande... Sulle behöva gå igenom alla mina grejer och göra mig av med dom jag inte använder! Men ja, som sagt så ska man ju orka ta tag i de!
 
Sen ska jag ju rida idag också! Vet inte riktigt vad jag ska göra men vi får hoppas att ridbanan inte är en enda stor vattenpöl så att jag kan rida där ! Annars blir det att rida ut om jag inte hittar en annan plätt som inte är allt för blöt! Dumma regn! Men det ser i alla fall inte ut som att det ska regna idag (enligt SMHI men tittar man ut får man en annan känsla) så vi får hoppas på det bästa! 
 
Satt förresten o lekte lite i photoshop häromdagen. Här är resultatet, tog bort grimskaftet och gjorde så att täcket ser renare ut! Vad tycks? Är nybörjare i photoshop.
 
Före:
 
Efter:

Trail

Trail
I trail skall hästens förmåga att ta sig över och igenom hinder bedömas, med tonvikten på uppträdande, svar på ryttarens hjälper och samarbetsvilja. Trail bygger på de olika typer av hinder man kan träffa på vid ridning ute i naturen, ex grindar, broar och stockar.

Olika typer av obligatoriska hinder som ingår är: Grind, bommar och ryggningshinder. Andra hinder som ofta förekommer är träbro, vändning i fyrkant bestående av bommar etc. Vid passage genom grind kan ryttaren passera endera med hästens framdel först, eller rygga genom hindret. Ryttaren får inte vid något tillfälle tappa kontrollen över grinden utan att få poängavdrag.

Vid ridning över minst fyra bommar kan dessa ligga på ett rakt spår, på ett böjt spår, i sick sack eller upplyfta. Det skall vara samma avstånd mellan bommarna och detta mäts från den punkt där hästen skall passera.

Ryggning genom hinder sker vanligtvis genom att bommar läggs ut på marken i L-mönster, V mönster eller liknande. Hästen får inte slå i bommarna vid något tillfälle.

Utförande
Hästen skall passera hindren i kontrollerad form och hastighet. Den skall dessutom titta på det hinder den passerar, se var den sätter ned hovarna och utföra samtliga momenten med lätthet och grace. I Trail betyder hästens förtroende för ryttaren mycket. Minsta olydnad kan lätt leda till straffpoäng.
 
 
Text från http://wras.se
Bild från google

Älskar er!

Seriöst jag vet inte vad som har hänt! statistiken går bara uppåt! =D Måste kolla vad det är jag har gjort och fortsätta med de! Blir såhääär glad när man loggar in o ser detta! =D Ni är bäst!
 

Reining

Reining
Westernridningens kanske mest spektakulära gren. Deltagarna skall rida ett angivet mönster, och kunna ha full kontroll över hästens alla rörelser. Hästen skall villigt låta sig ridas, med mycket litet eller inget synbart motstånd och skall helt kontrolleras av ryttaren. Varje egen rörelse från hästens sida, skall betraktas som brist på, eller tillfälligt förlust av kontroll och därför ges poängavdrag i förhållande till graden av avvikelse. Premieras skall mjukhet, finess, snabbhet och bestämdhet i utförandet av de olika rörelserna, med bibehållande av kontrollerad fart.
 
 
Text från http://wras.se
Bild från google

Westernridning

Jag tänkte skriva lite om mina åsikter om westernridning. Jag själv älskar western! Det är ju ioförsig ganska så uppenbart för dom som kollat in min blogg ett tag. Jag är så sjukt glad över att jag slutade på ridskolan och började rida för Angelika istället! Utan henne skulle jag nog fortfarande rida på ridskola (dock inte DaNora då dom lagt ner verksamheten) och aldrig riktigt fått upp ögonen för western! Jag tycker western är ett mycket trevligare sätt att rida på! 
 
Jag och Lillis
 
Nånting jag dock tycker är synd med westernridningen i Sverige är att det är så få som verkligen kan! Allt för många sätter på hästen en repgrimma eller westernsadel o träns och rider dressyr eller med lite längre tyglar och tror dom gör rätt! Det finns till och med dom dommarna som inte kan och är fellärda! Jag tycker detta är otroligt tråkigt! Jag skulle vilja att fler fick upp ögonen för western och lärde sig att göra rätt från början!
 
Måste säga att innan jag började med western trodde jag att det bara var en enda gren! Men kan ju säga att jag upptäkt hur många grenar det verkligen finns! (kan ta och skriva om några vid något annat tillfälle). Själv är jag för tillfället mest intresserad av reining och trail! Men jag kommer försöka testa på så mycket som möjligt  med Tura och så får vi se vilket som passar oss två bäst. Och jag kan säga med säkerhet att jag aldrig kommer sluta rida western! Även om jag alltid kommer försöka ha hoppning och dressyr vid sidan av! Speciellt om jag ska börja på kvinnersta!
 
Tura
 
Jag älskar verkligen att det finns så många olika typer av grenar! Finns ju allt från grenar där det går fort till där det är ett lugnt tempo till när man är nere på backen! Finns så mycket att välja på! Jag tycker att alla som har möjligheten ska testa på western då det är riktigt roligt!
 

Dagen

 Imorse klev jag upp kl 7 och gick raka vägen till stallet och tog ut hästarna som stått inne inatt pga regnet. Stack sen ut och red på min Tura. Det höll på att regna till och från och min westernsadel kostade mig väldigt mycket så är riktigt rädd om den! Så slängde upp ett schabrak på Tura med en maggjord då mina ridbyxor var nytvättade och stack ut och tog en skrittur då hon gått sen i tisdags. 
När jag kommit en halv km började det självklart att spöregna... så jag vart kall och blöt på en gång.. Och självklart var det massa vattenpölar och lera överallt och Tura hatar det! Sååå vi gick i alla buskar och träd så jag vart ännu blötare. Det är nu man vill ha ridhus! 
 
 
Dagens runda.
 
När jag ridit klart så slängde jag av Tura grejerna och släppte ut henne och gick hem och åt och gick sen ner och gav hästarna lite mat och sen kom Jonas och hans pappa och då var det tyvärr dags för min lilla Titti att vandra vidare av olika skäl. 
Vid kvart i 10 rullade hem till Jonas.
 
Sen dess har vi inte gjort så jätte mycket mer än att vi har varit ute med hunden och var till affärn och handlade lite (Jonas föräldrar är på kryssning så vi är hus o hundvakt) och så skulle jag posta et paket men tydligen så satt det en plåtskiva för så man bara fick in tunna kuvert... Vart lite små grinig och så vandra vi hem. Har även suttit nere i flera timmar och pratat med Jonas bröder och hans ena brors tjej. 
Nu sitter vi här vid varsin dator. Vi får se när det blir dags att nana kudde.
 
 
Fick förresten en ny ridjacka från mountain horse för typ en månad sen som invigdes idag! Är en sån som på bilden förutom att det ser ut som att denna har luva men det har inte min.
 
Kram så länge!

R.I.P Titti

R.I.P kära Titti! Kl 09.41 lämande du oss! Hatar verkligen att det blev såhär!
 
Förlåt gumman för att det blev så! :'(<33
 

Stretchar Tura med godis

 
En liten film från igår när jag stretchade Tura med godis.

Dagen i stallet

Klev upp halv 8 imorse och klev upp och drack te. Sen gick jag, mamma och Pauliina till stallet och stack ut och red. Vi red 5 km. Jag började med att rida Tura och det gick bra förutom att jag hade svårt att få henne o trava sakta. Efter halva rundan bytte jag och mamma så jag red Brunte istället.WOW! Den hästen kan trava sakta! Ni anar inte hur bra det kändes att rida en häst som vekligen kan trava sakta! Och även om mamma och Pauliina hamnade en bit framför så höll han samma lugna tempo! Hmm funderar på att sno mammas häst nu! Haha. 
 
Efter ridningen så stack mamma och Pauliina ut med shettisarna och Sheeba och jag började mocka alla boxar, sopade stallet, fullde på vatten och gjorde hö påsar. Hästarna stog inne inatt då det har regnat så mycket så vi ville att dom skulle få torka, dom kommer antagligen stå inne inatt igen.
 
Tura på väg till hagen. Hon var lite svettig så hon fick ha täcke en stund
 
Turas box. Brunte hade denna förra vintern:)
 
Rundan vi red idag.

Buck Brannaman

Tittade på dokumentären om Buck Brannaman igår kväll! Den var otroligt lärorik! Dock var det några metoder som jag inte riktigt gillade men för övrigt var den otroligt bra! Nu kan man bara se den i 9 timmar till! Länk HÄR!
 

Tura äter godis

 
 
Som ni vet är det min och Turas 1 års dag idag<3 Hade skurit morötter, banan lagt i en burk, hällt på sirap och lagt i några knäckebröd bitar. Men Tura gillade inte sirap:( Dom ni ser så fick jag suga bort sirapen från morötterna så hon åt dom men tyvärr så hade sirapen sugits in i bananerna så hon ville inte ha och sen åt hon en del av knäckebrödet. Första hästen jag träffar som inte gillar sirap! Haha.

Ett helt år sen!

 Idag är det ett år sen jag skrev detta inlägg på min blogg:
 

Välkommen Tura!

Jahapp för en stund sen kom man hem med lilla Tura (hon heter igentligen Klövernatura). De äre tt litet kallblodssto på 9 år. Hon är 150 cm i mkh. Vi ska ha henne på prov ett tag och besikta henne och går hon igenom besigtingen så ska vi ha kvar henne.

Detta e anonsbilden men orkade inte ta o ladda över bilderna från telefon.
 


Kan ni fatta att det gått ett helt år?! Ett helt år sen jag var och hämtade denna underbara flicka! Har haft henne i ett år! Eller ja hon vart min den 29de när Helena varit och besiktigat henne men ja ni fattar! Åhh mitt underbara sto! Vi har kommit en bit under detta år men vi har en låååång bit kvar och förhoppningsvis en massa underbara år framför oss! 
Vi får se vad jag och damen hittar på idag! Vet inte när jag åker hem från Jonas men blir väll nån gång på eftermiddagen. Får ju inte vara i skolan så kommer nog hem tidigare än halv 5! Vet att jag ska mysa en massa med denna underbara flicka och sen får vi se vad vi gör med ridningen!
 
Tura kom som en räddare. När allt var kallt och mörkt, jag såg alla andra ute i ljuset men trodde aldrig att jag skulle ta mig dit ut igen! Men då kom Tura! Tura kom med massa ljus och lycka! Hon fick mig att resa mig upp och sakta stapla mig ut i ljuset! Jag kan inte beskriva lyckan som denna häst ger mig i ord! Hon är så otroligt fantastisk! Älskar dig min underbara Klövernatura!

Dagens vill ha!

Dagens vill ha från spoilyourhorse.se! Lite snygga westerngrejor! Tycker sadelgjordarna var 
skit häftiga! Synd att det inte fanns i rött bara!

Haha

Sitter i sängen.. Har tråkigt.. Händer inget roligt när alla är i skolan.. Jonas sitter och spelar och lyssnar/tittar på en av världens bästa wow spelare. Han är svensk och sitter och pratar engelska... Kan säga att man verkligen hör att han är svensk! Det är verkligen svensk dialekt den engelskan! Han är typ 30 (?) och jag 15 och jag pratar bättre engelska än honom när det kommer till dialekten x)
 
Imorgon ska jag hem o rida ^^

 

Lyckan! :'3

Åhh som ni vet så var jag ju jätte glad över att stockholmsjenna börjat följa mig på instargam och skrivit om min kommentar på instagram! Och nu när jag går in på hennes blogg ser jag detta:
 
 
Ni anar inte hur sjukt mycket det betyder! Hon är verkligen en av mina största förebilder! :3
Länk till hennes blogg HÄR!

:'(

Nu sitter en besviken erika i bilen... Det visade sig att jag också har streptokocker! Så blir ingen skola denna vecka! Åhhh:(


:(

Sitter just nu hemma hos Jonas... Dumma streptokocker... Hostar ganska mycket så chansen att jag smittar någon annan är ju ganska stor! Vill inte var hemma, paniken över allt jag missar i skolan... Men Jonas ska till läkarn idag så vi får väll se om dom kan kolla mig också när vi är där! Tänkte be Jonas mamma boka tid så att dom tog oss båda samtidigt men hon hann göra det redan innan jag hann säga till! Men men. Jag är så sjukt rastlös!
 

Glad!

Lyckan man känner när detta händer! För er som inte vet har stockholmsjenna sveriges största ridtravarblogg!

Fatta känslan när hon först börjar följa en på instagram och sen lägger upp en bild på en kommentar jag skrev till henne och sa att hon tyckte det var jätte gulligt utav mig:3 


Inte igen!

Är nu rädd för att jag har fått streptokocker! Åhh hoppas verkligen inte de! De är ju så smittsamt så om jag har det bör jag inte gå till skolan men var ju borta en vecka förut när jag var magsjuk så vill inte vara hemma igen när jag snart bara har gått i skolan i 6 veckor! Vi får se hur jag mår imorgon! I värsta fall får jag gå med en sjal så att jag inte andas, hostar oså på andra! Anledningen till varför jag tror de är för att pappa hade de och smittade Jonas som nu har det  och jag har haft ont i halsen hela dagen och det blir bara värre! :'(. Känner att jag itne får missa nån mer skola nu!
 
Insagram bild fvrån igår :)

Dagens vill ha!

Läste en bok av denna författare i sommras och den var så sjukt bra och välskriven!
Så måste verkligen läsa dessa +några fler av denna författare

Veckans ekipage!

 
Här är min foderhäst Royal Connection en fullblodsvalack född 2003  e. Turtle Island - ue. Diaghlyphard. 
En häst som verkligen förtjänar att synas, då han den 1 augusti råkade ut för en allvarlig sårskada med sträckseneruptur. 
 
Tänkte inte dra ut på det för mycket då det mesta redan står på bloggen, men han är helt klart värd att hyllas :)
 
Länk till Cassandras blogg här och länk till inlägget om sårskadan här!
 
 

Vill du också ha cansen att bli veckans ekipage? Maila då in en bild till : [email protected]


Dagens ridning.

Idag tänkte jag ta och rida Tura på en åker och träna galoppskänkeln. Men när jag kom ut på åkern så var det ju dyngsurt efter 36 timmars regn och Tura avskyr ju lera så jag red en vända men hon kunde knappt trava så då red jag ut en vända istället. Känns som att vi inte ridit ut på hur länge som helst! Men det har vi nog gjort (jag minns  inte) Men jag vet att det var riktigt länge sen vi red ut ensamma! Så de var skönt att komma ut bara vi två! Vi galopperade ganska mycket då vi bara red 3-4 km. Sen rkrittad ejag även av ett varv på en annan åker. 
Hon var genomsvettig stackarn så hon fick stå inne med fleece täcke en stund och sen åkte jag ner och släppte ut henne igen när jag skulle till Jonas.
 
 
Nu bilr det att ringa och beställa pizza då pizzerian i Vedevåg precis öppnade! 
 
Kram

Kalas dags<3

Nu har jag gjort mig iårdning för kalas! Ska iväg och ha kals för mig o min farbror:)


Trissan o jag

En liten bild på mig o Trissan idag! Var ju med Trissan och Betty på lindemarken idag! Stackarna är helt slut efter dagens ponnyridning!


Grattis!:3

Till mig själv på min 15 års dag!:3


Tröttelitrött!

Är trött! Vet att de tjatas en del om det men har sovit så dåligt på sistone! +att jag klev upp halv 6 imorse för att plugga! Somnade nästan i böckerna! Men men! Imorgon är det min födelsedag +lindemarken:D har ingen skola heller då vi ska ha med Trissan på lindemarken så att barn kan komma och rida på henne:) så fick ta ledigt! Så imorn tar jag sovmorgon och åker in till kl 9! Mamma o pappa åker in vid halv 8 o besiktigar henne o fixar! De bästa är ju att jag tjänar pengar! Så om det är någon på lindemarken imorn var inte rädda för att hojta till! Ni kanske inte känner igen mig men trissan:) Wilma och Trissan:


Det går framåt!

När jag kom hem från skolan/skogen imorse (runt ca kvart i 10) så gick jag raka vägen till stallet och tog in Tura! Jag borstade henne och satte på henne tränset och gick ner till banan. Ledde henne ett varv runt för att förhindra att hon inte vill gå längs spåret. Sen hjälpte mamma mig att hoppa upp och så började jag skritta fram! Tränade lite på att trava sakta en stund, sen tränade vi på galoppskänkeln några gånger och det gick jätte bra! Sen tränade vi lite på att trava sakta igen och sen skrittade vi av. 
Har tyvärr inga bilder pga att min telefon låg hemma!
 
Bild tagen förra veckan

Sovade pojkvän och trött bloggare!

Stackars Jonas! Jag höll honom vaken inatt genom att smsa med honom! Jag var ju i skogen med skolan och kan beskriva det med några ord, kallt, dyngsurt, illaluktande! Det regnade hela förmiddagen så allt vart blött (inklusive insidan av tälet) och då vart allt kallt! Och i tälten började de lukta blöt rutten hund! Men i alla fall så kunde jag inte sova pga att jag frös så och han ville hålla mig sällskap! Tillslut somna jag dock! Så just nu sitter jag och skriver dom sista punkterna innan jag ska renskriva! Detta ska alltså in imorn +att jag har so prov imorn! Så vi får väll se, ska plugga mycket och lägga mig tidigt! Förresten kolla! Bara 3 punkter kvar!


Trött

Red med mamma ida, hon på Nikko och jag på Tura. Vi red barbacka på en åker. Det blåste en del så Tura var lite sådär men det gick bra! Vi travade och galopperade även några sträckor!

Imorgon blir det inte så mycket uppdatering då jag åker iväg med skolan och sover i skogen.... Så om inte annat så hörs vi på onsdag! Nu ska jag nanna kudde

Plugg

Nu sitter jag i soffan och ska renskriva de som jag gjort klart hittils på fysik grejen och sen ska jag fortsätta att jobba på de! Skönt att vara ledig och kunna ägna sig till de man behöver göra som mest!


Härligt väder vi har!

Usch vad de har regnat och blåst idag! Just nu regnar det inte men de blåser hur mycket som helst! Enligt SMHI ska det bli lite klarare fammåt eftermiddagen, dock kommer det blåsa en massa! Usch jag vill inte! Det går ju inte att rida i detta väder! Funderar på att longera eller tömköra Tura idag och sen ut och köra med shettisarna! Men vi får se! Tura borde egentligen gå lite på banan så att hon vänjer sig att gå där. Hon verkade ju inte gilla att vara där! Men jag ska träna lite mer där så hon vänjer sig, men samtidigt vill man rida på åkrarna så mycket som möjligt eftersom att det inte är speciellt ofta man kan de! Men vi får se vad jag hittar på idag. 
 
Förresten kanske ska säga att jag har studiedag så att inte alla undrar varför jag är hemma!
 

Lugnet före stormen

Just nu sitter jag här och försöker salppna av lite och njuta av de sista lugnet! Runt kl 2 kommer pappa och hämtar mig och då ska jag hem och rida två hästar, plugga och städa rummet! Flyttade in mina garderober i mitt rum i onsdags och började gå igenom alla kläder då och jag är fortfarande inte klar! Men de bilr skönt att få ut lite kläder som jag aldrig använder ur garderoben! Och när vi flyttade på garderoberna så flyttade mamma på två kartonger som stog på varann och under den översta låg mina marinblåa ridbyxor som jag letet efter i minst ett halvår! Haha jag undrar dock hur dom hamnade där! 
Aja men som sagt har mycket att göra och vi får hoppas att boken och datorn vill sammarbeta idag så jag kan skriva klart uppsatsen om optik och akustik! Det känns verkligen som att de aldrig kommer att gå just nu! Men men. 
Nej nu ska jag kolla om word fungerar så jag kan börja renskriva de som ajg redan har skrivit! 
 
Kram
 

Veckans ekipage!

Nu ska jag kolla om intresset finns för veckans ekipage! Skicka in bilder på er och era hästar (helst ridbilder men andra går också bra men ett måste är att både hästen och människan/ryttaren är med på bilden!
Och sen i slutet på vajre vecka drar jag en vinnare och lägger upp dens bild och länkar till dens blogg!:)
 
Mail: [email protected]

Panik!

Åhh får panik på det här! Jag kommer aldrig att klara av den här fysik skiten! Det är flera punkter som jag verkligen inte kan hitta i boken och när jag googlar dom så hittar jag antingen inget eller så får jag upp nån förklaring som inte egentligen har med saken att göra eller som jag inte förstår! Så jag tänkte att då kan jag börja renskriva det jag redan skrivit meeen då vägrar word att fungera som de ska så kunde inte renskriva heller! Får sån panik eftersom attjag har så sjukt lite tid på mig!
 

Varför just Tura?

Varför valde jag just Tura? Vad va de som fick mig att falla för henne? Hur hittade jag denna skönhet?
 
Jo det var såhär att jag hade letat häst redan ett bra tag innan jag tog bort Lillis då jag nånstans i bakhuvet visste att det skulle sluta så. Jag letade länge men hittade ingen bra i rätt prisklass! Jag var även iväg och provred en häst som skulle lämnas ut på foder för ev senare köp. Det var en vacker skäck som dom sa reds i western.. Men när vi kom dit så red hon inte wester, hon satt jätte sppänd i sadeln med martigal och hur korta tyglar som helst! Hästen gick med huvet högt och spände sig jätte mycket, sen hoppade jag upp och gav den direkt längre tyglar och satt och slappnade av, då sänkte sig hästen direkt och vart mycket lugnare. DOck tog vi inte denna häst då den var lite för stor för mig och jag hade nog inte klarat av den. Men jag måste säga att den var riktigt fin!
 
Sen ringde vi på lite olika hästar, nån quarter och ett varmblod som vi var jätte nära att åka och titta på men de vart inget. Sen hittade vi en 3 åring irish cob som var jätte fin och rider i alla gångarter och riden i westernstil, tyvärr så var de någon annan som hade hunnit före. Till sist så bestämde jag mig för att ringa på ett haflingersto som jag sett annonsen på 100 gånger men pga exem och att den var nere i skåne så hade jag inte brytt mig så mcket även om den var western riden. Men tillslut så ringde vi och skulle bestämma dag när vi skulle åka ner och titta men då så var mamma ledig en dag och satt och tittade på annonser när jag var i skolan och såg en annons på en nordsvensk. Hon ringde dirrekt (ca en timme efter annonsen kom ut) och bestämmde att vi skulle åka och titta på den samma dag, så hon ringde mig när jag var i skolan och sa de, jag vart självklart glad men jag hade redan förälskat mig lite i haflingern vid namn Gin. 
Men vi åkte och tittade och hon var ju så vacker! Jag provred (lite på en grusväg då dom inte hade någon annan stans där man kunde rida.
Annonsbilden
 
Hon gick då som turridningshäst och var inte van vid att ridas ensam! hon såg spöken överallt! Bara hoppade och skuttade och höll på. Men det var nånting där, nånring jag gillade med henne, även om jag tänkte massa på Gin. Men vi bestämde oss för att ta hem henne och ta hem kiropraktor och veterinär som skulle komma och titta på henne innan vi bestämmde oss. Och på vägen hem med Tura bakom bilen så vart jag bara mer och mer förälskad! Och dagen eftger att hon kommit så stack jag ut och red på henne och även om det var ett helt nytt ställe var hon hur lugn som helst! Hon tittade inte ens upp när en lastbil åkte förbi i världens fart och tvärnitade några meter bort! 
Det var en helt annan häst!
 
Kiropraktorn kom och kollade på henne och sa att hon var en sån häst som hon själv skulle vilja ha och sa att det inte var några som helst fel förutom några små låsningar som alla hästar får då och då! Så där var det grönt ljus, nu väntade vi bara på besiktningen! Jag var så sjukt spänd! Och när Helena och och besiktade henne så gick hon igenom henne så nogrant hon bara kunde eftersom att hon vet vilken otur vi haft med hästarna och hon gick igenom besiktningen utan några som helst anmärkningar! Jag var så glad! Jag hade en sagohäst!
 
I väntan på Helena.
 
Och här står jag idag och ångrar inte att jag köpte henne för 5 öre!
 

T.H,'s Lilla Ya

Saknaden är så sjukt stor! Vet att du har det bra, vat att du inte behöver lida nå mer och at du betar på dom evigt gröna ängarna! Jag vet att jag gjorde rätt val som lät dig vandra vidare även om det var det svåraste beslutet i hela mitt liv. Jag kände mig hämsk men jag visste att du skulle få de bra! Du var hela min värld! Du fanns där när jag mådde dåligt och stog ut med mina trårar och lyssnade alltid, jag saknar dig så sjukt mycket. När du försvann gick jag igenom en av dom värsta sorgerna i mitt liv! Jag grät tills jag inte orkade längre, jag skrek innombords av smärta, många sömnlösa nätter fyllda med smärta och saknad. Du var hela mitt liv och du bara togs ifrån mig! Allt gick så fort på slutet, jag hann knappt blinka sen var du borta! Det finns så sjukt mycket jag skulle kunna göra för att få se dig igen, känna din värme och underbara lukt och se in i dina underbara bruna förstående ögon. Men du finns inte längre, jag kommer aldrig mer se dina ögon eller känna din värme. Jag gråter fortfarande, jag kan fortfarande inte fatta att du är borta, jag ser fortfarande dig i hagen i några sekunder då och då tills jag inser att du är borta. Det ahr gått ett år och jag ser dig fortfarande och tror att du står där! Smärtan som uppstod när du lämnade mig finns fortfarande kvar, den kommer aldrig försvinna! Du är min ängel nu och för alltid! 
 


Vila i frid min underbara Prinsessa!<3333

Plugg

Happ tagga plugga fysik nu då! Nej men har detta som ska göras, typ en miljon punkter som man ska skriva om och sen renskriva och det ska in på torsdag och på torsdag har jag även ett so prov! Och har mer än hälften kvar på detta! Så nu ska jag plugga!


Tävlar

Jag är med och tävlar hos världens mest awesome bloggare keela.se ! Var med ni också! Man tävlar om en valfri vara från http://fringley.com
 
Här är varan jag vill vinna:
 


Länk till ringen HÄR!
 
Länk till tävlingen HÄR!

1 år sen! R.I.P T.H.'s Lilla Ya

Nu är de exakt ett år sen Lillis lämnade oss<33 Just detta klocksalg 18.03 är det exakt ett år sen, ett år sen du försvann och lämnade mig kvar här ensam<33 men du kommer alltid att finnas i mitt hjärta och jag kommer aldrig glömma allt du gav mig, all lycka, all erfarenhet men jag kommet heller aldrig glömma smärtan som uppstod när du lämnade mig! Vila i frid kära T.H.'s Lilla Ya <33 du kommer alltid att vara min ängel<3 Du är min lilla prinsessa och kommer alltid vara! Du kommer alltid vara speciell och alltid ha en plats i mitt hjärta! Inget kan ersätta dig! Aldrig någonsin!
 


Älskade Lillis<333

onsdag 12 september och torsdag 13 september

Onsdag: i onsdags så red jag Brunte! Red ut med Pauliina och Tura, Anna och Nikko, Jonathan och Sheeba, Sofia och Betty och Jasmina och Trissan. Vi red ute i skogen och Brunte skötte sig jätte bra! Han brukar ha huvudet lite högt upp när man travar men det gjorde han bara en gång och det var kanske 5 steg! Och han brukar börja hoppa o studsa när man galopperar och det gjorde han ju också men inte alls mycket och bara lite i början av galopperna och en galopp vart helt utan! Det gick jätte bra och det var jätte kul att rida honom igen då de var så länge sen sist! 
 
 
 
Torsdag: igår red jag och Tura, mamma och Sheeba och Sofia o Trissan ute på en åker. Vi köre intervaller och dom fick jobba riktigt hårt! Och efter några galopper så började Tura att trippa på tå när vi travade! Hon är världens underbaraste och drar aldrig nånsin iväg men när hon bli så taggad så rippar hon på tå, har världens kortaste steg! Förövrigt gick det super! Förutom att Trissan drog iväg med Sofa någon gång men hon var jätte super duktig och satt kvar och fick stop på henne efter bara nån meter varje gång!
 
Alla hästarna var svettiga från topp till tå så dom skulle få stå inne inatt och när vi kommer tillbaka så rider vi förbi hagen och då ser jag att Nikko går utanför hagen på andra sidan.. Så fort det inte är el i tråden går han emellan trådarna (så hagen går inte sönder tur nog), och vårat elagrigat är trasigt.. han rymmer ibland flera gånger om dagen! Men i alla fall så fick alla hästar stå inne inatt! Och de var ju skönt eftersom att de regna masa!
 


 

Jätte jobbig skoldag! Eller?

Hade en ruskigt jobbig skoldag idag! Eller njaaa hade tre lektioner! Dagen började med lite fysik där jag fick grejer för en inlämningprov som ska in torsdag nästa vecka! Måste säga att jag är lite orolig över om jag kommer hinna klart då det är 13 olika punkter! Och smart som jag är glömde jag fysiksakerna i skolan! Jag som skulle sitta och plugga massa! Men men. Efter fysiken var det engelska där jag satt och jobbade i nått gramatik häfte och det gick också rätt så smidigt! Sen var det svenska, där vi tittade klart på Titanic! Åhh jag blir jämt lika ledsen när jag ser slutet! Den filmen är en av mina favorit filmer men jag blir alltid så ledsen!  
Och där slutade min skoldag! Kl 12.20! Pappa var jätte gullig som hämtade mig trots att han är sjuk! Efter att ha hämtat mig sprang vi in och köpte lite mat och åkte hem!
 
Nu sitter jag här och har precis läst en bok åt Sofia! 
 


Nånting ni antagligen inte visste om mig är att jag älskar Titanic, inte bara filmen! För ca 2 år sen var jag världens störtsa freak! Haha jag visste allt om den där båten! Visste allt om alla siffror (hur lång den var, hur många som fick plats osv)! + att jag tycker Kate och Leonardo passade så bra ihop i den filmen, eller ja dom passar ihop över huvud taget speciellt i filmer!

Dagens vill ha!

Skit snygga skor och klänningar! Skulle gärna vilja ha! Dock så skulle de inte få plats i
min garderob! Men imorgon ändras det förhoppningsvis! Om jag får tid över så ska jag g¨å
igenom garderoben!

Chill Skoldag!

Måste faktist säga att även om detta är den enda dagen jag slutar 4 så är den ganska chill! Dagen börjar med klassråd, sen har vi slöjd! Älskar verkligen slöjd när man får välja mellan trä eller sy! Och självklart har jag valt sy och det har jag gjort sen 7an! Idag började jag att sticka bäbis sockor! Är helt kär i barnstrumpor, dom är så små och söta! Så som 9an projekt (vi väljer en sak att göra som vi ska göra i hela 9an) har jag valt att sticka bäbis sockor, mössa och vantar. Kommer bli ett jätte gulligt marinblått sett! 
Sen hade vi matte (blä den enda jobbiga lektionen idag men den flöt på rätt så bra faktiskt!) och lunch. Efter lunchen hade vi svenska och på svenskan tittar vi på Titanic! Fattar ni vad glad jag är! Jag är helt förälskad i den filmen! Just nu är vi där när båten precis börjat sjunka! Åhh blir så irriterad när jag ser den delen för att jag vet att den slutar så sorgligt! 
Efter svenskan var de språkval där jag har svenska/engelska och där kan jag göra lite vad som, läxor, läsa osv. och sist men inte minst bild!
 
Nu sitter jag här hos Jonas med honom och hans kompis Jerry. Jag ska sätta mig och försöka hitta på något att blogga om, är så sjukt bloggsugen men har inga idéer!
 


Kom med idéer! Vad ska jag blogga om? Nu har ni chansen att påverka!
Kom med tips på vad ni vill läsa om!

Dagens vill ha!

Det mesta på bilden är bara onödiga snygga saker! Fast inte regnjackan! Är verkligen
i behov av en regnjacka att ha i stallet! Har ingen! Aja riktigt snygga grejor enligt mig!

Dagens vill ha!

Lite snygga saker från hööks! 
Vad tycker ni bäst om, när jag har en sak som dagens vill ha eller när jag 
gör ett collage?
 
 
 
Nu ska jag och Jonas mysa oss ner med filmen friends whit the Benefits!

Lite små galen!

Igår så va Tura inte riktigt sig själv! I början av lektionen för Angelika så gick det inte alls! Skulle trava lugnt i en 8a, det var motsatsen till lugnt och hon var inte lätt att svänga! Och sen när vi skulle trava runt spåret så ställde hon sig bara utåt och gick inåt.. Men tillslut gick det någurlunda och på slutet gick det ganska bra faktiskt! Tura var helt svettig så jag ställde in henne i boxen och började göra rent hennes sadel och träns! Hittade inte läderoljan (den har fått fötter...) så de fick bli läderfett, tycker personligen att oljan funkar bättre!
 
Tura när jag skulle släppa ut henne<3
 
Och lilla Betty var så söt så jag tog en snabb bild på henne också!
 
Sitter hos Jonas nu och idag är det våran 10 månaders dag! Grattis till oss och 10 månader a awesomenes! 
 

Dagens vill ha!

Lite awesome stuff från hööks som jag gärna vill ha! Vill ha en dressyrsadel till Tura och
den på bilden har jag velat ha länge! + att jag är rädd att min engelska sadel börjar bli
för liten! Pauliina har en sån sadel och ska testa den på Tura och passar den så köper jag
den när jag har råd!

Dagens planer

Vad har jag för planer idag då? Jo jag ska vara jätte awesome som vanligt! Nej men har inte så mycket planerat, vad jag vet säkert än så länge är att jag ska åka hem och jag ska rida för Angelika. Ska försöka hitta någon som kan fota! Men de kan bli lite svårt med tanke på att mamma rider precis innan mig så hon måste sadla av Brunte oså och Pauliina rider precis efter så hon måste göra iårdning Nikko och jag tror att pappa ska köra Jacob och Wilma till tåget! Så mitt ända hopp just nu är Jonas, men han har ju också precis varit sjuk så vi får se om han orkar.
Ska även försöka ta mig orken och tiden till att göra rent Turas sadel och träns! Det skulle behövas göras varje dag då min sadel låter nå förskräckligt när man rider! 
 
Bild från senaste lektionen för Angelika! Det var ett tag sen! Nu får vi se om hon tycker 
vi har utvecklas något, känns faktiskt nästan som att vi går mer bakåt än frammåt 
vissa dagar.
 

Dagens vill ha!

Älskar lagerhaus! Dom har så awesome grejor!

Blöööö

Idag har jag... gjort... ehmm... jo jag har.... okej då jag har inte gjort något alls! Åhh får panik av att inte göra något alls! Mår i alla fall mycket bättre nu och är sjukt taggad till skolan på måndag! Eller? Nej men jag försöker komma på nå att göra! Jag och Jonas har bara varit idag! Och efter att ha varit sjuk i en vecka så orkar man inte bara vara när man typ är frisk.
Men men, imorn blir det andra bullar! Åker hem då och då ska jag rida för Angelika! Hade andra saker planerade för Tura men det vart flyttat så passar på nu när Angelika kommer på eftermiddagen så att jag kan rida! (hon kommer oftast söndag förmiddagar och då är jag alltid hos Jonas). Ska även försöka städa mitt rum eller gå igenom garderoben och mina saker! Behövs verkligen!
 


Detta är höjden av aktivitet idag!

Westernoutfit till häst!

Gjorde en liten westernoutfit till häst från hööks sortiment! Detta skulle jag lätt kunna ha på Tura! Jag har tyglarna och har ett liknade träns fast ett one ear och sen har jag ju redan en underbar sadel!
 

Hopplöst fall!

Haha stackars Jonas som har en så efterbliven flickvän som mig! Han försökte nyss lära mig att använda photoshop men de gick inte nå vidare, jag bara nicka och log men egentligen var jag ett stort frågetecken! Antar att han får hjälpa mig lite till och sen får jag väll kolla på youtube också!
 
 
Här har ni en bild på världens mest efterbliva person!

Rosa/Svart Dressyroutfit!

Som ni kanske vet så gillar jag att sätta ihop outfits till häst och ryttare! Haha tänk om man hade samma tänk när det gällde vanliga kläder också! Men hade lite tråkigt så satte ihop en utfit! Och ni får ursäkta färgen på lindorna men hittade inga bättre!
 
Allt förutom lindorna är från hööks och lindorna är från Mia's RS
 

Haha!

Seriöst! Ni måste kolla dansen i denna video! De ger ett gott skratt kan jag säga!
  

Minnen

Sitter och tittar igenom en massa gamla bilder på Tura. Kan inte fatta att jag haft denna skönhet i snart ett år! Vi har kommit en bit på vägen men har mycket kvar! 
När hon kom hade hon svårt att stå till i gången, skrapade med hoven och reagerade på varje ljud! Släppte man henne lös några sekunder i stallet var hon redan någon annan stans! Nu står hon alltid stilla, hon är jämt typ en filbunke, och jag kan släppa henne lös i gången och hon står kvar! Sen har vi ju kommit en bit i ridningen också! Men den biten är de en hel del kvar på!
 
Annonsbilden.
 
I stallet på kvällen när hon kom
 
Bilder från morgonen dagen efter vi hämtat henne (tagna innan jag 
gick till bussen för att åka till skolan!):
 
I väntan på veterinär för besiktning! Var sjukt nervös!
 
Tror denna är tagen efter andra ridturen!
 
Första lektionen för Ankelika! Usch vilken sits man hade!
 
Något svettig efter massa hårdträning på en åker, fick verkligen 
jobba med henne den gången!
 
Första träningen från backen
 
En vacker höstbild från början av oktober tror jag!
 

Ute på våran första långritt.
 
En härlig vinterdag! En av dom få dagarna med snö! 
 
En bild som jag bara älskar från i vitras!
 
Haha hon som jämt gäspar massor efter att man ridit!
 
Första turen med westernsadeln
 
Mamma red för Angelika på underbaringen!
 
När jag red (eller ja i ca 5 min sen tog Julia över) för första gången 
efter ett tags uppehåll i ridningen.
 
Julia och Tura, ska även ta och informera att Julia tyvärr inte ska
fortsätta att rida Tura!
 
En lektion i våras som gick super!
 
Tura och Steffe! Måste säga att Steffe är riktigt saknad!
 
Älsklingarna!
 
En av dom första galopperna på bana!
 
Efter en härlig barbackatur!
 
Dessa underbara bilder från i sommras när jag släppte henne lös på banan:
 
Tura och Brunte!
 
En lektion för Angelika från i sommras!
 
Redigera bort tråden så är denna bild perfekt!
 
Riddare i skinande rustning! 
 
<3
 
Åhh vilka underbara minnen man har med denna häst<3

Nytt till telefonen

Lagom nu till när jag har min nya telefon så tänkte jag köpa lite dammskydd till hörlurs och laddar hålet! Jag var bra sugen på en diamant till hörlursutaget men på glitter kosta dom typ 30 kr.. Så jag använder lite vett och beställde 8 st för samma pris! och sen 10 st gummipluggar för laddarhålet för 10 kr! Kallar jag bra pris!
 



Äntligen fått tillbaka den!

Efter 1 och en halv veckas väntan har jag fått tillbaka min iPhone! Eller ja jag fick en helt ny! Pappa var och hämtade den igår! Så igår vart det en sprillans ny Iphone 4s ^^ haha.
 
 

Sötaste muggen att dricka te ur!


Sökes!

Söker detta extremt fina reflextäcke till ett bra pris! Det ska vara i så bra skick som möjligt! Vill ha de i strl. 135!
Kommentera eller maila [email protected]
 


Måste..

Mår lite bättre idag men kan fortfarande inte äta ordentligt och mår ändå ganska dåligt, vi får se om jag åker till skolan imorn eller inte. Men nu orkar jag i alla fall starta datorn! Känner att jag har massa måsten men orkar verkligen  inte! Måste rida, måste plugga, måste städa rummet och måste till skolan! Hoppas jag mår bra snart! Har roligheter som händer på söndag också!
 

Jag lever! tror jag...

Ja jag tror faktiskt att jag lever! Och de är härligt att se att statistiken har varit hyfsad även om jag inte har uppdaterat något! Ni får ha tålamod! Är fortfarande sjuk men känner mig lite bättre! Men kan inte lova att uppdateringen blir så bra än! Vi får se när jag har ork till att lägga tid på bloggen! Behöver verkligen vila från allt nu.
 

Sjuk

Ursäkta för dålig uppdatering men är magsjuk och har inte orkat starta datorn!

Sjuklingar!

Nu ligger jag och Jonas här som små sjuklingar! Vilket vi också är! Jag har gått och varit förkyld hela veckan och haft ont i halsen och i torsdags vart de aningen bättre och kunde svälja åtminstone och samma igår, tills jag red... Kände bara mer och mer under ridturen hur min hals började göra ont och förkylningen kom mer och mer tills den tillslut slog mig i ansiktet... Så sen dess har jag mått skit! Och känner mig nu sådär lagom taggad till att dra ut med arbetslaget och cykla 1,5-2 mil och sen sitta ute hela kvällen på måndag, och sen cykla hem på tisdagen.. Hmm nja känns inte som det mäst optimala just nu!
 

Showmanship at halter tränig

Kom på att jag glömt att visa er denna video från när jag tränade inför tävlingen som sen vart inställd! Måste säga att Tura var väldigt seg där och hade ju inte lärt sig mönstret riktigt!
  
Ursäkta att sista tunnan inte vart med!

Bantning

Håller på och försöker banta ner Tura! De har gått aningen segt med tanke på att jag inte har tid att motionera henne så mycket som hon skulle behöva (därav söker jag medryttare). Men hon har gått på i stort sätt bara hö nu ett tag och massa klättring oså och tycker jag har gjort framsteg! De går åt rätt håll i alla fall!
 
Nog för att bilderna är i lite olika vinklar men ändå! Och 17 august var ju ett tag sen men
har ju inte min iphone så jag kan fota! Dock får jag väll försöka ta ner kameran någon
dag och ta nya bilder.

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är denna awesome grimma från hööks! Tycker själv att den är skit snygg! 
Vad tycker ni?
 

Länk HÄR!

Hon hade kunnat träffa mig i huvudet...

Försov mig imorse... Skulle ju ha gått upp vid 8 och gått ner och ridit men av nån anledning så hörde jag inte alarmet! Så vid 9 kom mamma och frågade om inte jag skulle rida, fick då panik men mamma sa att hon och pappa skulle ut och springa stora rundan så då kunde jag följa med barbacka på Tura. 
 
Tura och Sheeba står precis utanför huset så jag gick in i garaget och hämtade Turas grimma och gick till hagen och hämtade henne. Ska bara ta och nämna att våran granne Marika har två hästar på gården som inte går med våra hästar och hon måste ha dom två i separata hagar då hennes ena häst Smulan typ tror hon är hingst? Nej men typ, och henne hästar stog också i hagar vid vårat hus. Men i alla fall. När jag började gå med Tura så började ju alla hästar gnägga (Sheeba och Marikas två hästar) och springa runt. Och den hagen där Smulan går ät delad i två delar så när jag precis kommit förbi den så hoppar Smulan över tråden som delar av hagen (den är inte så jätte hög) och springer sen igenom tråden och fram till Tura. 
Hon börjar nosa på Turas rumpa och Tura brunstar massa och så sparkar hon lite på Smulan o Smulan stegrar sig och så höll dom på så ett tag och mamma och pappa ville ju inte gå o ta tag i Smulan eftersom att Tura sparkade mot henne. Och efter en stund av luktande, sparkande och stegrande så började Smulan sparka mot Tura och så gick Tura framåt och för att jag inte skulle hamna under Tura så hoppade jag åt sidan och då kom Smulan sparkandes.. Jag skrek till och jag tror de var de + kanske att hon såg mig som gjorde att dom slutade sparka men hade hon backat ett steg till och sparkat hade jag fått en hov i huvet.. Jag trodde seriöst för en sekund att jag skulle dö. Jag stog med armarna för huvudet och bara väntade på att känna smällen! Men som tur va kom den aldrig! Men då började Tura springa runt mig och smulan efter Tura och när Smulan var nära på att sparka mig vart mamma så arg att hon inte brydde sig om Tura utan började jaga bort Smulan tills hon och pappa tillslut fick tag på henne och gick och ställde in henne i Marikas stall och jag gick ner till vårat och kollade så att Tura inte hade skadat sig och borstade av henne och så stack vi iväg.
 
Är så sjukt glad över att ingen skadades och att allt gick bra!

Red i bara grimma och grimskaft idag, hon var ömfotad men de gick bra och vi tog 2 galopper och lyckades få henne att trava riktigt sakta!

RSS 2.0