Hanarna kvar

Nu är det endast två valpar kvar. Crystal Ice Thriller och Crystal Ice Ghost vill fortfarande ha egna hem. Båda är hanar. Dom blir 7 veckor på måndag och är leveransklara 29 februari. 

Om ni/du är intresserade så hör av er så kan jag berätta mer. 

[email protected]
0703364030




Friday I'm in love

Gav mig själv en smygstart på lovet. Försov mig imorse och efter lite velande sjukamnälde jag mig och tog tag i lite här hemma. Tvättade sista maskinen med tvätt och vek undan all ren tvätt. Har ängat större delen av dagen hos valparna dock, dom har varit ute, busat en massa och tikarna har även varit uppe hos mor och far idag. Har även ridit Lalle idag! Nu är vi fit for fight igen. Första 10 minuterna bråkade hon en hel del med mig. Haha hon började ridpasst bra... hoppade upp och gick ca 5 steg och så stod hon på bakbenen... Det börja bra med andra ord. Men efter 10 minuters bråkande så gick hon sen som en klocka! Hur fin som helst.
 
Åh vad bra livet går.. I skrivande stund pratar jag med mor... Lalle har trampat av sig ena bakskon.. Får väll rycka andra imorgon.. Problemet är att det är lite halt på ridbanan och eftersom att hon reser sig så är jag rädd att hon ska tappa fotfästet och gå okull.
 
 

Torsdag

Det vart en kort skoldag idag. Min spanskalärare åkte hem på förmiddagen så vi får jobba hemifrån istället. Men det är bra! Då kan jag få lite mer gjort hemma. Stall ska fixas, valpar matas, aktiveras och komma ut. Jag ska städa och tvätta lite hemma. Insåg imorse att det börjar bli snålt på rena strumpor så börjar bli dags att tvätta! Självklart ska jag göra spanska uppgifterna och så ska jag även försöka ta tag i lite annat plugg. 

Ha en fortsatt bra dag!

Ghost på besök hos mor och far! 

Studiedag

Som rubriken lyder, jag har studiedag idag. Började dagen med en härlig dusch! Sen valpfix och rastning av Ice och även valparna fick komma ut en sväng. Sen styrde jag mot Jesper. Har hjälpt honom att filma Frasse så har pussat lite på honom och nu väntar jag på bussen och ligger och gosar med lilla Buster. Ikväll ska jag hjälpa Pauliina och Jasmina med Delilah. Hon har blivit lite bråkig så hjälper dom att jobba igenom henne. Blir även en sväng på Tura. 

Lalle vilar ju fortfarande, jag ska ta tag i henne, men vi får se om det blir idag, annars blir det nog till helgen då jag har lov nästa vecka. 




My valentine<3




Lobalia Ledimar Z

Lalle min Lalle, vem är denna häst?
 
Hon är ett underbart sto på 163cm i mankhöjd född 2008.
E: Lordanos - Lord Z
 
Detta kommer bli ett inlägg om hur hon är i hantering från backen. Det kommer vid ett senare tillfälle dyka upp en film när jag berättar om hur hon är att rida, det är lite mer komplicerat och kan vara lite svårt att få ner i ord utan att missuppfattas.
 
Lalle är en otroligt mysig häst. Hon älskar att få uppmärksamhet, bli klappad och gosa. så fort jag är tillräckligt nära börjar hon pussa på mig och små naffsa med läpparna i håret osv. Hon vill vara med i allt jag gör och är otroligt nyfiken. 
 
Har tränat lite NH med henne och hon är otroligt lyhörd, hon lyssnar otroligt bra och är väldigt följsam. En riktig dröm ur det perspektivet. Hon kan dock när hon är riktigt taggd vissa dagar vara lite otålig på stallgången men med lite tillrättavisning står hon snällt. Hon är en väldigt ödmjuk häst som man i vissa situationer får prata väldigt snällt med. Hon har troligtvis blivit slagen ellet något innan hon kom till Sverige då hon var väldigt skygg när jag bla bad henne att flytta sig på gången, bara jag petade på henne i början så flög hon till andra sidan och när jag skulle slänga på henne täcket så vart hon väldigt förskräckt. Men med tålamod och kärlek har jag nu lyckas få bort detta beteende.
 
I den dagliga hanteringen och från marken är hon med andra ord en väldigt snäll och okomplicerad häst. 
 
 
 

Fredag

Hej på er!

Äntligen fredag eller va säger ni? Varit på skolan sen kl 11. Hade ett möte med min coach (mentor). Har sen suttit och pluggat och börjar nu om en liten stund. Slutar klockan 16 och då ska jag hem o mocka, rida Tura och ev Lalle. Ska i alla fall skruva i brodden på Lalle igen. Skruvade ju ur dom då min klantskalle lyckades göra sig illa på dom och så vart det så milt, nu är det isbana överallt igen... Men men. Valparna ska även få komma ut ikväll då jag inte hann med det imorse. 

Ha en bra dag!



God morgon

Ligger i sängen och ska alldeles strax kliva upp. Nu på förmiddagen ska valparna matas och komma ut en liten stund, Ice ska promeneras och jag ska försöka få i mig något ätbart innan jag gör mig iordning och åker till skolan. Sen är det skola på schemat 12:30-17:00 och sen hem och fixa stall och eventuellt rida. 

Ha en bra dag!

Ice har fått en egen höpåse att sova i i stallet! 

Kennel Crystal Ice

De ni! Igår kom mailet jag väntat på! Mitt kennelnamn är godkänt. Så nu driver jag kennel Crystal Ice. Förstår ni att jag är glad! Haha jag som sa "Nej jag ska inte ha fler russllar, jag vill inte ha en jakthund till, jag vill ha en stor hund!", så gick det med de.. Men nej detta känns riktigt bra gör det. 
 
 
Många av er förstår säkert att namnet är inspirerat från min one and only Ice. 
Numera heter hon Orions Ice at Crystal Ice. Haha ja jag är lite överdrivet glad just nu!

Söndag

Söndag kväll.. Måndagsångesten är brutal! Går eftermiddag denna vecka, förutom imorgon, vi har en aktivitetsdag så går mellan 9-15 med lunch 11-13. Inte alls onödigt nej. Men men, bara bita ihop. 

Efter skolan ska jag hem och ta en promenad med Ice, sen blir det en sväng till stallet o mocka och ska nog även rida Lalle. Hon har vilat en vecka nu pga sina sår efter brodden och eftersom att jag varit halvt död. Men nu ska hon ridas igen. 

Nu ska jag släcka och sova trotts att klockan inte är mer än 21:25. Men ska upp 5:30 och denna vecka har slitit på mig så ska försöka sova ikapp lite. 

Min Smooth Criminal ville klätttra i träd igår! Haha. 

Michael Jackson kullen




2 februari 2016

Hej!
 
Usch Sveriges härligaste virus det här! Mamma är ju i så mycket sämre sick än vad jag gjorde ju hennes stallsysslor igår. Jag kunde inte ha haft mer otur kan jag ju säga.. Det vräkte ner snöblandat regn under hela ridturen, jag var dyngsur och iskall när jag kom hem. Mindre bra med detta virus. Idag är jag då sämre än igår men idag skulle Turas nya medryttare komma hit och hon är inte så van vid rutinerna i detta stallet så då skulle jag vara med och visa henne och även rida med henne då hon inte känner till ridvägarna. Nu känner jag för att lägga mig under täcket och aldrig kliva upp igen.. Men men bara le och se glad ut.
 
Imorgon bitti ska jag upp 6:45 för att ta ut hästarna innan jag åker till läkaren för att få ett läkarintyg till skolan. Jätte taggad är jag! Om jag orkar ska jag även ta en närmare titt på hur Lalle rör sig imorgon och eventuellt longera henne lite om hon rör sig bra. Minns inte om jag sa det men hon satte brodden i benet häromdagen, det vart bara ytligt men hon har varit tydligt besvärad av det så har låtit henne vila och bara tvättat såren.
 
Just nu sitter jag och importerar bilder till datorn på valparna som jag tog igår.

Tura tillbaka

Hej på er!
 
1 februari idag då, vi har redan tagit oss igenom den första månaden på året. 
 
Vad händer idag då? Jag ligger hemma och är sjuk. Men min mor är ännu sjukare och kan knappt sitta upp, så jag ska rida Brunte tillsammans med Turas medryttare (min mor brukar alltid rida med henne då dom känner varann från jobbet) och så ska jag även mocka hela stallet idag. Men det blir senare i eftermiddag/kväll. Innan dess ska jag klippa valparnas klor och försöka fota dom små liven. Ska även försöka få i mig lite mat innan jag ska ner till stallet. 
 
Min moster har ju även haft Tura på foder i 5 månader nu men idag har jag fått tillbaka henne igen. Idag kommer ju hennes ena medryttare och imorgon kommer hennes nya medryttare och rider men på onsdag ska jag ta ett pass på bana och checka läget med henne, känna på henne lite och kolla om hon tappat något osv. Är ju min kusin på 12 år som ridit henne i första hand och en av anledningarna till att dom inte vill ha kvar henne är pga att hon inte riktigt orkar jobba med henne, så risk finns att hon tappat lite, men det är ju helt förståligt. Men ska bli lite kul att sitta på henen igen. 
 
 

RSS 2.0