nehepp?

Kollade i väskan för jag kunde svära på att jag hade massa läxor att göra o så titta jag o jag hade tre böcker där i, ena va engelskan som jag gjorde i måndags, hemkunskapen som jag läste i bilen o sen nån so interjuvgrejs som man ska interljuva nån komunanställd (vi jobbar med komunen) och de kan jag ju inte göra när jag e typ själv hemma. Så nu är frågan vad ska jag göra?


Favorit i repris.

Plugga Plugga Plugga

Kom hem för en liten stund sen. sista lektionen vart inställd idag så vi sluta 13.15 och pappa skulle in till stan runt två o hämta en sak så han hämta mig samtidigt, annars hade jag kommit hem om ca en halvtimme. Men nu ska jag ta och plugga lite och 17.05 ska jag slå på 5an och titta på greys anatomy.


Nån mer än jag som brukar titta på grey's anatomy varje måndag-fredag?

Fästingbett?

Hej, idag när jag skulle gå ut och gå med Lillis då jag inte ville rida för att hon tappat en sko och när jag tog in henne i stallet för att borsta lite på henne innan vi gick o då så hitta jag en typ böld lr nå på höger sida där sadelgjorden ska sitta. Jag kollade lite närmre o såg att de satt fast en död fästing som ramlade av. "bölden" är ca 2-3 cm lång och typ 1cm "hög" eller vad man nu ska säga? Hon har aldrig reagerat på fästingar! Hon har haft flera stycken i sommar och aldrig ens svullnat lite men nu är hon väldigt svullen. Nån som vet om hästar kan få borelia? Är ju lite orolig då hon aldrig reagerat på fästingbett. Vad tror ni? Fästingen va ju död men ändå.


LÄS DETTA!

Så här skriver tidningen Ridsport i en artikel.


"Tre föl dödade på en vecka

På Tyska stuteriet Falkenhorst har någon dödat tre föl under en vecka. Ägaren Gwendolyn Gregorio har hittat fölen brutalt ihjälslagna i hagen.

I förra veckan hittades det första fölet dött i hagen med stora skador på kroppen. I måndags morse upptäcktes ännu ett dött föl, som fått ta emot våldsamma slag mot huvudet.

Ägaren anmälde händelserna till polisen, som inte var särskilt intresserade då det "bara handlade om hästar". Gregorio försökte på tisdagen att stalla in alla sina hästar, men hade inte tillräckligt med halm till hela flocken med avelsston och föl.

I går morse gjorde hon ännu en hemsk upptäckt - hennes mest dyrbara föl låg död i hagen med ett träspett rakt genom kroppen.
Polisen är fortfarande passiva i fallet enligt ägaren, som nu försöker få in sina hästar på stall."

 


 

Vad har man för motiv om man går och dödar föl? Man har sett hundar som flås levande upphängda i en snara, man har sett hästar bli ihjälpiskade med benen ihopknutna, man får tom se när kattungar blir ihjältrampade av klackar, ja, man får veta mycket nu för tiden.

Jag delar med mig en film som fått mig att gråta, och tillslut av ren ilska, vilja kämpa för att djuren ska få sin rätt! Men vad kan jag göra.... Känner mig otroligt hjälplös. Känner mig vidrig som kollade på denna film utan att sedan kunna göra något. Hjälpa dom stackarna som inte har gjort något ont för att förtjäna vad dom fick gå igenom. Hur kan sådana sjuka folk sova om nätterna?

Här är filmen:
http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/226136-se-filmen-som-far-djurrattsaktivisterna-att-rasa

Jag visar filmen för att folk ska upptäcka filmen för att få upp ögonen för vad som håller på att hända och har hänt länge i vår värld. Jag vill visa vad våra djur får genomlida, hur jävla sjuka världens människor kan vara. Kan ni göra något åt det? Gör då det, hjälp dom!!!

Låt ditt hjärta få läcka, bara en tanke kan räcka

Tagen från: http://asslatjejerna.blogg.se/


Skillnaden mellan mig o pappa!

Haha sitter o pratar lite me mamma o pappa just nu o så börja vi prata om havre o korn o sånt o så sa pappa att vi bara har lite ren korn (vi gör havre o korn kross som vi ger till kossorna) och då tänkte jag mig några L efter som att jag vet att hans mått e lite större än mina då jag tänkte mig några dl o så säger han "ja typ några ton"... Seriöst han har missuppfattat de här med lite o mycke!xD

Steffe

Hej, tänkte ta och berätta lite om den nya hästen Steffe och vems häst de är osv.
De är ju en kompis till mamma som har ridit här några gånger och vi har lite lite hästar för att hon ska kunna rida här för då måste alltid nån hoppa över ridningen. Men iallafall Joanna som hon heter har haft en häst men som hon fick avliva i vintras/våras nån gång på grund av en olycka och har varit utan häst sen dess. Hon vill ju ha en häst men har inte riktigt tid o så för de men mammas ena jobbarkompis har länge sagt att hon vill lämna ut sin häst på foder och frågat om vi visste nån som ville ha en och så kom vi och tänka på de och va o provred Steffe och han kom ju hit nu i torsdags! Men iallafall! Hon ska ha honom på foder och han ska stå här hos oss och jag kommer att hjälpa till att rida och ta hand om honom när hon inte hinner eller kan.
Steffe är en varmblodsvalack på 15 år och jag måste säga att han är otroligt bra musklad! Jag som har tyckt att Lillis ser bra ut och nästan som ett halvblod men han ser verkligen ut som ett halvblod! Han är ca 162cm i mkh och har oxå ett ganska stort huve då hans huve är ungefär lika stort som Timos va och Timo 172 cm i mkh, varmblod har ju inte heller sånna "jätte" huven.


Har inte hunnit ta nån bättre bild än! Men här är en bild på Steffe, dock ser man ju att bilden e tagen ur fel vinkel då hans ben ser skitkorta ut!


Föresten Lillis är inte längre halt på bakbenet men dock fortfarande svullen men svullnaden har ju oxå gått ner en hel del! Men hon har inte ont eller nåt! Dock kan jag inte rida henne för hon har tappat en sko och är nu halt höger fram-.-

Noramarken

Om ett tag ska jag ta och gå till bussen o åke in till Linde o träffa Jacob o nåra till sen runt 1-2 åker vi till nora o går på noramarken. Skriver mer ikväll om jag inte kommer ehm allt för sent

Hejhej, sitter just nu o funderar över hel...

img_6198 (MMS)

Hejhej, sitter just nu o funderar över helt oviktiga saker me Amanda V;-) vi sitter och undrar varför de heter att en häst är tigrerad! De borde heta zibrerad för hästar är ju faktiskt släckt med zebrorna inte tigrarna! Nån som kan ge mig svar på denna helt betydelselösa fråga?


Godmorgon!

Sitter just nu och väntar på att minutrarna ska gå så att jag kan gå till bussen.
Kommer hem vid halv 5 idag men kanske tar och sms/mms bloggar under dagen. När jag kommer hem ska jag rida eller gå ut och gå med Lillis, beror på om hon fortfarande är halt, vet inte om jag har berättat de men hon fick en smäll på bakbenet söndagen innan skolan börja (inte i söndags utan veckan innan) och va fortfarande halt igår men vi får se hur hon mår idag. Sen ska jag även försöka fota Steffe lite och så ska jag skriva och berätta lite om honom!:)


Längtar tills jag kan rida normalt på Lillan igen!

Steffe

Idag har de kommit en ny häst till gården! Han heter Steffe och är 162 cm i mkh. Filmade lite när vi släppte ihop honom med dom stora hästarna.

Nån som kan gissa vad han är för ras bara på videon? ska lägga ut bilder ikväll eller imorn. Den som gissar rätt först får en länkning!


Äckligt trött!

Usch jag är helt sjukt äckligt trött! gäspar mig igenom dagarna! Idag sluta vi kl 2, vi fick sluta en halvtimme tidigare då vi hade elevensval som sista lektion och eftersom att vi inte har hunnit välja nåt en så fick vi välja idag och sen sluta. Idag hade jag även min sista franskalektion! Hade franska hela 7an och jag brydde mig inte så mycke om de och satt bara av tiden så hamna ju efter och de blir skitsvårt för mig att försöka hänga med i år så jag byyte till svenska/engelska ist.
Jag och Amanda E struntade i att ta den tidigare bussen och gick runt på stan o tog bussen som givk 16.10 ist. Sen jag kom hem har jag bara tittat på tv och pluggat lite.
Lillis fick stå idag..

Skola

Usch va skolan tar död på en! jag är helt slut! o då har de inte ens gått två veckor! Aja jag va och gick en liten sväng på 2 km med Lillis idag, hon är lite halt på ena bakbenet för hon fick en spart eller nåt där förra veckan.
Nu ska jag ta och titta på true talent och sen kanske ta fram matteboken och plugga lite!


Har inga bilder så ni får en låt istället

HAPPYFACE!!!!

Som sagt så va de en kiropraktor här idag och jag kan säga att nu mår Lillis bra! Hon hade En låsning i nackan på höger sida, låsning i höger bog och en låsning vänster bak. Hon kommer tillbaka om 4 veckor igen och kollar till Lillis. Jag får ta och börja rida henne imorn igen men hon ska bara skrittas i några dagar nu.


Bebisen mår äntligen bra igen!

Väntar

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem så att hon kan färga mitt hår. Under tiden ska jag nog ta och sätta mig och spela lite gitarr :)


Skolfoto + svullet öga = KATASTROF!

HEJ HEJ! Hittills har jag inte gjort så mycke idag men ska ta och städa undan lite mitt rum och nån gång efter 4 kommer min moster o kusiner hit och ta ut shettisarna o då tar jag och följer med och rider på Brunte då mamma är upptagen med lite bygge. Och sen ivkäll blir de att färga håret.

Igår va vi in till lasarettet i Linde och kollade ögat och dom kunde inte hitta nåt men de är inte alltid dom gör de utan att man måste in till Örebro, mamma fick skit ont i ögat förut och åkte in men dom hitta inget och så åkte hon in till Örebro och dom hitta repor över hela ögat! Men iallafall jag fick nån salva och fick en kompress över ögat som jag får ta bort senare idag och jag störde mig så mycke på att hela tiden bara se ett ljus med ögat så för att de skulle bli mörkt så går jag med piratlapp över ögat...
Och inte nog med de så är de skolfoto imorn och mitt öga är skitsvullet... Känns som att de kommer bli lyckat...
Imorn kommer de föresten en kiropraktor och tittar på Lillis då Angelika sagt att problemet inte kommer gå att böja bort och jag har inte ridit Lillis på ett tag nu för hon har verkligen jätte ont! Grannen och Angelika va hit och kolla lite på henne några dagar innan skolan börja och då kom dom fram till att man inte borde rida på henne för hon har verkligen jätte ont! Nu känner jag mig hemsk som ridit på henne så här länge när hon har haft ont men jag har ju igentligen bara gjort som en veterinär sa... Vi hade ju hit en tandläkare till Lillis förut och hon va ju veterinär också och hon sa att jag skulle sätta igång henne och hålla igång henne så jag har ju bara gjort som hon sagt....

...

Hejhej, nu är snart den första veckan i skolan slut! De värsta är väll att jag slutar klockan 16.00 imorn! de är ju plågeri att tvinga oss sluta 4 på en fredag!
Usch vad jag har ont i ögat! Igår så va veterinären här och vaccinera några av hästarna och Lillis hade fått massa karborrar i manen och luggen så jag plockade bort dom o de vart lite små bitar kvar som jag inte orkade ta bort och när jag tog av grimman när jag skulle släppa ut henne så fick jag nåt i ögat och de va förmodligen en bit av en såndär karborreboll! jag trodde jag skulle dö av smärta! De gjorde så otroligt ont! mitt öga svällde upp skit mycke och vi spolade ut skräpet men jag har fortfarande ont så har förmodligen ett jack eller en repa eller nåt i ögat. Har gått med solglasögon hela dagen för mitt öga va jätte svullet och är fortfarande lite svullet och jag har ju inte velat visa ögat för nån!

Aja nu ska jag ner och plocka gräs till kaninerna.

Klarat av första dagen!

Nu har man klarat av första dagen i skolan! Måste säga att den kändes skit lång! Är sjukt trött! Har inget mer att skirva just nu så hörs senare:P

Svar på kommentar

Alisha om Godmorgon!:
Hej, har du gjort designen själv? isåfall, kan du göra en till min & min kompis blogg :P

Det är Alisha Andersson som kom & hälsade på er.

Du behöver nt ( inte ) om nt du vill.

Svar;
nej jag har inte gjort designen själv. ja de kan jag men jag är inte så duktig:P de va http://eriikapettersson.blogg.se/ som gjorde min designe så du/ni kan fråga henne om ni vill :)

De finns alltid nåt att göra!

Jag började med att gå och hjälpa mamma med att ta hand om den sjuka kalven. Sen så gick vi ner till stallet för att kolla om de fanns nåt man kan göra där och så klart så finns de en milslång lista men vi börja att fixa lite i sadelkammaren och så.
Vi ska ta och äta snart sen ska vi ner och fortsätta kan ta med mobilen och fota de vi har gjort så ni kan få se!


Godmorgon!

Sitter just nu här helt slut! Men va tvungen att kliva upp vid 8 idag för att annars finns de ingen chans att jag tar mig upp kl 7 imorn när man ska släpa sig til skoan!

Vi får se vad som händer idag för de ser ut som att de ska regna istortsätt hela dan.
Men just för stunden ska jag bara försöka hålla mig vaken.


Bild från när ja kom hem från skolavslutningen. Skulle verkligen vilja tillbaka till den dagen! Då hade man hela sommarlovet framför sig!

Glömde en sak

Kom på att jag glömde skriva en sak i de förra inlägget. Idag när vi red så när vi höll på att skritta av så snubbla Lillis till eller nåt och hamna på knäna. Haha De kändes as konstigt jag fatta inte vad som hände för helt plöstligt börja hästen försvinna framför mig! Men hon stog där på framknäna och jag såg ut som ett frågetäcken. ;)

Äntligen!

Dagen började med att jag jobba en liten stund och tog hand om en sjuk kalv. Vi får hålla på och tvångsmata den och så.  Men iallafall!
Sen så va jag med o gick med när de va en som kom och red på Trissan.

På eftermiddan så red jag och mamma. Vi red runt en åker som pappa hade tröskat två varv runt så de är en perfekt "väg" runt! Och idag fick jag äntligen en härlg sommar galopp! Har ju inte riktigt kunnat galoppera så mycke för Lillis har ju haft/har ont men idag va hon pigg och ville springa så hon fick galopperna av sig lite ;)
Brunte slog även sitt rekord i hur långt han har galopperat med ryttare idag! Han kämpa riktigt hårt idag!

Imorn så är de sista dagen innan skolan!:( Men imorn ska jag ta och jobba lite och sen fixa lite inför tisdag.


:P


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!;)

Haha ni börjar nog fatta de;)

Tävlar!!;)


Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Tävlar!


Klicka på bilden föra tt komma till tävlingen!

Tänker...

Sitter just nu och tänker lite på vad jag hade för mål och vad jag ville skulle hända under de här året! Och mycke har ju faktiskt förändrats sen dess! och de mästa jag hade tänkt har inte blivit av!

Jag hade ju t. ex. tänkt att jag skulle ta och träna och göra Lillis tävlingsklar nu i sommar så att jag hade kunant börja tävla nu i augusti. Men dom planerna sprack ju då Lillis har haft ganska mycke under våren och sommaren!
Jag tänkte oxå at tjag skulle ta och rida mer western och försöka komma lite frammåt där då de stått ganska still på den fronten i år! Men de har ju inte helelr blivit av!

Ja de e ju mycke som man tänkt att man ska göra som inte blir av!

Men nåt som jag faktiskt hade tänkt mig att jag skulle göra i sommar som jag faktiskt har lyckats med är att få bättre självförtroende innom ridningen då jag i flera månader hade uselt självförtroende innom ridningen och trodde att jag inte kunde göra nått alls! och så kommit Lillis närmre!
Så de är ju bra att man har lite framgångar och inte bara att allt har stått helt still hela sommaren! ;)


Bilden e tagen innan hon börja få skav av sidepullet.

LÄNGTAR!

Nej usch va jag går hela dagarna och bara längtar efter att Lillis ska bli bra igen! Så fort jag kan börja rida henne som vanligt igen så har jag tänkt att jag ska ta tag i westernridngen! de har ju varit lite si som så med den under hela våren o sommarn o allt!


Haha ja jag har nosludd runt hela nosgrimmar på sidepullet!
Men de e för att hon får sånna skav av de när hon slänger runt med
huvet annars.


Usch vilken ångest man har nu! För de första så börjar ju skolan på tisdag o så har man börjat se gula löv! neeeej! hösten e typ här!! ÅNGEST!! Fast okej jag borde inte få så mycke ångest för jag fyller ju år i september men ändå!

Jag är med och tävlar!



Länk till tävlingen: http://hastochpownii.myshowroom.se/jump-with-style-2/

Dagen

Har inte nåt speciellt planerat idag. Lite beroende på vad de är för väder under dagen så kanske jag ska ut och rida, de  spöregna nyss o nu är de lite uppehåll men man vet aldrig! Så idag så händer de väll kanske inte så mycke!
Men imorn däremot så kommer Angelika hit o ska ha lektioner och ska väll kolla lite på Lillis också och sen följer jag med min moster till örebro och sover där tills på lördag och sen innan jag åker hem så ska jag ta och träffa en kompis inne i örebro.


Svar på kommentar.....

Julia  ([email protected]) om Svar på kommentar:
Till dig Amanda:
En kiropraktor går lika bra. ;)
Eftersom en kiropraktor och kotknackare är samma sak!! -.-
Hehe..



amanda
om Svar på kommentar:
okej de visste it ja :) tack :P men har då aldrig hört att man kallar kiropraktor för kotknackare men aja :)
men endå låt erika få sköta hennes liv som hon vill o jag känner henne o hon vet va hon gör :) så snälla bara låt henne göra det hon gör, hon kmr göra rätt beslut för lillis skull :)







SVAR;
Tack igen amanda!<3 o de är som Amanda säger! Jag vet precis vad jag gör och även om de sen skulle visa sig att jag råkat ta fel beslut nu så kommer jag se till att rätta till de sen! Jag vill göra de som e bäst för Lillis! Så jag e tacksam om du Julia kunde låta mig göra som jag gör för de kommer att lösa sig tillslut....




Skön sadel till salu!


Allroundsadel

En otroligt skön och o bra  sadel som jag tyvär inte har nån
användning för längre.
16-17" normalbom, suttit på ett grövre varmblod.

Pris: 950 kr


Ring/Smsa: 0703364030 eller Maila: [email protected]

Svar på kommentar

Amanda om Svar på kommentar:
skriver den här kommentaren t dig julia.

vrf MÅSTE det vara just en knotknackare!? om det nu e en låsning kan en kiropraktor komma o kolla elr nå sånt ! men det bestämmer väl endå erika ? elr??


o hennes tränare vet kke exakt vad hon håller på med så då behövs det ju it nån knackare ! Jag vet att du gör det för hästen men hur vet du om erika it vet vad hon gör för det är hennes häst o hon försöker ju få henne bättre. SÅ LÄGG DIG IT I! låt erika sköta det här på egen hand hon vet vad hon gör :) (förlåt om ja låter sur e it meningen)

SV:
tack! precis! de är ju igentligen ingen här som vet vad min tränare har för utbildning eller vad hon har för kunskaper! och inte häller nån här som vet de exakta felet!
Tack Amanda! :)

Ideér?

Asså jag måste säga att jag har brist på ideér på vad ja ska skriva om! Lillis e ju skadad så ajg får bara rida henne i skogen o då blir de ju typ samma text i varje ridinlägg o då känns de så meningslöst att skriva! och jag har allmänt svårt att komma på saker just nu! Så om de är nån som har nån idé om vad jag kan skriva om eller nåt som ni vill veta eller nå så säg till!
Vi har även amssa gäster hemma nu o haft i nån dag så har inte heller kunna gjort så mycke som jag hade velat!

Men kom med ideér så ska jag fförsöka ta och skriva lite mer!

Svar på kommentar

Julia  ([email protected]) om Svar på kommentar:
Okej, de lät så, som du skrev.
Man kan inte böja bort de! Eller rida bort de! De måste knakas bort!! Och jag lägger mig i för att jag tycker synd om hästen, inge annat!

SV;
Jag har inte sagt att man kan rida bort de! men asså du vet ju inte riktigt vad de e för du ahr inte varit här och sett felet osv... men om du bara ska hålla på och klaga så kan du lika gärna sluta kommentera! och om du inte kan låta bli när du läser va jag skriver så behöver du inte gå in på min blogg!

Svar på kommentar

JULIA!  ([email protected]) om Svar på kommentar:
Jaha? Dom brukar då inte vara så dyra!
Att göra lösgörandeövningar o ha henne rakställd kommer inte hjälpa!! Men aja, om dom nu är så duktiga så låt dom göra ett försök!(Jag tycker då väldigt synd om hästen! Hon har ju ont?!!) Men jag tycker man har professionella människor som är utbildade o fixa problemen! Oavsett vad de kostar!!! Skulle inte ha häst om jag inte hade råd m de! Då skulle jag sälja den till någon som har råd m en kotknackare! ;)

SVAR: JAg har INTE sagt att jag inte har råd! och jag sa bara att de är så jag får rida på henne... De problemet hon har går att böja bort! min tränare va här senast igår och böjde på henne.. Jag tycker inte att du ska ta och lägga dej i andras problem... Jag har tänkt att min tränare ska få försöka fixa problemet och skulle de visa sig att hon inte kan så tar jag hit en kotknackare eller nå...


Julia  ([email protected])
om Svar på kommentar:
Jag vill också säga att jag inte menar något illa eller vill vara elak. :) Har bara lite svårt att behärska mig.. :P

SVAR;
okej:P
   

Svar på kommentar

.....  ([email protected]) om Vi har hittat felet!:
Jag tycker du ska ta kotknackare på en gång! Synd om hästen annars!



SV;
Varför ska jag ta hit en kotknackare som bara kostar när min tränare och hennes mamma kan fixa de ? asså om jag har folk runtomkring mig som kan fixa de så tänker jag inte ta hit nån dyr kotknackare... Men folk har ju olika åsikter....

Hej Hej!

Nu sitter jag hemma o min morbror o två av mina kusiner e här. Idag har jag tvättat några av Lillis täcken med högtryckstvätten och ridit. Mammas kompis va här idag igen så hon följde med mig och mamma och red idag.


Har inga bilder för ja e inne på mammas dator..

:P:P:P

Hej, vakna för en stund sen, eller ja jag vart väckt. Nu på förmiddan har jag inte så mycket planer men ca kl 12 ska jag till Angeilka o sitta med Tyra en liten stund. Efter de hadej ag tänkt att jag skulle ner till stallet o tvätta lite täcken.

Tog några bilder på Lillis igår som ni ska få se senare:)

Funktionshästskor till salu,.. SÅLD!



Old Macs G2 - Funktionshästsko
Säljer ett par Old Macs G2 funnktionshästskor använda endast några gånger, Strl. 10. Mycket bra skick!

Pris 1 000 kr


Ring/smsa: 0733347888 Maila: [email protected]

Benskydd till salu SÅLD



Equi-Guard
Blåa benskydd (fram och bak) Strl. full. Använda en gång. Säljer dom p. g. a att jag inte längre har nån häst som dom passar på.
 
Pris 300 kr

Ring/smsa: 0703364030 Maila: [email protected]

Tvättat

Idag har jag och mamma gått igenom alla hästarnas täcken. Sen har vi tvättat några av Timos gamla täcken som mamma ska sälja, haha de va verkligen inte lätt! Vi har bara alla andra hästarnas täcken kvar... Så ungefär 15 täcken till att tvätta...

Runt 6-7 kommer de hit nån kompis till mamma som ska rida med oss.


Jag ska fota lite när jag har ridit idag så att ni får lite nya bilder!

RSS 2.0