Sjuk + Tal

Mådde inte inte speciellt bra idag! Men när jag satte mig på bussen insåg jag att de aldrig skulle gå så hoppade av bussen inne i linde o tog bussen som gick 10min senare hem! Kändes jätte värt... Men men. Passade då på att skriva mitt engelska tal som jag ska hålla imorn som jag inte ens hade börjat med! Och tog ut Tura på banan en stund och tränade lite NH och lite fram o bakdelsvändningar från backen och hoppade sen upp och tränade lite och då gick framdelsvändningarna klockrent! Sen har jag bara suttit o vilat upp mig och nu är jag trött men mår inte lika illa så ska ta mig i kragen och ta mig till skolan imorn då jag har både matte prov och sen talet i engelska.


Dagens ridning

Red dubbelt idag. Red inte Tura då Linda var här och red på henne imorse. Men jag red först ut på Smulan med mamma och hon red Lajos. Det gick jätte bra! Dom var dock väldigt pigga men Smulan lugnade ner sig en hel del på hem vägen!

Efter de tog jag och mamma ner Nikko till ridbanan så red jag på honom medans mamma hjälpte mig lite! Nikko lyssnade jätte bra idag! Jag fick honom att trava sakta rätt lätt oså!


HPV vaccin

Tog första sprutan av tre mot livmoderhals cancer idag. Usch vad ont de gjorde! Visst har jag varit med om att sprutor gjort ont men denna var nog värst av alla! Kan ju ha varit så att jag kanske spände mig lite också för de skulle ju inte vara helt omöjligt! Hade även rätt ont i armen efteråt och är rätt öm nu! Men inte nog med de! Ligger i sängen och är hängig och känner mig helt febrig! Vi får verkligen hoppas att jag mår bättre imorgon så att jag kan gå till skolan! Har verkligen inte tid att vara borta! Men vi får hoppas på det bästa!


Together

Dags att samla krafter, ta nya tag. Vi har haft motgångar men nu ska jag lyckas. Jag har misslyckats men nu ska de gå! Det ska gå denna gång! Jag vägrar att falla tillbaka! Nu ska vi klara allt vi inte gjort tidigare! Nu ska vi klara allt som inte gått förr! Vi ska ta oss till toppen! Vi ska dit! Jag bryr mig inte om hur mycket, blod, svett och tårar det blir! Denna gång ska jag inte ge upp! Jag vägrar! Tillsammans är vi oslagbara<3
 
 

Why have a parrot on your shoulder...

...when you can have a cat?


Julklappar och julstress

Åhh julstressen har redan börjat för min del! Har bara köpt en julklapp än så länge! Det är liksom mindre än en månad kvar nu och jag har ingen aning om vad jag ska köpa till någon! Panik! Kanske ska antsälla någon som handlar alla julklappar åt mig! Så någon som vill bli min persoliga julklappshandlare? Haha. Nej men nu är de dags att börja tänka på vad alla ska få! Måste även ta mig till Örebro och till Marieberg och kolla runt. Har suttit en del idag men har ingen ide om vad jag ska köpa till folk! Men men, jag får gå och fråga alla vad dom önskar sig!
 
Någon av mina läsare som börjat handla julklappar än? Eller finns det någon som kanske redan är klar?
 

Tvätta bett?

Såg en som la upp en bild på dayviews där hon frågade hur många som tvättade sina bett efter ett ridpass. ag kan säga att jag vart chockad! ALLA som hade kommenterat på bilden skrev att dom aldrig tvättar bettet eller bara nån gång ibland! Några hade arrgumentet att hästen inte får äta när dom rider så att de inte blir smutsigt! Men även om det inte blir gräs och sådant på bettet så är ändå hästens saliv på bettet. Och tänk er själva att ha något i munnen som har flera dagars/veckor/månaders torkad saliv på de! Hur fräscht är de? Det är otroligt ofräscht enligt mig! Jag skulle aldrig nånsin stoppa något sådant i munnen! Det blir otroligt mycket bakterier på bettet som hästen sen får i munnen! 
 
Och det är ännu värre för dom som inte tvättar bettet när de är smuts på bettet! Då får hästen alla bakterier + att dom kan få skav i t. ex. mungiporna av de! 
 
Så ni som inte tvättar hästens bett efter att ni ridit, tänk på vad ni sroppar in i munnen på hästen och fråga er själva om ni skulle vilja ha något med lika mycket bakterier i munnen?
 

Salig blandning!

Haha såg att jag hade en härlig blandning av saker på nattisbordet hos Jonas! Jag har:
•Handkräm
•Duschtvål
•Deo
•En svart skål
•Fjärrkontroll
•Penna
•Batterier
•Tofs
•Halstabletter
•En alvedon
•Ett pappershjärta
•En lampa
•Hårnålar
•Asken med min bettskena


Diamonds


Veckan som gått

Åhh vad fort denna vecka har gått! Och den enda veckan som går riktigt fort är så klart den veckan jag vill ska vara lång! Har Praoat på mammas jobb vilket är folktandvården i Lillån! Åhh det var riktigt kul! Längtar tills jag gått ut gymnasiet och själv kan utbilda mig till tandsköterska! Dock så var det lite tråkigt eftersom att jag haft sånna arbetstider att Jonas och jag inte riktigt kunnat träffats! Men han var hon mig i tisdags i alla fall. Men nu är jag med min älsklig!
 
Tänkte skriva en liten sammanfatning från veckan med hästarna!
 
TIsdag: Lovisa kom och red på Sheeba. Felicia kom inte då hon var sjuk. Men mamma körde Trissan och hade Betty bakom vagnen och jag red Tura! Det gick jätte bra. Tura var dock jätte pigg.
 
Onsdag: Pauliina, Anna, Jonathan, Jasmina och Sofia red på alla hästar utom Tura och jag och mamma red på Smulan och Lajos på morgonen innan jobbet.
 
Torsdag: Då var det en tjej som kom och provred Tura och det gick jätte bra! Tura lyssnade jätte bra på henne! Sen hoppade även jag upp på henne och visade lite vad jag brukar göra oså.
 

Ridning

Igår var Anna, Lovisa och Felicia här ich red med mig och mamma och Wilma och Sofia körde Betty. Det gick riktigt bra! Tura var jätte duktig! Har väll inte så jätte mycket mer att säga om igår men ni vet i alla fall vad som hände!

Idag var Mia och Eva-Liisa här och red, eftersom att Mia är medryttare på Tura så red jag Brunte o mamma Nikko! Mia och Eva-Liisa var jätte duktiga och galopperade för första gången idag! Brunte var också jätte snäll och hade en riktigt härlig galopp idag!

Imorgon kommer Lovisa och Felicia och rider med mig, mamma och Sofia!


Breaking dawn part 2

Va ju och såg breaking dawn part 2 igår och jag ångrar inte det för en sekund! Den var skit bra! Den var bättre än förväntat! Tänker inte avslöja nånting mer än att den är lite annorlunda mot boken! Men lätt 5 stjärnor från mig!


Älskade Tura

I torsdags så släppte jag Tura lös på banan och lät henne springa av sig! Hon lyssnade jätte bra på allt jag sa till henne! Fick henne o stanna när jag bad henne, trava när jag bad om de o galoppera när jag bad om det! Och till och med komma in till mig när jag bad om de! Var så nöjd!

Och idag vart jag bara gladare! Red ut med Pauliina som red Brunte. Tura var fantastisk! Hon travade sakta långa sträckor! Hon har ju haft jätte
Svårt för de och idag gick det jätte bra!!! Är så stolt över min tjej!


Vackert!

Kolla håret! Vill ha!


Uppdaterat min bloppis!!

Har suttit och updaterat min bloppis! Har lite häst saker kvar och ett par böcker! Passa på! Kanske julklappar till någon?
Länk till bloppisen HÄR!
 
OBS!
 
Alla priser stämmer inte riktigt! Glömde ändra dom!

Sommar<3

Åhh vad jag saknar sommaren! Det är helt enormt sjukt! Vill att det ska vara sommar året om! hatar vintern, blir så depprimerad när det är mörkt och kallt.
Men som minne av sommaren lägger jag upp en härlig video från i sommras! Detta var en otroligt varm och härlig dag!
 

Någon som minns?

Någon som minns denna låt? Haha kommer ihåg att jag älskade denna låten när jag var liten! 
 

BaraPyssel

Tänkte dela med mig av ett tips på en jätte awesome hemsida! Dom har massa jätte fina smyckesdelar så att man kan göra massa fina smycken själv! 
 
Klicka på bilden för att komma till sidan

Fantasy?

Jaha, trodde att min bild läxa skulle blu bus enkel men så var det ju inte! Detta är ju den svårtaste läxan någonsin!  Ska hitta en bild som jag ska måla av och göra en tavla av. Jo men de låter ju inte så svårt, men sen ska man ha något i temat fantasy... Jag har letat och letat och letat! Antingen är allt för svårt eller alldeles för enkelt! Har alltså lite panik! Och det ska vara valt imorgon! Gaah. Har kollat lite men hittar inget.
 
 
Funderade på denna men den kanske blir lite svår?
 
Denna vore bra häftig men jaa, antagligen för svår...

Biobiljetter

Köpte just biljetter till mig och Jonas! Vi skulle ha gått på onsdag men Jonas mamma fyller år då! Så vi går på fredag!


‎1år♥

‎1år♥ älskar dig Jonas♥ du är mannen i mitt liv! Du är den som får mig att le! Du är de första jag ser varje morgon och det sista jag ser varje kväll♥ det finns inget bättre än att somna i din famn♥ det är du och jag nu och för alltid♥
 
 
                            

MyLoveBasket


Fy skäms!

Jag har inte bloggat på 6 dagar! Även när jag inte kan blogga bloggar jag mer! Men har inte orkat, har inget roligt att skriva om, måste hitta lite insperation! Tror jag tappade all insperation någonstans i skogen! Men ska försöka börja blogga mer! Lovar att försöka!
 
Så vad har hänt nu? Ja inte så mycket, jag har sovit, ätit, varit i skolan, ridit, mockat, pluggat osv. Har inte haft så mycket att göra! Så de har inte hänt så mycket roligt! Men ska verkligen skärpa mig med bloggandet!
Men har kanske lite roligheter på gång snart! vill inte säga nånting än och kan inte säga exakt när de kommer igång men förhoppningsvis så snart som möjligt!
 
Instagram bilder:
 
 

Nov. 03, 2012

Åhh kolla klänningen!!


Paket :D


Kvällens sysselsättning!

Denna kväll har ängnats åt att prata med Jonas och Tintin och sitta inne på mylove basket!
 
 
Och ni vet väll att ni kan vara jätte gulliga och följa mig där? :D
Html koderna vägrar att fungera idag så ni får väll bara ta och söka på Erika Savela..

Hahahaha gamla minnen!

Hade tråkigt så jag satt och tittade igenom bloggarkivet och såg detta i ett inlägg som jag skrev för snart exakt ett år sen.
 
Det var rätt mörkt ute och av nån anledning släckte jag lampan som var vid Bruntes dåvarade plats istället för vid stalldörren och då vart de typ bäcksvart i stallet men jag såg lite i alla fall. 
 
Jag: Oj vad mörkt de blev.
Börjar gå ut med Brunte
Jonas: Men ser hästen nåt då?
Jag: Ja då hästar har bättre syn än manniskor
Pang! 
då lyckades Brunte gå in i en stolpe i stalletXD
 

5 bästa låtarna!

Detta är dom 5 bästa låtarna på min spotyfy lista just nu! Ingen speciell årdning då det är omöjligt att utse den bästa och näst bästa osv!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0