Bilder från igår

Här kommer lite bilder från igår.


Haha Betty ser ut som ett monster!;)


Vackert sto<3




De va några bilder orkar verkligen inte ladda upp fler just nu<3

:P

Va me sötaste Amanda idag<3 bilder kommer imorn<3 vi fick några skit söta på Lillis<3 Imorn ska jag få en tid av en kiropraktor eller hon håller på med allt möjligt, beteendevetare laserbehandlare osv. Så hoppas på att få en tid så snart som möjligt så att Lillis kan bli bra igen<3

Hej hej

Vaknade kl 8 idag altså en timme försent! Så självklart kunde jag inte ta bussen... o här har vi ju sååå mkt bussar att ästa går straxt innan 3-.- O så har jag så grymt ont i huvet efter igår så stannar hemme i några timmar (för de är alltid värst på morgonen) o sen får jag skjuts av pappa till skolan.

Idag ska jag va med Amanda V. Ska bli grymt kul!=)

BIld på mej från förra veckan<3

...

Jaha vet inte vad jag ska göra nu. Jag kan knappt röra mig för de känns som att jag ska slita upp såret.

Hade tänkt o gå ut o gå me Lillis idag men de blev inte riktigt så...

Timo<3

Nån som blir förvånad?

Jaha kom precis hem från skolan... Slutar igentligen kl 4 idag men jag fick ju ta o åka in till akuten-.-
Jag hade brottom till en lektion för jag va några minuter sen o jag kom utifrån o skulle ta av mej skorna o slänga in i skåpet o jag har ju överskåp så jag böjde mej ner o skulle ta upp dom o skåpdörren åkte igen lite o jag slänger mej upp o slår i huvet rätt i skåpdörren-.-
Så då börja jag självklart blöda as mkt! De verkligen forsa. Men så då skulle jag o amanda till skolsystern men då va hon självklart inte där, så vi gick o knacka på personalrummet o då kom min engelska lärare o så fick jag sätta mej o så ringde rektorn pappa o så körde rektorn mej till akuten... Ja jag behövde inte vänta läng iaf för jag hann bara sitta i 1-2 min o sen så kom de en. Men jag fick limma ihop såret o nu är jag altså hemma o mår illa o har grymt ont i huve.


dålig bild på lilla mej från igår

Trötter

Nu ska jag snart ta o gå till bussen. Är hur trött som helst! Aja iaf idag ska mamma ringa en kiropraktor o kolla om han kan komma hit nån gång annars ska hon ringa en annan som man måste åka till men har hört att han e bra.
Lillis verkar lite piggare idag men vill ha hit nån som kan komma o kolla så att de inte är nåt.

Bad uppdate

Jag vet att jag är usel på att uppdatera men jag har lite mkt just nu o jag har inget att skriva om... Så om ni har några förslag så låt mej b´veta så jag har nått att blogga! Får typ lust att blogga hela tiden men sen har jag inget att skriva om o vill inte göra meningslösa inlägg så låter bli!


<333

Sista bilderna på Timo<3

Nu kommer sista bilderna på Timo:(<3






de va bara några av bilderna men orkar inte ladda upp fler just nu

:(

Har varit o tagit in hästarna för en stud sen. Lillis har fått ännu ondare i ryggen:/ Jag börjar bli lite orolig. Men jag ska kolla om Angelika kan komma i veckan annars så kke jag ringer en kiropraktor för jag vill inte att de ska bli värre:/


Tar ut hästarna

Just nu är jag o tar ut hästarna. De känns så tomt i stallet utan Timo, även om Nikko nu står i hans box men ändå:/


Saknar dig min älskade Timo<333 De är såå tomt utan dej men jag vet att du mår bättre nu o behöver inte lida<333

Promenad

Va ute o gick med Lillis idag. Hon va så sööt o pigg:) De va underbart att gå med henne i solen:) Vi gick 5 km. Sen så gick jag o mocka o sen så gick jag hem o va där en stund. Min moster o jag kom från stallet efter en stund o då tog vi in Trissan, Tora o Nikko (baskiren) o gjorde iårdning dom o så kom mamma hem från jobbet o då stack vi ut o red. De blev bara skritt eftersom att Tora ska lära sig att gå lugnt o Nikko har inte spec. bra kondis. När vi kom tillbaka så hämta jag Betty o red ca 2 km.

Sen så har jag inte gjort så mkt.


Lillis på prommenad.


Lillis<333

Har ett nytt träns som jag fick av mamma, de är Timos gamla:(

Hittade ingen bättre krok att hänga den på när jag skulle fota för i sadelkammaren så går de inte o fota för de är ganska dåligt ljus.


Allt på en gång?-.-'

Jo som att jag inte hade de nog jobbigt redan! Igår när jag hade mockat så skulle jag ta o rida Lillis så kände jag igenom henne lite för att kolla så att hon inte hade ont nånstans eller så o gissa vart hon lyckades ha ont?! Jo självklart i ryggen! Hon hade ont precis bakom där sadelkanten ska sitta:/ Så jag blev jätte glad o speciellt när hon inte har blivit riden sen i söndags! Men så jag tog o gick ut på grusvägen o skulle kolla om hon va halt o hon va de men inte så mycke som tur va. Men Angelika kke skulle komma hit idag o kolla på henne eller så kke hon skulle ringa Gita (våran granne) o kolla om hon kunde komma hit o kolla på Lillis.

Nu får man bara hoppas att inget mer händer för de är verkligen så att allt på en gång!

Igår så släppte mamma ut alla hästar i samma hage. Tora va typ överdrivet nyfiken på våran lilla baskirvalack men för Tora är han väll inte så liten för han är lite högre än henne.
De går verkligen bra för Tora! Hon verkar verkligen trivas bra här! De går bara bättre o bättre för henne o så har vi inte kunnat hoppa upp på henne utan att nån håller i för hon har bara velat gå iväg men sist mamma red henne så fick hon hoppa av några gånger för att de va så halt o minst en av dom gångerna när hon skulle hoppa upp så stog Tora helt still:D Men de går verkligen jätte bra för henne!:)


Lillis<333

Varför är världen så orättvis?

Jo nu ska ni få höra nåt hemskt! Igår så fick jag reda på att en jätte bra vänn till mej har blivit utvisad från Sverige. Hon kom hit för ca 2-3 år sen från Turkiet o har bott här sen dess. Hon har levt som en normal svensk o nu har hon blivit utvisad. Idag så fick jag träffa henne för sista gången! Hon kom till skolan o sa hej då o några till satt bara o grät! De va hemskt att se henne gå i korridoren o bli mindre o mindre o sen försvinna. Usch o nu så får jag kke aldrig mer se henne! Hon kommer alltid att finnas i våra hjärtan!<3 Jag älskar dej Tusem<33333


R.I.P Elizabeth Taylor

I onsdags va de inte bara Timo som dog utan även Elizabeth Taylor. Jag vet inte riktigt varför, jag har hört att hon bara dog i ålderdom o så har jag hört att hon hade hjärtproblem.
Men jag vill bara säga vila i frid Elizabeth.


Elizabeth som ung.


Michael Jackson o Elizabeth. Elizabeth va en av MJ's bästa vänner...

Hemk dag!

Usch va hemskt de va att se sin kompis för kke sista gången idag:'( Men ska snart dra mej ner till stallet o skriver senare.

sorry

jag är ledsen för dålig uppdatering men va lite för depp igår för att uppdatera, dels för de me Timo o dels för att min kompis har blivit utvisad, skriver om de sen

Skola:/

Jaha om ca 10 min så ska jag gå till bussen. Jag har igentligen ingen lust eller ork att gå till skolan:/ Aja livet går vidare:/ Men skriver efter skolan.

R.I.P Timoty Hulegård 2001-2011

Nu lider inte Timo längre:(  Han fick somna in nån gång mellan 6-7. De känns så jobbigt o tråkigt men han led o inget djur förtjänar att lida.

Men lite glada nyheter i all denna sorg. Idag ska vi åka o kolla på en baskirhäst om vi vill ha den så ska vi ta den på prov för eventuelt senare köp:) Den är mäst tänkt till min moster men jag kommer oxå att rida den:) Men berättar mer om den sen.


R.I.P<333

Grönt kort kurs snart:)

Om va en halvtimme ska jag åka iväg på gröntkort kurs. Men innan de ska jag o min moster hinna fota Timo:) De blir dom sista bilderna på min gubbe<3

:P

Jaha då har man släppt ut Timo För sista gången:( Nu sitter jag o väntar på att gå till bussen. Jag har inte sovit spec mkt inatt men skolan måste jag ju till ändå:/ Ska på gröntkort kusr idag. Så jag kommer hem halv 5 o sen åker jag en timme senare. Min moster är en ängel för hon ska mocka åt mej idag så jag slipper stressa:) När jag kommer hem ska vi försöka ta lite bilder på Timo:)
Aja nu ska jag gå runt o dryga i huset eller läsa bloggar;)


God morgon

Är just nu o tar ut hästarna:) De blir sista gången nån tar ut Timo:'(


löööv the pic<3

Sorry

Har faktiskt inte hunnit blogga idag:/ aja ska sova nu för jag ska upp kl 6 imorn:/  Idag har jag varit ute o gått 5 km med Betty o mockat. Jag kom inte hem förens halv-20 i 5 idag:/ aja men orkade inte blogga sen för när jag kom hem så tittade jag på top model o åt:) Blev glad när Ann vann:)


Snart

Ja jag vet ingen uppdatering idag men skriver snart:)

:'(

Så nu ska ni få veta anledningen till att jag mår så psykist såligt just nu.

Jo de är så att Timo har ju haft ryggproblem i många år (asså flera år innan vi köpte honom) o när vi köpte honom va de riktigt illa men sen så blev han bättre. Men nu under vintern så har han blivit jätte dålig o under dom senaste veckorna har han inte gått att rida på för han har haft så ont. Så nu efter många tårar o allt så har vi bestämmt att de bästa för honom är att låta honom somna in... O de har varit så jobbigt att fatta de beslutet men man får tänka att de är Timos bästa. Jag har suttit vaken flera nätter o tänkt på honom o gråtit floder. Men nu är de så att han ska avlivas på onsdag morgon.
Men usch vad jag har gråtit för de känns hämskt att förlora sin ena häst:'( Men han känner verkligen på sig att de är nåt för han har blivit så gosig o snäll o försöker göra den sista tiden till den bästa. De är som när jag va ute o gick med honom i veckan, han brukar alltid va så grinig när man går ur o går med honom o försöka nafsa på en osv. men han va så snäll o gick med örona frammåt hela tiden:'3
Men så jag kommer formodligen inte uppdatera så mkt på onsdag men lite kommer kke. O jag kommer förmodligen inte va i skolan heller för jag kommer nog inte klara de...


Från min sista prommenad med honom<3



Min moster o Timo<3

Usch de kommer bli hemskt, jag har gråtit så mkt nu innan tänk hur mkt de blir sen efter;(

...

Jag vet att jag inte har uppdaterat spec mkt idag... Men jag har inte haft lust:/ Aja jag har ridit Lillis med westerntränset för första gången på länge. De gi ju sådär... Lillis fjanta sig ganska mkt o låtsades som att hon inte fattade vad hon skulle göra när jag gjorde saker som jag har gjort 1000 gånger förut. Lillis va ju sådär lagom rolig:/ De va inget roligt ridpass då jag mäst va irriterad. O sen som att de inte vore nog så har hennes sår gått upp-.-

O sen så vill jag bara säga att ikväll ska ni få reda på vad som har hänt/ska hända.


Lillis<3

Trött på ungar som inte fattar nåt!

RUbriken säger allt! Vi har ingen el på i hagarna o Betty gick mot träden o drog ut den en bit o börja äta på några små träd o så går min brorsa ut med ett skohorn o tänker skrämma henne! Jag blev så förbannad! Jag öppna fönstret o sa att de va så himla onödigt o att han inte går i närheten av Betty med de! Han trycker ner de i snön o går o chasar (stavning) bort henne. O som om de inte vore nog så står min ena syrra WIlma o min kusin Jonathan o skrattar! Jag blir så förbannad! O sen när han kommer in så säger han "tur för dig att du stog där annarrs hade jag slagit den där jävla hästen" Jag blir så himla förbannad! Ingen av mina syskon kommer i närheten av Mina hästar  (Lillis o Timo) igen! Seriöst hur kan man! O sepeciellt Wilma som är hästkunnig (Jonathan oxå)! O sen så undrar dom vrf jag är förbannad på dom-.-

Aja va bara tvungen att skriva av mig....


Lilla Betty<333

....

Jag vet att jag har lovat att ni ska få veta vad som gör att jag just nu mår psykist dåligt just nu o de kommer ni få göra om inte imorn så nu i veckan, senast onsdag... Så ni får hålla lite koll på bloggen;)


Så länge får ni en bild i repris (med usel kvalitet) på mina älskade hästar<33 jag älskar er över allt annat!<33333

HJÄLP!

Hästmamma sökes AKUT till två dar gammal föl, mamman dog på op bordet på strömsholm, sprid detta vidare, om lämplig kandidat finns ring ivan sjöberg på rävdansens stuteri omgående tele 0705-510993

Dagens video/låt

Idag blir de They Don't Care About Us med Michael Jackson.

Jag tycker att ALLA verkligen borde lyssna på texten! De är inte en valig låt som man bara sjunger utan han menar verkligen allt han sjunger o han skrev låten av ett skäl!
Tar båda musik videorna som han gjort till den.





Om ni inte hör texten eller vill läsa den så får ni den här.

Skin head, dead head
Everybody gone bad
Situation, aggravation
Everybody allegation
In the suite, on the news
Everybody dog food
Bang bang, shock dead
Everybody's gone mad


refrain:

All I wanna say is that
They don't really care about us
All I wanna say is that
They don't really care about us


Beat me, hate me
You can never break me
Will me, thrill me
You can never kill me
Do me, Sue me
Everybody do me
Kick me, strike me
Don't you black or white me


refrain


Tell me what has become of my life
I have a wife and two children who love me
I am the victim of police brutality, now
I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake
I look to heaven to fulfill its prophecy...
Set me free


Skin head, dead head
Everybody gone bad
trepidation, speculation
Everybody allegation
In the suite, on the news
Everybody dog food
black man, black mail
Throw your brother in jail


refrain


Tell me what has become of my rights
Am I invisible because you ignore me?
Your proclamation promised me free liberty, now
I'm tired of bein' the victim of shame
They're throwing me in a class with a bad name
I can't believe this is the land from which I came
You know I do really hate to say it
The government don't wanna see
But if Roosevelt was livin'
He wouldn't let this be, no, no


Skin head, dead head
Everybody gone bad
Situation, speculation
Everybody litigation
Beat me, bash me
You can never trash me
Hit me, kick me
You can never get me


refrain


Some things in life they just don't wanna see
But if Martin Luther was livin'
He wouldn't let this be no no no


Skin head, dead head
Everybody gone bad
Situation, segregation
Everybody allegation
In the suite, on the news
Everybody dog food
Kick me, strike me
Don't you wrong or right me


refrain
(3x)


Bilder

Idag så fick jag träna på att få hästen så avslappnad som möligt o de gick för de sluta med att hon gick o sov;) Nej men de gick jätte bra o Lillis tyckte om de;)

Lite bilder.


Mamma o min kusin Jonathan reder just nu för Angelika. Om ni inte ser de på bilden så rider mamma Tora o Jonathan Trissan;)





Failad bild men Tora försökte börja trava.





Sen så va jag o gosade med mina "små" hästar i hagen en stund.

Älskade Timo. Blev lite bilder på Timo men Bara nån på Lillis för hon är alltid framför kamerorna.


Närgången typ;) Han va lite nyfiken o försökte äta upp kameran;)




O så en på Lillis. Hur kommer de sig att hennes grimma alltid sitter snett varje gång jag fotar henne?

.

Tjo har inte hunnit göra mkt idag mer än att jag va o plocka lite i köket för att va snäll mot mamma. Men 12.10-12.20 ska jag ner till stallet o göra iårdning prinsessan o sen ska jag rida för Angelika. Jag brukar ju rida på söndagar men vi hade tänkt att åka snowboard imorn så vi jag ska rida idag ist (sen blire förmodligen inte att åka ändå för de blir förmodligen för varmt att åka-.-).
Vad ska ni ta o göra idag då?

Vi får se jag ska försöka fota lite idag så ni får lite bilder. O sen så ska jag, mamma o Wilma förmodligen försöka fota alla hästar idag så då får ni ännu mer bilder.

De går jätte bra för Tora. Hon får endast komma ut på skritt turer men de blir ändå lite trav då o då. Hon är så lugn i hanteringen o igår så ledde Wilma in henne;) O för er som inte vet de så är är Wilma 10 år. Men de har inte varit nåt problem för henne att leda så "stora" hästar förut men de va mörkt o Tora är inte van vid att man ska gå bakom utan vill gå bredvid som hon är van vid men de går jätte bra! Hon är så grymt snäll! O jag ska även ta o börja träna lite NH med henne snart. Funderar på att göra de imorn eller nån dag i veckan. Kan inte fatta att de har gått två veckor sen Tora kom imorn! Tiden går så himla fort!




Lite bilder på Tora. Jag vet att de börjar bli tjatigt med dom bilderna men jag lovar inom kort så får ni nya bilder;)

Världens lyckligaste hästägare!

Nu är jag seriöst världens lyckligaste hästägare! Efter snart två år slit så har jag äntligen lyckats! Idag så red jag dressyr på Lillis o jag fick henne att trava jätte fint o sakta så att jag kunde sitta ner o hon gick i jätte fin form hela tiden! Även när jag trava o galoppera! Jag är så glad! O hon lyssna jätte bra vad jag än sa till henne! Men de jag är mest stolt över är självklart att hon gick i form hela tiden o att hon trava så fint!:D


Världens duktigaste häst! Så till er med hästar med problem eller ridtravare fortsätt kämpa! de lönar sig, sen så sitter ni där o är världens lyckligaste när allt funkar så bra!

Dagens video/låt

Har skapat en ny kategori "dagens video/låt"

Dagens låt är we are the world. En av mina favoritlåtar! Jag älskar den grymt mkt!


Nån som kan gissa vem som är min favorit artist av alladessa?;) haha inte så svårt om man läser tidigare inlägg;) men den som gissar rätt först får en länkning!

Dagens vill ha

Dagens vill ha är ett par blåa sporrar. Tkr dom e så grymt snygga! O så ska man ju helst ha matchande stigbyglar;) Men sporrarna är från hööks o kostar 149 kr.


Snygga eller vad?

Tråååkigt!

Har piss tråk! Har precis suttit o ritat.


Min otroligr vackra dressyrhäst *host* löddret runt munnen ser ut som typ läppstift eller nåt sånt x)
Men snälla mobba mig inte för den mobbade bilden;)

Jaha oturen igång igen-.-'

Jaha rubriken säger allt! Idag när jag hade kokat nudlar o skulle ta bort kastrulen från plattan o tömma ut vattnet så lyckas jag hälla kokande vatten på foten-.-' Så då fick jag stå o spola kallt vatten på foten i 20 min. O ingen kunde va så vänlig o tömma vattnet ur kastrullen så då fick jag självklart överkokta nudlar som är sååå gott *host*. O där tog inte oturen slut, när vi skulle ta in hästarna så skulle jag ta in Timo o hanska självklart trampa mig på hälen på samma fot! Ja men de va ju ingen nyhet att jag är en olycksfågel-.-
Blev ingen ridning idag så får rida imorn.


Tack älskade gubben du gjorde så att all otur kom på en dag;)<333 älskar dig fortfarande killen<3

stallet

Ska snart ner till stallet. Hade tänkt o rida Lillis idag men de blir nog inte av, eller vi får se.
Jag har ingen ork jag har bara lust att lägga mig o sova o vakna när allt är över! Ni kommer snart få reda på vad de är som jag mår så dåligt över. Men vet inte riktigt när jag vill bäretta några personer vet redan. Aja nu måste jag ta mig i nackskinnet o göra nåt!
Jag skulle rida Tora idag men jag red en bit o sen så blev jag lite irriterad för betty sparka mot henne för att hon bara ville gå in i henne/gå förbi. Men iaf tillslut så sparka Betty mot henne o sen börja hon gå i sidled o fjanta sig o lyssna inte så jag red en liten bit o sen fick mamma hoppa upp o jag fick gå med Betty.


Mina bäbisar Lillis o Timo<33333

Dagens vill ha

Dagens vill ha är ett westernträns från hööks.


Älskar verkligen tränset!

.

Va precis o gav Tora och shettisarne lite mer vatten. Betty hade vält hinken, igen-.- Hon måste seriöst ha de som hobby. Tora va så sööt o stog vid hinken o undra vrf de inte fanns nåt vatten så då fick jag gå ut o ge dom lite mer.


Dagens vill ha

Dagens vill ha är en fin t-shirt från HV-Polo:) Älskar deras grejer! dom är så snygga!


Bilder från idag:)

Nu kommer lite bilder från idag.


Promenad med Timo:D<3


Promenad med Timo:D<3


Lunch till hästarna:) Tora:)


Lunch till hästarna:) Tora:)


Tora tittar på Betty:) Hon fattar nog it vad Betty gör med dom stora hästarna. Betty fick gå med dom stora då hon va helt förstörd för att hon inte fick gå med Timo, hon gick snabbt ända tills man kom förbi grinden te Timos o Lillis hage o gick bara till stängslet för att va så nära dom stora som möjligt:')

De va alla bilder;) okej inte spec. många men aja.

Hej!

Har it kunnat uppdatera idag för när mamma väckte mig så skulle jag ut o gå med Timo, mamma o min moster skulle rida Tora o Lillis.  Guud va Timo va mysig! Han va så pigg o framåt! Han va såååå rolig att gå med! De går inte att rida honom för han har jätte ont i ryggen:'(
Sen så red jag ut på Trissan med Betty som handhäst men de va mindre mysigt för dom bara höll på att krångla idag:/

Aja bilder o kke en video kommer upp senare;)

Bara en sak jag kom o tänka på...

...när jag läste en grej på elevating.blogg.se. Där skrev Jossan (om jag kommer ihåg rätt) om att folk klaga på att hon har lång man på hästen när hon tävlar. Jag tycker  att man kan ha lång man på tävlingar men då MÅSTE den va välskött o fin!
I sommras så va jag ju i Finland i ca 2,5-3 veckor o när jag kom tillbax så va Lillis långa o fina man förstörd:( Den va så lång o fin. Så de är en av anledningarna till att jag klipte den o sen så klippte jag den för att kunna knoppa manen oxå;)


Lillis med lång man, de syns inte så bra men ganska.


Lillis med kort man;)

Chokladbollar

Fick en liten energikick o fick lust att baka chokladbollar;) De blir en liten överraskning till mammao pappa. Båda (eller igentligen mamma) är sura på mig för massa grejer så hoppas dom blir glada, mamma är o mockar o pappa är nånstans;) Hihi smått busig jag är, eller inte fick bara lust att skriva de XD


Önskeinlägg?

Har inga ideer på vad jag ska blogga om så nån som skulle vilja komma med förslag?
De är seriöst helt tomt i mitt huve:/ men kommer ni på nåt så säg till;)

Asså avis!

Jag är ingen person som är avis på andras utseénden för jag ticker att man ska va nöjd med sig själv, men de finns ett undantag;)


Jo nämnligen bloggerskan Kenza;) Hon är så himla fin o har seriöst min drömkropp!


o jag älskar hennes hund;)

Jag vet inte va de är med mig jag börjar spåra ur;/ men de måste va förklaringen till att de typ inte har blivit några hästinlägg:/ aja jag kommer börja blogga som "vanligt fast min blogg kommer bli bättre;)

Dagens vill ha

Dagens vill ha är en westernsadel från hööks. Dock tog jag hem o pröva den en gång men den va för lång:/


Några gamla låtar till

Tar o lägger upp lite fler låtar som jag lyssnade på när jag va liten eller för några år sen;)






Den lyssnar jag fortfarande på;)


Låt som man tyckte om som liten;)

Nu tänkte jag att ni skulle få höra en låt som jag tyckte om när jag va liten;) Jag sitter här o lyssnar på gamla låtar;)


Godnatt

Nu tänkte jag ta o lägga mig. Godnatt så höres vi imorn;)

bara för att!

Haha har hittat massa skojiga bilder på Michael Jacksson:D För er som inte vet så är jag ett enormt fan:D


Haha




Haha den här är en av mina absåluta favoriter! Undra vrf;) Haha, fan va den e bra asså;) men de är bara jag o min lilla humor;) men säg inget till m ina föräldrar för jag är ju trots allt en liten ängel;)


De va bara några få bilder. Har typ flera hundra bilder på honom i datorn;)

Ny kategori

Har skapat en ny kategori som heter "ur Erikas garderob". Där kommer jag visa upp lite av mina ridkläder o ridgrejer o även Lillis utrustning:)


Jag tar o börjar med en av mina sadlar, den som används dagligen;)
En allround sadel som jag köpte på maskintjänst i Hovsta. Den va OTROLIGT billig! de är en hansbo sadel som jag köpte för 500 kr!

Aja ungefär aå kommer de va i denna kategori.

Bilder

Nu kommer bilderna från imorse.


Betty o Trissan står o tittar på Lillis o Timo.


Timo o Lillis:)


Två grymt nyfikna hästar;)


Toras bak;)


Haha söta Tora:)

Ursäktar för den usla kvaliten men hade inte kameran me mig.

Dagens vill ha

Nu när jag är sjuk har jag tid o skriva mkt inlägg:)

Kör en dagens vill ha;)


Ett fleeceset från hööks. Man får grimma, grimskaft, täcke o benlindor.
Tror att Lillis skulle passa väldigt bra i de:)

Sara Varga - Spring För Livet




En av dom få bra låtarna i melodifestivalen. Tyckte inte att Eric Saade skulle vinna för jag tycker inte om honom... hellre att Danny skulle ha vunnit.

Utsläppet

Är sjuk idag:/

Idag så släppte jag ju ut Tora och shettisarna i en större hage o en hage som ligger bredvid Lillis o Timos hage. Betty va jätte glad när vi börja gå upp mot dom övre hagarna för hon trodde att hon äntligen skulle få gå med Timo men så blev hon jätte besviken när vi gick förbi den hagen. O när jag släppte dom så sprang shettisarna o stälde sig o titta på dom stora hästarna o Tora gick runt o utforska hagen;) o när jag skulle fota henne så gick hon bara runt o när jag kom i närheten sprang hon;) Haha hon hade ingen lust att bli fångad (jag tänkte ju inte fånga henne men hon trodde de). Men bilder kommer senare;)

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Lady Gaga Paper Gangsta


Bra låt<3

inflensa på g

Jaha för ett tag sen så hade mina kusener o min moster inflensa o nu när Wilma o Jacob kom hem så hade WIlma den så hon åkte inte idag utan stannar tills hon blir frisk. O nu kan ni ju gissa er till att jag är på väg att få/har fått den jobbiga influensan! Asså jag har toppen imunförsvar! jag blir sjuk var 5:te minut!

Timo spände inte magen lika mkt idag:) Han har ju fortfarande ont men inte så jätte ont. Eller vad vet vi hästar är så snälla djur så dom visar inte alltid hur ont dom har:/
Imorn får Tora o shettisarna komma ut i en större hage:) Ska bli kul o se vad hon säger om de:) Våra hästar brukar bli glada när dom kommer ut i den hagen. Men längtar tills i sommar när hästarna får komma ut i den allra största hagen o de är ett paradis för dom!:)


bild på hagen som Tora o dom ska få gå i. Härlig bild från i sommras. Den ljusare hästen är grannens men den dtår inte hos oss längre. Men de ni ser är inte hela hagen.

dagens vill ha

Dagens vill ha är en grumt snygg tröja från HV Polo. Dock är deras grejer så dyra:/


sååååå grymt snygg!

Finalen i melodifestivalen

Sitter o kollar på finalen i melodifestivalen:) Vem vill ni att ska vinna?


ridtur o matte

Nu är jag ikapp i matten:) Funderar på att vara duktig o göra så att jag ligger lite före;)

Red även ut idag. Mamma gick först med Trissan o Betty före o sen jag på Lillis o så gick min moster med Tora. Dom va så snälla o Tora är verkligen lugn o snäll! Men efter en bit så bytte mamma o min moster Pauliina så att Pauliina red på Trissan (asså med grimma o grimskaft) men när dom bytte så blev Lillis helt knäpp! Hon bara hoppa o studsa o fjanta sig. O jag va ganska ledsen o mådde ganska dåligt så jag klarade inte av de för mitt humör va inte de bästa för en studsande häst så min moster tog min hjälm o satte sig på Lillis o jag tog o Hoppade upp på Trissan. Efter nån minut lugnade jag som tur ner mig.
Men när vi nästan va hemma så gick vi längst bilvägen o hade precis gått över en bro som hästarna tycker är lite obehaglig så kommer en bil o kör förbi o saktar inte ner o kör i en stor vattenpöl som är precis bakom hästarna så Lillis o Trissan höll på att dra iväg för dom blev så rädda! Jag hade inte ens hjälm på mig! o inget träns heller o min moster hade inte ridit Lillis på evigheter! Asså man tycker att folk borde tänka efter o sakta ner när dom kör förbi hästar! Vem vet en vaker dag kke man ramlar av o ligger framför en bil! Aja finns inget jag kan göra åt de:/

Timo har jätte ont i ryggen just nu:'( fan va jag tycker synd om honom! Idag när mamma o Pauliina tog in honom för att känna på hans rygg o han spände magen as mkt:'( Jag tycker så himla synd om honom! Min "lilla" bäbis!:'(


Lilla bubben har ont i ryggen:'(


Bara så ni vet...

...så kommer jag kke inte uppadeta så mycke alla dagar nu på ett tagför jag går igenom en väldigt jobbig grej just nu. Ni kommer förr eller senare få veta men vill inte säga nåt för tidigt. Men ska försöka uppdatera som vanligt :) Nej nu kke man ska ta tag i matten o jobba ikapp:/ kul liv jag vet, sitta o jobba matte på en lördag men jag ligger ca 2 veckor efter i planeringen:S


Ny grimma

Nu kommer en liten bild på min nya grimma.


Köpt på hööks för 89 kr

Har velat ha den länge men sist jag va på hööks så va den slut men igår fanns den:D

sorry

De blev ingen uppdatering igår för när jag kom hem så pratade jag o mamma om en ganska jobbig sak (vill inte säga nu men ni kommer få reda på de nån annan gång) o sen åkte vi till hööks o bytte bootsen jag köpte till LIllis då dom va för små o så "råkade" jag få med mig en ny grimma hem. Sen hämtade vi Wilma o Jacob från tåget o åkte o köpte pizza o åkte hem o åt. Jag orkade inte uppdatera sen för jag va ganska ledsen o mådde psykiskt ganska dåligt på grund av de jag o mamma o jag hade pratat om. Mår bättre idag men den smärtan kommer alltid finnas kvar men aja ni får veta senare.


Tidsinställt inlägg

Just nu sitter jag på kursen:) Den är förmodligen jätte intressant, detta är asså ett tidsinsstält inlägg. Vi får se om jag skriver när jag kommer hem:) Annars så godnatt o så hörs vi imorn;)

Dagens vill ha

Blir en dagens vill ha idag igen;)


Shabrak från hööks

Hemma

Så är hemma nu, eller kom för en stund sen. Skoldagen har varit ganska ok. Den började med idrott, mentor, so prov, fika på franskan o där va jag bara en stund för sen skulle vi på nån upplevelsevandring. Då fick vi leva oss in i hur de är för flycktingarna när dom flyr osv. Vi fick sluta ca 20 min senare än va vi igentligen skullle men aja vi får igen de nån gång. O precis när vi sluta så ringde pappa o sa att han va i Linde o skulle åka hem så då fick jag skjuts annarws hade jag inte varit hemme förens halv 5.
Fick fel tid igår så dendär kursen jag ska på äe kl 6 så ska åka mellan kvart över 5 - halv 6. De ska bli väldigt intressant:)


Lillis är redan någurlunda musklad men nu kommer hon förmodligen få mycke mer;)

Hatar skolan

Nu börjar jag bli irriterad! Just nu sitter jag o bråkar med mina föräldrar eftersom att jag har dåliga betyg! Jag har lyckats höja mitt betyg i matte från att va underkänd till att få G o mina föräldrar klagar över att jag får så dåligt betyg men bryrs sig inte att jag har höjt betygen, för dom tycker att man ska ha minst VG-.- Aja life is hard. Jag försöker höja betygen så mkt som möjligt eftersom att jag totalt struntade i skolan förut.
Men de är svårt att höja betygen när man har hästar o alla säger att skolan går före men de gör den inte! Vad tycker ni ska gå först en byggnad eller ett djur? Okej jag vet att skolan handlar om min framtid men shit the same!

Aja de är min åsikt om de hela, hästen går före mig o min utbildning!


Min älskade prinsessa<3333 Älskar dig Lillis du betyder allt för mig!<3

Tora

Jag tänkte skriva lite om hur de går för Tora.
Hon har fått vila ända sen hon kom o så kommer Angelika o rider henne imorn. Hon va ganska stressad när hon kom men nu har hon blivit jätte lugn o verkar trivas bra här! Hon går lugnt o fint bakom till o från hagen. Just nu står hon med shettisarna o hon kommer inte släppas ihop med dom stora förens prövotiden är slut för att hon inte ska få några skador, men jag tror igentligen inte att de är så farligt att släppa ihop henne med dom men för säkerhetsskull. Hon är så himla snäll! Vi får se hur de går för henne imorn. SKriver om de då;)

Blir nog inte så jätte mycke uppdatering imorn då jag kommer hem halv 5 o ska iväg på en kurs om hur man bygger upp en hästs muskler på bästa sätt kl 6. Jag vet ju redan massa om de men de skadar inte att lära sig nå nytt o jag kommer nog lära mig lite andra sätt oxå:)


Söta Tora.

Red Trissan med Betty som handhäst idag o de gick bra men dom försökte bita varandra lite dåodå men de gick bra.

Städning i sadelkammarnen

Jag o mamma har städat i sadelkammaren eller igentligen i vårat förvaringsrum eller va man nu ska kalla de

Före:

Inte alls lite grejer! Dörren till höger är in till sadelkammaren.

Efter:

Täckena som hänger till venster hänger där för att dom är på tork för de har varit snöblandat regn hela dagen:-/

Så nu har jag gömt undan alla mina benlindor, benskydd, alla Lillis 711 täcken o massa annat som Angelika inte tycker att man ska ha på hästar för hon kommer imorn o ska rida på Tora.
O Angelika om du läser dehär så har jag inte allt dedär som jag sa att jag gömde undan;)

Har precis kontaktat en så den 15 kl 18 ska jag på grönt kort kurs:D

dagens vill ha

Här kommer en liten dagens vill ha!


älskar tränset!

Jobbig dag

Jaha skolan va jobbig idag! Men de är nog bara för att jag inte har varit i skolan på 2,5 veckor:S  Jaja de är bara att stå ut om nån månad är de sommar lov:D! Men då försvinner alla 9 o de vill jag inte för de finns dom som jag kke aldrig mer får får träffa;(

Tora verkar trivas här:) Imorn kommer Angelika o ska rida henne. Hon ska hjälpa oss med att utbilda Tora o få henne o bli lite mindre stark.


Har inga blider på mammas dator så tar en gammal

Nya inköp

Mamma va in på hööks o hämta några grejor åt mig idag:)


Gelpad till Timo - 269 kr


Boots till Lillis - 189 kr

Studiedag

Hej!

Har studiedag idag:) Idag har jag hunnit ta ut hästarna, göra höpåsar, göra halmpåsar o titta på tv. Ska gå ner o mocka senare.
Ska rida Lillis idag o så ska jag köraa Betty o ta med mig Trissan så att båda får motion o jag slipper ta ut dom flera gånger, annars tar jag o rider Trissan o tar Betty som handhäst, aja vi får se.


Nu får ni en bild på Tora tagen igår. Hon är så söt! Så fort man ropar på henne i hagen kommer hon o oftast springande:')

Hovslagarn är här

Just nu är mamma nere i stallet då hovslagarn är här. Vi får se vad han säger om Tora;) Aja skönt att han kom för Lillis tappade en framsko för en vecka sen o sen när jag red i lördags så tappade hon den andra fram mitt under ridningenXD Aja nu får hon nya skor iaf.


Haha Lillis ser ut att fatta noll x)

Välkommen hem lilla Tora

Hej!

Skrev inge mer igår för kom hem från stallet kvart över 12:S Igår kom vi hem med en liten nordis som heter Tora:) Hon är grymt söt!
Hon är INTE i bra kondition men de är ju lätt att fixa;) Sen så behöver hon äta upp sig lite. Igår så kom hon hem (asså till ägaren från en fodervärd) några minuter innan oss o då hade hon stått i en transport i 5 timmar:S vi provred o hon va väldigt stark men de kan oxå va för att hon inte hade fått komma ut nåt igår men hon va lite väl stark men vi ska henne en månad på prov för att kolla om de funkar.

Hästarna hade knappt tid att äta igår när lilla Tora kom.


Anonsbilden på Tora. Vi försökte fota när vi provred igår men fick bara en någurlunda bra bild, den kommer förmodligen upp senare. Dock är hon mörkare än på bilden.

hejdå

Nu ska vi snart åka:)

:D

Om ca 45 min kommer Angelika hit o då ska vi äta o sen åka o till min kusin som bor utanför Stockholm o fika o sen ska vi åka o titta på hästen:) Angelika ska följa med o kolla på den då hon har lite mer kunskap om hästar. Hästen som vi ska kolla på är till mamma men jag ska följa me o provrida för jag ska oxå trivas med den. De är en D-ponny på 145 cm som vi ska kolla på:) O jag är gald för mammas skull för hon har i hela sitt liv önskat sig en nordsvensk o den är ju de;) Fast de är travmodellen för vi har tänkt köra western med den.  De ska bli kul:) Aja hörs senare:) Kommer komma hem ca 21.00-23.00


Nordsvensken Järvsöfaks på bilden<3 synd att han har blivit avelshäst o inte tävlar längre för jag är ett stort fan!:)

hoppoutfit

Satt och gjorde en liten hoppoutfit:) Funderar på att skaffa dom grejerna som jag inte redan har där tills jag ska börja tävla;)


Har tränset men funderar på att köpa resten;)

Ska sova nu ska upp kl 7 imorn:S usch mitt i natten för mig:S

bloggvärde

Kollade precis mitt bloggvärde.



Synd att de inte va riktiga pengar;)

Sötaste Disel!

Lite bilder på DIsel när han va liten komer nu:)
















Tog typ bilder så att fick me hela gäspningen men orkar inte lägga upp alla nu men om de finns intresse så kan jag göra de senare.


För att va lite rättvis så lägger jag ut en bild på Doris, har ju tagit bättre bilder på henne men aja


o mig i en smutsig badrumsspegel

rätt svar!

Nu tänkte jag avslöja vad jag ska göra imorn! Jag fick rätt avar men de va en anonym kommentar så kan inte länka men ska åka o kolla på en ponny:)

Börjar jag bli tråkig?

Jag vet inte hur ni upplever de men för mig känns de som att min blogg börjar bli tråkig:/ Vad tycker ni? Vad ska jag göra för att den ska bli roligare igen?

Dom får inte sluta blogga!

Jaha nån mer än jag som har märkt att de har varit dålig stämning på bloggen http://elevating.blogg.se/ Aja hoppas de löser sig! Dom får inte sluta! Grymt bra blogg!


Hittade ingen bild på deras nya designe o orkade inte PrtScrn:a

Hemma

Kom precis hem från Isabel. Jaha nej usch va trött jag är! funderar på att lägga mig snart;) Hörs imorn:)

Kalas

Nu ska vi dra till min kusin Isabel för hon ska ha kalas då hon fyller 16 imorn

-.-'

Har precis gett hästarna lunch med min syrra Wilma.
Jag är så irriterad!
Här får vissa ta hand om sin häst varje dag! Till och med ta hand om andras hästar o så kommer de vissa som tar hand om sin häst ibland vissa helger o sen när dom har möjlighet att ta hand om hästen i en vecka så får alla andra göra massor! Och varje dag gör nån annan minst hälften av dens jobb! Jag tkr de är så himla orättvist! när jag tillome måste mocka o göra allt även om jag stukar handen, ligger med feber, fraktur i axeln m.m. Så himla irriterande! Aja life is hard (för vissa-.-')

Aja jag tänker inte nämna nåt namn.
Hitta ingen bild som passa.

Längtar

Jaha förtfarade sjuk men mår lite bättre. Om jag blir bättre o allt går som de ska så ska jag göra en rolig sak på söndag:) Avslöjar inget än;)


Den som gissar rätt får en länkning;) Här får ni två ledtrådar:
Jag har pratat om de förut och vi ska titta på de o kke köpa de.

Nån som kan gissa?

olycksfågel?

Jag har inte uppdaterat idag för jag kna knappt använda högerhanden o har inte orkat. Jag har stukat handleden o tummen på högerhanden, o nu börjar jag bli orolig för jag har den sortens smärta i övre vänster armen som jag hade när jag fick en fraktur i axeln förra vintern:S

AJ!

Bara så ni vet så kke inte bilderna kommer idag för kan inte använda höger handen o typ inte resten av kroppen heller;( aja kissies and hugs

hemma

Har så sjukt ont! Kan knappt röra ena handleden! Har sjukt ont slog i den;( bilder kommer sen

Tips?

Vad ska jag göra för att få fart på pappa så att han hjälper mig att leta efter mina skidhanskar? nån som har tips?

Trött!

Nu sitter jag o är as trött!  Vet it vad jag ska göra just nu men ska försöka lägga mig tidigt ikväll eftersom att jag ska åka snowboard imorn o måste va utvilad men nu ska jag leta efter min hjälm o mina skidhanskar. Imorn kväll får ni många bilder! vi får se om de blir nån bloggning innan jag åkar annars så blir de inte uppdaterat försens på kvällen. Men jag tror nog att ni står ut för sen blir de vanlig uppdaterning.
Aja nu är de dags att börja leta;)


Vintern har sina fördelar:) men dom är få! Bild tagen från fönstet så inte så bra kvalitet;)

Trött på att leta personer

Jag har precis suttit o försökt hitta info/kontaktifo om Lillis förra ägare o så den som står som ägare på STC (Svenska Travsportens Centralförbund) hemsida. För hon som jag köpte Lillis av har inte svarat på mail när jag har skickat o berättat om hur de går för Lillis så jag är inte så säker på om jag får svar nu heller.
Har även mailat hon som red in Lillis för att kolla om hon vet nåt om den personen.
Anledningen till att jag försöker hitta den personen är för att jag måste ha dens personnr för att göra ägarbyte.

Lite bilder som jag tog när hästarna skulle få lunch.


Timo<3


Lillis som försöker gömma sig;)<3


Trissan o Betty


Sjuk/ledig

Hej!

Idag är jag sjuk/ledig mår inte så jättebra men hade kunnat va i skolan men tog ledigt idag för att hjälpa mamma med ett litet projekt. Så imorn blire snowboard!:D Kommer fota grymt mkt;)
Aja hörs sen

RSS 2.0